bill86 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 10, 2010 #1 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 10, 2010 παιδία πείτε μου την γνώμη σας σχετικά με το πρόβλημα μου...εχω την μητρική asus p5n32-e sli kai ram gskill f28000cl5d-4gbpq (2x2GB 1066mhz)όταν τις βάζω και τις 2 σε dual channel μαζί μου βγάζει πρόβλημα πριν καν ξεκινήσουν τα windows 7 (μπλε οθόνη)μόνο η 1 λειτουργεί σε οποιαδήποτε θέση οι 2 μαζί σε διάφορους συνδυασμούς δεν λειτουργούναν δεν τις βάλω σε dual channel ανοίγει αλλά με παρενέργειες κολάει κτλ κτλδοκίμασα και 2x2 geil ενος φίλου μου και είχα το ίδιο πρόβλημα.μητρική ε?
bill86 Σεπτέμβριος 10, 2010 Author #5 Σεπτέμβριος 10, 2010 είχα κάνει αλλα τώρα τα έχω όλα όπως ήτανε default
eleozz Σεπτέμβριος 11, 2010 #6 Σεπτέμβριος 11, 2010 δοκιμασε να κατεβασεις καποια linux διανομη usb ή cdκαι στο boot διαλεξε να κανεις test ram (memtest) οταν τις εχεις και τις δυο συνδεδεμενες πανωαν δεν υπαρχει προβλημα στις ram τοτε ειναι η mobo
BloodMage Σεπτέμβριος 11, 2010 #7 Σεπτέμβριος 11, 2010 απο τι στιγμη που δοκιμασες αλλες μνημες(οι οποιες ειναι οκ σε αλλο πισι) και σου εκανε το ιδιο πρεπει να ειναι η μητρικη......αν θες να συγουρευτεις 100000000% βαλε τις μνημες σου στο πισι του φιλου σου
venom7 Σεπτέμβριος 11, 2010 #8 Σεπτέμβριος 11, 2010 Μπορεί να φταίει και το bios.Για δοκίμασε και ένα παλαιότερο(1ο ας πούμε).
bill86 Σεπτέμβριος 23, 2010 Author #9 Σεπτέμβριος 23, 2010 sorry που άργησα να απαντήσω πάλι αλλα δεν έβρισκα χρόνο να δοκιμάσω πράγματα για λύση...τέλος πάντον eleozz έχω παράλληλα τα ubuntu πάνω και δέν μου έβγαλε πρόβλημα στο τεστ ούτε στην μία ούτε στην άλλη ram και με τις 2 ούτε καν ανοιγει το pc οπότε δεν μπόρεσα να κάνω κάτι. συμπέρασμα μητρική...venom είχα δοκιμάσει παλιότερο bios και τα ίδια. συμπέρασμα μητρική...κατάρα... αυτή η μητρική μου είχε ξαναβγάλει πρόβλημα παρεπιμπτόντος πριν 2 χρόνια περίπου μου έλεγε τρελά νούμερα στις τάσεις χωρίς να πειράξω τίποτα τότε για oc αλλα ήτανε στην εγγύηση και την έστειλα e-shop κατευθείαν για αλλαγή! τώρα όμως?!?!?!αξίζει τον κόπο να δώσω 100+ euro για να έχω και τα 4GB RAM?απο την στιγμή που σκοπεύω να κρατήσω το pc αρκετό καιρό ακόμα όπως είναι!και το κακό είναι οτι έχω δει και αρκετή διαφορά απο 4 σε 2 επειδεί παίζω και παιχνίδια.
venom7 Σεπτέμβριος 23, 2010 #10 Σεπτέμβριος 23, 2010 Για ποιο πράγμα να δώσεις 100+ euro?Για μητρική?Αφού μπορείς να βρεις με πολύ λιγότερα!!!Και να κάνεις τη δουλειά σου μια χαρά και με το παραπάνω!!!
anima Σεπτέμβριος 23, 2010 #11 Σεπτέμβριος 23, 2010 Πήγαινε στο site/forum του κατασκευαστή της μνήμηςΒρες τις τιμές που πρέπει να ορίσεις από το bios της μητρικής για τις μνήμες σου.Συνήθως πρέπει να ορίσεις DRAM Timings (CL-TRCD-TRP-TRAS), voltage, multiplier, trfc, command rate.Όταν τα κάνεις όλα αυτά τρέξε 2 memtest το ένα σε 2047 ραμ to άλλο σε ότι ραμ περισσεύει.Αν έχεις και πάλι πρόβλημα φταίνε κατά πάσα πιθανότητα οι μνήμες, θα επικοινωνήσεις με την Geil και θα σου στείλει RMA.
hyperion Σεπτέμβριος 24, 2010 #12 Σεπτέμβριος 24, 2010 κανε κανα CMOS clearing...να γυρισει ολα στοκ...ισως εκανες καμια μπαρουφα και εκανες bios update εν ωρα overclocked setting που απαγορευεται...και τα παιξε...βρες κανα κουμπακι που καθαριζει την cmos, ή βγαλε την μικρη στρογγυλη μπαταρια αν εχει η μητρικη για 10 δευτερολεπτα τουλαχιστον, και ξαναανοιξε τον υπολογιστη...θα γυρισουν ολα χρονια πισω... :crazy_pilot:
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.