LouCi4er Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 10, 2010 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 10, 2010 Γεια σας μαγκες.Λεω να αγορασω εναν ssd και εχω ψιλομπερδευτει.Καταρχην να πω οτι και 64GB μου ειναι αρκετα ( ολα τα προγραμματα + 1-2 παιχνιδια δεν ξεπερναω με τιποτα τα 45GB ).Πιστευω γυρω στα 20GB free space να ειναι μια χαρα.Ειμαι αναμεσα σε αυτους τους 2 :http://www.visionstudio.gr/prodinfo.asp?id=18989&cat=6⊂=0&pmanuf=746&sort=undefined&step=undefinedandhttp://www.zizanio.de/eshop.php?action=article_detail&s_supplier_aid=1701741&position=7&anzahl_treffer=14Τον 80αρι λεω να τον παρω μονο για την τιμη του,220 ευρω ( πριν 2 μερες τον ειχε 217 και μαλλον θα συνεχισει να τον ανεβαζει ) ειναι πολυ καλα πιστευω απλως κολλαω οτι ειναι απο εξωτερικο και δεν ξερω και το συγκεκριμενο site ποσο αξιοπιστο ειναι.Αλλιως ο Nova ειναι αρκετα καλος,καλες σχετικα ταχυτητες και πολυ φτηνος.Το παιρνω και οταν βγουνε καινουργιοι τον αλλαζω αμα θελω.Ετσι κι' αλλιως τα χρηματα ειναι λιγα.Για τον C300 δεν το σκεφτομαι διοτι εχει πολυ χαμηλα writes.Δεν ξερω τι να κανω.Για δωστε καμια ιδεα ρε παιδια. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ultraex2005 Σεπτέμβριος 10, 2010 #2 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 10, 2010 Γεια σας μαγκες.Λεω να αγορασω εναν ssd και εχω ψιλομπερδευτει.Καταρχην να πω οτι και 64GB μου ειναι αρκετα ( ολα τα προγραμματα + 1-2 παιχνιδια δεν ξεπερναω με τιποτα τα 45GB ).Πιστευω γυρω στα 20GB free space να ειναι μια χαρα.Ειμαι αναμεσα σε αυτους τους 2 :http://www.visionstudio.gr/prodinfo.asp?id=18989&cat=6⊂=0&pmanuf=746&sort=undefined&step=undefinedandhttp://www.zizanio.de/eshop.php?action=article_detail&s_supplier_aid=1701741&position=7&anzahl_treffer=14Τον 80αρι λεω να τον παρω μονο για την τιμη του,220 ευρω ( πριν 2 μερες τον ειχε 217 και μαλλον θα συνεχισει να τον ανεβαζει ) ειναι πολυ καλα πιστευω απλως κολλαω οτι ειναι απο εξωτερικο και δεν ξερω και το συγκεκριμενο site ποσο αξιοπιστο ειναι.Αλλιως ο Nova ειναι αρκετα καλος,καλες σχετικα ταχυτητες και πολυ φτηνος.Το παιρνω και οταν βγουνε καινουργιοι τον αλλαζω αμα θελω.Ετσι κι' αλλιως τα χρηματα ειναι λιγα.Για τον C300 δεν το σκεφτομαι διοτι εχει πολυ χαμηλα writes.Δεν ξερω τι να κανω.Για δωστε καμια ιδεα ρε παιδια.εγω προτεινω ocz vertex 2 64 απο τους πιο γρηγορους στην κατηγορια του με λιγα παραπανωhttp://www.pixmania.gr/gr/gr/06610609/art/ocz/oeecnuo-asoeio-ssd-vertex.html?srcid=7255&aftrack=TVRRMU96VXlNRGs7MTI4NDEzODkzMjtQYXJ0ZW5haXJlPXNrcm91dHomQ29kZVByb21vPW91aQεντυπωσεις εδω απο τον 50αρη vertex 2http://www.thelab.gr/showthread.php?t=82876 Link to comment Share on other sites More sharing options...
LouCi4er Σεπτέμβριος 10, 2010 Author #3 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 10, 2010 Και αυτος πολυ καλος.Εξωτερικο παλι ομως,δεν παιζει κανενα προβλημα με τελωνεια και τετοια ετσι?Το zizanio.de το ξερεις καθολου?Το λεω γιατι εχει καλες τιμες πχ: http://www.zizanio.de/eshop.php?action=article_detail&s_supplier_aid=1701365&position=38&anzahl_treffer=109Οχι τιποτα αλλο αλλα με τα 60Gb θα μου μενει κανα ~15αρι GB ελευθερο.Δεν παιζει κανενα ρολο ποσο free space εχεις? Link to comment Share on other sites More sharing options...
BStath Σεπτέμβριος 10, 2010 #4 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 10, 2010 Δες και αυτόν Corsair F60 στα 163Eυρώ Link to comment Share on other sites More sharing options...
LouCi4er Σεπτέμβριος 10, 2010 Author #5 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 10, 2010 Δες και αυτόν Corsair F60 στα 163EυρώΔεν ξερω ρε γμτ,κολλαω στα 60Gb.Θα μου πεις σου φτανουν τα 64 και τα 60 οχι?Ψυχολογικο ειναι. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pol77 Σεπτέμβριος 10, 2010 #6 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 10, 2010 Θα συμφωνήσω με τον προλαλήσαντα ultraex2005 και θα προτείνω κι εγώ OCZ Vertex 2. Ανήκουν στην σχετικά καινούρια οικογένεια του controller Sandforce 1200 και η OCZ έχει ειδική συμφωνία με την Sandforce ώστε να διαθέτει τους δίσκους της με το "καλό" firmware που δεν κόβει ταχύτητα στον controller (γίνεται από το firmware επί τούτου στον Sandforce 1200 για να δικαιολογείται η διαφορά στην τιμή του 1500). H Corsair δεν έχει τέτοια συμφωνία και έτσι οι αντίστοιχοι ssd της είναι κατά τι πιο αργοί των OCZ. Λεπτομέρειες, βέβαια, αλλά αφού η τιμή τους είναι πρακτικά ίδια, γιατί όχι;Πάντως εγώ από τους OCZ Vertex 2 των 200GB έχω εντυπωσιαστεί (και δεν είναι οι πρώτοι μου ssd). Link to comment Share on other sites More sharing options...
LouCi4er Σεπτέμβριος 10, 2010 Author #7 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 10, 2010 Οπως το ειπες ομως,λεπτομερειες μιας και στην πραγματικη χρηση δεν προκειτε να δεις διαφορες στις επιδοσεις.Απο την αλλη το ονομα Corsair μου κανει πιο αξιοπιστο απο την OCZ.Δεν ξερω,εχω μπερδευτει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pol77 Σεπτέμβριος 10, 2010 #8 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 10, 2010 Αν θέλεις αξιόπιστους SSD, πάρε της intel ή της western digital. Δοκιμασμένοι και αξιόπιστοι, αλλά σημαντικότατα πιο αργοί από αυτούς με controller sandforce. Δεν είναι δυνατόν να μιλάμε για αξιοπιστία σε ένα προϊόν τόσο καινούριο και αδοκίμαστο όσο οι βασιζόμενοι στους sandforce controllers ssds. Είτε το θέλουμε είτε όχι, εμπεριέχει ρίσκο η αγορά τέτοιου ssd.Η corsair έχει σίγουρα εξαιρετικό και δοκιμασμένο after sales service, για την ocz δεν ξέρω, αλλά αν το αγοράσεις από αξιόπιστο κατάστημα, δε σε ενδιαφέρει ιδιαίτερα, σε καλύπτει αυτό.Τώρα αν με την αξιοπιστία εννοείς ότι δε θα χαλάσει, δεν ξέρω πού βασίζεσαι για να δόσεις τέτοιο προβάδισμα σε οποιαδήποτε εκ των δύο εταιριών.Πιστέυω πάντώς ότι όποιον ssd, ειδικά αυτής της κατηγορίας, και αν αγοράσεις, θα μείνεις ευχαριστημένος. Link to comment Share on other sites More sharing options...
BStath Σεπτέμβριος 10, 2010 #9 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 10, 2010 H corsair έχει το 50Κ (ΙΟΡs) firmware και αυτή σαν την OCZ (δεν βρίσκω το link, με την είδηση), δες το και εδώ : http://www.tweaktown.com/reviews/3375/corsair_force_f120_120gb_sandforce_solid_state_drive/index.html Corsair από μένα γιατί: 1) Καλύτερη τιμή, 2) Κλάσεις καλύτερο RMA κατευθείαν από την ίδια 3) Δεν έβγαλε και ούτε διαφήμισε ούτε μοσχοπούλησε super-wohooo-ssds-Core-με-JMicron602 4) Καλύτερο όνομα ( = 1+2+3 μαζί) (δες και εδω: http://forum.corsair.com/forums/showthread.php?t=89381) Αααα και αυτά περί την OCZ ότι παίρνει τα καλύτερα firmwares για τον SF κουταμάρες είναι, δείτε στα διαφορα reviews τι κάνουν και εταιρίες (εταιριούλες του στυλ Innovator/TurboX) όπως την OWC. Ακόμα το ότι παίρνει τα firmwares πρώτη η OCZ δεν είναι τυχαίο, έχει ένα σωρό πελάτες της για beta testers, τώρα, καλό ή κακό είναι αυτό θα σας γελάσω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
LouCi4er Σεπτέμβριος 11, 2010 Author #10 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 11, 2010 H corsair έχει το 50Κ (ΙΟΡs) firmware και αυτή σαν την OCZ (δεν βρίσκω το link, με την είδηση), δες το και εδώ : http://www.tweaktown.com/reviews/3375/corsair_force_f120_120gb_sandforce_solid_state_drive/index.htmlCorsair από μένα γιατί: 1) Καλύτερη τιμή, 2) Κλάσεις καλύτερο RMA κατευθείαν από την ίδια 3) Δεν έβγαλε και ούτε διαφήμισε ούτε μοσχοπούλησε super-wohooo-ssds-Core-με-JMicron602 4) Καλύτερο όνομα ( = 1+2+3 μαζί) (δες και εδω: http://forum.corsair.com/forums/showthread.php?t=89381) Αααα και αυτά περί την OCZ ότι παίρνει τα καλύτερα firmwares για τον SF κουταμάρες είναι, δείτε στα διαφορα reviews τι κάνουν και εταιρίες (εταιριούλες του στυλ Innovator/TurboX) όπως την OWC. Ακόμα το ότι παίρνει τα firmwares πρώτη η OCZ δεν είναι τυχαίο, έχει ένα σωρό πελάτες της για beta testers, τώρα, καλό ή κακό είναι αυτό θα σας γελάσω. Αυτο ακριβως εννοω και εγω.Το after sales και το support της ειναι πολυ καλυτερο απο της OCZ.Για την Corsair το ξερω απο κατι μνημες που ειχα.Τωρα για την OCZ προσωπικη εμπειρια δεν εχω,ψεμματα δεν μου αρεσει να λεω,αλλα απο αυτα που ακουω.Για το αν θα χαλασει δεν μπορεις να εισαι ποτε σιγουρος και δεν μπορει να σου το εγγυηθει κανενα ονομα.Ειναι να μην σου τυχει.Αλλα δεν υπαρχει περιπτωση να δωσω 90 ευρω παραπανω σε ενα καταστημα ( ξερετε ποιο εννοω ) διοτι εφτιαξε ονομα στο RMA.Μαλλον θα τον παρω απο Zizanio.de γιαυτο ειμαι λιγο επιφυλακτικος.Το σκεφτομαι για τον F80 και τον Agility 90GB.Μαλλον τον Corsair αλλα μεχρι την δευτερα θα δω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tiltevros Σεπτέμβριος 11, 2010 #11 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 11, 2010 εγώ θα έλεγα να περιμένεις λίγο ακόμα. Πίστεψέ με δεν θα χάσεις. Link to comment Share on other sites More sharing options...
LouCi4er Σεπτέμβριος 11, 2010 Author #12 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 11, 2010 Μιλας για το οτι οταν βγουνε οι καινουργιοι της Intel θα πεσουν στη μιση τιμη αυτοι που υπαρχουν τωρα? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tiltevros Σεπτέμβριος 11, 2010 #13 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 11, 2010 με το που θα ανακοινώσει η ιντέλ τι θα κάνει με τον G3 οι τιμές θα κοπούν σχεδόν στην μέση για να προλάβουν την αγορά. Αυτό έγινε και στον G1 και στον G2.Τώρα για να μην σε στεναχωρήσω θα σου προτείνω και εγώ με την σειρά μου να πάρεις εναν Ιντελ.Γιατί??? Γιατί με 522ΤΒ εγγραφές σε 8 δίσκους 1,5 χρόνο 24/7 λειτουργίας ποτέ δεν με άφησε εκτός. Link to comment Share on other sites More sharing options...
BStath Σεπτέμβριος 11, 2010 #14 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 11, 2010 @Tiltevros & LouCi4er : Σε λίγο καιρό, σχεδόν μαζί με τους G3 έρχονται και οι νέοι Crucial C400 και C400v (value). H μόνη διαφορά από τους C300 θα είναι τα NANDs που θα κατασκευάζονται στα 25nm με περίπου 25% μικρότερο κόστος. Μάλιστα οι C400v θα είναι ακόμα φθηνότεροι μιας και θα έχουν "κομμένο" το Sata3 προτόκολο (θα είναι sata2) με σκοπό να είναι ακόμα φθηνότεροι σε GB/$ από τους G3 (sata2 και αυτοί). Αν πάνε έτσι τα πράγματα μπορεί στις αγορές από Γενάρη να έχουμε γρήγορους SSDs (επιπέδου C300/Sata2) με 180Ευρώ τα 128 GB !!! πηγή : http://www.nordichardware.com/news/86-storage/41000-crucial-realssd-c400-gets-25nm-technology-in-q1-2011.html Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tiltevros Σεπτέμβριος 11, 2010 #15 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 11, 2010 @Tiltevros & LouCi4er : Σε λίγο καιρό, σχεδόν μαζί με τους G3 έρχονται και οι νέοι Crucial C400 και C400v (value). H μόνη διαφορά από τους C300 θα είναι τα NANDs που θα κατασκευάζονται στα 25nm με περίπου 25% μικρότερο κόστος. Μάλιστα οι C400v θα είναι ακόμα φθηνότεροι μιας και θα έχουν "κομμένο" το Sata3 προτόκολο (θα είναι sata2) με σκοπό να είναι ακόμα φθηνότεροι σε GB/$ από τους G3 (sata2 και αυτοί). Αν πάνε έτσι τα πράγματα μπορεί στις αγορές από Γενάρη να έχουμε γρήγορους SSDs (επιπέδου C300/Sata2) με 180Ευρώ τα 128 GB !!! πηγή : http://www.nordichardware.com/news/86-storage/41000-crucial-realssd-c400-gets-25nm-technology-in-q1-2011.htmlαλλά και να ξεστοκάρουν. Μόλις με επιβεβαίωσες. Link to comment Share on other sites More sharing options...
BStath Σεπτέμβριος 11, 2010 #16 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 11, 2010 Τι να ξεστοκάρουν φιλε ? Οι C400 θα είναι νέα κομμάτια στα 25nm. Για τους C400v λένε ότι θα είναι :64GB ~99USD128GB ~199USD256GB ~389USD Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tiltevros Σεπτέμβριος 11, 2010 #17 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 11, 2010 όταν βγάζεις νέα μοντέλα εσύ συνεχίζεις και πουλάς το παλιό ακριβότερα?? Δεν νομίζω. Η το ρίχνεις στον πάτο η απλά πουλάς μέχρι να τελειώσει η παρτίδα Link to comment Share on other sites More sharing options...
BStath Σεπτέμβριος 11, 2010 #18 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 11, 2010 H crucial πούλαγε τους M225 (64GB & 256GB) στο site της (πριν 1 μήνα περίπου) πιο ακριβά από ότι τους C300 !!!Πολλά ελληνικά μαγαζια είχαν τους G1 Intel πιο ακριβά από τους G2. Είναι μικρή η συγκεκριμένη αγορά και λειτουργεί περίεργα. Πόσο μάλλον όταν ο C300 θα προσφέρει μεγαλύτερη ταχύτητα (σε Sata3) από τον C400v. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ultraex2005 Σεπτέμβριος 11, 2010 #19 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 11, 2010 όταν βγάζεις νέα μοντέλα εσύ συνεχίζεις και πουλάς το παλιό ακριβότερα?? Δεν νομίζω. Η το ρίχνεις στον πάτο η απλά πουλάς μέχρι να τελειώσει η παρτίδαπροφανος ο φιλος εννοει οτι αφου εχουν στα σκαρια τα νεα μοντελαγιατι δεν ριχνουν τιμες στα [θεωρητικα] παλια λιγο δυσκολο φιλε μου να γινει κατι τετοιομε αυτο το σκεπτικο εδω πουλανε 5970 700 ευρο??? αφου ερχεται η σειρα 6...βγαλτην 350-400 ευρο [τυχαια το ειπα ] δυστηχως δεν ζουμε σε ιδανικο κοσμοοι εταιριες προσπαθουν να αρμεξουν οσα πιο πολλα μπορουν Link to comment Share on other sites More sharing options...
LouCi4er Σεπτέμβριος 11, 2010 Author #20 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 11, 2010 δυστηχως δεν ζουμε σε ιδανικο κοσμοοι εταιριες προσπαθουν να αρμεξουν οσα πιο πολλα μπορουνΕτσι ειναι και το μεγαλυτερο μεριδιο ευθυνης το εχουν (μιλαω για εμας εδω,Ελλαδα ) τα 2-3 μεγαλα καταστηματα εδω τα οποια κανουν οτι θελουν.Δεν μπορει ενα προιον πριν 3 μερες να το εχεις στο site 217 ευρω και σημερα να το εχεις 244.Μηπως τον ενημερωνει καθημερινα η καθε κατασκευαστρια εταιρια για την τιμη του προιοντος?Οχι,οτι θελει κανει.Βλεπει οτι πουλαει,το ανεβαζει.Οτι ειχε κανει το Πλαισιο με την Asrock 890GX Extreme.Οταν την ειχε φερει εκανε καπου στα 118 ( αν θυμαμαι καλα ).Μεσα σε μια εβδομαδα-10 μερες εφτασε 145 ευρω.Ειδε οτι πουλαγε και την ανεβασε.Ειναι λιγο οτι να' ναι εδω τα πραγματα και δυστηχως δεν το κοβω να αλλαζουν Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.