Dr. Gonzo Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 22, 2007 #1 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 22, 2007 Καλησπέρα στο forum!Στο σπίτι στα πάτρια εδάφη έχουμε DSL κι εφόσον έφτιαξα ένα pc-ακι για τα ξαδέρφια μου να παίζουν, λέω να τους δώσω και internet, αν θέλουν να ασχοληθούν.Το modem/router είναι ένα Sagem 1500WG με 54Μbits wireless δυνατότητα.Έψαξα για specs, αλλά δεν βρήκα, οπότε θα κοιτάξω το manual αν θέλετε χαρακτηριστικά κεραίας κτλΤο πρόβλημα έχει ως εξής:Το δωμάτιο στο σπίτι του θείου μου βρίσκεται απέναντι από το δωμάτιο που έχουμε το modem,και η απόστασή τους είναι περίπου 40~50m.Οι τοίχοι που μεσολαβούν είναι ουσιαστικά μόνο οι εξωτερικοί τοίχοι των δύο αυτών δωματίων.Λέω να πάρω ένα access point, μήπως μια απλή wireless καρτούλα δεν καταφέρει να δει δίκτυο.Έχετε κάποιο συγκεκριμένο να προτείνετε?Έχει ιδιαίτερες απαιτήσεις μια τέτοια απόσταση?Και 3ον, καθότι άσχετος με τα wireless ζητήματα, τα access points βγάζουν ethernet μετά για σύνδεση,ή θέλω και μια ασύρματη καρτούλα για να συνδεθεί το pc από τα ξαδέρφια μου?th@nx!
hadji_a Νοέμβριος 22, 2007 #2 Νοέμβριος 22, 2007 Το sagem εχει αποσπωμενη κεραια? (δεν εβγαλα ακρη απο φωτο)Πλην internet θα γινεται και ανταλλαγη αρχειων? (τι απαιτησεις εχεις απο ταχυτητα?)
Dr. Gonzo Νοέμβριος 23, 2007 Author #3 Νοέμβριος 23, 2007 Έλα Αντρέα, έψαξα το manual και είναι .. ελληνικό (φυσικά, δεν λέει τπτ..)Την κεραία την περιεργάστηκα όσο καλύτερα μπορούσα, και τελικά δεν είναι αποσπώμενη.Ανταλλαγή αρχείων δεν παίζει να γίνει, αφού κανένα από τα 2 pc δεν κατεβάζει ποτέ τίποτε.Το ένα pc (γονείς) δουλεύει μόνο Skype, άντε και κανένα mail,το άλλο pc (ξαδέρφια) στην καλύτερη κανένα YouTube.
gogos Δεκέμβριος 15, 2007 #4 Δεκέμβριος 15, 2007 ριξε μια ματια εδω.εγω το αγορασα αλλα ακομη δεν εχει ερθει.απο αυτα που διαβασα φαινεται καλο.μολις ερθει θα σου πω.μου στοιχισε 32 ευρω απο αλλον πωλειτη ομως (μαλλον του τελιωσαν)http://cgi.ebay.com/BELKIN-WIRELESS-CABLE-DSL-RANGE-EXTENDER-ACCESS-POINT_W0QQitemZ260192545122QQihZ016QQcategoryZ58324QQssPageNameZWDVWQQrdZ1QQcmdZViewItem
kourman Δεκέμβριος 15, 2007 #5 Δεκέμβριος 15, 2007 Το έχουν τα multirama, και είναι μια πολύ καλή επιλογή. Αυτό και μία wireless καρτουλα για απέναντι (με μιά κεραιίτσα επιτραπέζια κατευθυνόμενη των 10 ευρώ - έχει η asus τέτοια κουλά) και είσαι μπέργκετ....
gogos Δεκέμβριος 15, 2007 #6 Δεκέμβριος 15, 2007 εχεις δικιο αλλα σε διπλασια τιμη!!!! Το έχουν τα multirama, και είναι μια πολύ καλή επιλογή. Αυτό και μία wireless καρτουλα για απέναντι (με μιά κεραιίτσα επιτραπέζια κατευθυνόμενη των 10 ευρώ - έχει η asus τέτοια κουλά) και είσαι μπέργκετ....
Dr. Gonzo Δεκέμβριος 29, 2007 Author #7 Δεκέμβριος 29, 2007 Τελικά επιλέχθηκε το Linksys WAP54G κατόπιν συμβουλής/υποδείξεως του Doom Έστησα το δίκτυο πριν 2 μέρες, μου 'σπασε λίγο τα @@ το Linksys μέχρι να μπω στο WebConfigurator του (δεν θέλει username, μόνο password...) Στα modes λειτουργίας του επιλέχθηκε να δουλέψει ως AP Client, και συνδέθηκε με το Sagem με signal strenght 30~35% (μεσολαβούν περίπου 35 μέτρα και οι δύο εξωτερικοί τοίχοι των σπιτιών) Σας ευχαριστώ για τις συμβουλές σας και το χρόνο σας!
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.