Jump to content

Sos βοηθεια για laptop μου!!

dramar

Recommended Posts

Γεια σας ειμαι νεο μελος και εχω προβλημα, χρειαζομαι κατ'επειγοντως βοηθεια!!!Εχει 4 μηνες που αγορασα το μινι λαπτοπ toshiba nb100 κατασκευασμενο για windows xp.Επειδη δε με βολευαν ρωτησα στο μαγαζι που το πηρα αν μπορω να βαλω τα vista ή τα 7 starter και μου ειπαν οτι επειδη εχει χιλιαρα ram μπορω.Εσβησα τελειως τα xp και εκανα και την βλακεια να διαγραψω και το διαμερισμα recovery.Δουλευαν μια χαρα αλλα μολις εγκατασταθηκε το driver για την καρτα γραφικων το λαπτοπ δεν πηγαινε βημα.Τωρα δεν μπορω να μπουτάρω τα xp γιατι δεν τα αναγνωριζει και βγαζει το μηνυμα remove disks or other media,ενω τα vista τα κανει boot και εγκατασταση.Μπορει κανεις να μου προτεινει καμια λυση να βαλω τα xp ή τα 7 starter χωρις να εχω προβλημα?ειναι κριμα γιατι εχω το λαπτοπ τοσο καιρο και δεν το εχω δουλεψει καθολου :-(

(μαζι με το λαπτοπ μου εδωσαν και ενα recovery disk xp απο την toshiba αλλα δεν εχει ουτε setup αρχειο ουτε boot):cry:

Ευχαριστω προκαταβολικα

Γιατί δεν τα αναγνωρίζει;

Μπες στο BIOS και βάλε το "first boot device" στο cd rom. Δηλ. να boot-άρει από το cd rom. Και "second boot device" από "HDD" (σκληρό δίσκο).

Κλείσε τον υπολογιστή, βάλε το δισκάκι που έχεις (των XP) και ξεκίνα τον υπολογιστή και εγκατέστησε τα XP απ' την αρχή.

την προτεραιοτητα του boot οταν εκανα format για να βαλω vista την εβαλα για first device το usb γιατι το μινι λαπτοπ δεν εχει disk driver και ετσι εβαλα πανω τα vista με format.το προβλημα ειναι οτι στα vista και στα 7 κανει boot ενω στα xp οχι.το cd που εχω δεν εχει ουτε αρχειο setup ουτε boot σε αρχειο iso(ή bin).Τι να κανω?? :-(

Δυστυχώς δεν καταλαβαίνω τι μου λες.

Λες ότι το laptop δεν έχει συσκευή που να παίρνει δισκάκια (cd-dvd drive). Σωστά; Τα vista τα εγκατέστησες με usb flash; Αρα τι δουλειά έχει το cd των xp αφού δεν το παίρνει το μηχανημά σου;

Τι να τα κάνεις τα xp αφού είναι παλιό λειτουργικό. Αν τα θέλεις τόσο πολύ κάνε ένα ψάξιμο στο google και κατέβασέ τα. Και γράψε τα στο usb.

Πληροφοριακά σου λέω ότι πρέπει να κατεβάσεις την έκδοση sp3 (service pack 3).

Όλες οι άλλες έχουν καταργηθεί και δεν λειτουργούν.

Products keys έχεις και για τα 3 λειτουργικά;

Έχεις σκεφτεί αντί για windows να εγκαταστήσεις Linux;

Δυστυχώς δεν καταλαβαίνω τι μου λες.

Λες ότι το laptop δεν έχει συσκευή που να παίρνει δισκάκια (cd-dvd drive). Σωστά; Τα vista τα εγκατέστησες με usb flash; Αρα τι δουλειά έχει το cd των xp αφού δεν το παίρνει το μηχανημά σου;

Τι να τα κάνεις τα xp αφού είναι παλιό λειτουργικό. Αν τα θέλεις τόσο πολύ κάνε ένα ψάξιμο στο google και κατέβασέ τα. Και γράψε τα στο usb.

Πληροφοριακά σου λέω ότι πρέπει να κατεβάσεις την έκδοση sp3 (service pack 3).

Όλες οι άλλες έχουν καταργηθεί και δεν λειτουργούν.

Products keys έχεις και για τα 3 λειτουργικά;

Έχεις σκεφτεί αντί για windows να εγκαταστήσεις Linux;

ναι το εχω σκεφτει και τα εβαλα αλλα δεν τα παιρνει μονα τους χωρις windows,και ετσι 2 λειτουργικα μαζι κολλαει ακομα πιο πολυ.Εχω κλειδια και στα 3 αλλα των 7 δεν ειναι το αυθεντικο.εχω κατεβασει διαφορα xp μαζι μεσα και τα sp3

αλλα παλι δεν τα αναγνωριζει.Τα θελω τοσο πολυ μονο και μονο γιατι με τα xp δεν κολλαει το λαπτοπ αφου περασω τα drivers της καρτας γραφικών,υπαρχει καποιος τροπος να βαλω τα 7 χωρις να κολλαει με την καρτα γραφικών?μηπως αν εβαζα αλλη μια ram χιλιαρα θα λειτουργουσε?

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.