Jump to content

Οθόνη 24" ,Samsung ή LG ...

Guest

Recommended Posts

Πηρα χθες την Dell U2311 REV A01,αριστη οθονη,κανενα καμμενο πιξελ,πολυ καλη βαση.Εχω διπλα μια Samsung με ΤN panel,η διαφορα τεραστια,τα χρωματα της Samsung ειναι χαλια σε σχεση με την Dell,φαινονται θαμπα και αφυσικα.Επιπλεον η Dell επειδη ειναι Ultrasharp εχει εγγυηση 0 dead pixel.Eιναι η καλυτερη επιλογη στα 240 ευρω περιπου.

αψογη αγορα μεγεια !!!αν θελεις και εχεις τον χρονο τραβα καμμια photo μαζι με την samsung

να δειχνουν το ιδιο βεβαια και ανεβασε τες μπας και βοηθησουμε κανενα να παρει

καμμια καλη οθονη

ευχαριστω πολυ

δεν εχει διαφορα η dell με την Samsung.

Δεν τιθεται θεμα εταιριων δλδ (αν και προτιμω dell λογω service).

Ειναι θεμα panel.

Το συγκεκριμενο dell φοραει h-ips το oποιο ειναι σαφως καλυτερη λυση απο οποιοδηποτε TN που κοιταζεις απο lg -samsung.

Μην περιμενεις να δεις την διαφορα κοιταζωντας specs...θα πρεπει να δεις τις οθονες διπλα διπλα..

Και τελειωνοντας..και η LG εχει 24αρια πανελ με h-ips αλλα δεν φιλοτιμηθηκε καμμια εταιρια να τα φερει ελλαδα και ας εχουν 400Ε (τα 22αρια κανα 250αρι)...οπως επισης και η samsung με το ελαφρως υποδεεστερο c-pva (για μενα..αν και παλι θα το προτιμουσα απο οποιοδηποτε ΤΝ.)

επαναλαμβανουμε τα ιδια πραγματα

μαλλον δεν εχεις δει ips panel απο κοντα

το οτι δεν εχει hdmi ε δεν εγινε και τιποτε

αφου ετσι και αλλιως δεν εχει ηχεια η οθονη δεν κερδιζεις και κατι

σε γενικες γραμμες το hdmi ειναι μια dvi με ηχο

τωρα αν εχεις καρτα με hdmi παιρνεις ενα αδαπτορα

παντως καποιοι εδω μεσα δεν ηταν ευχαριστημενοι απο hdmi εικονα

Πιστεύω οτι έχω αρχίσει και καταλαβαίνω,όλο το βράδυ έψαχνα πληροφορίες.

Πηρα χθες την Dell U2311 REV A01,αριστη οθονη,κανενα καμμενο πιξελ,πολυ καλη βαση.Εχω διπλα μια Samsung με ΤN panel,η διαφορα τεραστια,τα χρωματα της Samsung ειναι χαλια σε σχεση με την Dell,φαινονται θαμπα και αφυσικα.Επιπλεον η Dell επειδη ειναι Ultrasharp εχει εγγυηση 0 dead pixel.Eιναι η καλυτερη επιλογη στα 240 ευρω περιπου.

αν μπορείς όντως βάλε φώτο.

αψογη αγορα μεγεια !!!αν θελεις και εχεις τον χρονο τραβα καμμια photo μαζι με την samsung

να δειχνουν το ιδιο βεβαια και ανεβασε τες μπας και βοηθησουμε κανενα να παρει

καμμια καλη οθονη

ευχαριστω πολυ

συμφωνώ.

δεν εχει διαφορα η dell με την Samsung.

Δεν τιθεται θεμα εταιριων δλδ (αν και προτιμω dell λογω service).

Ειναι θεμα panel.

Το συγκεκριμενο dell φοραει h-ips το oποιο ειναι σαφως καλυτερη λυση απο οποιοδηποτε TN που κοιταζεις απο lg -samsung.

Μην περιμενεις να δεις την διαφορα κοιταζωντας specs...θα πρεπει να δεις τις οθονες διπλα διπλα..

Και τελειωνοντας..και η LG εχει 24αρια πανελ με h-ips αλλα δεν φιλοτιμηθηκε καμμια εταιρια να τα φερει ελλαδα και ας εχουν 400Ε (τα 22αρια κανα 250αρι)...οπως επισης και η samsung με το ελαφρως υποδεεστερο c-pva (για μενα..αν και παλι θα το προτιμουσα απο οποιοδηποτε ΤΝ.)

ακριβώς αυτό θα κάνω,παιδιά μάλλον την επόμενη εβδομάδα θα την δώσω παραγγελια,λέτε απο το επίσημο Site,η απο τίποτα άλλο ?

Ακόμα το ψάχνω και θα ήθελα τους ειδικούς φυσικά,και εάν έχουν όρεξη να μου εξηγήσουν τα H-IPS Panel,τι εννοείτε με Panel και γενικά με τον ορο αυτό ?

Νόμιζα οτι γνώριζα,αλλά καλύτερα να ρώτας παρα να μην ξέρεις,χειροτερρο απο την αμαθεια ειναι η ημιμαθεια,

οποτε σας παρακαλω να μου ανοιξετε τα ματια.

Ευχαριστώ πολύ προς στιγμή όλους.:red:

Πάλι καλά στα αγγλικά είμαι ατσίδας και διαβάζω πολύ γρήγορα,

εν ολήγεις που διάβασα καιείδα αυτά που μου έδειξες,τα Samsung & LG κάποια μοντέλα τους όπως αυτό που έχω Samsung 2053BW,είναι ΤΝ πάνελ αλλα χαμηλής απόδοσης ,μπροστά σε αυτά που έχει η Dell,και συγκεκριμένα το μοντέλο που μου προτείνετε,δηλαδη ειναι σαν να λεμε η μερα με την νυχτα,

το θεμα ειναι πως ξεχωριζω ενα High End T-Panel απο ένα χαμήλοτερης κατηγοριας εφοσων τα χαρακτηρηστικα δεν θα παιξουν ρολο σημαντικο.

Επισης το I-Ps που διαβασα,δεν καταλαβα τι σημαινει σαν εκφραση και ορος ?

κανείς που να έχει όρεξη να τελείωνω με αυτό το θέμα που έχω χάσει τα αυγά και τα πασχάλια τώρα,που διάβασα και άλλα και μπερδεύτηκα και άλλο στο θέμα I-PS ,TN Panel?:mamba:

IPS-->In-plane switching

Ουσιαστικά, αυτή είναι η διαφορά που έχουν τα IPS panels σε σχέση με τα TN panels. Τι σημαίνει στην πράξη; Ότι οι κρύσταλλοι του panel, κινούνται παράλληλα με αυτό [το Panel], κι όχι κάθετα προς αυτό [όπως συμβαίνει στα ΤΝ]. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα, τη μείωση της σκέδασης του φωτός, και να έχεις μεγαλύτερες γωνίες θέασης και καλύτερα χρώματα.

Νομίζω ότι αυτό το άρθρο θα σε καλύψει [από εκεί μετέφρασα και το από πάνω]:

http://en.wikipedia.org/wiki/TFT_LCD#Types

άρα in conclusion τα περισσοτερα πανελ ειναι ΤΝ ,και η Dell το συγκεκριμενο μοντελο ειναι ενα επιπεδο μπροστα με το I-PS?:agree:

οι περισσότερες φθηνές οθόνες είναι με ΤΝ panels.

Και ναι, η Dell αποδίδει καλύτερα χρώματα, και έχει καλύτερες γωνίες θέασης, χάρη στο IPS panel της :)

ξαναφέρνω μπροστά μια οθόνη που έκανα background check Και βλεπω οτι ειναι αρκετα καλη με υψηλο contrast επισης

νομιζω ειναι IPS Panel

http://www.getitnow.gr/prod/pliroforiki/peripherals/othones/samsung-syncmaster-p2450h-24-lcd-display/prod290393pp/

:banging:

βλεπω εμαθες να τα ξεχωριζεις τα πανελ...

a)πανελ με 170/160 μοιρες γωνιες θεασης = ΤΝ

(τα υπολοιπα εχουν στο 99% 178 μοιρες εκτος απο ελαχιστα..ισως κανενα στις μερες μας με 176)

β)πανελ με 2ms response time = TN

(το επομενο πιο γρηγορο non-ΤΝ πρεπει να παιζει στα 5-6ms αν δεν απατωμαι..οχι οτι εχει σημασια)

γ)Samsung με ips πανελ...δεν προκειται να δεις.Τουλαχιστον μεχρι στιγμης δεν εχει βγαλει κανενα απο οσο ξερω.Βγαζει δικα της πανελ PVA (c-pva (τα αντιστοιχα ποιοτικα low budget) /s-pva(τα συναντας σε ακριβες υλοιποιησεις) και μερικα m-pva...(<-πλεον δεν..)

ΤΝ panel ειναι το συνηθεστερο..και τα συναντας σε καθε μαρκα.Σε περιπτωση που δεν εγινε αντιληπτο δλδ..το συγκεκριμενο samsung ειναι TN panel ...

ξαναφέρνω μπροστά μια οθόνη που έκανα background check Και βλεπω οτι ειναι αρκετα καλη με υψηλο contrast επισης

νομιζω ειναι IPS Panel

http://www.getitnow.gr/prod/pliroforiki/peripherals/othones/samsung-syncmaster-p2450h-24-lcd-display/prod290393pp/

:banging:

φιλε μου τζαμπα τυρανιεσαι και επισης τζαμπα post κανεις

αυτη την στιγμη που μιλαμε δεν υπαρχει κατι καλυτερο σε αυτα

τα χρηματα απο την dell 2311

παντα φιλικα

βλεπω εμαθες να τα ξεχωριζεις τα πανελ...

a)πανελ με 170/160 μοιρες γωνιες θεασης = ΤΝ

(τα υπολοιπα εχουν στο 99% 178 μοιρες εκτος απο ελαχιστα..ισως κανενα στις μερες μας με 176)

β)πανελ με 2ms response time = TN

(το επομενο πιο γρηγορο non-ΤΝ πρεπει να παιζει στα 5-6ms αν δεν απατωμαι..οχι οτι εχει σημασια)

γ)Samsung με ips πανελ...δεν προκειται να δεις.Τουλαχιστον μεχρι στιγμης δεν εχει βγαλει κανενα απο οσο ξερω.Βγαζει δικα της πανελ PVA (c-pva (τα αντιστοιχα ποιοτικα low budget) /s-pva(τα συναντας σε ακριβες υλοιποιησεις) και μερικα m-pva...(<-πλεον δεν..)

ΤΝ panel ειναι το συνηθεστερο..και τα συναντας σε καθε μαρκα.Σε περιπτωση που δεν εγινε αντιληπτο δλδ..το συγκεκριμενο samsung ειναι TN panel ...

ωραία,ευχαριστώ για τις πληροφορίες.

φιλε μου τζαμπα τυρανιεσαι και επισης τζαμπα post κανεις

αυτη την στιγμη που μιλαμε δεν υπαρχει κατι καλυτερο σε αυτα

χρηματα απο την dell 2311

παντα φιλικα

ΟΚ,εγώ απλά σας ρωτάω ,για να μαθαίνω κτλ. εάν δεν το έκανα θα ήταν το πρόβλημα :mobile:

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.