Jump to content

ΤΕΝΟΝΤΙΤΙΔΑ

argy1

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Λοιπον μιας και αντιμετωπιζω προβληματα με τα τους καρπους και τα δαχτυλα και ψαχνωντας στο φορουμ δεν βρηκα κατι σχετικο, ετσι ειπα να ξεκινησω το θεμα για να μαζευτουμε ολοι οι καμμενοι :mamba: και να πουμε τον πονο μας μπας και λυτρωθουμε απο αυτο το διαολο που μας ταλαιπωρει και χαρακτιριζεται ως "παθηση της εποχης" η αλλιως ως "παθηση των κομπιουτεραδων". Εγω λοιπον μετα απο κανα 7μηνο συνεχομενου καψιματος.. κατεκτησα 2 παρασημα.. το ενα ειναι πονος στον αριστερο καρπο μου και το αλλο πονος στην δεξια παλαμη μου και πρηξιμο στον παραμεσο!:help1:

Υ.Γ. ελπιζω να το εβαλα στο σωστο μερος

Μία στο τόσο με πιάνει και μένα, φοράω soft νάρθηκα για 2-3 μέρες και είμαι περδίκι μετά.

εγω το εχω αρκετο καιρο. εχω παει και σε γιατρους ομως το μονο που κανουν ειναι να δινουν αντιφλεγμονωδες τα οποια δεν κανουν τιποτα. προφανως θελει ακινησια και αποχη απο το πσ..

Αρχικά χρειάζεται ξεκούραση και έπειτα άσκηση. Αν μπορείς να πας σε αθλίατρο ή σε φυσιοθεραπευτή. Οι γιατροί την έχουν δει όλοι με τα φάρμακα χωρίς να πηγαίνουν στην ουσία του προβλήματος.

Η τενοντήτιδα θέλει ξεκούραση του τένοντα, το "παίρνω πρέζα και τον λιώνω τον ΗΔΗ τραυματισμένο μύ" δεν κάνετε τίποτα δυστηχώς...

Αλλος τροπος για να ανακουφιστείς ειναι να αγοράσεις το ποιο ελαφρυ και συνάμα βολικό ποντικι που μπορεις να βρεις! :yes4:

Η τενοντήτιδα θέλει ξεκούραση του τένοντα, το "παίρνω πρέζα και τον λιώνω τον ΗΔΗ τραυματισμένο μύ" δεν κάνετε τίποτα δυστηχώς...

Το θέμα είναι ότι δεν ειναι ακριβώς μυς ο τένοντας.

Θέλει μετά από πολύ έρευνα :και γυμναστική και ξεκούραση και πάγο και χαλάρωμα και κρέμες.

Δεν είναι απλό θέμα...

Αρχικά χρειάζεται ξεκούραση και έπειτα άσκηση. Αν μπορείς να πας σε αθλίατρο ή σε φυσιοθεραπευτή. Οι γιατροί την έχουν δει όλοι με τα φάρμακα χωρίς να πηγαίνουν στην ουσία του προβλήματος.

μα φιλε μου αυτη ειναι η δουλεια τους.. δεν εχεις δει κατι τυπους απο φαρμακευτικες εταιριες που περιμενουν στην ουρα και μολις μπουν να δουν τον γιατρο του πλασαρουν τα καινουρια φαρμακα...?? με το αζημιωτο παντα.. οποια εταιρια του δωσει πιο πολλα για το "αντιφλεγμονωδες" της αυτο θα σου γραψει και ο γιατρος!! τυχαιο? δεν νομιζω!

http://www.thelab.gr/showthread.php?t=41255

Εγω το αντιμετώπισα (μάλλον ανορθόδοξα), αλλά δε ξέρω αν θα ποστάρω εδω ή στο άλλο θέμα που υπάρχει και είχα γράψει για το πρόβλημα μου.

Ας ενσωματωθούν οι δημοσιεύσεις στο άλλο θέμα ή πείτε να συνεχίσουμε εδω.

Φιλιά.

Για όσους δεν μπορούν ή δεν θέλουν να γυμναστούν...η λύση είναι powerball.

Με μερικά λεπτά την ημέρα είσαι περδίκι.:devil: Και μακρυά από γιατρούς...

http://www.powerballs.com/

Βάλτε στο 2:18...

[ame=http://www.youtube.com/watch?v=r5cM84qSj5o]YouTube - PowerBall video[/ame]

Για τους πιό φτωχούς και ένα μπαλάκι του τένις θα κάνει δουλειά...

Εχεις παιξει με powerball? Εχω μια εντυπωση οτι μετα απ αυτο, ο τραυματισμενος τενοντας δεν θα κανει ουτε για απλωστρα :hehe:

Βασικά έχω μία αλλά δεν τη παίζω πολύ...

Δεν είχα προβλήματα με τενοντίτιδα, την πήρα για να δουλεύω την πάπια και τα δάχτυλα που χρειάζομαι για καλύτερο πιάσιμο στο BJJ... Είμαι όμως σίγουρος ότι για τη δουλειά που θέλετε είναι ταμάμ...

Και όπως είναι φυσιολογικό ο βασιλιάς και record man στο παίξιμο είναι βεβαίως Έλλην.

[ame=http://www.youtube.com/watch?v=LQPESY-pndw]YouTube - Powerball - Akis Kritsinelis 20082rpm[/ame]

Ελπίζω να μην παίξει και τίποτα άλλο γιατί θα το ξεριζώσει...:worship:

Για να μη τα ξαναγράφω, το πρόβλημα μου καθώς και οι προσπάθειες επίλυσης του, περιγράφονται εδω

Η λύση που εχω βρεί είναι η κατάργηση του mouse εδω και περίπου 10 μήνες.

Τα αποτελέσματα είναι εντυπωσιακά, μιας και δεν εχω πια καθόλου ενοχλήσεις. Υπ' οψιν πως όταν έφτανε το βράδυ και έπεφτα για ύπνο, το χέρι μου πονούσε τόσο πολύ που δεν ήξερα τι να το κάνω.

Κάνοντας χρήση ενός keyboard emulator (στην περίπτωση μου το xpadder), αντικατέστησα το ποντίκι με ενα παλιό ps2 gamepad που είχα στη ντουλάπα. Ναι εδω και 10 μήνες χρησιμοποιώ gamepad για την περιήγηση μου στο διαδίκτυο και τις καθημερινές δουλειές που κάνω στον υπολογιστή μου. Με τους δυο αναλογικούς μοχλούς κινώ τον κέρσορα και εχω ορίσει δεξί/αριστερό κλίκ και πάτημα ροδέλας σε τρια αντίστοιχα κουμπιά του gamepad. Κάνω scroll up/down με τα front left&right του gamepad.

Το μεγάλο πλεονέκτημα είναι ότι το χέρι μου δεν είναι πια συνέχεια στην ιδια θέση, μιας και πέρνω το gamepad αγκαλιά, το ακουμπάω στο γραφείο και κινώ τους μοχλούς με τα δάχτυλα χωρίς να εχω το βραχίονα τεντωμένο και γενικά κάνω διάφορες παραλλαγές.

Το setup του προγράμματος θέλει μόνο δυο λεπτά. Εκεί που πρέπει να ασχοληθείς λίγο παραπάνω για να βρείς τη χρυσή τομή, είναι με τα sensitivity options των μοχλών. Και αυτό γιατί η κίνηση του κέρσορα είναι αισθητά πιο αργή σε σχέση με το ποντίκι. Μπορείς να την κάνεις οσο πιο γρήγορη θέλεις, αλλά τότε δυσκολεύει η ακρίβεια στο κλικάρισμα. Οπότε θέλει λίγο ψάξιμο.

Επίσης το emulation δε λειτουργεί στον task manager, device manger, event viewer κτλ.), αλλά το ποντίκι παραμένει πλήρως λειτουργικό οπότε με εξυπηρετεί αυτό.

Είναι σίγουρα ανορθόδοξη η λύση μου και δεν κάνει για όλους. Πρέπει να είσαι και γεννημένος gamer για να ποστάρεις στο thelab με το gamepad:P. Ωστόσο δε χάνεται τίποτα να το δοκιμάσετε ακόμα και με τη μορφή διήμερων ή τριήμερων διαλειμμάτων. Εγω το εχω υιοθετήσει ως μόνιμη λύση γιατί το πρόβλημα μου ήταν μεγάλο και δε λυνόταν ούτε με τις ολοκληρωτικές αποχές που δοκίμασα.

Για νάρθηκα δεν είδα ακόμα καμία αναφορά....Εμένα με βοήθησε αρκετά όταν ήταν χάλια το χέρι μου.

Reaaaally? :p

Μία στο τόσο με πιάνει και μένα, φοράω soft νάρθηκα για 2-3 μέρες και είμαι περδίκι μετά.

μια απο τα ιδια. Ειχα μεγαλους πονους απο το πληκτρολογιο και το ποντικη. Πηγα προσφατα σε γιατρο. Με ρωτησε εαν μου παιρναει εαν δεν ασχολουμε με υπολογιστη για καποιες ημερες. Απαντησα καταφατικα. Αρα μου λεει το προβλημα το δημιουργει το pc και αφου δεν εισαι σε σημειο να πονας χωρις να το χρησιμοποιεις ακομα σωζεται!

Λεει ξεκουραση και μετα απο καποιες ημερες να κανω ασκησεις με ενα μπαλακι. Μου τονισε ομως οτι για να γυμναστει ο τενοντας θελει 1 μηνα και πανω με καθημερινη ασκηση. Επισης παρατηρησα οτι το iphone επιβαρυνει την κατασταση καθως η ελλειψη πληκτρων και το συνεχες "κλικ" σε οθονη μου δημιουργουν πονο.

Επισης πηρα το magic trackpad και μεχρι στιγμης μπορω να πω βολευει πολυ πολυ.

περαστικα μας!

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.