Jump to content

Πρόβλημα στην Canon 450D μου.....now what

Recommended Posts

Το λοιπόν...η μηχανή έχει ακόμα εγγύηση αλλά σκέφτομαι μήπως φτιάχνεται δίχως να τραβιέμαι στο κατάστημα που αγοράστηκε.

πάμε τώρα στο τι παρουσιάζει.

η φωτογραφία σε μεγέθυνση θα σας αποκαλύψει μπόλικα καμμένα πίξελ στον αισθητήρα. είναι σωστό αυτό που λέω ή είναι κάτι άλλο?

_MG_0392.jpg

επίσης η μηχανή τελευταία μου παρουσιάζει μια δυσκολία στο auto focus.....σαν να μην είναι ακριβές......επίσης σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού δυσκολεύεται πολύ να κλειδώσει την εστίαση πριν τραβήξει τη φωτογραφία......

γενικά το βράδυ διακρίνω δυσκολία στο να βγάλω σωστή φωτογραφία.

σχετίζεται το θέμα των πίξελ με αυτό του focus?

:help1:

P.S.

σύντομα θα ανεβάζω το raw για να καταλάβετε τη ζημιά στα πίξελ. :(

ΕΔΩ το raw

http://www.megafileupload.com/en/file/266797/-MG-0392-CR2.html

Προσωπικά, στην εν λόγω φωτογραφία δε βλέπω κάτι, πέρα από τα περίεργα χρώματα :p

Από τα Custom Functions (C.Fn) της μηχανής σου, έχεις ενεργοποιημένο το Long Exposure noise reduction και όλες τις σχετικές με το θόρυβο επιλογές;

Τώρα για το βραδινό autofocus, πάντα ζορίζονται οι μηχανές το βράδυ. Ανάλογα με το φακό θα ζορίζονται περισσότερο ή λιγότερο

Tραβας σε jpg απευθειας??

Στην συγκεκριμενη ..θα πρεπει να με καθοδηγησεις για να τα βρω.

Ανεβασε full size jpg. ...σαν λινκ..οχι σαν εικονα εε!

Το βραδυ παντα δυσκολευει η εστιαση.

Και οχι ..δεν σχετιζεται με την καμμια η εστιαση με το θεμα των pixel.

Και o αισθητηρας να λειπει απο την θεση του ..μια χαρα εστιαζεις.(αν δουλευει η μηχανη προφανως :p)

ΜΕχρι να κλικαρεις ..στην εστιαση δλδ..ενα καθρεφτακι κρυβει τον αισθητηρα ..ωστε να βλεπεις απο το viewfinder αυτο που θα καταγραψει ο ασιθητηρας στο "κλικ"

Που ειναι το raw???

μηπως αυτα ειναι αστερακια ;(που λεει ο Γιαννης)

επισης 30seconds ληψη , μη ξεχνας οτι ζοριζεται και ο αισθητηρας...

Ειδικα αν εχουν προηγηθει και αλλα long exposure photos..

ναι......προς το παρόν ξεκούμπωσα το φακό και βρήκα σκόνη στον αισθητήρα.....έριξα 3 καθαρίσματα με τις επιλογές της μηχανής για sensor cleaning......και έφυγαν αρκετές σκονίτσες.

μου κάνει εντύπωση το γιατί πήρε σκόνη αφού δεν έχω άλλο φακό εκτός από τον 18-55 και δεν τον έχω ξεκουμπώσει ποτέ.

καπάκι στο φακό, μάνουαλ και πάρε pics με διάφορα settings... εγώ που είχα 1 καμμένο (κολλημένο κόκκινο βασικά) έβγαινε ακόμα και με 1/60 iso 800...

επίσης 1 φώτο δε λέει κάτι, αν είναι hot pixels από το ζόρι του αισθητήρα (iso, long exposure), είναι random και όχι στο ίδιο σημείο... οπότε θες αρκετά καρέ να επιβεβαιώσεις αν είναι τυχαία ή όχι...

κατά κύριο λόγο οι μηχανές εστιάζουν αναγνωρίζοντας διαφορές στο contrast... με χαμηλό φωτισμό όπως καταλαβαίνεις είναι πιο δύσκολο...

ας τη δοκιμάσει κ κάποιος πιο έμπειρος να σου πει αν είναι στα πλαίσια του λογικού αυτό που παρατηρείς εσύ σα δυσκολία εστίασης...

λοιπόν αφού καθάρισα τον καθρέφτη με πανάκι γυαλιών που δεν αφήνει χνούδι (που είναι σαν πλαστικός μουσαμάς περίπου) και μετά από μια πεντάδα sensor cleaning τράβηξα μια φωτό με κλειστό καπάκι 1/30 iso1600.

http://www.2shared.com/file/NwA-Cnax/_MG_0406.html

είναι λογικό αυτό που βλέπω στο 90%?

να ενημερώσω οτι με το πανάκι έφυγαν όλες οι σκόνες στον καθρέφτη και ο αισθητήρας που τον κοίταξα προσεκτικά δεν είδα να έχει οποιαδήποτε βρωμιά ή σκόνη.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.