greekfragma Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 9, 2010 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 9, 2010 Το λοιπόν...η μηχανή έχει ακόμα εγγύηση αλλά σκέφτομαι μήπως φτιάχνεται δίχως να τραβιέμαι στο κατάστημα που αγοράστηκε. πάμε τώρα στο τι παρουσιάζει. η φωτογραφία σε μεγέθυνση θα σας αποκαλύψει μπόλικα καμμένα πίξελ στον αισθητήρα. είναι σωστό αυτό που λέω ή είναι κάτι άλλο? επίσης η μηχανή τελευταία μου παρουσιάζει μια δυσκολία στο auto focus.....σαν να μην είναι ακριβές......επίσης σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού δυσκολεύεται πολύ να κλειδώσει την εστίαση πριν τραβήξει τη φωτογραφία...... γενικά το βράδυ διακρίνω δυσκολία στο να βγάλω σωστή φωτογραφία. σχετίζεται το θέμα των πίξελ με αυτό του focus? :help1: P.S. σύντομα θα ανεβάζω το raw για να καταλάβετε τη ζημιά στα πίξελ. ΕΔΩ το raw http://www.megafileupload.com/en/file/266797/-MG-0392-CR2.html Link to comment Share on other sites More sharing options...
jpavly Σεπτέμβριος 9, 2010 #2 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 9, 2010 Μη το συζητάς, πήγαινε την για service αφού είναι στην εγγύηση ακόμα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
deninho Σεπτέμβριος 9, 2010 #3 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 9, 2010 Προσωπικά, στην εν λόγω φωτογραφία δε βλέπω κάτι, πέρα από τα περίεργα χρώματα Από τα Custom Functions (C.Fn) της μηχανής σου, έχεις ενεργοποιημένο το Long Exposure noise reduction και όλες τις σχετικές με το θόρυβο επιλογές; Τώρα για το βραδινό autofocus, πάντα ζορίζονται οι μηχανές το βράδυ. Ανάλογα με το φακό θα ζορίζονται περισσότερο ή λιγότερο Link to comment Share on other sites More sharing options...
greekfragma Σεπτέμβριος 9, 2010 Author #4 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 9, 2010 δείτε το raw παίδες....εγώ μέτρησα καμιά 10αριά πίξελ......πως είναι δυνατόν να έβγαλε τόσα πολλά ρε γμτ.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΝTG Σεπτέμβριος 9, 2010 #5 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 9, 2010 Tραβας σε jpg απευθειας?? Στην συγκεκριμενη ..θα πρεπει να με καθοδηγησεις για να τα βρω. Ανεβασε full size jpg. ...σαν λινκ..οχι σαν εικονα εε! Το βραδυ παντα δυσκολευει η εστιαση. Και οχι ..δεν σχετιζεται με την καμμια η εστιαση με το θεμα των pixel. Και o αισθητηρας να λειπει απο την θεση του ..μια χαρα εστιαζεις.(αν δουλευει η μηχανη προφανως ) ΜΕχρι να κλικαρεις ..στην εστιαση δλδ..ενα καθρεφτακι κρυβει τον αισθητηρα ..ωστε να βλεπεις απο το viewfinder αυτο που θα καταγραψει ο ασιθητηρας στο "κλικ" Που ειναι το raw??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
greekfragma Σεπτέμβριος 9, 2010 Author #6 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 9, 2010 http://www.megafileupload.com/en/file/266797/-MG-0392-CR2.html Link to comment Share on other sites More sharing options...
jpavly Σεπτέμβριος 9, 2010 #7 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 9, 2010 Κάτσε δεν το έπιασα, η μπλεδούρα είναι υπαρκτός φωτισμός? Link to comment Share on other sites More sharing options...
greekfragma Σεπτέμβριος 9, 2010 Author #8 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 9, 2010 ναι.......είναι ο μπλε led φωτισμός στην άκρη της μαρίνας στο Φλοίσβο.αν και βοηθάει και το λάθος kelvin που έχω στη φωτο.....σκοπός μου ήταν να δείξω τις άσπρες κουκίδες. Link to comment Share on other sites More sharing options...
SirDiman Σεπτέμβριος 9, 2010 #9 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 9, 2010 Βλέπω μπλε ( σαν νεον λαμπα) θάλασσα, ροζ βάρκες και πορτοκαλί ουρανό...Μήπως έχει πρόβλημα ο αισθητηρας? :turn:edit ακυρο, για 10 καμμένα pixel δεν υπάρχει θέμα (imo) Link to comment Share on other sites More sharing options...
jpavly Σεπτέμβριος 9, 2010 #10 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 9, 2010 Για αυτά μιλάς; Μπεζ καμμένα Pixels? Μήπως είναι σταγονίδια στο φακό που αντανακλούν το φως; Link to comment Share on other sites More sharing options...
GoMaR Σεπτέμβριος 9, 2010 #11 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 9, 2010 μηπως αυτα ειναι αστερακια ;(που λεει ο Γιαννης)επισης 30seconds ληψη , μη ξεχνας οτι ζοριζεται και ο αισθητηρας...Ειδικα αν εχουν προηγηθει και αλλα long exposure photos.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
DarkSaga Σεπτέμβριος 9, 2010 #12 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 9, 2010 ή αστέρια?ή σκόνη?ή υγρασία?νομίζω οτι έβαλες την πιο άκυρη φωτό για να βγουν συμπεράσματα Θέμη. παρατηρείς αλλοίωση πιξελς στα ΙΔΙΑ σημεία και σε άλλες φωτό??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
greekfragma Σεπτέμβριος 9, 2010 Author #13 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 9, 2010 ναι......προς το παρόν ξεκούμπωσα το φακό και βρήκα σκόνη στον αισθητήρα.....έριξα 3 καθαρίσματα με τις επιλογές της μηχανής για sensor cleaning......και έφυγαν αρκετές σκονίτσες.μου κάνει εντύπωση το γιατί πήρε σκόνη αφού δεν έχω άλλο φακό εκτός από τον 18-55 και δεν τον έχω ξεκουμπώσει ποτέ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jpavly Σεπτέμβριος 9, 2010 #14 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 9, 2010 Εμένα είχε περάσει τρίχα στο viewfinder χωρίς να το ανοίξω ποτέ Link to comment Share on other sites More sharing options...
GoMaR Σεπτέμβριος 9, 2010 #15 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 9, 2010 γιατι την σκονη και το νερο ειναι απο τα στοιχεια της φυσης που δε μπορεις να τα καταπολεμησεις στο 100% Link to comment Share on other sites More sharing options...
voudas Σεπτέμβριος 9, 2010 #16 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 9, 2010 καπάκι στο φακό, μάνουαλ και πάρε pics με διάφορα settings... εγώ που είχα 1 καμμένο (κολλημένο κόκκινο βασικά) έβγαινε ακόμα και με 1/60 iso 800...επίσης 1 φώτο δε λέει κάτι, αν είναι hot pixels από το ζόρι του αισθητήρα (iso, long exposure), είναι random και όχι στο ίδιο σημείο... οπότε θες αρκετά καρέ να επιβεβαιώσεις αν είναι τυχαία ή όχι...κατά κύριο λόγο οι μηχανές εστιάζουν αναγνωρίζοντας διαφορές στο contrast... με χαμηλό φωτισμό όπως καταλαβαίνεις είναι πιο δύσκολο...ας τη δοκιμάσει κ κάποιος πιο έμπειρος να σου πει αν είναι στα πλαίσια του λογικού αυτό που παρατηρείς εσύ σα δυσκολία εστίασης... Link to comment Share on other sites More sharing options...
greekfragma Σεπτέμβριος 9, 2010 Author #17 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 9, 2010 λοιπόν αφού καθάρισα τον καθρέφτη με πανάκι γυαλιών που δεν αφήνει χνούδι (που είναι σαν πλαστικός μουσαμάς περίπου) και μετά από μια πεντάδα sensor cleaning τράβηξα μια φωτό με κλειστό καπάκι 1/30 iso1600.http://www.2shared.com/file/NwA-Cnax/_MG_0406.htmlείναι λογικό αυτό που βλέπω στο 90%?να ενημερώσω οτι με το πανάκι έφυγαν όλες οι σκόνες στον καθρέφτη και ο αισθητήρας που τον κοίταξα προσεκτικά δεν είδα να έχει οποιαδήποτε βρωμιά ή σκόνη. Link to comment Share on other sites More sharing options...
greekfragma Σεπτέμβριος 9, 2010 Author #18 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 9, 2010 νέα λινκς γιατί κάτι δε πάει καλά με το 2shared.http://www.4shared.com/file/8buRCiGb/_MG_0406.htmlhttp://www.filefactory.com/file/b34h24d/n/_MG_0406.CR2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
jpavly Σεπτέμβριος 9, 2010 #19 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 9, 2010 ΠΟΥ ρε θεέ; 4272x2848 φωτό, δεν μπορείς να πεις έστω που βλέπεις κάτι Στο 100% θα την πάρουμε όλη pixel-pixel? Link to comment Share on other sites More sharing options...
greekfragma Σεπτέμβριος 9, 2010 Author #20 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 9, 2010 κάνε το νοητό χώρισμα των 3ων και κοίταξε στο κάτω 1/3 και στη μέση περίπου. Επίσης στο πάνω 1/3 και λίγο δεξιά. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.