vic Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 8, 2010 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 8, 2010 Με ενδιαφέρει να αγοράσω ασύρματο πληκτρολόγιο και ποντίκι για το HTPC. Το θέμα μου όμως είναι ότι θέλω να πιάνουν σε απόσταση 3-4 μέτρων αν γίνεται. Μιας και δεν είχα ποτέ ασύρματη τέτοια συσκευή θέλω να ξέρω που να κοιτάξω. Φαντάζομαι πως οι υπέρυθρες δεν πιάνουν σε τέτοια απόσταση. Τουλάχιστον έτσι είχα δει με ένα σετ της Microsoft ενός φίλου μου. Οπότε η επόμενη λύση είναι το Bluetooth? Με λίγα λόγια ένα ασύρματο σετάκι γύρω στα 40-50 ευρώ (δεν πειράζει να γίνει ξεχωριστά η αγορά ποντικιού-πληκτρολογίου, αρκεί στο σύνολο να παραμένει κοντά στο budget) για το HTPC. Link to comment Share on other sites More sharing options...
AgentCain Σεπτέμβριος 8, 2010 #2 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 8, 2010 Είσαι και συ ένας από τους πολλούς με πισί στο σαλόνι ε? welcome to the club Με υπέρυθρες λίγο δύσκολο. Πρέπει να πας σε ραδιοεπικοινωνίες. Μείνε μακριά από το RF σκοτώνει πολύ μπαταρία. Οπότε η μόνη λύση είναι το ΒΤ και νομίζω και η πιο ακριβή. ΑΠό κει και πέρα να κοιτάξεις το BT των συσκευών σου να ειναι class 2 ώστε να πιανεις μεχρι τα 10-15μ. Αν είναι class 3 θα πιάνεις στο 1-1.5μ, υπαρχουν μερικά τέτοια λόγω χαμηλής κατανάλωσης. Αν πάλι είναι class 1 (αποκλείεται) θα πιανεις στα 100μ :to_pick_ones_nose3: αλλά πάλι θα ψήνεις μπριζόλες στο dongle σου Θα πρότεινα να κοιτάξεις για microsoft πληκτρολόγιο. Μη παρεις με φωτάκια και χαζομαρούλες, το πιο απλό θα κρατήσει και περισσότερο η μπαταρία του. Στο θέμα ποντίκι δε ξερω τι θα κάνεις. Προσωπικά πήρα ένα ΒΤ το οποίο μα τη πίστη μου δε δουλευει ικανοποιητικά. Είναι βάσανο να ψάχνεις καλή επιφάνεια όταν γύρω σου έχεις υφασμάτινο καναπέ και καλογυαλισμένο ξύλινο τραπέζι. Η λύση που παλεύω είναι ενα ποντίκι που δε θα χρειάζεται επιφάνεια για να το λειτουργήσεις. Υπάρχει ενα της logitech το airmouse αλλά είναι λίγο ακριβούτσικο. Σε λίγο καιρό θα αρχίσω να παλεύω με κώδικα για το wiimote που αν πετύχει πιθανώς να είναι αυτό που ψάχνω Link to comment Share on other sites More sharing options...
aggelopas Σεπτέμβριος 8, 2010 #3 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 8, 2010 γιατι δεν παιρνετε ασυρματα πληκτρολογια με ενσωματωμενο trackball? Link to comment Share on other sites More sharing options...
vic Σεπτέμβριος 8, 2010 Author #4 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 8, 2010 @AgentCain - Το ποντίκι που λες το σκέφτηκα και εγώ, απλά δεν ξέρω κατά πόσο θα με βολεύει. Έχεις να προτείνεις κάποιες λύσεις όσον αφορά τα πληκτρολόγια πρώτα. Για το ποντίκι βλέπουμε. Link to comment Share on other sites More sharing options...
AgentCain Σεπτέμβριος 8, 2010 #5 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 8, 2010 Εμεις εχουμε αυτο το σετακι http://reviews.cnet.com/keyboards/microsoft-optical-desktop-elite/4505-3134_7-31139282.html Το πληκτρολόγιο καλά κρατεί, το ποντίκι έπεσε κατω από τον καναπέ και ψοφησε Η Μ$ προσφέρει αυτο http://www.skroutz.gr/s/92241/Microsoft-Bluetooth-Mobile-6000.html αυτη τη στιγμή. Και designατο και διακριτικό. Μια αλλη λύση είναι ενα της keysonic http://www.skroutz.gr/s/66344/KeySonic-ACK-340BT-Super-Mini-Bluetooth-Keyboard.html με trackpad αλλά το trackpad δε στο προτείνω ως χρήστης λαπτοπ. Και για να μη γκρινιάζει η γυναίκα για πληκτρολόγια στο τραπέζι του καθιστικού, ίσως κατι τετοιο να σε σωσει http://www.thinkgeek.com/interests/techies/8193/ Ότι και να παρεις παντως, ΠΑΝΤΑ να εχεις διαθέσιμο ενα ενσύρματο. Κυρίως για το BIOS Link to comment Share on other sites More sharing options...
vic Σεπτέμβριος 8, 2010 Author #6 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 8, 2010 Και για να μη γκρινιάζει η γυναίκα για πληκτρολόγια στο τραπέζι του καθιστικού, ίσως κατι τετοιο να σε σωσει http://www.thinkgeek.com/interests/techies/8193/Ότι και να παρεις παντως, ΠΑΝΤΑ να εχεις διαθέσιμο ενα ενσύρματο. Κυρίως για το BIOS Εννοείτε ότι πάντα υπάρχει και ένα ενσύρματο πληκτρολόγιο. Χρυσός Κανόνας. Όσον αφορά τη γυναίκα, σε παραπέμπω στο profile μου. Από αυτά που πρότεινες μου άρεσε το δεύτερο της Microsoft. Νομίζω πως είναι ότι πρέπει για το σαλόνι. Link to comment Share on other sites More sharing options...
STINK Σεπτέμβριος 8, 2010 #7 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 8, 2010 Αν και έχουν υψηλότερες τιμές από το buget σου έχε στο πίσω μέρος του μυαλού σου και τις παρακάτω συσκευές:Logitech diNovo MiniLogitech MX Air Link to comment Share on other sites More sharing options...
vic Σεπτέμβριος 8, 2010 Author #8 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 8, 2010 Το diNovo δε μου αρέσει εμφανισιακά. Με αποτρέπει από το να το αγοράσω. Αντίθετα το MX Air είναι πολύ καλή και ωραία επιλογή για το σαλόνι. Αυτά που θα προτιμούσα είναι το Microsoft Bluetooth 6000 Keybord και το MX Air, οπότε εάν είναι θα περιμένω για να τα αποκτήσω και μάλλον δε θα πάρω κάτι άμεσα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
GT88 Σεπτέμβριος 8, 2010 #9 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 8, 2010 εγω εχω το rii εδω και κανα μηνα και ειναι πολύ καλο και βολικό οσο για απόσταση το χρησιμοποιώ στο δίπλα δωμάτιο...δλδ 5-6 μέτρα και τοίχος στη μεση και πιάνει μια χαρά....πιστευω οτι ειναι το καλητερο μετα το dinovo mini και πολύ πιο φτηνό. αν δεν σε ενδιαφέρει να γράφεις πολύ τοτε ειναι οτι πρέπει Link to comment Share on other sites More sharing options...
YDinopoulos Σεπτέμβριος 8, 2010 #10 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 8, 2010 Αν ΔΕΝ το θες για παιχνιδια, προτεινω το DiNovo Mini Εμενα με βολεψε παρα πολυ. Ειδικα η αυτονομια ειναι 20 μερες + ! Και δεν θελει μπαταριες, μονο 1 ωρα φορτιση.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
AgentCain Σεπτέμβριος 8, 2010 #11 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 8, 2010 Προσωπικα το diNovo με το πορτάκι του μου θυμίζει τοστιέρα Link to comment Share on other sites More sharing options...
petroSEXtreme Σεπτέμβριος 8, 2010 #12 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 8, 2010 εγω εχω το rii εδω και κανα μηνα και ειναι πολύ καλο και βολικόοσο για απόσταση το χρησιμοποιώ στο δίπλα δωμάτιο...δλδ 5-6 μέτρα και τοίχος στη μεση και πιάνει μια χαρά....πιστευω οτι ειναι το καλητερο μετα το dinovo mini και πολύ πιο φτηνό. αν δεν σε ενδιαφέρει να γράφεις πολύ τοτε ειναι οτι πρέπει παιδια το μικρο ειναι τουμπανο!!!Εχει και backlight φωτισμο και ειναι και επαναφορτιζομενο. Ψηνεται κανενας για ομαδικη??????? http://viewitem.eim.ebay.gr/24GHz_24G_Wireless_Rii_Mini_PC_Keyboard_with_Touchpad/280547800713/item ΜΟΝΟ 39€ παιζει!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
STINK Σεπτέμβριος 8, 2010 #13 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 8, 2010 Έχω το KONIG DRAADLOOS MINI TOETSENBORD VOOR PS3 που το βρίσκεις με 20€ (έχει και ένα σύστημα για να το κουμπώνεις πάνω σε gamepad αν σε ενδιαφέρει) και ένα MX Air στα 50-60€ και είσαι πρώτος. Link to comment Share on other sites More sharing options...
GT88 Σεπτέμβριος 8, 2010 #14 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 8, 2010 παιδια το μικρο ειναι τουμπανο!!!Εχει και backlight φωτισμο και ειναι και επαναφορτιζομενο.Ψηνεται κανενας για ομαδικη???????http://viewitem.eim.ebay.gr/24GHz_24G_Wireless_Rii_Mini_PC_Keyboard_with_Touchpad/280547800713/itemΜΟΝΟ 39€ παιζει!!!εγώ το πήρα 29 από e-bay....το εχω ένα μηνά και είναι άψογο...αν θέλετε να μάθετε οτιδήποτε ρωτήστε με...το dinovo κανει πανω απο 100 και αυτο παιζει στα 30 και δεν υστερει σε τπτ σε σχεση με το dinovo...δε θελει ουτε drivers ουτε τπτ αφου ειναι plug and play wireless rf στα 2.4 και εχει εμβέλεια πανω απο 10 μετρα σε ανοιχτο χωρο....εμενα πιάνει μεχρι και στο σαλονι....δλδ 2 τοίχους μακρια. Link to comment Share on other sites More sharing options...
GT88 Σεπτέμβριος 8, 2010 #15 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 8, 2010 ορίστε και μερικές φωτογραφίες απο το δικό μου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
vic Σεπτέμβριος 8, 2010 Author #16 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 8, 2010 Η αλήθεια είναι ότι δε με ενδιαφέρει κάτι ultra portable ή κάτι παρόμοιο. Παρόλα αυτά θα τα έχω υπόψην μου. Και μερικές ερωτήσεις. Πόσο καιρό το έχεις? Χρειάζεται να γράφεις συχνά και γενικά πόσο βολεύει? Είναι για να γράφεις κάτι ψιλά φαντάζομαι. Link to comment Share on other sites More sharing options...
GT88 Σεπτέμβριος 8, 2010 #17 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 8, 2010 Η αλήθεια είναι ότι δε με ενδιαφέρει κάτι ultra portable ή κάτι παρόμοιο. Παρόλα αυτά θα τα έχω υπόψην μου. Και μερικές ερωτήσεις. Πόσο καιρό το έχεις? Χρειάζεται να γράφεις συχνά και γενικά πόσο βολεύει? Είναι για να γράφεις κάτι ψιλά φαντάζομαι.το εχω κανα μηνα και το χρησιμοποιώ στο υπνοδωμάτιο...εχω συνδέσει τη τηλεόραση του υπνοδωματίου με το pc και βλέπω εκεί σειρές/ταινίες/youtube κτλ...αλλα δεν το εχω για να γραφω στo msn πχ. η αληθεια ειναι οτι δεν ειναι για να γράφεις πολλά πολλά...οχι γιατι ειναι αβολο αλλα οπως και να το κάνουμε αλλιως ειναι το πληκτρολόγιο και αλλιώς αυτο που ειναι σαν να γραφεις σε κινητο.ετσι και αλλιως αυτη ειναι η λογικη του...επισης εχει ενσωματωμένο laser αν θες να το χρησιμοποιήσεις για παρουσίαση.το καλο του ειναι οτι εχει κουμπακι on off για να μη σε ψηνει το RF αλλα και παλι αν το αφησεις χωρις να το ακουμπας για 5 λεπτα μπαίνει μονο του σε sleep mode και δεν εκπέμπει και κάνει οικονομία μπαταρίας (με βολεύει γιατί συνήθως με παίρνει ο ύπνος).οσο για την αυτονομία δε το εχω φορτίσει ακόμα...κρατάει πάνω απο μήνα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.