Jump to content

Πρόβλημα με εγκατάσταση XP home

spal

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Γειά σας παιδιά,

Έχω ένα σοβαρό πρόβλημα. Έχω αυθεντικό CD εγκατάστασης windows XP home gr (από τα πρώτα, χωρίς SP).

Πρόσφατα, έκανα format στο δίσκο και πήγα να τα εγκαταστήσω πάλι (το έχω κάνει αρκετές φορές στο παρελθόν).

Το CD αρχίζει κανονικά την εγκατάσταση (ξέρετε, η αρχική οθόνη που φορτώνει τα αρχικά αρχεία, προκειμένου να τρέξει η εγκατάσταση) και μόλις τελιώσει το φόρτωμα των αρχικών αρχείων, πριν μου εμφανίσει την οθόνη να διαλέξω διαμέρισμα εγκατάστασης, μου εμφανίζεται η γνωστή BSOD (blue screen of death).

Πήγα να κάνω την εγκατάσταση και σε άλλο δίσκο, αλλά τα ίδια. Απ' ότι είδα, το CD drive διαβάζει κανονικά το CD (βλέπω τα αρχεία του με την εξερεύνηση των windows) και το CD δεν έχει γρατζουνιές. Τι μπορεί να φταίει;

Το σύστημά μου είναι καινούριο (intel core i7 940, ddr3 3GB triple channel, SSD & HDD sata).:rant:

Τα windows XP δεν έχουν οδηγούς για AHCI controller. Οπότε είτε θα γυρίσεις τον controller σε IDE mode στο bios είτε θα κατεβάσεις τους οδηγούς από το site της motherboard, θα τους γράψεις σε δισκέτα και στην πρώτη οθόνη εγκατάστασης πατάς F6. Βγάζει και μήνυμα κάτω κάτω: "Press F6 if you wish to load another SCSI driver". Μετά ακολουθείς τις οδηγίες του προγράμματος εγκατάστασης.

Τα windows XP δεν έχουν οδηγούς για AHCI controller. Οπότε είτε θα γυρίσεις τον controller σε IDE mode στο bios είτε θα κατεβάσεις τους οδηγούς από το site της motherboard, θα τους γράψεις σε δισκέτα και στην πρώτη οθόνη εγκατάστασης πατάς F6. Βγάζει και μήνυμα κάτω κάτω: "Press F6 if you wish to load another SCSI driver". Μετά ακολουθείς τις οδηγίες του προγράμματος εγκατάστασης.

10000000 ευχαριστώ φίλε. Νάσαι καλά.:jump::jump::jump:

Ουπς, πρόβλημα. Ο controler ήταν και είναι σε IDE mode και το σύστημά μου δεν έχει FDD. Τι κάνω;

Αν είναι σε ide mode τότε αυτό που είπα πιο πάνω δεν παίζει. Κάτι άλλο συμβαίνει. Πάντως χωρίς FDD στα XP δεν μπορείς να κάνεις και πολλά πράγματα για φόρτωμα drivers. Δεν βλέπει τα usb sticks, από όσο θυμάμαι τουλάχιστον. Στο δικό μου όσο είχα τα XP δούλευα με SD card αντί για FDD αλλά και πάλι άλλοτε δούλευε άλλοτε όχι.

Αν είναι σε ide mode τότε αυτό που είπα πιο πάνω δεν παίζει. Κάτι άλλο συμβαίνει. Πάντως χωρίς FDD στα XP δεν μπορείς να κάνεις και πολλά πράγματα για φόρτωμα drivers. Δεν βλέπει τα usb sticks, από όσο θυμάμαι τουλάχιστον. Στο δικό μου όσο είχα τα XP δούλευα με SD card αντί για FDD αλλά και πάλι άλλοτε δούλευε άλλοτε όχι.

Κατ' αρχήν, σ' ευχαριστώ για τις γρήγορες απαντήσεις σου. Απ' ότι καταλαβαίνω από την απάντησή σου, μάλλον δεν υπάρχει άλλη λύση.

Μόλις έθεσα το πρόβλημά μου στην κατασκευάστρια εταιρεία της μητρικής μου (gigabyte EX58-UD3R) και θα περιμένω απάντηση (ελπίζω σύντομα).

Θα σε κρατήσω ενήμερο.

Και πάλι σε ευχαριστώ για τη βοήθειά σου. Νάσαι καλά.:clap::clap::clap:

Πάντως θα σου πρότεινα για το σύστημα που έχεις να κάνεις μια αναβαθμισούλα από πλευράς λειτουργικού. Κρίμα είναι τέτοιο hardware να τρέχει xp home. Πάνε χαμένα τα κυβικά του...

Αφού δεν υπάρχει fdd μπορείς να "κάψεις" δισκάκι των windows χp ενσωματώνοντας μέσα τους απαραίτητους drivers. Αυτό γίνεται με το πρόγραμμα nlite

το οποίο θα βρείς στο κάτω link

http://www.nliteos.com/

Επειδή έχω καιρό να κάνω την παραπάνω διαδικασία, από ότι θυμάμαι θα πρέπει να κάνεις πάνω-κάτω τα εξής:

-κατέβασε τους απαραίτητους drivers και αποσυμπίεσε τους σε έναν φάκελο.

-Κατόπιν δημιουργείς έναν φάκελο στον C: με μια ονομασία του στυλ "WinXpFiles" και εκεί τοποθετείς όλα τα αρχεία από το cd της εγκατάστασης των windows (Πρόσεχε μην χαλάσεις την δενδρική δομή τους, καλύτερα να κάνεις extract το iso του CD).

- Ξεκινάς το nlite το οποίο σε οδηγεί βήμα βήμα στο να του δείξεις που έχεις τοποθετήσει τα αρχεία της εγκατάστασης των windows και επίσης στο πού βρίσκονται οι οδηγοί που θέλεις να προσθέσεις. Κατόπιν σου δημιουργεί καινούριο image το οποίο γράφεις σε δισκάκι και εγκαθιστάς από εκεί τα xp

Έχει οδηγίες και στο site του nlite

http://www.nliteos.com/guides.html

Ελπίζω να βοηθήσει...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.