gavorki Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 7, 2010 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 7, 2010 Παιδια καλησπερα απο ενα αγανακτισμενο και στεναχωρεμενο συμφορουμιτη. Θα ηθελα παρακαλω την γνωμη σας στην ιστορια που ακολουθει.Πριν 6 μερες αγορασα ενα Η/Υ απο ενα γνωστο ο οποιος το εφτιαξε με πολυ μερακι και με διαφορα περιφερειακα απο διαφορα μερη. π.χ. το κουτι ηταν απο αλλου, ο δισκος απο καπου αλλου και το τροφοδοτικο (Premier 450W) απο το Πλαισιο.Ο Η/Υ ειναι AMD 4x me 6gb Ram (ddr3) και με καρτα γραφικων ATI HD 3870. Πριν 2 μερες εσβησε ξαφνικα και δεν ξαναξεκινησε. Το παω στο Πλαισιο χθες, γινεται αντικατασταση PSU (το ιδιο), το παω σπιτι και το συναρμολογω αλλα ο δισκος δεν αναγνωριζεται πουθενα ουτε καν στο Bios. Ο δισκος ειναι απο Αμερικη (1ΤΒ Seagate Baracuda SATA) και θα παρει καιρο να τον αντικαταστησω.Η ερωτηση μου ειναι , αν εχει καει ο δισκος η γενικα αν εχει παθει ζημια η μητρικη (Dell Inspiron) λογω του ελλατωματικου τροφοδοτικου, ποσο καλυπτομαι εγω σαν καταναλωτης μιας και πιθανοτατα η ζημια εγινε λογω ελλατωματικου τροφοδοτικου. Δηλαδη αν μπορω να ζητησω απο το Πλαισιο πληρη αντικασταση οσων παθανε ζημια λογω του ελλατωματικου τροφοδοτικου και ας μην ειναι αγορασμενα απο αυτουςΣας ευχαριστω για τον χρονο σας και ειμαι στην διαθεση σας σε οτι αλλο χρειαστει να με ρωτησετε Link to comment Share on other sites More sharing options...
xdarksun Σεπτέμβριος 7, 2010 #2 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 7, 2010 1. Αποζημιώσει από τον γνωστό σου πρέπει να ζητήσεις για το τροφοδοτικό που σου έβαλε 2. Δεν μπορείς να διεκδικήσεις τίποτα άλλο από το πλαίσιο παρά μόνο την αντικατάσταση του τροφοδοτικού , θεωρητικά από την εταιρία που το κατασκευάζει 3. Πας τα εξαρτήματα του υπολογιστή από εκεί που αγοράστηκαν κ ζητάς αντικατάσταση , αν και το βλέπω αδύνατο να σου την αλλάξουν την μητρική γιατί θα δουν ότι το 24πινο είναι καμένο *Γενικά δίνουμε ένα κάρο λεφτά για υπολογιστή και τσιγκουνευόμαστε 40-50ε για ένα καλό psu και να τα αποτελέσματα **Dell Inspiron ?, λαπτοπ ειναι Link to comment Share on other sites More sharing options...
gavorki Σεπτέμβριος 7, 2010 Author #3 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 7, 2010 Καλησπερα και ευχαριστω για την γρηγορα απαντηση. Το PC δουλεψε και αναψε κανονικα μετα την αλλαγη PSU απλα δεν αναγνωριζει τον δισκο με καμοια δυναμη.Dell Ispiron 570 η μητρικη (Desktop)Το τροφοδοτικο ηταν ολοκαινουργιο και ο υπολογιστης δουλευε μια χαρα. Απο το Πλαισιο χθες οταν εγινε η αντικατασταση μου ειπαν οι ιδιοι οτι ηταν ελλατωματικο αυτο που αγοραστηκε. (Η τυχη μου). Link to comment Share on other sites More sharing options...
xdarksun Σεπτέμβριος 7, 2010 #4 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 7, 2010 Αφού δεν πήρε τπτ άλλο μαζί του να κάνεις το σταυρό σου , rma το δίσκο και πάρε κανά τροφοδοτικό τις προκοπής (no name 65% Efficiency :hang3:) Link to comment Share on other sites More sharing options...
gavorki Σεπτέμβριος 7, 2010 Author #5 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 7, 2010 Rma? Σορρυ αλλα ειμαι μεν χρονια στα PC αλλα το RMA τι ειναι; Link to comment Share on other sites More sharing options...
xdarksun Σεπτέμβριος 7, 2010 #6 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 7, 2010 Rma? Σορρυ αλλα ειμαι μεν χρονια στα PC αλλα το RMA τι ειναι; [ame]http://en.wikipedia.org/wiki/Return_merchandise_authorization[/ame] Link to comment Share on other sites More sharing options...
gavorki Σεπτέμβριος 7, 2010 Author #7 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 7, 2010 Thanks :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.