ison Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 7, 2010 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 7, 2010 Καλησπερα παιδιαΕστω οτι εχουμε ενα excel το οποιο αποτελειται απο πολλες γραμμες (ανω των 8000) και 10 στηλες με καθε στηλη να εχει διαφορα στοιχεια. Η μια απο αυτες τις στηλες ομως εχει ενα μοναδικο 9-ψηφιο αριθμο.Εστω οτι εχω και ενα αλλο excel με ΜΟΝΟ μια στηλη με συγκεκριμενους 9-ψηφιους κωδικους.Γνωριζει κανεις πως μπορω να αντιπαραβαλω τα 2 αρχεια ετσι ωστε να μου κραταει απο το μεγαλο αρχειο ΜΟΝΟ τις γραμμες (με ολα τα επιπλεον στοιχεια) που εχουν τους συγκεκριμενους 9-ψηφιους κωδικους?Λογικα θα θελει κανα απλο Plug in απο Visual basic αλλα ειμαι ασχετος απο VB.Any help appreciated που λενε και οι αγγλοι. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dolly Σεπτέμβριος 7, 2010 #2 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 7, 2010 Αν κατάλαβα καλά,το μικρό αρχείο έχει πιο πολλούς 9-ψήφιους κωδικούς απο το μεγάλο, και θέλεις να τραβήξεις απο το μεγάλο τα στοιχεία των κωδικών που βρίσκονται στο μικρό?Αν θέλεις κάτι τέτοιο, ξεκινάμε.α) τα στοιχεία (οι κωδικοί) σε κάθε γραμμή είναι ΜΟΝΑΔΙΚΑ? αν όχι πρέπει να τρέξεις 1 pivot table να τα ομαδοποιήσεις.β) μετά το α), μπορείς να κάνεις ένα vlookup απο το 1 αρχείο (μικρό) στο μεγάλο, και να δείς που παίρνεις value για τους κωδικούς. Μετά κάνεις 1 shorting, και όπου δεν έχεις πάρει value (δεν υπάρχει ο κωδικός) απλά κάνεις select visible cells και σβήνεις τις γραμμές που δεν έχεις τίποτα και μένεις με αυτές που θέλεις.ΑΝ κατάλαβα καλα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ison Σεπτέμβριος 7, 2010 Author #3 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 7, 2010 Thanx αλλα τελικα μετα απο ψαξιμο βρηκα αυτο http://sites.google.com/site/compare2lists/Home το οποιο μου το κανει ακριβως οπως θελω Link to comment Share on other sites More sharing options...
deNordic Σεπτέμβριος 7, 2010 #4 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 7, 2010 Να ρωτησω κατι επι του EXCEL.Εχω μια λιστα με τιμες , πως μπορω να τις αντιγραψω μεσα στο excel και η καθεμια να μπει σε ξεχωριστο κελι; Link to comment Share on other sites More sharing options...
ison Σεπτέμβριος 7, 2010 Author #5 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 7, 2010 Χμμ με copy paste χωρις να μπεις μεσα σε κελι τι σου κανει? Link to comment Share on other sites More sharing options...
eloydark Σεπτέμβριος 7, 2010 #6 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 7, 2010 Είτε με paste special, είτε με απλό paste και μετά να κάνεις data -> text to columns Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.