Jump to content

desktop or laptop

garthas

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Το budget μου είναι 2500, είμαι ανάμεσα σ ένα alienware m17x ή ένα desktop,η χρήση που θα κάνω περιέχει τα πάντα,καταβάθος θέλω το laptop αλλά no upgrade κτλ κτλ.......

ΥΓ. έχω ενα desktop με 8800gtx oc,core 2duo 6600,2GB DDR2 Κ ενα acer 5920g

Αμα το μετακινεις συχνα παρε <15αρι λαπτοπ

Αμα το μετακινεις 1-2 φορες το μηνα παρε 15αρι=< λαπτοπ

Αλλιως παρε φτηνοτερο desktop

(αυτα προσωπική άποψη)

Σαν έτοιμη λύση φίλε xzibit πολύ καλό, δε λέω, αλλά γιατί να μην φτιάξει κάτι δικό του που θα του βγει και πιο φθηνά (αν βάλει τα ίδια πράγματα επάνω βέβαια :));

Με 140€ παραπάνω (και δεν ξεφεύγει από το budget) πάει στην παρακάτω σύνθεση που είναι ανώτερη αρκετά.

12345wg.png

Και εφόσον είναι διατεθειμένος να πάει ως τα 2.500€, έχει και 3 επιλογές:

1. Να πάρει μία οθόνη (πιθανώς καλύτερη από αυτήν που έχει ήδη)

2. Να βάλει ένα σύστημα υδρόψυξης που θα "απογειώσει" το μηχάνημά του.

3. Να βάλει και κάποιο ssd (εγώ δεν είμαι υπέρ αυτού, άσκοπη μόδα τη θεωρώ :p) για να bootάρει μέσω αυτού στο λειτουργικό.

Αυτή είναι η δική μου πρόταση... η επιλογή είναι καθαρά του φίλου garthas. :flower::)

Υγ: Το psu δεν είναι modular, αλλά το corsair είναι πραγματικά θηρίο, και πιστεύω θα καταφέρει να κρύψει κάπου τα καλώδια. ;)

Σοβαρά... είπα μιας και όλο αυτό το "θηρίο" θα τραβάει τα "σκώτια" του, ας βάλω και κάτι "πράσινο". :flower:

Ξέρεις κάτι που δεν ξέρω για τους green της wd; Παίζει κάτι με τις επιδόσεις ή με τη σταθερότητά τους; Αν μπορείς και θες, περιμένω απάντηση. :)

Και με τις επιδόσεις αλλα και με την αξιοπιστία.

Οσο για το πράσινο κομμάτι του, για 5-10 βατ δεν αξίζει το κόπο.

καλα που εχουμε φτασει ρε παιδια....330γιουρος για κουτι ;

και 700Ε η 5970??? θες ενα χιλιαρικο+ για 2 πραγματα ;

απλα ελεος.Δε μπορει ολα τα υπολοιπα στο συνολο να κοστιζουν ~1000ευρω και το κουτι με VGA το αλλο μισο..Ειναι γελοιο αυτο που συμβαινει

Παρε ενα απλο κουτακι να κανεις τη δουλεια σου , παρε απο αλλου πιο φθηνα την καρτα γραφικων και το 300αρη που γλυτωνεις δωστα στο χαμογελο του παιδιου να πιασουν τοπο ,εφοσων ηταν για πεταμα

Και με τις επιδόσεις αλλα και με την αξιοπιστία.

Οσο για το πράσινο κομμάτι του, για 5-10 βατ δεν αξίζει το κόπο.

Οκ... εννοείται ότι ο δίσκος όμως, είναι ότι πιο εύκολο για να αλλάξει, και μπορεί να πάρει κάποιον της αρεσκείας του. Sorry, αλλά δεν ήμουν ενήμερος. ;):)

καλα που εχουμε φτασει ρε παιδια....330γιουρος για κουτι ;

και 700Ε η 5970??? θες ενα χιλιαρικο+ για 2 πραγματα ;

απλα ελεος.Δε μπορει ολα τα υπολοιπα στο συνολο να κοστιζουν ~1000ευρω και το κουτι με VGA το αλλο μισο..Ειναι γελοιο αυτο που συμβαινει

Παρε ενα απλο κουτακι να κανεις τη δουλεια σου , παρε απο αλλου πιο φθηνα την καρτα γραφικων και το 300αρη που γλυτωνεις δωστα στο χαμογελο του παιδιου να πιασουν τοπο ,εφοσων ηταν για πεταμα

Μαζί σου για το κουτί GoMaR, όμως αφού είχε 2500€ και αποφάσισε να τα δώσει σε pc, δικαίωμά του δεν είναι να το πάρει; Κι ας είναι υπερβολή (που ξαναλέω... μαζί σου είμαι); Εγώ, με το pc που έχει τώρα, θα του πρότεινα κανονικά να μην αλλάξει καν, αλλά αφού το θέλει ας το κάνει. :)

Όσο αναφορά την κάρτα τώρα... εγώ απλά έκανα τη διάταξη του συστήματος. Κανένα μαγαζί δεν είναι παντού φθηνότερο (εσύ άλλωστε θα το ξέρεις καλύτερα από εμένα αυτό) και αν θέλει να το πάρει στην καλύτερη δυνατή τιμή, καλά θα κάνει να ψάξει σε όλα τα μαγαζιά που πουλάνε hw. Ελπίζω να καταλαβαίνεις που το πάω, δε γινόταν να ψάξω όλα τα μαγαζιά (ειδικά για να συγκρίνω τόσο ακριβό hw), θα έχανα τη μπάλα.

Αυτά και πάλι από εμένα, ελπίζω να μην έγινα κουραστικός. :flower::)

οχι ρε τι κουραστικος , αποψεις ανταλλαζουμε.

απλως ειμαι της αποψης να δινονται λεφτα και να εχει αποτελεσμα.Με αυτη τη λογικη γιατι δε του βρηκες ενα κουτι με 1500Ε και ολα τα υπολοιπα με 1000Ε?

Κοίτα... απλά θεώρησα το corsair "must" για μια τέτοια (εννοείται μεγάλη) αναβάθμιση.

Δεν ξέρω τι παίζει με τα κουτιά που έχουν μέσα έτοιμα συστήματα υδρόψυξης, σε τιμές κυρίως αλλά και σε χώρους, απλά το corsair από την 1η στιγμή μπήκε δυνατά στην αγορά και άφησε καλές εντυπώσεις σε αυτά τα 2 θέματα που είπα παραπάνω.

Και επιπροσθέτως το corsair (το psu) που έβαλα δεν είναι moddular, άρα θα χρειαζόταν ένα full tower κουτί, για να μην γίνει μπάχαλο μέσα το κουτί. Κι αφού είχε μεγάλο budget o φίλος garthas, πρόσθεσα το 800D στη σύνθεση. :)

Ελπίζω να έγινε κατανοητός ο "ορθός" (:hehe:) συνειρμός μου τώρα. :flower::)

τωρα για δειτε κ το alienware.....

IntelCore™ i7 720QM 1.6GHz (2.8 GHz Turbo Mode, 6MB Cache)

CrossfireX™ 1GB GDDR5 ATI Radeon™ Mobility HD 5870

17-inch WideUXGA 1920 x 1200 RGB LED (1200p)

6GB Memory (1x 2GB, 1x 4GB DDR3)

500GB 7,200RPM SATA-II HDD

Slot-Loading Dual Layer Blu-ray Reader (BR-ROM, DVD+-RW, CD-RW)

Φίλε garthas (προσωπική άποψη πάντα) το laptop αυτό δεν αξίζει τα λεφτά του.

Γιατί το λέω; Είναι ένα gaming laptop σωστά;

Για gaming και λοιπές δυνατές εργασίες μπορείς να φτάξεις μονάδα με 2000€ και να είναι αιώνες μπροστά (π.χ. μία παρόμοια διάταξη αυτής που σου πρότεινα).

Για φορητότητα τώρα (Eίναι laptop, δεν είναι; Αν με πιάνεις... ;)) μπορείς να πάρεις κάτι πιο μικρό. Δε νομίζω να θεωρείται φορητότητα ένα laptop 17άρι με τέτοιο hw μέσα που θα το κάνει 4kg (δεν ξέρω βέβαια, αλλά κάπου εκεί υπολογίζω).

Επειδή από τιμή βλέπω ότι στο Ελλάντα αγγίζει τα 2400, καλύτερα να πάρεις ένα pc κι ένα "δυνατό" netbook, και να έχεις τα 2 πράγματα που σου χρειάζονται στον απόλυτο βαθμό, παρά να έχεις 1 που να είναι απλά "αρκετά καλό" και στα 2. Νομίζω ότι εφόσον έχεις τα χρήματα, και σκοπεύεις να τα ξοδέψεις κιόλας, είναι λίγο άδικο να μην τα εκμεταλλευτείς στο μέγιστο βαθμό.

Τώρα εάν θες να έχεις ένα μηχάνημα που να τα κάνει όλα, τότε ναι, πάρε το m17x απλά να ξέρεις ότι θα μπορούσες να έχεις και καλύτερα "αποτελέσματα" από τις αγορές σου. :)

@venom7 τώρα: I have noooooo idea man! :p (Πάντως αν θες έτοιμο, έχουν τα multi από ό,τι είδα :)).

Για τσέκαρε και αυτό το συστηματάκη βγαίνει γύρω στα 1.880,00 € χωρίς το λειτουργικό. και στα 2.190 € με 2η κάρτα γραφικών και 1000αρι τροφοδοτικό.

Κουτί: 138,74 €

CoolerMaster Haf 932 Black Case (RC-932-KKN1-GP)

Tροφοδοτικό: 131,11 €

CoolerMaster Silent Pro M850 RS-850-AMBA-J3 850W Modular PSU

Επεξεργαστής: 286,59 €

Intel Core i7 930 (s1366, 2.80GHz)

Μητρική : 326,86 €

Gigabyte GA-X58A-UD7 (s1366, DDR3, X58)

Ψυκτρα CPU: 50,70 €

CoolerMaster V8 CPU Cooler (RR-UV8-XBU1-GP)

Μνήμες : 319,00 €

Corsair Dominator GT 6GB DDR3-1600 Ram Kit (PC3-12800, 7-7-7-20, CMT6GX3M3A1600C7)

Σκληρό δίσκο SATA 3.0 της W.D: 97,00 €

Western Digital Caviar Black WD1002FAEX 1TB HDD (64MB Cache, 7200RPM, Sata III)

Έναν SSD της ΙΝΤΕL για λειτουργικό: 219,99 €

INTEL X25-M SSDSA2MH080G2C1 2.5'' SSD 80GB MLC*

Kάρτα γραφικών : 289,9 €

Gigabyte GV-R585OC-1GD (PCI-Express, GDDR5, 1GB

http://multirama.gr/products/product?pid=0506655&catid=020300 *

Oπτική συσκευή: 19,59 €

LGGH22NS40 BlackDVD-RW + / - (Sata, Bulk)

*(Τα βάζω αυτά τα link γτ από πλαισιο έχει εξαντληθεί.)

παιδιά σας ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές σας,ο λόγος που αποφάσισα να πάρω τελικά το alienware είναι οτι έχω ενα desktop το οποίο καλά κρατεί κ μου λείπει ενα καλό laptop του οποίου η ευκολία δεν συκρίνεται, επιπλέον το βάρος που αναφέρατε δεν με απασχολεί καθως εχω το θελω συνέχεια στη μπρίζα κ σαν desktop replacement

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.