venom7 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 5, 2010 #1 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 5, 2010 Παιδιά συμβαίνει κάτι παράξενο σε ένα PC που έστησα και δεν μπορώ να καταλήξω πουθενά.Θα ήθελα την βοήθειά σας!Η ιστορία έχει ως εξής:Μια ωραία μέρα ένας γνωστός μου αποφάσισε να κάνει αναβάθμιση στο σύστημά του.Έτσι λοιπόν πήρε i7 930 και ASUS P6T Deluxe v2 και ram fatality ocz 2000mhz 6gb 9-9-9-24 σε τροφοδοτικό 750w.Όλα κομπλέ μέχρι εδώ.Τα στείνουμε,κάνουμε format,περνάμε και windows 7 64bit,restart και τούμπανο όλα.Μετά από κάποιες ώρες πετάει μια ωραιότατη μπλε οθονούλα!Σκαλώνουμε και λέμε να κάνουμε ένα bios update.Κατεβάζουμε το τελευταίο,το παιρνάμε σε usb,μπαίνουμε bios,κάνουμε το update,restart και μετά το ΧΑΟΣ.Το PC ενώ ξεκινούσε παίρνοντας ρεύμα δεν έκανε ούτε το γνωστό μπιπ,ούτε σήμα στην οθόνη ούτε τίποτα!!!Χαζέψαμε!Τι έγινε πάλι λέμε!Με διάφορες προσπάθειες τελικά ξεκίνησε αλλά με default ρυθμίσεις και μνήμες 1066.Μπαίνουμε bios βάζουμε x.m.p. profile για να πάρει τις μνήμες 2000 κάνουμε restart και πάλι τα ίδια!!!ΔΕΝ ξεκινούσε.Πάλι βγάλσιμο μπαταρίας,bios μνήμες στα 1600 αυτή τη φορά και όλα ΟΚ ξαφνικά!Τι γίνεται εδώ λέμε!!!Τεσπα,για να μην τα πολυλογώ άλλο,λέω μπορεί να φταίνε οι μνήμες,Βάζω πάνω τις δικές μου(υπογραφής)στα 2000 και όλα ήταν εντάξει!Ωραία λέμε,χαλασμένες μνήμες!Τις πάμε πίσω και μας λένε ότι δουλεύουν μια χαρά και ότι μπορεί να είναι ασυμβατότητα.Μας δίνουν τις transent axeram 2000mhz 6gb 9-9-9-24 αλλά πάλι τα ίδια με την ίδια ιστορία με τις από πάνω.Λέω δεν είναι δυνατόν.Σε default bios(1ο)όλα κομπλέ και μετά το update νέκρα!Κάνω ένα google search και βρίσκω ότι φοράνε τα ίδια chipakia.Οπότε λέω πάλι ασυμβατότητα.Τελικά τις πάμε πίσω και πάμε και την μητρική.Μας κάνουν ότι έχει πρόβλημα η μητρική και μας δίνουν την asus p6td deluxe.Παίρνουμε και μνήμες corsair dominator gt 2000 c8.Τα κοτσάρουμε πάνω κάνουμε για άλλη μια φορά τα ίδια αλλά πάλι σκοτάδι.Έβαλα και χειροκίνητα ρυθμίσεις σε μνήμες 20χ143=2860cpu/2006ram με dram v=1.65-1.68,cpu v=1.25 και qpi v=1.50-1.55 με τα άλλα auto,αλλά πάλι νέκρα και τα ίδια παντελάκη μου τα ίδια παντελή μου!!!Τι χειροκίνητα ρεύματα και ρυθμίσεις.Τι xmp profile.Τι δοκιμές με άλλα bios.Συνέχεια με τις μνήμες πάνω από 1800 ούτε που έδινε σήμα στην οθόνη.Με λίγα λόγια.Ο μόνος τρόπος για να δουλέψει το PC είναι είτε με το πρώτο bios και μνήμες xmp profile(2000) που και πάλι μετά από ώρες μπορεί να πετάξει μπλε οθόνη είτε αλλιώς με καινούριο bios αλλά μνήμες μέχρι 1800!!!Δλδ άμα κάνουμε bios update πλέον με μνήμες πάνω από 1800...μαύρη οθόνη ενώ παίρνει ρεύμα το PC!!!!!Τι συμβαίνει ρε παιδιά???Τι να φταίει???Τι άλλο να κάνουμε???Πάνε δέκα μέρες τώρα με αυτήν την ιστορία και τελειωμό δεν έχει!Έχουν σπάσει τα νεύρα μας και πλέον εσείς μου μείνατε για να στραφώ και να με βοηθήσετε!
patirgerasimos Σεπτέμβριος 5, 2010 #2 Σεπτέμβριος 5, 2010 οι μνήμες και η cpu είναι συμβατές με την μητρική σου;; δες το από τον κατασκευαστή
venom7 Σεπτέμβριος 5, 2010 Author #3 Σεπτέμβριος 5, 2010 οι μνήμες και η cpu είναι συμβατές με την μητρική σου;; δες το από τον κατασκευαστήΕννοείται!!!
cna Σεπτέμβριος 5, 2010 #4 Σεπτέμβριος 5, 2010 Συγνώμη αλλά ο i7 δεν έχει ενσωματωμένο ελεγκτή μνήμης; Μήπως στον συγκεκριμένο i7 την έχει ακούσει; Γιατί το μόνο που δεν έχεις πειράξει μέχρι τώρα είναι ο επεξεργαστής. Δεν μπορεί με 2 διαφορετικές μητρικές και 3 διαφορετικές μνήμες να έχεις τα ίδια αποτελέσματα. Ο κοινός παρονομαστής πλέον είναι η cpu.
venom7 Σεπτέμβριος 5, 2010 Author #5 Σεπτέμβριος 5, 2010 Χμμμμ...Μπορεί τι να πω!!!Δεν ξέρω!Αλλά το θέμα είναι ότι ο cpu είναι καινούριος box κλειστός στο κουτί του και ακλοκάριστος.Οπότε από που και πως να την έχει ακούσει???!!!
cna Σεπτέμβριος 5, 2010 #6 Σεπτέμβριος 5, 2010 Γιατί δεν υπάρχει η πιθανότητα εργοστασιακού σφάλματος; Του κουτιού μερσεντές αγόρασε ο άλλος και στα 2000 χιλιόμετρα έκανε αλλαγή κινητήρα. Όλες οι εταιρίες υπολογίζουν ότι σε ένα ποσοστό 2% το τελικό προϊόν δεν θα έχει τις επιθυμητές αποδόσεις. Πάντως όπως προείπα έχεις αλλάξει τα πάντα εκτός cpu και συνεχίζεις να έχεις προβλήματα. Οπότε λογικά υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να είναι αυτή το πρόβλημα.
Smartndkr Σεπτέμβριος 5, 2010 #7 Σεπτέμβριος 5, 2010 Συγνώμη αλλά ο i7 δεν έχει ενσωματωμένο ελεγκτή μνήμης; Μήπως στον συγκεκριμένο i7 την έχει ακούσει; Γιατί το μόνο που δεν έχεις πειράξει μέχρι τώρα είναι ο επεξεργαστής. Δεν μπορεί με 2 διαφορετικές μητρικές και 3 διαφορετικές μνήμες να έχεις τα ίδια αποτελέσματα. Ο κοινός παρονομαστής πλέον είναι η cpu.καλη η σκεψη σου αλλα πως γινεται να δουλευουν oi μνημες στις επιθυμητες ταχυτητες με το αρχικο bios; αν εφτεγε ο επεξεργαστης δεν θα εμφανιζοταν το προβλημα και με το αρχικο bios;
cna Σεπτέμβριος 6, 2010 #8 Σεπτέμβριος 6, 2010 "Με λίγα λόγια.Ο μόνος τρόπος για να δουλέψει το PC είναι είτε με το πρώτο bios και μνήμες xmp profile(2000) που και πάλι μετά από ώρες μπορεί να πετάξει μπλε οθόνη είτε αλλιώς με καινούριο bios αλλά μνήμες μέχρι 1800!!!"Σε όλα τα bios εμφανίζει συγκεκριμένα προβλήματα. Πχ στο πρώτο bios τρέχει τις μνήμες μόνο στα 2000MHz ενώ στα άλλα μέχρι 1800. Αλλά ακόμα και σε αυτές τις συχνότητες μπορεί να πετάξει μπλε οθόνη. Που σημαίνει, κατ' εμέ, ότι για δουλεύει μόνο σε πολύ συγκεκριμένες ρυθμίσεις και όχι στο εύρος ρυθμίσεων που δουλεύουν οι άλλοι επεξεργαστές της κατηγορίας του. Πάντως ξαναδιάβασε το 1ο post μήπως εγώ δεν έχω καταλάβει κάτι σωστά.
venom7 Σεπτέμβριος 6, 2010 Author #9 Σεπτέμβριος 6, 2010 Στο πρώτο bios δεν είπα μόνο 2000 αλλά και 2000 ενώ στα άλλα bios μέχρι 1800.Επίσης ο 930 είναι συμβατός.Εμα αν είναι δυνατόν να μην είναι κιόλας.Όσο για τις μνήμες...έχω δοκιμάσει τρεις διαφορετικές!!!Και είναι και οι τρεις γνωστές και καλές που σε άλλα συστήματα με ίδια μητρική από search στο google δουλεύουν κανονικότατα!!!!!Τώρα εδώ τι παίζει ρε παιδιά???Έτσι μου έρχεται να το σουτάρω!
cna Σεπτέμβριος 7, 2010 #10 Σεπτέμβριος 7, 2010 Αχμ, άστο νόμιζα ότι όλες σου οι κινήσεις έγιναν βάσει το Qualified Vendor's list της Asus. Λοιπόν για την P6T deluxe v2 που είδα, μιας και για την P6TD δεν ανοίγει η σελίδα της Asus, τα 2000MHz είναι σε O/C mode και είναι συμβατή μόνο με μνήμες g.skil, geil και kingston. Ναι δοκίμασες μνήμες αλλά καμία από αυτές που προτείνει ο κατασκευαστής! Σκέψου ότι σαν συμβατή μνήμη στα 1800MHz δίνει μόνο την KHX1800C9D3T1K3/6GX(XMP) της kingston. Διαβάζουμε και κανένα manual πρώτα ρε παιδιά και μετά ξεκινάμε να αγχωνόμαστε.---συμπλήρωση---Όσο για το "βρήκα στο google και άλλα συστήματα με τον ίδιο συνδυασμό που παίζουν" καταλαβαίνεις ότι δεν μπορεί να είναι πιο αξιόπιστο από τα επίσημα έγγραφα της εταιρίας. Στην τελική αν πάθει ζημιά η mobo λόγω λανθασμένων μνημών δεν μπορείς να το επικαλεστείς, έτσι δεν είναι;
venom7 Σεπτέμβριος 7, 2010 Author #11 Σεπτέμβριος 7, 2010 Μα πόσοι από εμάς έχουμε άλλες μνήμες από αυτές που αναγράφονται στη λήστα που προτείνει ο κατασκευαστής!Πάρα πολλοί!Και εγώ στο PC μου δεν έχω μνήμες μέσα από την λίστα και δουλεύουν μια χαρά,όπως και πολλοί άλλοι στο foroum και εκτός!Στις λίστες έχουν κάποιες.Δεν δοκιμάζουν κάθε μνήμη που έχει βγει και θα βγει!Δεν σημαίνει ότι άλλες δεν δουλεύουν.Μνήμες βγαίνουν κάθε λίγο και λιγάκι ενώ η λίστα δεν ανανεώνεται.Άρα κάνουν και άλλες.Δεν μπορούμε να βάζουμε μόνον αυτές που έχουν στη λίστα η οποία είναι και παλιά!!!Άρα αυτό το βρήκα στο google είναι αξιόπιστο.Εξάλλου για αυτό βγαίνουν τα bios updates.Άλλο αν τώρα όλα πάνε κατά :devil:
Peter Pan Σεπτέμβριος 7, 2010 #12 Σεπτέμβριος 7, 2010 Σίγουρα μεγάλη μάζα χρηστών δέν έχει της "σωστές" μνήμες όπως και εγώ, θα μπορούσε όμως τις συγκεκριμένες όντως να τις έχει δοκιμάσει η εταιρία και λόγω ασυμβατότητας να μην τις έχει στην λίστα της.
cna Σεπτέμβριος 7, 2010 #13 Σεπτέμβριος 7, 2010 Εγώ πάλι νομίζω ότι τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά όπως πριν μια πενταετία που αγόραζες όποιο dimmάκι έβρισκες μπροστά σου, το πετούσες πάνω και όλα μέλι γάλα. Όσο εξελίσσεται η τεχνολογία (πχ triple channel αντί dual channel) τόσο γίνεται και πιο "ευαίσθητη". Δηλαδή μπορεί κανείς να αποκλείσει την περίπτωση μνήμες που βρίσκονται εκτός εταιρικής λίστας να δουλεύουν μεν αλλά να μην αποδίδουν όπως θα ήθελε ο κατασκευαστής της μητρικής; Πχ εκεί που στο τελευταίο σετ φτάνεις μέχρι 1800MHz με τις μνήμες της λίστας θα έφθανες μέχρι 2000MHz.
venom7 Σεπτέμβριος 7, 2010 Author #14 Σεπτέμβριος 7, 2010 Παίδες αν ήταν θέμα αυμβατότητας τότε δε θα έπαιζαν ούτε με το πρώτο bios!!!
cna Σεπτέμβριος 7, 2010 #15 Σεπτέμβριος 7, 2010 Κοίτα το θέμα της συμβατότητας έχει πολλές εκφάνσεις. Δεν είμαστε πλέον στον απλό καλό παλιό καιρό του παίζει-δεν παίζει. Όταν οι εταιρίες βγάζουν τις λίστες δεν εννοούν ότι δεν παίζει καθόλου αλλά ότι δεν παίζει σύμφωνα με τα χαρακτηριστικά της μητρικής. Όταν η ASUS και η κάθε ASUS σε διαβεβαιώνει ότι η mobo τρέχει τις μνήμες στα 2000MHz και βγάζει και τη λίστα συμβατότητας το κάνει γιατί με τις συγκεκριμένες μνήμες που λέει όλα τρέχουν ρολόι ενώ με τις άλλες μπορεί να συναντήσεις προβλήματα, όπως και συνάντησες. Εν πάσει περιπτώσει δεν έχεις παρά να δοκιμάσεις ένα σετ μνήμες από αυτές που είναι στη λίστα συμβατότητας (που κανονικά θα έπρεπε να λέγεται λίστα πλήρους συμβατότητας).
Smartndkr Σεπτέμβριος 7, 2010 #16 Σεπτέμβριος 7, 2010 Παιδιά καλησπέρα, είμαι ο άμεσα ενδιαφερόμενος (φίλος του venom7) κι ο εν λόγω μπλεγμένος με το συγκεκριμένο μηχάνημα.Μετά από τηλεφωνική επικοινωνία που είχα το μεσημέρι με το ελληνικό support της Asus, το πρώτο πράγμα που με ρώτησαν ήταν εάν οι μνήμες είναι συμβατές με το συγκεκριμένο bios (κι οχι με το motherboard). Τους ρώτησα τι εννοούν και μου απάντησαν εάν αναγράφεται η συγκεκριμένη μνήμη μέσα στο Qualified Vendors List και του απάντησα όχι. Και μου λέει ότι πρέπει να περιοριστώ στις μνήμες που αναγράφονται εκει. Καλά έγινα βαπόρι, περιτό να σας πω τι άκουσε.Του ειπα εν τω μεταξυ οτι μπηκα στην Corsair κι έδωσα το συγκεκριμένο motherboard για να μου δειξει με ποιες μνημες ειναι συμβατες και η αληθεια ειναι οτι αυτες δεν ηταν μέσα (CMT6GX3M3A2000C8) αλλά κάποιες άλλες (TR3X6G1866C9DF). Παρόλα αυτά μου απάντησε ότι δεν μετράει η άποψη της Corsair αλλά η άποψη του κατασκευαστή (Asus).Τέλος πάντων του έστειλα όλα τα χαρακτηριστικά (bios, motherboard, ram) που μου ζητησε και δεσμευτηκε ότι αυριο θα μου απαντησουν τι μπορει να γινει μηπως και μου δωσουν καποιες ρυθμισεις μεχρι να βγει το νεο bios, το οποιο σημειωτεον δεν σημαινει οτι θα λυνει και τα προβληματα.Αντε βγάλε άκρη τώρα.
Smartndkr Σεπτέμβριος 7, 2010 #17 Σεπτέμβριος 7, 2010 ΑΑααα να συμπληρώσω επίσης ότι, μου είπε ότι οι συγκεκριμένες μνήμες που αναγράφονται στο Qualified Vendors List έχουν δοκιμαστεί πάνω στο συγκεκριμένο motherboard και είναι 100% συμβατές (οπότε αυτό που λέει ο cna είναι αληθές).
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.