Jump to content

Κατάλληλο Ups

gocu

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Ζηταω προκαταβολικα συγγνωμη αν υπαρχει ηδη καποιο παρομοιο thread αλλα εκανα αναζητηση και δεν βρηκα τιποτα σχετικο....

Το θεμα που με απασχολει ειναι η αγορα Ups.

Εχω ( η μαλλον ειχα ...) 2 Ups μαρκας Inform τα οποια αν και αγνωστα (αγορασμενα πριν 5-6 χρονια) με εβγαλαν μεχρι τωρα.

Στο ενα το ειχα παρακανει φορτωνοντας πανω μεχρι ηχοσυστημα και τηλεοραση !!! .. ξερω καγκουρια αλλα αντεχε το κακομοιρο...

Λεω τωρα πριν αγορασω να ακουσω κανενος εμπειρου τη γνωμη.

Το ενα θα δουλευει στο αστατο ηλεκτρικο δυκτιο των Χανιων και θα σηκωνει ενα συχρονο Pc (650W PSU),οθονη 22',(θα ηθελα να σηκωνει τα ηχεια μου ,Logitech z5500) και μια λαμπιτσα...

Γινεται αυτο που λεω?

Το αλλο παρομοια χρηση αλλα σε Αθηνα που το ρευμα ειναι πιο νορμαλ...

Γνωριζω τη διαφορα αναμεσα σε Line Interactive κ Online Ups και φανταζομαι πως ολοι συμφωνουμε οτι best value for money ειναι τα Line Interactive. Βρηκα μερικα αλλα παρατηρω οτι η τιμη δεν ειναι απαραιτητα αναλογη με τη μεγιστη ισχυ VA που μπορει να σηκωσει το Ups....

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.701108

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.701128

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.701103

Μπορει παρακαλω να με διαφωτησει καποιος?

Ευχαριστω μαγκες.

:OT:(οριστε μετα απο 4 χρονια ξανα-ποσταρα στο forum....):OT:

Φιλε σου λεω μονο μην αγορασεις APC της σειρας APC BR1500I BACK UPS RS 1500VA και BR800i line interactive. Εχουν προβλημα με τα σημερινα τροφοδοτικα και συγκεκριμενα με το Active PFC. Την επαθα αλλα η APC επειδη ηταν εντος εγγυσης (μολις 3 ημερες προλαβα με 2 χρονια εγγυση) μου τα αντικατεστησε. Ο ελληνας υπαλληλος της APC ομως κατεγραψε οτι εχω Active PFC και μου ειπε οτι σε περιπτωση βλαβης δεν αντικαθιστατε ξανα. Παντως φοβερη εταιρεια στο service και στην επικοινωνια. Και δεν πληρωσα τιποτα. Μου ειχε προτεινει παντως την σειρα smart της APC για psw με active pcf. Οποτε τα κραταω οσο μου βγαλουν και μετα βαζω smart.

Turbo-X 1500SD από το πλαίσιο από μένα...

http://www.plaisio.gr/Peripherals/PC-Peripherals/UPS/Turbo-X-1500-Sd-Line-Interactive-UPS-1500SD.htm

Κανένα θέμα στα 2 σχεδόν χρόνια που το έχω (έχω active pfc τροφοδοτικό) και έναν μήνα πριν λήξη η εγγύηση μου αντικατέστησαν δωρεάν (εντός εγγύησης) τις 4 μπαταρίες που τα είχαν φτύσει από το «καλό» ρεύμα της περιοχής μου.

Ο.Κ μαγκες

Thanks για τις απαντησεις σας.

2 Ερωτησουλες.

1) Το pc στα Χανια εχει active pfc τροφοδοτικό οποτε πως μπορω να διακρινω τα καταλληλα ups απο την γκαμα ? Οσον αφορα αυτο στην Αθηνα προκειται για μπρικι με ΟΕΜ psu 350W (κλασσικο γκρι τιγκα στη σκονη) οποτε φανταζομαι δεν εχει νοημα να επιλεξω εκει καποιο συγκεκριμενο ε?

2) Το αναπαντητο ερωτημα που το περασατε ντουκου ολοι σας ειναι αν με παιρνει να βαλω και 3-4 συσκευες ακομα πανω του...(οκ μερικες βαριες θα μπουν στην εξοδο που απλα δινει εξομαλυνση τασης και οχι μπαταρια...) αλλα γενικοτερα πρεπει να προσεξω κατι εδω?

Διαφωτιστε με μαγκες και σας ευχαριστω ολους!

Για ποιό λόγο πρέπει το ups να σηκώνει τα ηχεία και την λάμπα ;;;

dpolal έγραψε:
Για ποιό λόγο πρέπει το ups να σηκώνει τα ηχεία και την λάμπα ;;;

Σωστος.

Τα ηχεια εχουν ασφαλεια και η λαμπα....απλα το πολυ να καει.

crmaris έγραψε:
99.9% των σημερινών PSUs έχουν active PFC οπότε προσοχή.

Επειδή με ανησύχησες τώρα!

Εγώ έχω ένα Line Interactive UPS 1500Va της Inform, και ένα PSU με active PFC.

Τί κινδυνεύει απο τα τα δύο και γιατί? Για ποιό λόγο δέν πρέπει να συνδυάζονται αυτά?

Nephilim έγραψε:
Σωστος.

Τα ηχεια εχουν ασφαλεια και η λαμπα....απλα το πολυ να καει.

Ειχα την εντυπωση οτι καλο ειναι ολες οι καλες μας και ακριβες συσκευες να ακουμπανε στο ups....Μαλλον κανω λαθος ε?

κοιτα να δεις οσον αφορα την λαμπα αμα ερθεις και εσυ να μεινεις σε επαρχια και σου κανει το ρευμα τσαλιμακια 2 η ωρα το βραδυ και εισαι στη μεση του πουθενα.....ε οσο να ναι θες μια λαμπιτσα για 2 λεπτα μεχρι να φυγει η σκοταδυνη και να βρεις αναπτηρες, φακους, κερια κλπ...

Lakisss έγραψε:
Επειδή με ανησύχησες τώρα!

Εγώ έχω ένα Line Interactive UPS 1500Va της Inform, και ένα PSU με active PFC.

Τί κινδυνεύει απο τα τα δύο και γιατί? Για ποιό λόγο δέν πρέπει να συνδυάζονται αυτά?

Κοιτα Lakiss αν και κανονικα δεν πρεπει να σου πω γιατι το projectaki σου το εφαγε η μαρμαγκα κανα μηνα τωρα....και περιμενει πολυς κοσμος να δει τι θα γινει...(εοεοεο:offtopic2: σορρυ)

Αν θες να δεις γενικοτερα τι συμβαινει μπορεις να διαβασεις αυτο : http://www.thelab.gr/archive/index.php/t-51197.html

Αφου το διαβασεις μπορεις μετα να πας σε κοιταξει οφθαλμιατρος....γιατι ειναι πολυ πραγμα για διαβασμα ρε αδερφε και δεν βαζουν και εικονιτσες οπως εσυ !! χαα

Και εγω το ιδιο ups ειχα φιλε με εσενα και μου τα κακαρωσε εν τελει...Δεν την ψαχνω για ποιο λογο τα κακαρωσε επειδη κρατησε 5 χρονακια ανετα...οποτε ειμαι ευχαριστημενος.

Το clue τωρα της υποθεσης ειναι να βρεθει αξιοπιστο ups με sinwave παροχη ρευματος που να μην κανει το μισο μισθο...

Το clue τωρα της υποθεσης ειναι να βρεθει αξιοπιστο ups με sinwave παροχη ρευματος που να μην κανει το μισο μισθο...

Αυτό γύρω στα 200€ το βρίσκεις αν ικανοποιούν τα watt (το βρήκα 5€ !!! μόνο,σαν καινούργιο :jump:)

gocu έγραψε:
Κοιτα Lakiss αν και κανονικα δεν πρεπει να σου πω γιατι το projectaki σου το εφαγε η μαρμαγκα κανα μηνα τωρα....και περιμενει πολυς κοσμος να δει τι θα γινει...(εοεοεο:offtopic2: σορρυ)

Αν θες να δεις γενικοτερα τι συμβαινει μπορεις να διαβασεις αυτο : http://www.thelab.gr/archive/index.php/t-51197.html

Αφου το διαβασεις μπορεις μετα να πας σε κοιταξει οφθαλμιατρος....γιατι ειναι πολυ πραγμα για διαβασμα ρε αδερφε και δεν βαζουν και εικονιτσες οπως εσυ !! χαα

Και εγω το ιδιο ups ειχα φιλε με εσενα και μου τα κακαρωσε εν τελει...Δεν την ψαχνω για ποιο λογο τα κακαρωσε επειδη κρατησε 5 χρονακια ανετα...οποτε ειμαι ευχαριστημενος.

Σ 'ευχαριστώ για την χάρη που έκανες και μου έδωσες το link, ενώ δέν έπρεπε κανονικά....

Παράθεση

Αυτό γύρω στα 200€ το βρίσκεις αν ικανοποιούν τα watt (το βρήκα 5€ !!! μόνο,σαν καινούργιο :jump:)

δεν ειναι sinewave, stepped ειναι. και δυστυχως.. δεν βρισκεις με 200ε ups ημιτονου :(

Τακη : Ναι εχω σταμπαρει τα APC smart απλα κοιταω μηπως παιζει και εναλακτικη...

Αν μου βρεις και εμενα ενα με 5 ευρω θα σου κανω δωρο αλλα 5 να παρεις και ενα εφεδρικο!! Η αγορα μεταχειρισμενου ups δεν ειναι λιγο ρυψοκινδυνη ?? Ενταξει παω πασο αμα κανει μονο 5 ευρω αλλα ...?

Lakisss : no κακιες man , πλακα εκανα επειδη ειχα πορωθει με το thread σου και εχει το δικο του κουτακι στην αρχικη σελιδα του chrome...

papatsonis έγραψε:
δεν ειναι sinewave, stepped ειναι. και δυστυχως.. δεν βρισκεις με 200ε ups ημιτονου :(

Μπόρει να έχεις δίκιο και να κάνω λάθος αλλα κοίτα λίγο εδώ στο 'product overview' στη δεύτερη παράγραφο.:unsure:

Λοιπόν επειδή το ψάχνω τόση ώρα να πω οτι από τη Smart σειρά της APC τα smart ups με τον κωδικό να πω(?)...SCxxxVA ΔΕΝ είναι pure sine wave...παρόλαυτά σχεδόν όλα τα sites που πουλανε SCxxxVA τα αναφέρουν ως pure ενώ είναι 'Stepped approximation to a sinewave '.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.