Jump to content

Οικιακό Δίκτυο και Modem/Router

vic

Recommended Posts

Αυτό το οποίο θέλω να κάνω είναι να δημιουργήσω ένα δίκτυο μέσα στο σπίτι στο οποίο θα συνδέονται όλοι οι υπολογιστές, θα γίνεται streaming HD ταινιών και θα υπάρχει ένας κοινός εκτυπωτής. Πρώτα από όλα θέλω προτάσεις για ένα Modem/Router το οποίο να πληρεί τις παραπάνω προϋποθέσεις. Το εύρος τιμής να φτάνει μέχρι τα 100 ευρώ αν και δε θα έλεγα όχι σε κάποια συσκευή των 110 ή 120 ευρώ εάν πραγματικά αξίζει τα χρήματα αυτά.

Να αναφέρω ότι θα ήταν καλό να συνδέετε στο δίκτυο αυτό και το iPhone. Σκεφτόμουν το AirPort Extreme της Apple είναι η αλήθεια, η τιμή του όμως είναι πολύ υψηλότερη από ένα "αξιεπρεπέστατο" Modem/Router. Και σε συνδυασμό με την πιθανότητα να προστεθεί ένας υπολογιστής Apple στο μέλλον φάνταζε σαν μία καλή λύση. Καλό όμως είναι να το ψάξω το θέμα και να μην κάνω βιαστικές κινήσεις.

Οπότε, περιμένω τις προτάσεις σας και ίσως στο μέλλον κάποιο feedback στο στήσιμο του δικτύου.

Μιας και κάθισα και έψαξα λίγο στο internet, θέλω να ρωτήσω αν το Dual-Band support προσφέρει αρκετά παραπάνω και να πραγματικά συνφέρει να πάρω dual-band modem/router για αυτά που χρειάζομαι.

EDIT: Θα χρειαστώ επίσης και ένα ασύρματο στικάκι για το σταθερό υπολογιστή.

δεν ξερω αν dual band εννοεις 2,4 και 5 γηζ ,αλλα ναι,αξιζει διοτι η πρωτη μπαντα εχει ηδη πολυ κοσμο (200 ρουτερ σε καθε γειτονια) και ετσι θα εχεις μεγαλυτερες ταχυτητες στην 2η και πιο καθαρη...

Μία ακόμα σκέψη για δίκτυο μέσα στο σπίτι είναι οι Powerline Adapters. Είδα αυτούς από την Netgear και αν δεν κάνω λάθος είναι η μόνη επιλογή που προσφέρει τώρα 500Mbps. Δεν ξέρω όμως εάν μπορώ να τα βάλω πάνω σε πολύμπριζο και κατά πόσο επηρρεάζονται. Αν εν τέλει υπάρχει κάποια πρόβλημα φαντάζομαι πως το δεύτερο μοντέλο που βγάζει και "άλλη" μπρίζα θα καλύπτει αυτό το πρόβλημα.

Μία ακόμα ερώτηση που έχω είναι πώς μοιράζει την ταχύτητα, θεωρώντας ότι θα βρίσκονται τρία τέτοια τοποθετημένα στο σπίτι (ένα από αυτά δίπλα στο router).

θα πρέπει να ξέρεις ότι οι ταχύτητες που προσφέρουν τα Powerline Adapters απέχει πολύ από την θεωρητική και επιτυγχάνεται μόνο σε μικρές αποστάσεις και με μηδενικές παρεμβολές από άλλες συσκευές ειδικά αυτές που έχουν μοτέρ(δηλ πιστολάκια, ηλεκτρικά κατσαβίδια κλπ). Η καλύτερη λύση είναι καλωδίωση με τη βοηθεια ενός gigabit switch, αλλά αυτή η λύση ανοίγει άλλες πληγές αν δεν υπάρχει ήδη η υποδομή.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.