Jump to content

Προβλημα με 5670

mitsuk

Recommended Posts

Λοιπον, για κακη μου τυχη σημερα και αφου τα ψιλοεφτυσε η προηγουμενη καρτα γραφικων (radeon x1600) ειπα να τσιμπησω μια νεα μπας και δω ασπρη μερα. Πηρα μια gigabyte hd 5670 , την εβαλα στο pc (αφου ειδα οτι δεν υπηρχε καποιο θεμα με την καταναλωση- 400W μινιμουμ και εγω εχω 550) και οπως ανοιγω τον υπολογιστη , βλεπω... τιποτα (ουτε boot , ουτε post)! Το λαμπακι απο dvd-rom να παιζει συνεχεια (λες και ξεκιναει και σταματει πολυ γρηγορα) ο δισκος συνεχεια να ειναι απασχολημενος αλλα να μην συμβανει τιποτα. Βγαζω την καρτα , κανει post οτι του λειπει η καρτα γραφικων και τελος. Το θεμα ειναι οτι δανειστηκα και μια radeon x300 να δοκιμασω και εκανε το ιδιο πραγμα!

Για να μην με παρετε ακομη με τις ντοματες , τα στοιχεια του συστηματος μου που επρεπε να αναφερω πιο πριν

τροδοφοτικο chieftek στα 550W (σε dc output εχει 3 12v rail με 18Α εκαστο)

μητρικη asus a8r32 mvp deluxe

cpu AMD Athlon x2 4200+ 2,2GHz

3X 1GB ram στα 400 MHZ DDR

winxp pro sp3

επισης η HD 5670 ειναι στα 1GB DDR5

Ερωτησεις:

-Υπαρχει η πιθανοτητα να τρεχει κατι με την τροφοδοσια? Αν ναι , γιατι μου εκανε το ιδιο οταν εβαλα μικροτερη καρτα ξανα?

-Λογω του οτι το ολο συστημα ειναι λιγο παλιο (2006 φτιαγμενο) υπαρχει περιπτωση να υπαρχει ασυμβατοτητα? Η καρτα εχει Pci express 2 αλλα υπαρχει backwards compatibility,σωστα? Καποια αναβαθμιση του bios πρεπει να γινει? (εαν βεβαια καταφερω να κανω το συστημα να bootαρει)

Σας ευχαριστω που κανατε τον κοπο να διαβασετε το μακρυναρι και οποιαδηποτε παρατηρηση ειναι ευπροσδεκτη

υγ: αν ξεχασα κατι απλα πειτε μου να το αναφερω , μιας και εχω πολλα στο μυαλο μου τωρα

υγ2: ελπιζω να ποσταρω στο σωστο μερος

υγ3: το ξερω , δεν εβαλα τονους , συγχωρεστε με

cheers

Απ'ότι φαίνεται link1 link2 πρέπει να κάνει bios update τη μητρική σου. Λογικά αν κάνεις ένα clear cmos (είτε με το jumper είτε βγάζοντας τον υπολογιστή απο τη πρίζα και βγάζοντας και τη μπαταρία απο τη μητρική για 1 λεπτό) θα μπορέσεις να bootαρεις με την χ300, να βάλεις το καινούριο bios (έκδοση 1703 και μετά), και μετά να βάλεις την 5670.

Σε ευχαριστω για την απαντηση.

Η αληθεια ειναι οτι δοκιμασα να κανω clear την cmos (εβγαλα την μπαταρια) αλλα χωρις αποτελεσμα.

Θα το ξαναδοκιμασω (διοτι την εβγαλα για μικροτερο χρονικο διαστημα) και θα ποσταρω τι συνεβη.

edit: Τελικα το δοκιμασα και μαλλον πετυχε το cmos clear γιατι ξεκιναει το boot. Post message 1 beep, ολα καλα.

Το θεμα ειναι οτι αφου μου δειξει την οθονη στην οποια λεει να πατησω delete για το bios setup η tab για το bios post, κολλάει και δεν κανει τιποτα αλλο. Μόνο αν πατησω γρηγορα delete στην αρχη μου δειχνει τις πληροφοριες του συστηματος μου (μνημη , επεξεργαστη ) αλλα και παλι τιποτα αλλο. Καποια ιδεα επ'αυτου?

thanks again!

ναι συγγνωμη που σε μπερδεψα,

παταω γρηγορα το delete αλλα δεν με βγαζει στο μενου του bios.

Αντ'αυτου μου βγαζει μια οθονη στην οποια λεει τι μητρικη εχω , τον επεξεργαστη μου , την ραμ και οποια usb modules εχουν βρεθει. επισης γραφει "press f8 fοr bbs popup" αλλα οτι και να πατησω δεν επιφερει καμια αλλαγη!

Την ιδια οθονη πεταει και αν πατησω αρχικα tab.

Edit: δεν ξερω τι στο καλο εγινε αλλα ξαφνικα μου πεταξε οτι το cmos checksum ειναι bad και καταφερα να μπω στο setup!

θα το κοιταξω και θα ποσταρω αποτελεσματα

cheers

Εδιτ 2:

Θα πεθανω απο τα γελια (η τα κλαματα)

Περνωντας απο safe mode ο υπολογιστης ειδε την x300

κατεβαζω το τελευταιο bios και το κανω flush...βαζω την νεα καρτα και τιποτα!

θα δοκιμασω διαφορα και θα ποσταρω αποτελεσματα

Εδιτ 3: Επειδη ειναι παλιοτερο το bios που δοκιμαζω δεν με αφηνει να βαλω αλλες εκδοσεις!

H 1703 είναι η τελευταία επίσημη. Αν έχεις πάντως κάποιες απο τις επόμενες beta δεν πρέπει λογικά να χεις πρόβλημα. Επίσης δεν είναι λογικό να μην μπορείς να γυρίσεις σε προηγουμενη έκδοση

Δίκια έχεις το 2ο λινκ που σου δωσα είναι για άλλη μητρικη. Sorry μπερδεύτηκα. Οντως στη δικιά σου το τελευταίο είναι πολύ παλιο. Μπορείς πάντως να στείλεις στην asus να ρωτήσεις να δεις τι θα σου πούνε. Θα το ψάξω να δω αν μπορώ να βρω και τπτ άλλο.

Αν δεν το έχεις ήδη κάνει δοκίμασε την κάρτα στην 2η pci-e x16 θύρα.

Ναι , το εχω ηδη δοκιμασει στην 2η pci :happy:

ουτε και εκει εκανε κατι.

αυτο που υποπτευομαι ειναι to τροφοδοτικο...υπαρχει περιπτωση να υπολειτουργει το δικο μου προσπαθοντας να ικανοποιησει την καρτα? Προσεξε, η λεξη κλειδι ειναι υπολειτουργει, οχι να εχει ψοφησει εντελως...

Ευχαριστω παρα πολυ για το live support :)

Koίτα τα 18Α ανα rail δεν είναι πολλά με την έννοια ότι η κάρτα δεν έχει εξωτερική τροφοδοσία για να πάει σε άλλο rail απο αυτό που πάει σε επεξεργαστή/μητρικη , αλλά δεν νομίζω ότι ειναι εκεί το πρόβλημα, καθώς αν δεν έφταναν και τραβούσε περισσότερο το τροφοδοτικό θα έκλεινε, με τις ασφάλειες του.

Αν βάλεις το όνομα της μητρικής σου στο google και διαφορες κάρτες της σειράς 5χχ0 θα δεις ότι και άλλοι έχουν το ίδιο ακριβώς πρόβλημα. Κάποιοι αναφέρουν ότι μπορεί να είναι θεμα ασυμβατότητας της κάρτας που είναι pci-e 2.1 ενώ η μητρική 1.0a (παρόλο που θεωρητικά υπάρχει συμβατότητα). Oπως και να χει θεωρώ ότι είναι πρόβλημα της μητρικής με την κάρτα που με ένα bios update θα λυνότανε (η gigabyte έχει βγάλει για τις παλιες τις μητρικές για να υποστηρίζουν τη σειρά 5χχ0, αν δεν κάνω λάθος). Και η asus έχει βγάλει για κάποιες που είχαν πρόβλημα με την 58χ0 , αλλά όχι για τοσο παλιές όσο η δικιά σου. Ωστόσο επειδή της δικιά σου μητρικής έχει να ανανεωθεί απο το 2007 και η σειρά 5χχ0 είναι ήδη ένα χρόνο, δεν βλέπω να βγαίνει καινούριο bios. Οποτε πας μάλλον για αλλαγή κάρτας. Ωστοσο , πριν το κάνεις θα σου λεγα να στειλεις ένα μαιλ στην asus για να δεις τι θα σου πουνε (συνήθως απαντάνε γρήγορα).

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.