Jump to content

Νέα κλειδαριά σε πόρτα ασφαλείας

N4speed

Recommended Posts

• Replies 54
  • Created
  • Last Reply
Υπάρχει προστατευτικό και για κλειδαριες χρηματοκιβωτιου αλλά είναι ακριβό defender (λόγω του ότι είναι ειδικά για κλειδιά χρηματοκιβωτιου) + εργασία(πρέπει να γίνουν όλα αυτά που σου έγραψα πριν) φτάνει σε κοστος μια κλειδαριά νέου τύπου.

Οπότε η γνώμη σου ποια είναι; Να αλλάξω κλειδαριά να τελειώνω; Είναι ATRA αυτή που έχει πάνω η πόρτα και δυστυχώς μόνο άσχημα διαβάζω για αυτή...

Αφαλό μόνο μπορώ να αλλάξω;

Να αναφέρω κάτι λίγο off topic με κλειδαριές αλλά είναι κάτι που το άκουσα ότι το κάνουν πια πολλοί.

Θα γνωρίζετε βέβαια ότι σε περίπτωση που προκαλέσετε σωματική ζημιά στον διαρρήκτη, πάτε δικαστήριο. Δεν μιλάμε βέβαια να τον σκοτώσετε κιόλας. Λοιπόν αυτό που κάνουν πολλοί είναι να αφήνουν τα κλειδιά της εξώπορτας σε εμφανή σημείο ώστε ο κλέφτης σε περιπτωση που γίνει αντιληπτός από κάποιον μέσα στο σπίτι πχ, να μπορεί να διαφύγει χώρις να πανικοβληθεί και να αποφευχθεί πιθανή συμπλοκή μαζι του. Γιατί δεν ξέρει κανείς τι μπορεί να κάνει μέσα στον πανικό του, προκειμένου να αποφύγει μπουζούριασμα.

Να αναφέρω κάτι λίγο off topic με κλειδαριές αλλά είναι κάτι που το άκουσα ότι το κάνουν πια πολλοί.

Θα γνωρίζετε βέβαια ότι σε περίπτωση που προκαλέσετε σωματική ζημιά στον διαρρήκτη, πάτε δικαστήριο. Δεν μιλάμε βέβαια να τον σκοτώσετε κιόλας. Λοιπόν αυτό που κάνουν πολλοί είναι να αφήνουν τα κλειδιά της εξώπορτας σε εμφανή σημείο ώστε ο κλέφτης σε περιπτωση που γίνει αντιληπτός από κάποιον μέσα στο σπίτι πχ, να μπορεί να διαφύγει χώρις να πανικοβληθεί και να αποφευχθεί πιθανή συμπλοκή μαζι του. Γιατί δεν ξέρει κανείς τι μπορεί να κάνει μέσα στον πανικό του, προκειμένου να αποφύγει μπουζούριασμα.

Χωρις ειρωνεια απλα για να ενημερωνομαι μπορεις σε παρακαλω να μου δωσεις καποιο νομο ή καποια αλλη πηγη που να το στηριζει αυτο? Γιατι μου φαινεται κουλο να μπει ο αλλος με σκοπο να σε κλεψει-χτυπησει-τραυματισει-σκοτωσει και να σου ζητανε τα ρεστα απο πανωσε περιπτωση που κανεις στον διαρηκτη "μιμι"!

Εγω ηξερα για το αντιθετο. Οτι εαν μπει πχ καποιος σπιτι σου εχεις ενα σωρο ελαφρυντικα ακομα και στην περιπτωση που τον σκοτωσεις γιατι θεωρειται οτι βρισκεσαι σε αυτοαμυνα. Τωρα εαν ειναι λαθος το τελευταιο ας μας πει καποιος που γνωριζει ... Τσακωνα αρ γιου δεαρ?

Edit : επειδη εμεις θελουμε να βαλουμε εξολοκληρου καινουργια πορτα ποια ειναι τα steps που πρεπει να ακολουθηθουν? ΠΧ τι ειδος κλειδαριας σε συνδιασμο με τι ειδους defender κλπ κλπ ...

χωρις να ειμαι τσακωνας ...νομιζω εντος της οικιας σου θεωρειται αυτοαμυνα*.

εκτος της οικιας δεν μπορεις να το ισχυριστεις.

Μην το κυνηγησεις με σκοπο να τον "βλαψεις" δλδ.

Υποθετω βεβαια και η αυτοαμυνα εχει τα ορια της.

Πχ να σπασεις οτι ακρο εχει ο διαρρηκτης ,δοντια σιαγονι ολα αυτα μαζι ισως να ειναι 2much.

Επειδή μπήκανε σπίτι μου πριν μερικούς μήνες και μου πήραν οτιδήποτε υπήρχε αξίας, (τουλάχιστον μου άφησαν το pc να παίζω κάνα game για να περάσει σιγά σιγά η στεναχώρια...) και όσο να ναι την έψαξα λίγο για να μην επαναληφθεί το γεγονός, βάλε κλειδαριά τύπου omega που κοστίζει 250-300 ευρά μαζί με την εγκατάσταση. Προς το παρόν δεν μπορούν να την παραβιάσουν και θα είσαι ασφαλής. Όλες τις υπόλοιπες κλειδαριές όσες φορές και να είναι κλειδωμένες τις ξεκλειδώνουν σε 5-20 λεπτά ανάλογα την πείρα τους. Ειδικά άμα έχεις υποψίες ότι θέλουν να μπουν στο σπίτι σου κάντο ΑΜΕΣΑ.

Χωρις ειρωνεια απλα για να ενημερωνομαι μπορεις σε παρακαλω να μου δωσεις καποιο νομο ή καποια αλλη πηγη που να το στηριζει αυτο? Γιατι μου φαινεται κουλο να μπει ο αλλος με σκοπο να σε κλεψει-χτυπησει-τραυματισει-σκοτωσει και να σου ζητανε τα ρεστα απο πανωσε περιπτωση που κανεις στον διαρηκτη "μιμι"!

Εγω ηξερα για το αντιθετο. Οτι εαν μπει πχ καποιος σπιτι σου εχεις ενα σωρο ελαφρυντικα ακομα και στην περιπτωση που τον σκοτωσεις γιατι θεωρειται οτι βρισκεσαι σε αυτοαμυνα. Τωρα εαν ειναι λαθος το τελευταιο ας μας πει καποιος που γνωριζει ... Τσακωνα αρ γιου δεαρ?

Edit : επειδη εμεις θελουμε να βαλουμε εξολοκληρου καινουργια πορτα ποια ειναι τα steps που πρεπει να ακολουθηθουν? ΠΧ τι ειδος κλειδαριας σε συνδιασμο με τι ειδους defender κλπ κλπ ...

ΦΥσικά ο tsako τα ξέρει καλύτερα. Ας μας διαφωτίσει. Ο κλέφτης μπαίνει για να κλέψει, όχι για να προκαλέσει σωματική βλάβη. Αν εσύ του επιτεθείς και τον σκοτώσεις, αυτοάμυνα ή όχι, θεωρείται πράξη εκ προ μελέτης. Άντε απέδειξε τώρα εσύ ότι σουτ επιτέθηκε πρώτος, με σκοπό να σε σκοτώσει κτλ κτλ. Φυσικά μεγάλο ρόλο παίζει και ο δικηγόρος εδώ. Και γώ όταν το άκουσα απορούσα, αλλά μου αναφέρανε δικαστικές περιπτώσεις που το θύμα πλήρωσε τον διαρήκτη!

Οπότε η γνώμη σου ποια είναι; Να αλλάξω κλειδαριά να τελειώνω; Είναι ATRA αυτή που έχει πάνω η πόρτα και δυστυχώς μόνο άσχημα διαβάζω για αυτή...

Αφαλό μόνο μπορώ να αλλάξω;

Ναι αλλαγη κλειδαριας. Η atra (με κλειδι χρηματοκιβωτιου) ειναι απο τις πιο ευκολες στην διαρρηξη(2 εως 5 λεπτα χωρις θορυβο,ζημια στην πορτα).Αλλαγη αφαλου στην κλειδαρια σου ειναι πεταμενα λεφτα γιατι απλος θα αλλαξης το συνδιασμο του κλειδιου και τπτ αλλο,παλι κλειδι χρηματοκιβωτιου θα εχεις.

Επειδή μπήκανε σπίτι μου πριν μερικούς μήνες και μου πήραν οτιδήποτε υπήρχε αξίας, (τουλάχιστον μου άφησαν το pc να παίζω κάνα game για να περάσει σιγά σιγά η στεναχώρια...) και όσο να ναι την έψαξα λίγο για να μην επαναληφθεί το γεγονός, βάλε κλειδαριά τύπου omega που κοστίζει 250-300 ευρά μαζί με την εγκατάσταση. Προς το παρόν δεν μπορούν να την παραβιάσουν και θα είσαι ασφαλής. Όλες τις υπόλοιπες κλειδαριές όσες φορές και να είναι κλειδωμένες τις ξεκλειδώνουν σε 5-20 λεπτά ανάλογα την πείρα τους. Ειδικά άμα έχεις υποψίες ότι θέλουν να μπουν στο σπίτι σου κάντο ΑΜΕΣΑ.

Εβαλες και καταπελτη - defender?

Εβαλες και καταπελτη - defender?

Δεν εχει καταπελτη η omega αλλα αυτο δεν ειναι μειονεκτημα,ειναι μια πολυ καλη κλειδαρια και ελπιζω και για αρκετο καιρο απαραβιαστη.Υπαρχει Defender και για την omega , πριν κανα μηνα βγηκε στην αγορα.

οτι και να βαλεις...

[ame=http://www.youtube.com/watch?v=AF91f0CIY80]YouTube - FutureWeapons: Hydro-Noa Hydraulic Breaching Systems[/ame]

ΦΥσικά ο tsako τα ξέρει καλύτερα. Ας μας διαφωτίσει. Ο κλέφτης μπαίνει για να κλέψει, όχι για να προκαλέσει σωματική βλάβη. Αν εσύ του επιτεθείς και τον σκοτώσεις, αυτοάμυνα ή όχι, θεωρείται πράξη εκ προ μελέτης. Άντε απέδειξε τώρα εσύ ότι σουτ επιτέθηκε πρώτος, με σκοπό να σε σκοτώσει κτλ κτλ. Φυσικά μεγάλο ρόλο παίζει και ο δικηγόρος εδώ. Και γώ όταν το άκουσα απορούσα, αλλά μου αναφέρανε δικαστικές περιπτώσεις που το θύμα πλήρωσε τον διαρήκτη!

Είναι απλό.

Αν κάποιος μπει να σε κλέψει και τον καταφέρεις, τον πετάς στο πιο έρημο μέρος που θα βρεις.

Καλό είναι να του έχεις σπάσει χέρια πόδια, ίσως και να του προκαλέσεις τύφλωση, ώστε να μην έχει τρόπο να σε αναγνωρίσει.

Και ναι, δυστυχώς αν τον χτυπήσεις και ζήσει, τότε τρως τουλάχιστον 3 μήνες με αναστολή όπως ένας κολλητός μου.

Εκτός βέβαια και αν έχεις την ψυχραιμία να τον ρωτήσεις αν θέλει μόνο να σε κλέψει ή και να σου προκαλέσει σωματική βλάβη. :suicide:

1 Η πόρτα ήταν από λαμαρίνα 1 - 1,2 χιλ το πολύ.

2 Η κάσα της ήταν σιδερένια εμφανής και πάνω σε μπετό, οπότε εύκολα δάγκωσε η οριζόντια μπάρα χωρίς να γλιστρήσει σε ξύλα η να υποχωρούν τα τούβλο που έχουν τα περισσότερα σπίτια.

3 Είναι λίγο κραυγαλέο να μπεις σε πολυκατοικία με μπουκάλες και υδραυλικές μπάρες.

Πέρα από τα πάρα πάνω αν ασχοληθεί κάποιος επαγγελματίας κάμποση ώρα έριξε οποιαδήποτε πόρτα, η μπήκε από τον τοίχο που είναι ευκολότερο.

Από το απλό κλεφτρόνι που πάει για αρπαχτή προστατεύεσαι. Ο επαγγελματίας το πιθανότερο είναι να μην ασχοληθεί με τους περισσότερους από εμάς.

Ασχολήθηκα με το ψάξιμο εξώπορτας αρκετό διάστημα. Οι περισσότερες θωρακισμένες έχουν λαμαρίνα 0.75 - 1 χιλ. που κόβονται με απλό μεταλοψαληδο.

Από όσες είδα η καλύτερη κατασκευή και με 2 χιλ λαμαρίνα ήταν του siamo. Αγόρασα την φτηνότερη που είχε, 1150€ με την εργασία.

• 8 months later...

Συνεχίζω το νήμα με διπλά νέα. Αφενώς άλλαξα την κλειδαριά (εδώ και 3 μήνες) ύστερα από ψάξιμο και έβαλα κλειδαριά με καταπέλτη , κύλινδρο υψηλής ασφαλείας Dierre new power ,και defender.

Για καλή μου τύχη όμως :wall: , χτες μου ανοίξαν το αυτοκίνητο και πήραν ένα σακίδιο με τα κλειδιά μου. Οπότε πάω για αλλαγή αφαλού. Να πάω στον ίδιο 80Ε ή έχουμε κάτι νέο να προτείνουμε μέχρι 100Ε?

Είναι απλό.

Αν κάποιος μπει να σε κλέψει και τον καταφέρεις, τον πετάς στο πιο έρημο μέρος που θα βρεις.

Καλό είναι να του έχεις σπάσει χέρια πόδια, ίσως και να του προκαλέσεις τύφλωση, ώστε να μην έχει τρόπο να σε αναγνωρίσει.

Και ναι, δυστυχώς αν τον χτυπήσεις και ζήσει, τότε τρως τουλάχιστον 3 μήνες με αναστολή όπως ένας κολλητός μου.

Εκτός βέβαια και αν έχεις την ψυχραιμία να τον ρωτήσεις αν θέλει μόνο να σε κλέψει ή και να σου προκαλέσει σωματική βλάβη. :suicide:

Το πρόβλημα λοιπόν στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι ο δικαστής.

Δεν ήθελε ξύλο ο κλέφτης, ο δικαστής ήθελε (και θέλει).

Και μετά να δούμε πώς θα εφαρμόζει το δίκαιο.

Συνεχίζω το νήμα με διπλά νέα. Αφενώς άλλαξα την κλειδαριά (εδώ και 3 μήνες) ύστερα από ψάξιμο και έβαλα κλειδαριά με καταπέλτη , κύλινδρο υψηλής ασφαλείας Dierre new power ,και defender.

Για καλή μου τύχη όμως :wall: , χτες μου ανοίξαν το αυτοκίνητο και πήραν ένα σακίδιο με τα κλειδιά μου. Οπότε πάω για αλλαγή αφαλού. Να πάω στον ίδιο 80Ε ή έχουμε κάτι νέο να προτείνουμε μέχρι 100Ε?

Στη δική μου κλειδαριά, απλά προγραμματίζεις νέα κλειδιά.

Μήπως και στη δική σου γίνεται το ίδιο ;

Το πρόβλημα λοιπόν στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι ο δικαστής.

Δεν ήθελε ξύλο ο κλέφτης, ο δικαστής ήθελε (και θέλει).

Και μετά να δούμε πώς θα εφαρμόζει το δίκαιο.

Εεε... πες το και σε αυτόν τον δικαστή... :hm:

Μετά από ψάξιμο, δυστυχώς οι νόμοι είναι με τους διαρρήκτες... Μπορείς να αμυνθείς αλλά "επί ίσοις όροις", δηλαδή αν αυτός είναι με γυμνά χέρια, κι εσύ το ίδιο, αν έχει μαχαίρι, βγάλε μαχαίρι, κ.ο.κ. Επίσης, ακόμα και με γυμνά χέρια να είσαι, αν τον ρίξεις κάτω, πρέπει να φωνάξεις την αστυνομία, διαφορετικά αν συνεχίσεις να τον χτυπάς και τον σακατέψεις, την πληρώνεις εσύ για "υπέρμετρη βία".

Όπως σωστά γράφτηκε παραπάνω, μακάρι να μη σου τύχει αλλά αν, τον περνάς από το blender ή το σκουπιδοφάγο και τελειώνει η υπόθεση. Μεγάλη μ@κια να πας φυλακή γιατί κάποιος παραβίασε το οικογενειακό σου άσυλο και εσύ το προστάτευσες.

Όσο για τις κλειδαριές, ότι και να βάλεις παραβιάζεται. Ακόμα και οι κορυφαίες που βγήκαν τώρα και είναι "απαραβίαστες", θα μείνουν έτσι 1-4 χρόνια το πολύ. Τόσος είναι ο χρόνος που παίρνει για να βρεθεί και να κυκλοφορήσει στην αγορά η "λύση" :wall:

Επίσης μην ξεχνάμε το Social Engineering. Τη γκόμενα δηλαδή που θα την πέσει στον αδερφό σου και θα βρει τρόπο να αντιγράψει τα κλειδιά...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.