Jump to content

Νέα κλειδαριά σε πόρτα ασφαλείας

N4speed

Recommended Posts

Γεια σας, θα ήθελα να ρωτήσω μήπως κάποιος που έχει ασχοληθεί μπορεί να με βοηθήσει.

Έχουμε μία πόρτα ασφαλείας στο σπίτι με το κλασσικό κλειδί χρηματοκιβωτιού.

Χτες το βράδυ κάποιος έβαλε κάτι μέσα , σαν να δοκίμαζε κλειδιά. Για κάνα λεπτό. Μετά τον άκουσε ο πατέρας μου και , νόμιζε ότι ήταν ο αδερφός μου που έλειπε. Τελικά δεν ήταν κανείς και η πόρτα δεν έχει σημαδια.

Οπότε ή προσπαθήσαν να την διαρήξουν ή δοκιμάζαν τίποτα αντικλείδια, ή βρήκαν ένα κλειδί που χε χάσει η μάνα μου πριν από καιρό.

Σκέφτομαι να αλλάξω αν γίνεται με λογικό κόστος, την κλειδαρία , με ότι πιο απαραβίαστο κυκλοφορεί.

Έχετε κάτι να προτείνετε??

Ευχαριστώ

• Replies 54
  • Created
  • Last Reply

Διαβαζα για την περίπτωση της ESETY OMEGA plus. Μοναδικά κλειδιά που δεν αντιγραφονται χωρίς ένα κωδικό κλπ.

Κανα 220-250 με τοποθέτηση. Τις γνωρίζει κανεις? Υπάρχει κάτι καλυτερο?

Αυτα εχουμε και εμεις και οντως δεν γινετια να βγαλεις αν δεν εχεις κωδικο. Επισης ειναι ετσι σχεδιασμενη η κλειδαρια (μια τρυπα) που ψιλο δυσκολα πιστευω θα την παραβιασει καποιος (εκτος και αν την σπασει κλπ).

http://www.sotiropoulosfs.gr/images/uploaded/Image/MUL-T-LOCK%20ITALY/a702.jpg

ετσι σχεδιασμενη η κλειδαρια (μια τρυπα) που ψιλο δυσκολα πιστευω θα την παραβιασει καποιος (εκτος και αν την σπασει κλπ).

http://www.sotiropoulosfs.gr/images/uploaded/Image/MUL-T-LOCK%20ITALY/a702.jpg

defender και καταπελτη...για καμποσα κλικ παραπανω προστασια.

Η δική μου έχει κλειδαριά CISA.

Αν χάσεις τα κλειδιά, απλά παίρνεις άλλα και την προγραμματίζεις.

Όταν φτιαχνόταν το σπίτι, είχαμε δώσει τα demo στους μαστόρους και όταν τελείωσαν, προγραμμάτισα τα δικά της και τέλος.

Δες αν είναι έτσι, αν δεν είναι να βάλεις κάτι τέτοιο μια και είναι πιο οικονομικό αν χάσεις κάποιο κλειδι.

Οταν εφερα τον κλειδαρα στο καινουριο σπιτι για να αλλαξει κλειδαριες ασφαλειας και στις δυο εισοδους

μου ειπε εν ολιγοις οτι σχεδον τα παντα παραβιαζονται.

το θεμα ειναι να καθυστερησεις τον επιδοξο διαρρηκτη

και να του κανεις τη ζωη λιγο πιο δυσκολη μπας και τα παρατησει κατα την προσπαθεια.

Περαν της αλλαγης της κεντρικης κλειδαριας τυπου χρηματοκιβωτιου

και της προτροπης να μην αφηνω ποτε πανω τα κλειδια απο τη μεσα μερια γιατι την καθιστουν πιο ευαλωτη,

εγκατεστησε και δευτερη αλληλοκαλυπτομενη κλειδαρια πλακε αναγλυφου κλειδιου

η οποια απαξ και κλειδωσει δεν επιτρεπει καν την προσβαση στην κυριως κλειδαρια.

Κοινως πρεπει να παραβιαστει πρωτα αυτη για να επιτρεψει στον διαρρηκτη να παιξει με την main.

βεβαια μετα απο'ολα αυτα τεθηκε θεμα εισοδου απο τα παραθυρα

οποτε ηρθε σιδερας για καγκελα κτλ....

επομενο βημα συναγερμος και βλεπουμε

γενικα αμα σου μπει η ιδεα δυσκολα ησυχαζεις δυστυχως...

defender και καταπελτη...για καμποσα κλικ παραπανω προστασια.

Θα μπορούσες λίγο να εξηγήσεις τι είναι αυτά τα 2 και πως λειτουργούν? Γιατι αν είναι καλύτερα από αυτό που λέω, με λιγότερη βαβούρα και έξοδα τότε μια χαρά.

το defender ειναι αυτο που εξηγησε ο κοπριτης

" δευτερη αλληλοκαλυπτομενη κλειδαρια πλακε αναγλυφου κλειδιου

η οποια απαξ και κλειδωσει δεν επιτρεπει καν την προσβαση στην κυριως κλειδαρια."

και καταπελτης ειναι μηχανισμος που σε περιπτωση παραβιασης μπλοκαρει το μυλο εσωτερικα.

(πχ αν μπει τρυπανι).

(λογικα εχει και τα δυο ο κοπριτης)

Αν ειναι θωρακισμενη θα πρεπει να ριξουν και τοιχο για να πεσει η πορτα...η οπως λεει επισης ευστοχα ο κοπριτης..να μπουν απο αλλου.

Δεν ειναι καλυτερα χειροτερα απο αυτα που εχεις.Μπαινουν εχτρα.

το defender ειναι αυτο που εξηγησε ο κοπριτης

" δευτερη αλληλοκαλυπτομενη κλειδαρια πλακε αναγλυφου κλειδιου

η οποια απαξ και κλειδωσει δεν επιτρεπει καν την προσβαση στην κυριως κλειδαρια."

και καταπελτης ειναι μηχανισμος που σε περιπτωση παραβιασης μπλοκαρει το μυλο εσωτερικα.

(πχ αν μπει τρυπανι).

(λογικα εχει και τα δυο ο κοπριτης)

Αν ειναι θωρακισμενη θα πρεπει να ριξουν και τοιχο για να πεσει η πορτα...η οπως λεει επισης ευστοχα ο κοπριτης..να μπουν απο αλλου.

Δεν ειναι καλυτερα χειροτερα απο αυτα που εχεις.Μπαινουν εχτρα.

Καταρχάς ευχαριστώ για το χρόνο σου.

H κλειδαριά που έχω τώρα είναι η κλασσική της πόρτας ασφαλείας (με μεγαλο κλειδι τύπου χρηματοκιβωτίου).

Αξίζει να αλλάξω κλειδαριά και να βάλω πχ ESETY OMEGA plus ή να γλιτώσω έξοδα και μόνο με Defender και καταπέλτη θα μαι καλυμένος? Μπαίνει defender στην κλειδαριά μου?

Ωραιο thread μιας και εμεις σκοπευουμε να αλλαξουμε σε πορτα ασφαλειας μια κανονικη πορτα γκαρσονιερας που εχουμε

Ερωτηση : Μπορει καποιος να μας πει ποσο κοστιζουν ολα αυτα στο περιπου? Δηλαδη α) πορτα ασφαλειας με κλειδι τυπου χρηματοκιβωτιου, β) defender γ) καταπελτης

Θα ανοιξω και αλλο thread συντομα για ερωτησεις πανω σε συναγερμους για να μην χαλαω αυτο

Λουκα το σετακι εμενα μου πηγε 250€ με τοποθετηση για καθε πορτα

αλλα παιζει ρολο τι μαρκα θα βαλεις, σε τι κλειδαρα θα πεσεις κτλ.

ειχα παρει προσφορα και για 450 για να καταλαβεις.

Το ιδιο και στα καγκελα.

βρηκα σιδερα απο Ν.Φιλαδεφεια

που ηρθε Π.Φαληρο και μου εκανε κομπλε ολο το κτιριο με μασιφ βεργα 12mm

βαμμενα με ηλεκτροστατικη λευκα κομπλε με την τοποθετηση

στα μισα χρηματα απ'οσα μου ζητησε σιδερας δυο στενα κατω απο το σπιτι μου.

θελει ψαξιμο και προσφορες γιατι στην πορεια παιρνεις και αλλες γνωμες

αλλα κοβεις και ατομα,

καποιος μπορει να σου κανει και καποιος αλλος παλι οχι.

• 2 weeks later...

Γιώργο μπορείς να μου πείς σε ποιον απευθύνθηκες για defender? Επίσης μπορώ να βάλω defender χωρίς να γίνει μόνιμη παρέμβαση(να την κόψω, τρυπήσω, whatever) στην πόρτα;

Γιώργο μπορείς να μου πείς σε ποιον απευθύνθηκες για defender? Επίσης μπορώ να βάλω defender χωρίς να γίνει παρέμβαση στην πόρτα;

Αν η κλειδαρια που εχεις ειναι με κλειδι χρηματοκιβωτιου πρεπει να γινει παρεμβαση στην πορτα.Ανοιγμα πορτας ξηλωμα παλιας κλειδαριας,τρυπημα με ποτηροκορωνα για να μπει το defender και τοποθετηση νεας κλειδαριας(κυλινδρου).Προσοχη στην επιλογη του κυλινδρου που θα βαλετε.

Αν η κλειδαρια που εχεις ειναι με κλειδι χρηματοκιβωτιου πρεπει να γινει παρεμβαση στην πορτα.Ανοιγμα πορτας ξηλωμα παλιας κλειδαριας,τρυπημα με ποτηροκορωνα για να μπει το defender και τοποθετηση νεας κλειδαριας(κυλινδρου).Προσοχη στην επιλογη του κυλινδρου που θα βαλετε.

Ναί είναι τύπου χρηματοκιβωτίου. Αυτό που δεν κατάλαβα είναι το εξής. Για να μπεί defender πρέπει σωνει και ντε να αλλάξω κλειδαριά; Επιπλέον δεν μπορώ να το βάλω;

Υπάρχει προστατευτικό και για κλειδαριες χρηματοκιβωτιου αλλά είναι ακριβό defender (λόγω του ότι είναι ειδικά για κλειδιά χρηματοκιβωτιου) + εργασία(πρέπει να γίνουν όλα αυτά που σου έγραψα πριν) φτάνει σε κοστος μια κλειδαριά νέου τύπου.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.