skotadismos Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 4, 2010 #1 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 4, 2010 καλημέρα, πρόσφατα αγόρασα την αναγραφόμενη μητρική και ψάξε ψάξε έχω αρκετές απορίες που δεν καλύπτει το εγχειρίδιο.μερικές από αυτές αφορούν στις τάσειςhttp://img148.imageshack.us/img148/1997/aitweaker.pngκαι εξηγούμαι..CPU DRAM HT SB και Side Port voltage τα καταλαβαίνωαλλά έχει 3 NB voltage.για τί ακριβώς είναι το κάθε ένα και σε τί βοηθάει αν βοηθάει το overvoltage σε αυτά?έχω την εντύπωση ότι 1 από αυτά τα 3 είναι για τον imc του athlon λογικά το πρώτο έτσι?επίσης το θέμα του offset.καταλαβαίνω ότι δίνοντας τάση στον επεξεργαστή με αυτό τον τρόπο παρά με σταθερή και συγκεκριμένη τάση μπορείς να κρατήσεις τα power savings αλλά.στην επιλογή του offset σου δίνει επιλογή +/- και ξεκινάει από 6.25mV αν δεν κάνω λάθος.το πρόβλημα ποιο είναι θα μου πείτε, το πρόβλημα είναι ΄(διορθώστε με αν κάνω λάθος) ότι θα πάρεις π.χ. +6.25mVαπό μια τάση. ποιά είναι αυτή η τάση όμως? και πού μπορώ να την δώ?τα readings που έχει στα αριστερά από τις επιλογές είναι realtime τάσεις οπότε δεν μπορείς να καταλάβεις πόση τάση θα πάρεις τελικά ή τουλάχιστον έτσι φαίνετε.για να καταλάβετε ο επεξεργαστής μαμά στα 2.9 στο auto δίνει 1.284V περίπου, δίνοντας του 6.25mV σκαρφάλωσε στα 1.44V..και κάτι τελευταίο. το spread spectrum παλιά το απενεργοποιούσαμε σε κατάσταση oc ισχύει ακόμα έτσι?ευχαριστώ.
cna Σεπτέμβριος 4, 2010 #2 Σεπτέμβριος 4, 2010 Το CPU/NB αναφέρεται στον IMC του CPU, το NB voltage αναφέρεται στο κλασσικό NB και το NB 1,8 μάλλον αφορά την ενσωματωμένη κάρτα γραφικών. Για το cpu/nb που ξέρω σίγουρα η βάση είναι τα 1,15volt. Για τον επεξεργαστή είναι ανάλογα τον επεξεργαστή. Αν ξεκινήσεις όμως να κάνεις υπερχρονισμό τότε οπωσδήποτε θα πρέπει να απενεργοποιήσεις τα spread spectrum.
skotadismos Σεπτέμβριος 5, 2010 Author #3 Σεπτέμβριος 5, 2010 Το CPU/NB αναφέρεται στον IMC του CPU, το NB voltage αναφέρεται στο κλασσικό NB και το NB 1,8 μάλλον αφορά την ενσωματωμένη κάρτα γραφικών. Για το cpu/nb που ξέρω σίγουρα η βάση είναι τα 1,15volt. Για τον επεξεργαστή είναι ανάλογα τον επεξεργαστή. Αν ξεκινήσεις όμως να κάνεις υπερχρονισμό τότε οπωσδήποτε θα πρέπει να απενεργοποιήσεις τα spread spectrum. ok το cpu VDDA voltage για τί είναι όμως? διάβασα κάπου ότι αν κάνεις o.c. στις μνήμες είναι καλό να ανεβάζεις το nb voltage, ποιο ενοούσε όμως? του imc μόνο της mb ή και τα 2? αν το 1.8v είναι για την 4290 τότε δεν το πειράζεις εκτώς αν κάνεις o.c. σε αυτή. επίσης καμιά ιδέα όσο αφορά τα offset voltage? και μιας που μιλάμε για o.c. επεξεργαστή αν ανεβάσω πολύ το base clock και ρίξω πολλαπλασιαστή για να κρατήσω nb-ht-memory σε κάποια ορισμένα επίπεδα θα χρειαστεί περισσότερη τάση από το αν έχει μικρότερο clock και μεγαλύτερο πολλαπλασιαστη? ο τελευταίος cpu που έπαιζα με τον πολλαπλασιαστή ήταν ένας k6 athlon και τον άλλαζα με jumpers στην mb οπότε θα χρειαστώ τα φώτα σας και εκεί
cna Σεπτέμβριος 5, 2010 #4 Σεπτέμβριος 5, 2010 Για το cpu VDDA δεν ξέρω να σου απαντήσω. Αν κάνεις OC τις μνήμες ανεβάζεις το cpu/nb. Στην Μ4Α87TD που έχω όποτε ανεβάζω το base clock ανεβαίνει αυτομάτως και το cpu/nb voltage. Δηλαδή για παράδειγμα με base clock 200Mhz και ΝΒ frequency 2600MHz απαιτείται το ίδιο voltage στο CPU/NB με base clock 250ΜHz και ΝΒ frequency 2000Mhz. Όμως από την άλλη υποτίθεται ότι ανεβάζοντας το base clock αυξάνεται συνολικά η απόδοση του συστήματος. Αν και στην δική μου περίπτωση τελικά το σύστημα είναι πιο σταθερό με base clock 200MHz και αυξημένους πολλαπλασιαστές.Όσο για τον πολλαπλασιαστή του cpu αλλάζεις το CPU ratio και καθάρισες. Κάθε φορά που θα τον ανεβάζεις θα σου δείχνει και την αντίστοιχη συχνότητα επάνω.
skotadismos Σεπτέμβριος 6, 2010 Author #5 Σεπτέμβριος 6, 2010 Για το cpu VDDA δεν ξέρω να σου απαντήσω. Αν κάνεις OC τις μνήμες ανεβάζεις το cpu/nb. Στην Μ4Α87TD που έχω όποτε ανεβάζω το base clock ανεβαίνει αυτομάτως και το cpu/nb voltage. Δηλαδή για παράδειγμα με base clock 200Mhz και ΝΒ frequency 2600MHz απαιτείται το ίδιο voltage στο CPU/NB με base clock 250ΜHz και ΝΒ frequency 2000Mhz. Όμως από την άλλη υποτίθεται ότι ανεβάζοντας το base clock αυξάνεται συνολικά η απόδοση του συστήματος. Αν και στην δική μου περίπτωση τελικά το σύστημα είναι πιο σταθερό με base clock 200MHz και αυξημένους πολλαπλασιαστές.Όσο για τον πολλαπλασιαστή του cpu αλλάζεις το CPU ratio και καθάρισες. Κάθε φορά που θα τον ανεβάζεις θα σου δείχνει και την αντίστοιχη συχνότητα επάνω. προς τα πάνω δεν μπορώ να τον ανεβάσω δυστηχώς αλλά μπορώ όπως σε όλους να τον κατεβάσω έτσι έχουμε π.χ. 250 base clock X13.5 3375Mhz X8 HTT 2000 Mhz X8 CPU NB 2000 Mhz 533 ram (δεν θυμάμαι ακριβως τον διαιρέτη) 1333Mhz οπότε με αυτό τον τρόπο έχεις o.c. μόνο στον επεξεργαστή. η ερώτηση μου για να γίνω πιο κατανοητός ήταν θα χρειαστώ περισσότερο Vcore με τέτοιο o.c. (ψηλό base clock) ή το ίδιο με o.c. του τύπου 233 base clock X 14.5 3378Mhz στην δεύτερη περίπτωση γίνετε oc και στα υπόλοιπα αναγκαστικά μιας και δεν βγαίνουν σωστά με αυτό το clock. αυτό που λες με την τάση στο auto δεν τo είχα προσέξει, ανεβαίνει όντως όπως και το Vcore... μμμ ακόμα θέλω μια εξήγηση όσον αφορά το offset παιδιά.
ΝTG Σεπτέμβριος 6, 2010 #7 Σεπτέμβριος 6, 2010 ... εχει πλακα να διαβαζεις τετοια μυνηματα.. Υποθετω οτι ρωτας ποιον επεξεργαστη εχει πανω?? (καλο θα ειναι να το κοιταξεις το κινητα(μαλλον περι κινητου προκειτε εε?) και να μην συνεχισουμε να διαβαζουμε τετοια μυνηματα.) (@alpo)
alpo Σεπτέμβριος 7, 2010 #8 Σεπτέμβριος 7, 2010 ...εχει πλακα να διαβαζεις τετοια μυνηματα.. Υποθετω οτι ρωτας ποιον επεξεργαστη εχει πανω?? (καλο θα ειναι να το κοιταξεις το κινητα(μαλλον περι κινητου προκειτε εε?) και να μην συνεχισουμε να διαβαζουμε τετοια μυνηματα.) (@alpo) Χαχαχαχαχαχα..... Ναι... ποιόν επεξεργαστή ρώτησα. Το έστειλα χτες απο το iphone μεσω Tapatalk. Περίεργο... γιατι έχω ξαναγραψει χωρις κανενα πρόβλημα...
skotadismos Σεπτέμβριος 7, 2010 Author #9 Σεπτέμβριος 7, 2010 Ποιον επεξεργαστή έχεις πάνω;roflέχω έναν Athlon II X3 435 --> Phenom II X4 B35 3 core active (ο τέταρτος είναι πεισματάρης)είναι C2 revision
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.