Jump to content

Αεροψυξη σε msi x58 platinum :)

Vicious_Angel

Recommended Posts

Καλησπερα παιδια,

Εχω μεγαλο προβλημα ψυξης της συγκεκριμενης μητρικης.

Το bios μου δειχνει πλεον θερμοκρασιες 90c στο IOH (northbridge) και γιαυτο το λογο με λιγο ψαξιμο παραγγειλα αυτο και αυτο για να πετυχω ανθρωπινες θερμοκρασιες μιας και σκοπευω να του κανω και λιγο o/c. Γενικα απο οτι διαβαζω απειρος κοσμος εχει το ιδιο προβλημα και ειδικα το δικο μου που ειναι και revision 1.0 ειχε και μαπα thermal paste στο northbridge.

Θελω την βοηθεια σας για την αγορα ψυκτρας για την cpu και επισης να με βοηθησετε να βρω τα ποιο αθορυβα και αποδοτικα φουρφουρια. To κουτι μου ειναι αυτο.Θα χρειαστω αλλο κουτι ? Για thermal paste arctic silver 5?

Ας πουμε οτι το κοστος δεν ειναι προβλημα. Το συγκεκριμενο πισι χρησιμοποιειται για ηχογραφησεις (home studio) και γενικα το γονατιζω ανετα καθημερινα απλα απο οτι καταλαβενεται πρεπει να ειναι και αθορυβο!

RMA δεν μπορω να το κανω γιατι ειχε αγοραστει με του που πρωτοβγηκαν οι ι7.

Ευχαριστω προκαταβολικα.

:offtopic2:λιγο offtopic αλλά μπορείς να μου πεις πως σου έκατσε η HR-05?

Γιατί και γω έχω την msi 770C45 που πανω κατω έχει το σουλούπι της δικιάς σου όσον αφορά τη θεση του ΝΒ. Και θα ήθελα να ξέρω πόσο ξεφεύγει η βάση της από τις νοητές ευθείες στις τρύπες του ΝΒ

Θα σου πω απο δευτερα που θα τις εχω στα χερια μου.

Σε διαφορα σαιτ που διαβασα λενε οτι καθονται οκ. Τωρα αν δεν καθονται τσαμπα τα λεφτα τοτε ! :o

Ναι φιλε ηρθε και το εστησα.

Και παμε....

Τα ασχημα...

Εχω μια 8800gt που ειναι αρκετα πλατια που σημαινει σε μικρο κουτι που εχω επρεπει να την μετακινησω στην 2η σλοτ.

Οταν εβγαλα το μαμα cooling της msi επαθα σοκ. Μια αποξηραμενη πλαστελινη!!!! ενα πραγμα που εκανα γυρω στις 2 ωρες να το ξεκολησω απο N/B - S/B.

Οι βασεις των ψυκτρων (κατι λαστιχακια για να μην ακουμπανε οι βιδες στην μομπο) ειναι περα βρεχει.

Οι βιδες θελουν mod (κοψιμο) αν 8ες να κατσει 2η καρτα γραφικων για sli.

Οι ψυκτρες γενικα δεν δινουν το feel οτι κλειδωνουν στην μομπο.

Η thermal paste που εχει η συσκευασια ειναι... δεν ειναι As-5 :hehe:

Τα καλα....

πριν βαλω της συγκεκριμενες ψυκτρες ακουμπουσα μεχρι και 95c.

Ειχα ενα ευκαιρο 8αρι φουρφουρι no name κατασταση απο παλιο κουτι και το εβαλα πανω στην northbridge ψυκτρα.

Αυτη την στιγμη που μιλαμε κανω φορματ ενα δισκο, αντιγραφω τα κερατα μου απο αλλο γιατι ειμαι απο φορματ βλεπω κατι βιντεο κτλπ κτλπ κτλπ, και το πισι το εχω ανοιχτο απο το μεσημερι.

Η θερμοκρασια στο N/B ειναι 41c...

Για μενα ειναι win! :hi: μιας και δεν ειμουν για αγορα νεας mobo και λειτουργικου :dirol: .

Ελπιζω να βοηθησα. Αν εχεις αποριες εδω ειμαστε.

η 8800 λες οτι είναι πλατιά και έπρεπε να τη βαλεις στο 2ο σλοτ. Υποθέτω σου προκαλεσε πρόβλημα στο SB. Με το ΝΒ ολα οκ?

Αυτο με την τσιχλα να σου πω την αλήθεια το περίμενα, προτιμούν να το βαζουν αυτό παρά να στερεώνουν τις ψύκτρες με βίδες (αυτο με τα πλαστικά push pins απλα άθλιο)

Η 8800gt ενοω οτι ειναι μακρια σαν καρτα και δεν κουμπωνε στη πανω pcix αν ειχα το cooler προς τα κατω γιατι εβρισκε στην βαση της ψυκτρας.

hr-05sliifx_lg.jpg

Την τοποθετησα αναποδα ετσι ωστε να κουμπωνει η καρτα γραφικων χωρις προβλημα στο 2ο slot.

H καρτα γραφικων μου ειναι: ALBATRON_8800GT_FRONT.jpg

Και οι 2 (hr-05 kai hr-05 sli αγορασα και τις 2) ψυκτρες εχουν κανονικες βιδες για να κουμπωνουν στην motherbord απλα επειδει το n/b και s/b εχει μονο 2 βιδες στις καθε βασεις εχεις το feel οτι δεν κουμπωνει σωστα. Ενοω οτι μπορεις ευκολα να στριψεις λιγο αριστερα η δεξια τις ψυκτρες. Αυτο που λεω με τα λαστιχακια ειναι 2 στρογγυλα λαστιχακια για να προστατευουν τις βιδες για να μην ακουμπανε στην motherboard τα οποια με το παραμικρο σφιξιμο των βιδων τις βασεις απλα περνανε απο μεσα...

Ελπιζω να εγινα κατανοητος. Οτι αλλο θες εδω ειμαστε :yes4:

Αν μπορείς να βγάλεις μια κοντινή φωτό στη βάση του ΝΒ. Αρκετά κοντινή όμως για να καταλάβω πόσο χώρο αφήνει το heatpipe από το επίπεδο της μητρικής. Εσυ δε πρεπει να ειχες πρόβλημα γιατι το παλιό το heatsink ειναι πιο μεγάλο σε επιφάνεια από την βαση της HR05 αλλά εγώ γύρω γύρω έχω solid caps :nothing:

Τι κουτί έχεις και το κυριότερο πόση απόσταση έχεις αναμεσα στο πλαϊνο και στο επιπεδο της μητρικής?

Συνήθως οι ψύκτρες δε χωράνε αν υπάρχει πλαϊνός ανεμιστήρας. Εγώ βεβαια βρήκα και για αυτο λυση :p

• 4 weeks later...

Τσίμπησα με τη σειρά μου μια Thermalright HR-05 IFX από το πλαίσιο στα 5€ (ξεστοκάρισμα)

αισθητά πιο χαμηλή θερμοκρασία στους 5 βαθμούς διαφορά παθητικά σε σχέση με το stock cooler με ανεμιστηράκι. Που και να βελτιώσω τη ροή αέρα.

Οι φοβίες μου όμως ήταν βάσιμες. Η ψύκτρα όντως ακουμπάει σε κάτι solidcaps με αποτελεσμα να τα ζεσταίνει μέσω των heatpipes και ίσως να τα ζορίζει με βάρος. Για να το ξεπεράσω, έβαλα ένα κομμάτι χαλκού που είχα από τη musashi μου οποτε το όλο σύστημα σηκώθηκε πιο πάνω

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.