Jump to content

Aeronautical Engineering

Noobster

Recommended Posts

Το Τμήμα ΑΕΙ που παρέχει τίτλους Αεροναυπηγού Μηχανολόγου Μηχανικού είναι η πολυτεχνική σχολή της Πάτρας.

Στην Πατρα το Τμημα ονομαζεται Τμημα Μηχανολογων & Αεροναυπηγων Μηχανικων!

Τα 3 πρωτα χρονια Μηχανολογοι και Αεροναυπηγοι κανουν τα ιδια μαθηματα.

Οταν αρχισει το 4ο ετος πας και δηλωνεις κατευθυνση για το αν θες να ακολουθησεις κατευθυνση Μηχανολογου ή κατευθυνση Αεροναυπηγου.

Εαν επιλεξεις κατευθυνση Μηχανολογου, στο επομενο εξαμηνο ( 8ο ) διαλεγεις και ποιον τομεα Μηχανολογου θες.

Οι τομεις ειναι:

1.Ενεργειας,Αεροναυτικης και Περιβαλλοντος

2.Κατασκευαστικος CAD/CAM

3.Εφαρμοσμενης Μηχανικης,Τεχνολογιας Υλικων και Εμβιομηχανικης

4.Οργανωσης και Διοικησης

και σε TEI http://www.aero.teihal.gr/

Σε ευχαριστώ πολύ .

Εσύ πιστεύεις πως καλύτερα να σπούδαζα εδώ ή να πήγαινα στο εξωτερικό που έχω βρει μερικα μέρη ?

Από τους πρώτους 30 σε βαθμολογία άκουσα, οι μισοί πάνε στην Dassault και οι μισοί στην Airbus.

Από φοιτητή της σχολής που μιλήσαμε, αλλά κρατώ κάθε επιφύλαξη.

Απο το συγκεκριμενο τμημα ειναι ο καθηγητης της μηχανικης μας και μας ειπε πως ειναι απο τα καλυτερα ενω ειναι και περιζητητοι (στο εξωτερικο).

Όσο καλό και αν είναι το τμήμα εδώ (μπορεί να είναι και από τα καλύτερα δεν αντιλέγω) δεν υπάρχει σε καμία παγκόσμια κατάταξη πανεπιστημίων στον τομέα αυτό... (και δεν μιλάω για rankings από εφημερίδες τα οποία δεν θεωρούνται πάντα έμπιστα). Έπειτα δεν γίνετε λόγο της ηλικίας του τμήματος να έχει εμπειρία σε αυτών τον τομέα που αλλά πανεπιστήμια στο εξωτερικό έχουν μετά από χρόνια, επίσεις επειδει και εγώ ενδιαφέρομαι για του χρόνου για την ίδια ειδκότητα (aerospace eng για την ακριβια) έχω ψάξει παρά πολύ το θέμα και έχω καταλήξει στο ότι η αμερική παρέχει την καλύτερη δυνατή εκπεδαιυση και μετά η αγγλία. Έπειτα έxω δύο φίλους που από επιλογή έφυγαν έξω (αμερική) και από αυτούς μπορώ να σου πώ με σιγουριά πως η αποκατάσταση εκεί είναι καλύτερη και η ευρώπη δεν έχει το ίδιο καλούς μισθούς με αμερική στον τομέα αυτό, για παράδειγμα φίλος στο 3o έτος έξω για καλοκαιρινή δουλιά (internship τα λένε για την ακρίβεια) προσλήφθηκε από την continetal με $3000 το μήνα και δωρεάν 1η θέση ταξίδια όπου ήθελε με την εταιρία, θα μου πεις εσύ, λογικά αυτό είναι μια σπάνια περίπτωση αλλά η αντίστοιχη θέση στην γερμανία με lufthansa είναι με μισθό 700 ευρώ :bye:.

Για παραπάνω πληροφορίες στο θέμα και για συγκεκριμένα site και πανεπιστήμια στείλε μου ένα πμ.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.