Jump to content

Προβλημα με Q9650

galactob

Recommended Posts

Καλησπέρα. Έχω ένα προβληματάκι με την cpu μου. Ο επεξεργαστής είναι ένας Q9650 και τον τρέχω στα 462x9 με 1,40 volt πάνω σε μια Asus P5q deluxe με 2x2 giga και μια aτι 5970. Λοιπόν όταν τον είχα με την Thermalright Ultra-120 με 2χ120 fan και έτρεχα το Intel burn test v2.50 στο max, στα ΧP 32bit το real temp έδειχνε και τους 4 πυρήνες μέγιστο 88 βαθμούς. Τώρα που άλλαξα την ψήκτρα και έβαλα την Venomous X black με 2χ140 fan με καινούργια πάστα καθαρίζοντας την καλά την παλιά , τρέχοντας πάλι το Intel burn το real temp μου δείχνει τους 2 πρώτους πύρινες να ξεπερνάμε τους 100 βαθμούς ενώ τους άλλους 2 να έχουν μέγιστο 87 βαθμούς. Πέρασα και τα 7 64 bit αλλά και εκεί έχω την ίδια συμπεριφορά. το κακό ειναι ότι έδωσα την παλιά μου ψήκτρα να την ξαναδοκίμαζα. ( την καινούργια την έχω βγάλει και την έχω ξαναβάλει με καινούργια πάστα πάντα 2 φορές ) .Μήπως έπαθε κάτι η CPU ή η μητρική ?????

P.s. Αν δεν είναι στο σωστό μέρος το post μου παρακαλώ κάποιον admin να το μεταφέρει

το μονο που μου ρχεται στο μυαλο δεδομενου οτι το καπακι του 9650 παραμενει ως ηταν.. οτι η νεα ψυκτρα το χρειαζεται το lapping της.. (παλιοτερα οι Ultra120 ειχαν εντονο κατασκευαστικο προβλημα -και καλα σκοπιμο κατα την thermalright- και η επιφανεια τους δεν ητνα επιπεδη)

το μονο που μου ρχεται στο μυαλο δεδομενου οτι το καπακι του 9650 παραμενει ως ηταν.. οτι η νεα ψυκτρα το χρειαζεται το lapping της.. (παλιοτερα οι Ultra120 ειχαν εντονο κατασκευαστικο προβλημα -και καλα σκοπιμο κατα την thermalright- και η επιφανεια τους δεν ητνα επιπεδη)

το ξέρω αυτό και γι αυτό την τσεκάρισα. Πατεί πολύ καλύτερα από την προηγούμενη που δεν είχε φάει lapping παρόλο που το χρειαζόταν γιατί χόρευε λίγο πάνω στην cpu συγκρίσει με αυτήν που με τέρμα σφίξιμο ( έχει μια βίδα στο κέντρο για την αύξηση της πίεσης ) δεν πάει πουθενά. Υπάρχει καμία περίπτωση επειδή έσφιξε πολύ να έκανε καμία ζημία στο καπάκι της cpu και να μην πατεί καλά αυτό πάνω στους πυρήνες?

Πολυ δυσκολο να επαθε κατι το καπακι του cpu, μαλλον απιθανο. Αναγκαστηκα πρεπει να δοκιμασεις μια αλλη ψυκτρα, εστω και χειροτερη, να δεις τι γινεται. Παντως τοσο μεγαλη διαφορα θερμοκρασιας πιστευω δεν ειναι λογω πατηματος. Πιο πιθανο μου φαινεται να την ακουσαν οι σενσορες.

Αληθεια το cpu δεν το λυπασαι? 88 βαθμοι ειναι τραγικα πολλοι...

Πολυ δυσκολο να επαθε κατι το καπακι του cpu, μαλλον απιθανο. Αναγκαστηκα πρεπει να δοκιμασεις μια αλλη ψυκτρα, εστω και χειροτερη, να δεις τι γινεται. Παντως τοσο μεγαλη διαφορα θερμοκρασιας πιστευω δεν ειναι λογω πατηματος. Πιο πιθανο μου φαινεται να την ακουσαν οι σενσορες.

Αληθεια το cpu δεν το λυπασαι? 88 βαθμοι ειναι τραγικα πολλοι...

Μόνο με το intel burn φτάνει τόσο και ύστερα από το 3-4 loop. με prime και στα παιχνίδια το μέγιστο που φτάνει είναι 67-69 βαθμούς. σε νορμάλ λειτουργεί με 30 βαθμούς θερμοκρασία χώρου δουλεύει 39-45.Πιστεύω ειναι καλά για 1.40ν και 24/7

με λιγοτερο ρευμα δεν παει? :eek:

ο δικος μου ειναι στα 4ghz με 1.32 και εχουμε και ιδια mobo

και εδω είναι με Η50 και room temp 21c

http://www.hwbox.gr/images/imagehosting/3204c7f69bc7af23.png

Οχι ,εχω επανεκινησεις με λιγοτερο ρευμα !!! το κακο ειναι οτι παρολου που το real temp δειχνει 88 βαθμους πιανω την ψυκτρα οσο πιο κατω γινεται και ειναι απλος χλιαρη !!! Θα μπορουσες να μου στειλεις ολα τα setinigs με pm να δοκιμασω μιας και εχουμε την ιδια mobo, δεν γινεται να εχω τοσο μπανανα cpu!!!!

fsb 445

vcore 1.325

ολα τα άλλα auto :woot:

απλά η καλύτερη 775 mobo (για μη extreme καταστάσεις)

Σιγουρα εχουμε τις ιδιες μητρικες ? Γιατι στο σχεδιαγραμα που εχεις γραφει Asus Maximus II οχι P5q deluxe και δευτερον εμενα με ολα στο auto δεν ανοιγει !!!! Στην Maximus που ειχα παντος πριν καει ( :cry::cry: δεν ειχαν αλλη να μου δωσουν ) τον δουλευα με 1,35 στα 460 αλλα μου δουλευαν καλλητερα και οι μνημες !!!

fsb 445

vcore 1.325

ολα τα άλλα auto :woot:

απλά η καλύτερη 775 mobo (για μη extreme καταστάσεις)

To VTT το χεις δει ποσο παει στο ΑUTO κυριε Ανεστη?

Αυτο ειναι που "ψηνει" κυριως τη CPU και οχι το Vcore.

To VTT το χεις δει ποσο παει στο ΑUTO κυριε Ανεστη?

Αυτο ειναι που "ψηνει" κυριως τη CPU και οχι το Vcore.

σου φαίνεται να ψήνεται στην φώτο? :hehe:

και πιστεψέ με, το cpu αυτο έχει φάει 40+ ωρες occt, δεν μασάει μία ;)

galactob, σορυ, μετά είδα ότι έχεις P5Q deluxe

θα τον δοκιμάσω και σε δαύτη και θα σου πω ;)

thanks junior-21 !!!:jump1::jump1:

αλλα το προβλημα με τις θερμοκρασιες ειναι μονο στα προγραματα, ακουμπισα ενα θερμομετρο (της πλακας) πανω στην ψυκτρα και πανω απο 60 δεν πηγε. Να μου πεις οι θερμοκρασιες ειναι κατω απο την cpu αλλα δεν πρεπει να ζεσταινεται και η ψυκτρα.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.