Jump to content

Ποιά Αντλία????μικρή ή τέρας

Iannis1416003167

Recommended Posts

Αρχική απάντηση από Iannis

Κατέλιξα στην Eheim 1250

Στις ταπεινες αντλιες των ενυδρίων για την δική μας δουλιά όσο ποιο μεγαλη τοσο καλύτερα νομιζω. Απλώς θελουμε σωληνες υψηλής πιεσης και αναλογα ρακορ κλπ κλπ και εχουμε μεγαλυτερο κινδυνο διαρροής.

Εαν ανεβασει η 1250 2-3 βαθμούς το νερο δεν με απασχολεί αφου η σειρα θα ειναι:

CPU->ANTLIA->RADIATOR->CPU

Με μεγαλύτερες αντλίες θα έχουμε και μεγαλύτερες τριβές κτλ ...Δεν χρειαζεται να το ψάχνεις τοσο πολύ Η 1250 ειναι μια πολύ καλή και δοκιμασμένη λύση και άνετα μπορεί να ανταπεξέλθει σε κύκλωμα με 3 μπλόκ και μεγάλο ψυγείο και φυσικά δεν χρειάζεται ειδικά ρακόρ και λαστιχα

hmmm...

σκεφτομαι να φτιαξο και το δικο μου κουτακι με νερο...3 blocks και ισως blocks για τους δισκους...θελω να ειναι οσο το δυνατον ποιο αθορυβο...

1. θα μου φτασει η eheim???

2. μηπως θα ηταν καλυτερα να μπουν παραπανω απο ενα ψυγειο (ενδιαμεσα απο τα blocks)???

3. ο 1/2'' ο σωληνας μου φαινεται κομματακι μεγαλος (θελω να "κρυψω" και τα καλωδια και να γινει τζιτζι μεσα), θα εκανα δουλεια και με λεπτοτερο σωληνα???

ευχαριστω!!!

Αρχική απάντηση από flash_st [Χθες, στις 22:48]

hmmm...

σκεφτομαι να φτιαξο και το δικο μου κουτακι με νερο...3 blocks και ισως blocks για τους δισκους...θελω να ειναι οσο το δυνατον ποιο αθορυβο...

1. θα μου φτασει η eheim???

2. μηπως θα ηταν καλυτερα να μπουν παραπανω απο ενα ψυγειο (ενδιαμεσα απο τα blocks)???

3. ο 1/2'' ο σωληνας μου φαινεται κομματακι μεγαλος (θελω να "κρυψω" και τα καλωδια και να γινει τζιτζι μεσα), θα εκανα δουλεια και με λεπτοτερο σωληνα???

ευχαριστω!!!

Κατ'αρχάν, ξέχνα τα waterblock για δίσκους και λοιπά περιφερειακά. Είναι εντελώς άχρηστα και κόβουν πολύ την απόδοση του συνόλου.

1. Εξαρτάται από ποιά Eheim! Η 1046 πολύ αμφιβάλλω, η 1250 είναι ότι πρέπει.

2. Σε καμία περίπτωση. Καλύτερα 1 καλό ψυγείο παρά 2 μέτρια. Αν και 1 καλό χάλκινο ακόμα και μικρό ( 12Χ12 ) μπορεί να κρατάει αυτά που θέλεις να βάλεις, εκτός αν κάνεις υψηλά overclocks.

3. Μικρότερες σωληνώσεις = Χαμηλότερη απόδοση. Αν και με 3/8 σωλήνες δεν θα χάσεις πολύ αλλά δεν είναι ουσιαστικά λεπτότεροι. Αν κατέβεις στα 5/16, βάλε έναν απλό αθόρυβο cooler γιατί δεν κερδίζεις κάτι αφού πέφτει πολύ η απόδοση.

Απο δικια μου εμπειρια η L20 αντεχει 2 μπλοκ απο τον 11 και ενα ψυγειο τρανζιτ.Εαν οντως θες παραπανω ροη ( μου φαινεται οτι μαλλον εχει δωθει πολυ σημασια στην ατιμη την ροη χωρις τοσο σημαντικο λογο) πανε για την Λ30 και οχι την εχειμ εχουν πολυ μεγαλη διαφορα τιμης και καλυτερα αυτα τα λεφτα να τα δωσεις καπου αλλου....

Πηρα Eheim 1250 και ενα χαλκινο ψυγείο ford Fiesta 25x15x5,5 βαμένο μαυρο προσεγμένο.

Η Eheim στην εισαγωγή τι σωλήνα θέλει??

Ο 1/2 12cm εσωτερική διάμετο δεν μπαινει ουτε και με ζεσταμα στο γκαζάκι

Help plz.

Ετσι περιμαίνω τa block CPU-CHIPSET ΚΑΙ ΕΦΥΓΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ

:) :) :) :)

Αρχική απάντηση από Iannis

Πηρα Eheim 1250 και ενα χαλκινο ψυγείο ford Fiesta 25x15x5,5 βαμένο μαυρο προσεγμένο.

Help plz.

Καλησπερα Γιαννη μεγειες το ψυγειο ποσο το πηρες?

Μια χαρα μπαινει η σωληνα στην EHEIM.

Ετσι περιμαίνω τa block CPU-CHIPSET ΚΑΙ ΕΦΥΓΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ

:) :) :) :)

Αρχική απάντηση από Iannis [Χθες, στις 21:42]

Help plz.

Έχει 3/4 εισαγωγή (18mm) αλλά μπορείς απλά να αλλάξεις το ρακόρ του αν δεν χωράει ο σωλήνας.

Υγ, ο 1/2 αν είχε 12cm εσωτερική διάμετρο θα ήταν αγωγός παροχής νερού...:p

Αρχική απάντηση από Grace

Έχει 3/4 εισαγωγή (18mm) αλλά μπορείς απλά να αλλάξεις το ρακόρ του αν δεν χωράει ο σωλήνας.

Υγ, ο 1/2 αν είχε 12cm εσωτερική διάμετρο θα ήταν αγωγός παροχής νερού...:p

Ρε Grace μην εισαι αυστηρή mm εννοούσα

lol :)

1/2, 3/4 της ιντσας. 1 ιντσα=25.4 χιλιοστα = 2,54 εκατοστα

1/2 = 12.7 χιλιοστα εσωτερικη διαμετρο (Inner Diameter ή ID)

3/8 = 9,525 χιλιοστα εσωτερικη διαμετρο

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.