Jump to content

Ποιά Αντλία????μικρή ή τέρας

Iannis1416003167

Recommended Posts

Ποιά αντλία

Μικρή ή Τέρας

Προσανατολίζομαι στο τριπλό ψυγείο από HAC και block Eleven P4

Βρήκα : εδώ στο Ηράκλειο

Eheim

1046 300 l/h

1048 600

1250 1200

HYDOR

L30

Και κάτι τέρατα

EHEIM 1060-20160 = 2300 l/h

HYDOR 400 = 3800 l/h

.

Με ενδιαφέρει η ψύξη CPU και ίσως chipset oxi GPU.

Ποια αντλία να πάρω ανεξαρτήτως κόστους Με την Eheim 1250 θα κάνω δουλειά ή να πάρω κανένα τέρας 2-3 λίτρων την ώρα????

Εγώ θα έλεγα 700ara αντλία... 1048, L20( οι 1200άρες ζεσταίνονται πολύ) .. τα block του 11 δεν κοβουν την ροή.... βέβαια δε ξέρω τι κάνει αυτό το ψυγείο απο HAC, γνώμη μου ένα ford transit το οποίο και μικρότερο, αποδοτικότερο και οικονομικότερο.

για 2 block είσαι οκ με 700άρα se ford transit, 11blocks

Αρχική απάντηση από JiMk

Εγώ θα έλεγα 700ara αντλία... 1048, L20( οι 1200άρες ζεσταίνονται πολύ) .. τα block του 11 δεν κοβουν την ροή.... βέβαια δε ξέρω τι κάνει αυτό το ψυγείο απο HAC, γνώμη μου ένα ford transit το οποίο και μικρότερο, αποδοτικότερο και οικονομικότερο.

για 2 block είσαι οκ με 700άρα se ford transit, 11blocks

Συμφωνο Γιαννη με τον Jimk για το ψυγειο εχω το δυπλο και μου φαινεται οτι κοβει.!!

Αρχική απάντηση από Iannis [Σήμερα, στις 12:32]

Ποια αντλία να πάρω ανεξαρτήτως κόστους Με την Eheim 1250 θα κάνω δουλειά ή να πάρω κανένα τέρας 2-3 λίτρων την ώρα????

2-3 χιλιάδων λίτρων εννοείς.

Η πολύ δυνατή αντλία θέλει 'ειδική' περιποίηση, δηλαδή σωλήνες που να αντέχουν την πίεση, πολύ καλό σφίξιμο στα ρακόρ κτλ. Την L45 έχω εγώ και ξέρω....

Βασικά Hydor 400 δεν ξέρω να υπάρχει! Μήπως εννοείς την L40 που είναι 2800λ/ω; Η Hydor pico 400 είναι μικρή για συντριβανάκια.

Μία πολύ δυνατή αντλία θέλει ένα μεγάλο και κυψελωτό ψυγείο για να αποδόσει σωστά. Αν δεν κάνω λάθος, το τριπλό ψυγείο που είπες είναι αρκετά μεγάλο μεν αλλά τύπου σωλήνα δε. Καλύτερα μία ποιό 'συμβατική' αντλία.

Διάλεξε μεταξύ της Hydor L30 και της Eheim 1250. Αποδοτικά η Eheim είναι μόλις λίγο καλύτερη, αλλά είναι ποιοτικώς ανώτερη και δεν ζεσταίνεται πολύ. Το αν αξίζει την σχεδόν διπλή τιμή (υποθέτω γύρω στα 45 πρέπει να έχει η Hydor και 80 η Eheim) αυτό εξαρτάται από εσένα. Η Hydor L30 με έχει υπηρετήσει πιστά και εμένα πάντως για αρκετό καιρό.

Κατέλιξα στην Eheim 1250

Διορθώστε με εαν κάνω λάθος

Σε ομαλή ροή ενός υγρού σε ένα σωλήνα το προφιλ της ροής εχει μεγαλύτερη ταχύτητα στο κέντρο του αγωγού. Εκεί που το νερό στη περιπτωση μας ακουμπαει τον αγωγό δημηουργείτε ενα λεπτό φιλμ νερου -(οριακό στρώμα λέγεται εαν θυμαμαι καλα) το οποίο ειναι στασιμο. (κοκκινη γραμή).

Οταν πεσει η ταχύτητα ροής το παχος αυτο του φιλμ μεγαλώνει (πορτοκαλι γραμμή)

Αρα όσο ποιο μεγάλη ταχύτητα εχει το νερό τοσο καλύτερα για μας ειναι. Εαν μιλαμε για μεγαλες αντλίες ανοικτου κυκλώματος με τανκ αυτές μπορουν λογω της υποπιεσης που ασκουν να κανουν φισαλιδες ή και να βρασουν το νερο σε θερμοκρασία περιβάλλοντος.

Μιλω για μεγαλες αντλιες για δεξαμενες πισινες κλπ. το εχω δει αυτό.

Στις ταπεινες αντλιες των ενυδρίων για την δική μας δουλιά όσο ποιο μεγαλη τοσο καλύτερα νομιζω. Απλώς θελουμε σωληνες υψηλής πιεσης και αναλογα ρακορ κλπ κλπ και εχουμε μεγαλυτερο κινδυνο διαρροής.

Εαν ανεβασει η 1250 2-3 βαθμούς το νερο δεν με απασχολεί αφου η σειρα θα ειναι:

CPU->ANTLIA->RADIATOR->CPU

Πανε κατι δεκαετίες που τελιωσα το γυμνάσιο και μπορει να μη θυμαμαι καλα τον Bernouli και τα σχετικά

post-562-1416070797,7098_thumb.jpg

Αρχική απάντηση από Iannis [Σήμερα, στις 19:00]

By the way το τανκ που εχει η Innovatek για τις Eheim 1046 1048 κανει στη 1250?

Ξερα και αμετανοητα ΟΧΙ. Δεν μπαινει. Σαν τανκ δεν λεει τιποτα αλλα για την ευκολια της αλλαγης νερου κανει μια χαρα. Δεν χρειαζεται δα και βαρελακι ρακης.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.