Jump to content

SWIFTTECH MCW-50T TEC GPU BLOCK

Helly

Recommended Posts

http://www.swiftnets.com/products/mcw50-T.asp#

Σκεφτομαι πολυ σοβαρα την αγορα του παρακατω TEC-charged :D block για την Ηιs 9800 PRO μου.

Βασικα υπαρχει ελλειψη εγγυησης στην καρτα.O γνωστος προβληματισμος λοιπον ειναι για κινδυνο απο corrosion λόγω υγροποιησης.Συγκεκριμενα εκτος απο το foam(σφουγγαρακι) στα πλαινα του cold plate και στο πισω μερος του πυρηνα της καρτας, το dielectric grease γυρω γύρω υποθέτω ειναι για να μην περναει ο αερας.

Αυτο στερεοποιειται και κατα ποσο ειμαι σιγουρος οτι δε θα δημιουργηθει κανενα κενο να περασει απο πλαγια υγρασια?

Επισης δεδομενου οτι τηρηθουν οι παραπανω προφυλαξεις ειναι δυνατον λογω χαμηλης τοπικης θερμοκρασιας να εχω προβλημα υγροποισης στην υπολοιπη κάρτα?Υποψην οτι θα χω αρκετο αερα στο κουτι απο ανεμιστηρες αλλα η υγρασια αερος ξεπερνα μερικες μερες το 90 % το καλοκαιρι εδω που βρισκομαι.Στην περιπτωση αυτη χρειαζομαι conformal coating.Που βρισκω τετοιο spray και αν βρω πως λειτουργει το συγκεκριμενο αν ψεκαστει το υπολοιπο ολοκληρωμενο?

Τελος όσων αφορα το ιδιο το block βλέπω οτι ειναι αλουμινενιο με χαλκινη βάση ψεκασμενη με ειδικο υλικο για αποφυγη διαβρωσης.Υπαρχει περιπτωση να έχω προβλημα στο wcooling συστημα λογω αλουμινιου-χαλκου?

Και φυσικα η ερώτηση κλειδι υπαρχει ποτε κινδυνος να "καει" το TEC,εφοσων υπαρχει καλη τροφοδοσια ?Αν ναι παιρνεις αυτοματα την καρτα στο χερι η απλως freeze πυρηνα λογω ψηλης θερμοκρασιας?

"freeze πυρηνα λογω ψηλης θερμοκρασιας", μονο αυτο θα παθει.

γρασσο, μπορεις να βρεις σε πολλες ποιοτητες και ποικιλιες. του χρωμιου κατεβαινει μεχρι -30 (αν δεν κανω λαθος), θα το κοιταξω αυριο στη δουλεια και θα σου πω. καποιοι αλλοι, που εχουν καλυτερη σχεση με βιομηχανικα υλικα θα μπορουσαν να σε βοηθησουν περισσοτερο.

οσο για την υγροποιηση στο υπολοιπο κομματι της καρτας, δε νομιζω οτι θα ειναι τοσο κρυα, ωστε να υγροποιει την υγρασια του αερα. ψαξε για σημειο δροσου (dew point) για να δεις σε ποια θερμοκρασια θα εχεις υγροποιηση. καποιος ειχε πει για 10 βαθμους κατω απο τη θερμοκρασια περιβαλλοντος, αλλα μπορει να ειναι και λαθος.

conformal coating, χωρις να το εχω ψαξει, μαλλον θα βρεις σε καταστηματα ηλεκτρονικων.

προβλημα δε θα εχεις με το αλουμινιο - χαλκο, δεν ερχονται σε επαφη για να υπαρχει διαβρωση.

Για να είσαι σίγουρος για την υγροποίηση, χρησιμοποίησε τσίχλα σαν αυτή που βάζουν στα Promi, για μόνωση. Το dielectric grease πρέπει να μπει από την πίσω μεριά του πυρήνα, και από πάνω του ένα φύλλο νεοπρέν. Για maximum ασφάλεια κλείσε το νεοπρέν με τσίχλα πάνω στην κάρτα. Για τα υπόλοιπα με κάλυψε ο προλαλήσαντας.

Καλά αποτελέσματα.

Για το αλουμίνιο-χαλκό ΜΠΟΡΕΙ να έχεις πρόβλημα, δεν χρειάζεται να έρχονται σε επαφή, αρκεί να είναι στο ίδιο κύκλωμα. Αφού ο χαλκός του block είναι ψεκασμένος, αυτό που μπορεί να δημιουργήσει πρόβλημα θα είναι το χάλκινο ψυγείο.

Όταν ρώτησα εγώ για dielectric grease σε ψαγμένο κατάστημα με μηχανουργικά (Μητρόπουλος - Πάτρα) με κοίταζαν σαν χαζοί...

H Swiftech (όπως και η Silverprop) χρησιμοποιούν "Type II, class 2 blue anodized anti-corrosion treatment" για το αλουμινένιο καπάκι που χρησιμοποιούν. Μετά από συμβίωση περίπου ενός χρόνου με δύο τέτοια μπλοκ και με χάλκινο ψυγείο δεν παρατηρήθηκε διάβρωση σε κανένα από τα επιμέρους εξαρτήματα του κυκλώματος.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.