Jump to content

[EDIT]Νέο PC 950 (με οθόνη)

3likos

Recommended Posts

Καλησπέρα!

Ξάδερφος ετοιμάζεται να αγοράσει pc (χωρίς ποντικια πληκτρολογια ηχεια κλπ δηλαδή μονο tower και οθόνη) και διαθέτει 950 ευρώ το πολύ. Η αγορά θα γίνει απο οποιοδήποτε κατάστημα/τα αρκεί να κάνουν αποστολές πανελλαδικά και να μην έχουν προβλήματα με τις εγγυήσεις (να μην τρεχει σε περίπτωση rma) (το μόνο μαγαζί που χρειάστηκα σε rma ήταν το Plaisio και δεν είχα πρόβλημα. έχω αγοράσει και από αλλού αλλα ποτέ δε χρειάστηκα rma οποτε δεν έχω αναλογη εμπειρία) . Το σύστημα θα το στήσω εγώ και τα κομμάτια εγώ θα τα επιλέξω.

Προορίζεται για gaming, surfing αντε κανα word και downloading. Για overclock ούτε λόγος.:whistling

Η οθόνη ειναι 19" 4:3 και μπορεί αργότερα να την αλλάξει ενδεχομένως αλλά δε νομίζω να ξεπεράσει τις 22".

editΟθόνη 22-23"...

ψύξη αέρας...

Απαραίτητη προυπόθεση το 1tb και θα προτιμούσα να του βάλουμε και ενα ssd αν "χωράει" στη σύνθεση.

Ακούω τις προτάσεις σας.

Ευχαριστω!!

Εχουμε και λεμε:

Cpu:AMD PHENOM II X4 945 3.0GHZ @139Link

Mobo:ASROCK 870 EXTREME3 @93€ Λινκ

Ram:GEIL 4GB DDR3 1600MHz RAM PC3-12800 Kit @97€ Link

GPU:ASUS VGA EAH5850@274€Link

HDD:Samsung 1TB Sata2 HDD Spinpoint F3 @79€ Link

DVD:SONY OPTIARC AD-7260S DVD-RW BLACK BULK @18€Link

Case:THERMALTAKE VJ2000BWS M5 WINDOW BLACK @55Link

PSU:OCZ OCZZ550 Z SERIES 550W@82€Link

Συνολο 837€ αλλα ο φιλος πρεπει να κανει κολοτουμπες...:jump:

Ps:Οι επιλογες εγιναν απο καταστηματα τα οποια σου στελνουν κανονικα και επαρχεια και μαλιστα αντικαταβολη.

Θες να δικαιολογησεις λιγο το "ΕΛΕΟΣ" που λες?

Το παιδι λεει οτι θελει gaming ring που συντομα θα εχει και 22αρα οθονη οποτε θα παιζει σε 1680χ1050 τουλαχιστον.Εσυ αμα νομιζεις οτι παιζει ανετα τα παντα σε αυτην την αναλυση με καρτες κατηγοριας 5750 μαλλον το τελευταιο game που επαιξες ηταν το pacman:flower:

Οσο για το τροφοδοτικο μια χαρα θα αντεξει και χωρις ζορια.Τωρα επειδη υπαρχουν ατομα που λενε οτι τετοιες καρτες θελουν και 1000αρια τροφοδοτικα δεν συμαινει οτι εχουν και δικιο....;)

Ανετα χωραει και ssd.

Μη βαζεις κανονικο δισκο και βαλε τον ssd τον 40ρη τον Kingston να πηγαινει το μηχανημα σφαιρα.

Πας καλα ρε ανθρωπε?

Τι να τον κανεις τον ssd?

Νομιζεις θα δεις καποια ιδιαιτερη διαφορα?

Εχει δουλεψει ο φιλος σου ή εσυ σε Pc που να εχει ssd , και του αρεσε τοσο που δε μπορει χωρις αυτον?

Αν οχι προτεινω προτου αγορασει γενικα ssd στη ζωη του , να δοκιμασει σε καποιου φιλου του να δει πως ειναι (αν σας φερει ο δρομος πηλιο - στειλτε πμ , να δειτε το δικο μου) , και μετα ας αποφασισει αν αξιζει να δωσει 200 ευρω για εναν αξιοπρεπεπη ssd.

Με 600 ευρω παντως ,αξιοπρεπες gaming rig δε φτιαχνεις.

Μη με παρεξηγειτε - το λεω σαν παθων - γιατι κανενας μα κανενας απο τους φιλους μου δεν ειχε ssd , και απο την παρεα τον αγορασα πρωτος (πειραματανθρωπος) για να δω πως ειναι....και νιωθω πως την πατησα.

Θες να δικαιολογησεις λιγο το "ΕΛΕΟΣ" που λες?

Το παιδι λεει οτι θελει gaming ring που συντομα θα εχει και 22αρα οθονη οποτε θα παιζει σε 1680χ1050 τουλαχιστον.Εσυ αμα νομιζεις οτι παιζει ανετα τα παντα σε αυτην την αναλυση με καρτες κατηγοριας 5750 μαλλον το τελευταιο game που επαιξες ηταν το pacman:flower:

Οσο για το τροφοδοτικο μια χαρα θα αντεξει και χωρις ζορια.Τωρα επειδη υπαρχουν ατομα που λενε οτι τετοιες καρτες θελουν και 1000αρια τροφοδοτικα δεν συμαινει οτι εχουν και δικιο....;)

:neo::neo::neo::neo:

:neo::neo::neo::neo:

Πολυ μαρεσει ο κοσμος που ξερει να απανταει μονο με emoticons....:spell:

@3likos

Ναι ρε συ μπορει να χωρεσει και ssd αλλα πρεπει να γινoυν περικοπες στα υπολοιπα,πραγμα που εγω δεν θα εκανα...

Ευχαριστώ για τις προτάσεις τις έχω στα υπόψην. Με βάση αυτές σκέφτηκα την παρακάτω σύνθεση:

CASE: AEROCOOL VX-R 44.90 €

PSU:OCZ OCZZ550 Z SERIES 550W 82.21 €

MOBO: ASROCK 870 EXTREME3 92.93 €

CPU: AMD PHENOM II X4 945 3.0GHZ 95W QUAD-CORE 138.36 €

RAM: GEIL 4GB DDR3 1600MHz RAM PC3-12800 Kit 97.00€

VGA: GIGABYTE RADEON HD5770 GV-R577UD-1GD 1GB PCI-E RETAIL 143.89 €

HDD: Samsung 1TB SpinPoint F3 HD103SJ SATA II 7200rpm 32MB 66.48 €

SSD: 64GB Crucial RealSSD C300 2.5-inch SATA 6GB/s €137.46 + 7€ (μεταφορικα) = 144.46 €

Σύνολο: 810,23 €

Η κάρτα γραφικών είναι σαφώς κατώτερη από την 5850 αλλά όπως είπα η οθόνη είναι 19" και ενδεχομένως μελλοντικά να γίνει 22". Αν λοιπόν την αλλάξει σε ένα χρόνο για παράδειγμα , η 5850 τότε θα κοστίζει πόσο (?) ας πουμε 120 ευρώ! άρα μέσα σε αυτόν το χρόνο αν αγόραζε την 5850 θα είχε μία κάρτα γραφικών που στις 19 ίντσες θα καταλάβαινε απειροελάχιστες διαφορές σε σχέση με την 5770 και όταν σε ενα χρόνο θα επαιρνε μία 22" πλέον η αξία της κάρτας γραφικών θα είχε χαθεί. Που θέλω να καταλήξω? ότι απο τη στιγμή που δε θα την εκκμεταλλευτεί άμεσα την 5850 είναι δώρο άδωρον να την αγοράσει αφού δε θα την αξιοποιήσει. Αυτές ειναι οι σκέψεις μου.

Ακούω και τις γνώμες σας....

ωραιος :clap:

Πολυ ωραιο πακετακι.Απλα βαλε μεσα στην συνθεση και ενα οπτικο.

σωστός το ξέχασα... αλλά παίζει να έχει από το παλιό pc αλλά χαλάλι ενα 20ευρω παραπάνω...

Μία ερώτηση κυρίως εγκυκλοπαιδικού χαρακτήρα... ποια chipset υποστηρίζουν τους 6πύρηνους AMD ?

Και γιατι να μην παρει τωρα οθονη και να παρει τον ssd του χρονου που θα εχει πεσει και η τιμη του;:blink:

καλή ιδέα αυτή.... Θα του το προτείνω αλλά νομίζω μου είπε ότι δε θέλει προς το παρών μεγαλύτερη οθόνη ! όταν λες θα φθηνήνουν σε πόσο καιρό αναμένεται?

Ε δεν ξερω σε ποσο καιρο! Υποθετω πως θα πεσουν οι τιμες σιγα σιγα, οπως με καθε τι καινουριο.

Εγω παντως αν επαιρνα καινουριο pc θα επαιρνα και καινουρια οθονη, αλλιως δεν θα καταλαβαινα οτι πηρα νεο μηχανημα.

Αυτο που λεω ειναι μονο για περιπτωσεις που αλλαζουμε το παλιο pc με την crt οθονη ή εστω την 17αρα TFT, και οχι για τους περισσοτερους εδω μεσα που το εχουν ως χομπυ και αλλαζουν συνεχεια πραγματα!!

@3likos

Τα καινουργια 870,880,890 παιζουν κανονικα.Και απο τα παλια 760,770,785,790 παιζουν κανονικα.Στη χειροτερη να θελουν ενα bios update:flower:

ευχαριστώ... ρώτησα κυρίως γιατί θα αγοράσω και για μενα ενα pc μέσα στον επόμενο μήνα και λέω να βάλω τον 6πύρηνο... τεσπα θα έχετε νεότερα σήμερα το βράδυ ή αριο καθώς τώρα θα βρώ τον ξάδερφο για τον οποίο προορίζεται και θα του προτείνω αυτά που συζητήσαμε...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.