skotadismos Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 31, 2010 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 31, 2010 Καλησπέρα παιδιά, αν και παρακολουθώ το φόρουμ αρκετά χρόνια έχω να γράψω αρκετό καιρό. στο θέμα μου πριν καμιά βδομάδα ο παλιός P4 3.0 prescott στο 865PE κατά 99% παρέδωσε πνεύμα. δεν έχω παράπονο, καμια 5ετία τώρα του είχα αλλάξει τα φώτα. Μην μπορώντας να μείνω χωρίς υπολόγιστή και με αρκετά περιορισμένο budget έφτιαξα το εξής σύστημα : Athlon II X3 435 (C2) ASUS M4A89GTD-PRO/USB 3 2x1Gb OCZ 1333 7-7-7-19 2 μέρες μετά την συναρμολόγηση όμως με έτρωγε να δώ αν μου έκατσε καλό κομάτι. το ξεκλείδωμα ήταν επιτυχές και το cpu-Z έγραψε ένα ωραίο Phenom II X4 B35 με την L3 του κομπλέ. ακολούθησε stressάρισμα με prime και OCCT χωρίς σφάλματα αν και η αλήθεια είναι ότι δεν το testαρα πολλές ώρες μέχρι 2-2.5 λόγο θερμοκρασίας (βάραγε 60c stock ψήκτρα) όλα αυτά έγιναν σε WinXP 32bit. Από το service pack 1 και μέχρι στιγμής δούλευα Windows XP δεν δοκίμασα καν να εγκαταστήσω τα (S)Vista παίζει να είναι το 2ο πιο άθλιο λειτουργικό στην ιστορία (μετά τα ME). Σήμερα είπα να δοκιμάσω τα Win7 να δώ τι λένε είχα ακούσει πολλά καλά λόγια αλλά δεν είχα βρει πουθενά να τα δοκιμάσω. Boot CD λοιπον αντιγραφή αρχείων κομπλέ reboot και μπαμ πάνω στην φόρτωση του λειτουργικού μου έκανε reset. βρε καλό μου βρε χρυσό μου τίποτα αυτό Αφού έχω δοκιμάσει σχεδόν τα πάντα λέω κάτσε να κλειδώσω τον επεξεργαστή μπας και.. και bootάρει κανονικά. Ξεκλείδωτος με 3 core κανει boot κανονικά οπότε λογικά ο 4ος έχει πρόβλημα στην λειτουργία 64bit έτσι? η αλήθεια είναι πως με παρεξένεψε πολύ αυτό, η ερώτηση μου λοιπόν είναι η εξής: έχει ξανακούσει κανείς τέτοια περίπτωση με πρόβλημα μόνο στο 64bit? μήπως είναι κάποιο bug που λύνεται ή είναι όντως ελλατωματικός ο πυρήνας? Δεν θα με πειράξει και πολύ και με την L3 μόνο καλά είναι άλλωστε η διαφορά με τον P4 είναι τεράστια ούτως ή άλλως απλά είμαι περίεργος. ευχαριστώ εκ των προτέρων Link to comment Share on other sites More sharing options...
gaig Αύγουστος 31, 2010 #2 Κοινοποίηση Αύγουστος 31, 2010 offtopic δλδ ποσο καιρο εχεις να ποσταρεις??? επι του θεματος, δεν κατεχω..:sorry: Link to comment Share on other sites More sharing options...
z3et Αύγουστος 31, 2010 #3 Κοινοποίηση Αύγουστος 31, 2010 Δοκιμασες, αφου μπηκες κανονικα να τον ξανα-ξεκλειδωσεις (χωρις O/C)? Link to comment Share on other sites More sharing options...
skotadismos Αύγουστος 31, 2010 Author #4 Κοινοποίηση Αύγουστος 31, 2010 απο πριν πάρω τον prescott είχα ένα Northwood 533FSB και ψαχνόμουν για υδρόψυξη :red:μετά ξέχασα και το account και δεν είχα κάνει κανά post Link to comment Share on other sites More sharing options...
cabdik Αύγουστος 31, 2010 #5 Κοινοποίηση Αύγουστος 31, 2010 Δοκιμασες, αφου μπηκες κανονικα να τον ξανα-ξεκλειδωσεις (χωρις O/C)?απαντησε επι της ερωτησης...! Link to comment Share on other sites More sharing options...
skotadismos Σεπτέμβριος 1, 2010 Author #6 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 1, 2010 δεν έχω κάνει καθόλου o.c. ακόμα μαμά είναι στα 2.9 δεν μου το επιτρέπει η ψύκτρα άλλωστε...δοκίμασα με 4 πυρήνες δεν φορτώνει με τίποτα τα 7 τα xp σας είπα κανόνικα και stress..τώρα τον έχω unlocked με L3 και 1 core disabled και είναι εντάξει.να υποθέσω δεν έχετε ξαναακούσει κάτι τέτοιο ξανά έτσι?:OT: δεν λέω τα 7 είναι όμορφα και εφφετζίδικα αλλά την ευχρηστία των xp και την αρτιότητα δεν την πλησιάζουν ούτε στο χιλιόμετρο δυστηχώς.... κρίμα που η DollarSoft θα σταματήσει την υποστήριξη σύντομα, τέτοιο λειτουργικό δεν θα ξαναβγάλει ούτε σε 10 χρόνια.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
neuromancer Σεπτέμβριος 1, 2010 #7 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 1, 2010 πιθανότερο να είναι προβληματικό το ένα core - εξάλλου σε αυτή τη λογική βγήκαν τα 3core CPUs Link to comment Share on other sites More sharing options...
skotadismos Σεπτέμβριος 1, 2010 Author #8 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 1, 2010 πιθανότερο να είναι προβληματικό το ένα core - εξάλλου σε αυτή τη λογική βγήκαν τα 3core CPUs εκεί πάει και μένα το μυαλό μου, το θέμα είναι γιατί στα 32bit δουλεύει? γι' αυτό ρωτάω αν έχει ξανα ακούσει κανένας κάτι παρόμοιο. και 3 core μια χαρά είναι το μηχάνημα games δεν παίζω όλα τα υπόλοιπα τα κάνει σφαίρα αφού εδώ τα έκανα με τον P4 πριν Link to comment Share on other sites More sharing options...
cna Σεπτέμβριος 1, 2010 #9 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 1, 2010 Κοίτα καταρχήν για να είναι κλειδωμένοι οι πυρήνες το πιθανότερο είναι να είναι ελαττωματικοί. Πιθανώς ο 4ος πυρήνας να έχει πρόβλημα όταν τρέχει 64bit εφαρμογές. Οπότε το πιθανότερο είναι να κατηγορείς εσφαλμένα τα win7. Εγώ έχω ξεκλείδωτο phenom II X2 σε Χ4 και τα win7 πάνε σφαίρα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
cabdik Σεπτέμβριος 1, 2010 #10 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 1, 2010 συνηθως, ο ενας πυρηνας που ειναι κλειδωμενος, εχει καποιο προβλημα. ομως μεσα σε ολα τα κομματια που κλειδωνονται, υπαρχουν και μερικα που δεν ειναι και τοσο προβληματικα. εκει παιζει ρολο η τυχη! σε τι κομματι θα πεσεις. γι' αυτο εχουμε πει επανειλλημενως, οτι δεν αρκει να ξεκλειδωνει, πρεπει και να παιζει! σαφως δεν φταινε τα WIΝ. γιατι αλλωστε τρεχουν ανετα με τους 3 πυρηνες? καποιο θεμα με τα X64 υπαρχει...! Link to comment Share on other sites More sharing options...
skotadismos Σεπτέμβριος 1, 2010 Author #11 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 1, 2010 σαφώς και δεν φταίνε τα 7 το 64bit φταίει.. αυτό που λέτε με τα κομμάτια το ξέρω απλά δεν είχα ξαναακούσει για επεξεργαστή που να έχει πρόβλημα μόνο στο 64bit mode..τέλος πάντων ευχαριστώ παιδιά καλύφθηκα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
cabdik Σεπτέμβριος 1, 2010 #12 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 1, 2010 :OT: δεν λέω τα 7 είναι όμορφα και εφφετζίδικα αλλά την ευχρηστία των xp και την αρτιότητα δεν την πλησιάζουν ούτε στο χιλιόμετρο δυστηχώς.... κρίμα που η DollarSoft θα σταματήσει την υποστήριξη σύντομα, τέτοιο λειτουργικό δεν θα ξαναβγάλει ούτε σε 10 χρόνια..εγω, προσωπικα, ουτε για αστειο δεν θα το ελεγα αυτο!!!! μεχρι στιγμης, με τα WIN 7 ultimate 64bit, εδω και πολλους μηνες, εχω βρει την υγεια μου! δεν ξαναβαζω XP, ουτε που να με πληρωνουν!! το θεωρω το πιο πληρες λειτουργικο της microsoft,....ever!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
skotadismos Σεπτέμβριος 2, 2010 Author #13 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 2, 2010 εγω, προσωπικα, ουτε για αστειο δεν θα το ελεγα αυτο!!!! μεχρι στιγμης, με τα WIN 7 ultimate 64bit, εδω και πολλους μηνες, εχω βρει την υγεια μου! δεν ξαναβαζω XP, ουτε που να με πληρωνουν!! το θεωρω το πιο πληρες λειτουργικο της microsoft,....ever!!!πλήρες μπορεί να είναι εγώ μίλησα για την ευχρηστία του.. εκεί δεν πλησιάζει τα xp.άσχετο έχω 1 audigy4 και δεν μπορώ να βρώ τίποτα για 7.. μόνο κάτι drivers βρήκα που ουσιαστικά είναι για xp και απλά δουλεύουν και στα 7. μια ζωή αυτή η creative δεν έβγαζε τίποτα για νέα λειτουργικά support άθλιο, τα ίδια θυμάμαι είχα τραβήξει και με την Sblaster 128 στην αλλαγή από 98 σε XPμήπως έχει βρει κανένας πακέτο από την creative (drivers + apps) για τα 7? Link to comment Share on other sites More sharing options...
alexkhr Σεπτέμβριος 3, 2010 #14 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 3, 2010 Έχω κι εγώ το ίδιο cpu και το ξεκλείδωσα. Του έκανα και ένα ελαφρλύ OC απο τα 2.9 στα 3.2. Δοκίμασε το κι εσύ. Δεν έιδα διαφορά στις θερμοκρασίες καθώς δεν άλλαξα καθόλου το vcore. Μόνο το ΗΤΤ ανέβασα. Κρίμα πάντως που δεν είναι λειτουργικός ο 4ος πυρήνας. Link to comment Share on other sites More sharing options...
BStath Σεπτέμβριος 3, 2010 #15 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 3, 2010 σαφώς και δεν φταίνε τα 7 το 64bit φταίει.. αυτό που λέτε με τα κομμάτια το ξέρω απλά δεν είχα ξαναακούσει για επεξεργαστή που να έχει πρόβλημα μόνο στο 64bit mode..τέλος πάντων ευχαριστώ παιδιά καλύφθηκα.Το φεγγάρι φταίει που ήταν ανάδρομο την στιγμή που έφτιαχναν το waffer με αποτέλεσμα κάποιος καταχωρητής του 4ου και κλειδωμένου πυρήνα να εχει πρόβλημα στο 64bit κομάτι του. Πάλι καλά που τον πλήρωσες για 4πύρηνο ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
cabdik Σεπτέμβριος 4, 2010 #16 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 4, 2010 πλήρες μπορεί να είναι εγώ μίλησα για την ευχρηστία του.. εκεί δεν πλησιάζει τα xp.άσχετο έχω 1 audigy4 και δεν μπορώ να βρώ τίποτα για 7.. μόνο κάτι drivers βρήκα που ουσιαστικά είναι για xp και απλά δουλεύουν και στα 7. μια ζωή αυτή η creative δεν έβγαζε τίποτα για νέα λειτουργικά support άθλιο, τα ίδια θυμάμαι είχα τραβήξει και με την Sblaster 128 στην αλλαγή από 98 σε XPμήπως έχει βρει κανένας πακέτο από την creative (drivers + apps) για τα 7?κι εγω μιλησα για ολα τα επιπεδα, ΚΑΙ για την ευχρηστια! για παραδειγμα, μπορεις να κανεις τη διαχειριση βιβλιοθηκων τοσο γρηγορα στα ΧΡ οπως γινεται στα 7? δε νομιζω! οσο για την καρτα ηχου, κοιτα τον κωδικο που εχει πανω στο PCB, πρeπει να ειναι SB****, για να βρεις ακριβως ποιο μοντελο εχεις και μετα κοιτα εδω http://support.creative.com/kb/showarticle.aspx?sid=61105. Link to comment Share on other sites More sharing options...
skotadismos Σεπτέμβριος 5, 2010 Author #17 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 5, 2010 κι εγω μιλησα για ολα τα επιπεδα, ΚΑΙ για την ευχρηστια! για παραδειγμα, μπορεις να κανεις τη διαχειριση βιβλιοθηκων τοσο γρηγορα στα ΧΡ οπως γινεται στα 7? δε νομιζω! οσο για την καρτα ηχου, κοιτα τον κωδικο που εχει πανω στο PCB, πρeπει να ειναι SB****, για να βρεις ακριβως ποιο μοντελο εχεις και μετα κοιτα εδω http://support.creative.com/kb/showarticle.aspx?sid=61105.γούστα και συνήθεια είναι..για το θέμα της creative στο support μια ζωή άθλια ήταν, μετά από ψάξιμο βρήκα αυτόhttp://nomoregoatsoup.wordpress.com/2010/04/21/daniel_k-audigy-series-support-pack-3-8/αξίζει τον κόπο πιστεύω. από της creative καλύτερο.αν και δυστηχως για κάποιο λόγο στα 7 δεν δουλεύουν όλα τα features των SB π.χ. EAX advanced equalizer effects, special effects και custom.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.