Jump to content



Free & Pay apps: βλέπετε κάποιο trend;


Chosen

Υπάρχει trend ή είναι τυχαίο  

23 members have voted

You do not have permission to vote in this poll, or see the poll results. Please sign in or register to vote in this poll.

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Πριν από κάμποσο καιρό, σκεφτόμουν την είσοδο του Android στον χώρο και είχα κάνει μια συζήτηση με συναδέλφους, σχετικά με την σχέση της Apple με τα χρήματα και την "ανοικτή" φύση του Android.

Έχει περάσει κάμποσος καιρός από τότε και δεν είχα ξανασχοληθεί και πέφτει ο μάτης μου σήμερα σε αυτή την αναφορά:

http://www.businessinsider.com/chart-of-the-day-free-vs-paid-apps-2010-8

chartofthedayfreevspaid.jpg

Τι λέτε; Πάει προς τα κει το trend; Πάμε να ξεχωρίσουμε εντελώς τα υπό πληρωμή προϊόντα της οικογένειας Apple με τα δωρεάν της ανοικτής κοινότητας; Ή έχει να κάνει απλά με την πλειοψηφεία του κόσμου που αγοράζει προϊόντα της Apple;

Επίσης πριν από κάποια χρόνια θα έλεγα ότι Μήλο αγοράζουν μόνο κάτι γιάπηδες στην Καλιφόρνια, που δεν έχουν ιδέα από Η/Υ επειδή ο καλογυαλισμένος πωλητής του Applestore διαλαλεί ότι τα "Mac έχουν καλύτερα γραφικά", καραμέλα δεκαετιών.

Πλεόν όμως βλέπω το iPod στ'αυτιά όλων και το iPhone στα χέρια όλων. Ακόμα κι αυτών που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να το πάρουν, αλλά θα το πάρουν λόγω status (άλλο πονεμένο κεφάλαιο, ας το αφήσουμε εκτός).

Your thoughts?

Οκ, ολοκληρωτικά όχι, αλλά αποκλείεται αυτό το 70-30 στις δωρεάν εφαρμογές να γίνει 90-10;

Υπάρχει γενικότερα μια τάση η οποία λέει ότι το υλικό το πληρώνουμε ενώ το λογισμικό (πρέπει) να είναι τζάμπα. Επίσης πολλές φορές συνδυάζουμε apple=χρήμα, άρα δεν υπάρχει θέμα να πληρώνω για τις εφαρμογές και android=gnu/gpl=omgwtfbbqsauce που θα πληρώσω για την εφαρμογή.

Δεν εχω android ή Apple, ομως θα εκθεσω την γνωμη μου.

Μηπως στο Android Market οι περισσοτερες εφαρμογες ειναι δωρεαν, ενω στο iphone ειναι επι πληρωμη;

Νομίζω ότι όταν η δυναμική του android σταθεροποιηθεί σε κάποιο σημείο (όπως το iOS) το γράφημα του θα τείνει να γίνει σαν το αντίστοιχο της apple.

Δηλαδή μετά από ένα σημείο οι developers του android θα αρχίσουν να αποζητούν κάποιο κέρδος όπως στην αντίπερα όχθη.

Στο app store η συντριπτική πλειοψηφία των εφαρμογών είναι σαβούρες αλλά υπάρχουν κάποιες, όπως το παιχνίδι angry birds, το οποίο στην τιμή των 0,79€ έχει πουλήσει εκατομμύρια. Και άσχετα αν το χω τερματίσει σπασμένο, στο τέλος το αγόρασα όπως και πολλές άλλες εφαρμογές.

Και καλώς ή κακώς αν θες updates και περισσότερες πιθανότητες να βρεις αξιοπρεπή εφαρμογή θα πρέπει να πληρώσεις. Όχι πάντα βέβαια, υπάρχουν και εξαιρέσεις.

Να στο θέσω αλλιώς. Αν δε πληρώσεις, μακροπρόθεσμα δε θα βρίσκεις καλή εφαρμογή. Τα λεφτά δημιουργούν υποχρεώσεις του προγραμματιστή προς τους τελικούς χρήστες, μιας και στη τελική, η διαφήμιση από στόμα σε στόμα είναι η καλύτερη διαφήμιση.

1. Για να γράψεις για το iphone πρέπει να μάθεις μια νέα γλώσσα την objective-C ενώ για το android γράφεις σε Java. Εκτός δλδ αν πεις ότι κάνεις κάτι για την πλάκα σου, υπάρχει σημαντικός χρόνος που πρέπει να επενδυθεί για να μάθεις κάτι νέο. Αυτό, γενικά, πληρώνεται.

2. Για να κάνεις το development, για το android βάζεις eclipse .-

3. To κόστος του registration σαν android dev είναι σημαντικά χαμηλότερο από ότι σαν iphone dev

4. Το υλικό που χρειάζεσαι είναι δραματικά χαμηλότερο σε κόστος για το android από ότι για το iphone:

Ένα android κινητό vs ένα iphone+mac

Ακόμα και εάν τα κάνεις όλα αυτά, αν βάλεις και το χρόνο που πρέπει να δαπανήσεις για να αλλάξεις την εφαρμογή γιατί στην έκανε reject η apple για νιοστή φορά, ε είναι δυσκολότερο να έχεις φτηνές, αν όχι τζάμπα (για brand και company awareness λόγους) εφαρμογές στο περιβάλλον της apple.

Πιστεύω ότι είναι σύγκριση του τύπου Mac OS με Ubuntu πάντως.

Εννοείται ότι στο Mac θα έχεις περισσότερες paid εφαρμογές και στο Ubuntu περισσότερες, αν όχι όλες, free.

Ο μόνος ριγμένος σε όλη την εξίσωση βέβαια, είναι τα Windows Mobile. Εφαρμογές βλέπω να αναπτύσσονται με το κιλό στο iPhone αφενός γιατί ο dev θα τσιμπήσει 0,50€ ανά αγορά πχ ή γιατί λόγω trend βγάζει apps και η κουτσή Μαρία (Zarras, AirTickets, Meteo κλπ)

Από την άλλη στο Android υπάρχουν ένα σωρό devs που θα βγάλουν μία μικρή java εφαρμογή δωρεάν και κάποιοι άλλοι που έχουν μεγαλύτερες θα τις κάνουν port για Android. Έχω καταλήξει στο ότι οι εφαρμογές κάνουν το Smartphone, το οποίο με τη σειρά του έχει το κοινό του. Το κοινό τους αντιστοιχεί στην πρώτη μου πρόταση :)

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.