Jump to content

ATI or Nvidia για PC...???

venom7

Recommended Posts

Γεια σας παίδες!

Θα ήθελα να ρωτήσω κάτι και να μου πείτε την γνώμη σας παρακαλώ!

Βασικά ενδιαφέρομαι, για ένα καινούριο pc που έστεισα με ένα φίλο μου, να αγοράσουμε μία κάρτα γραφικών.Το θέμα όμως είναι ότι δεν ασχολείται και τόσο με games αλλά με κάποια προγράμματα όπως (corel draw,pinnacle studio HD,photoshop)και κανά encoding.Τώρα είναι με μια 8800GTS και θα θέλαμε:

1)Καταρχήν το μεγάλο ερώτημα είναι ATI ή Nvidia για αυτήν την χρήση?

2)κάτι καλύτερο και με 1GB μνήμη(αν είναι απαραίτητο(πείτε μου αν είναι) και γίνεται),

3)ποιο κρύα από αυτή που έχει μιας και αυτή σε idle αυτή τη στιγμή βαράει 60άρια!

4)και μέχρι 150e ακόμα και ακριβότερη αν μπορέσω να βρω σε μεταχειρισμένη σε αυτά τα χρήματα.

Ή μήπως μία quadro είναι η καλύτερη λύση?

Σας ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρω!

Έχουμε και λέμε. Άμα δεν ασχολείται ιδιαίτερα με παιχνίδια, δεν αξίζει η αλλαγή της 8800.

Στις εφαρμογές που ασχολείται δεν θα έχει καθόλου κέρδος. Ούτε οι quadro θα σου δώσουν τίποτα, εκτός από εγγύηση + υποστήριξη drivers. Άσε που σε αυτά τα χρήματα θα είναι πολύ πιο αδύνατες από την 8800 σε οτιδήποτε έχει να κάνει με 3d.

Προσωπικά, είμαι ακόμα με την g92 και ακόμα κρατάει μια χαρά σε 19χ12, οπότε δε βρίσκω λόγο να αλλάξει κάρτα γραφικών για να παίζει μια φορά στο τόσο ένα παιχνιδάκι. Υπάρχουν καλύτεροι τρόποι να αυξήσεις την αποδοση στις εφαρμογές που ανέφερες από το να αλλάξει κάρτα γραφικών (SSD/RAM/CPU).

Αλλά θα σου προτείνω μερικές λύσεις καλού κακού

5770: μέτρια κάρτα, την παίρνεις καινούρια σε αυτά τα χρήματα, +eyefinity άμα θελήσει να δουλέψει με 3 οθόνες.

4890/260.192/275 μεταχειρισμένες θα τις βρεις στα 80-100, ίδια απόδοση/και καλύτερη από την 5770, - περισσότερο ενεργοβόρες, έλλειψη eyefinity.

Παιδιά δεν είναι μόνο ένα το κρητήριο για αγορά άλλης(πιο καινούριας).Δλδ δεν είναι μόνον οι επιδόσεις αλλά και άλλα.Τα αναφέρω στο πρώτο ποστ.Είναι και οι θερμοκρασίες...

ναι,αλλα ρε παιδί πες και σε τι κουτί θα μπούνε και τι θα έχει μέσα? παίζουν και αυτά ρολο στις θερμοκρασίες.

να σου πούμε τι?η 4870 πχ βαράει 70 βαθμούς που?στο μπαλκόνι?σε ένα κονσερβοκούτι στριμωγμένη?η στο haf 932 πχ?

Το ποια 8800 είναι μετράει. Η 512άρα π.χ. είναι μια χαρά κάρτα - δεν υπάρχει κανένας λόγος να την αλλάξεις. Αν είναι να αλλάξετε κάρτα μόνο για τις θερμοκρασίες, τζάμπα κόπος. Την κάρτα πάντως μην νομίζεις ότι την ενοχλούν τα 60άρια ή και τα 80άρια ακόμα. Μια χαρά δουλεύει εκεί και δεν θα σου παραπονεθεί ποτέ.

Είναι μέσα σε ένα cooler master 690 II http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/PC-Cases/CoolerMaster-690-II-Advanced-Black-Case-RC-692-KKN2.htm με πολύ καλό cable management και με κομπλέ ροή αέρα.Ένα 12άρι μπροστά, ένα πίσω και δύο πάνω.Το μπροστά βάζει αέρα και τα άλλα βγάζουν.Επίσης ο 930 ψύχεται από την prolimatech megahalems http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/CPU-Coolers/Prolimatech-Megahalems-Rev-2-CPU-Cooler.htm σε push-pull από αυτά http://www.plaisio.gr/Computers/Tuning/Case-Fans/Nexus-Fan-120Mm-Pwm-15-5Db-500-2000Rpm-D12SL-12-PWM.htm.

Η κάρτα είναι με 512mb.

Γενικα εφοσον δουλευει επαγγελματικα προγραμματα - πας σε nvidia.

Οχι επειδη ειμαι fanboy - αλλα τα physx κανουν μεγαλη διαφορα.

Οποτε αν δε παιζει games πας σε quadro fx 580 , διαφορετικα σε gtx460 , και οι 2 λυσεις περιπου στα 200 ευρω.

Η 8800GTS με 512ΜΒ - και όχι 320 ή 640 - μια χαρά είναι για PhysX/CUDA και μια χαρά είναι για 3D. Δεν υπάρχει λόγος αλλαγής της. Αν είναι δώστε 20-30€ για μια καλύτερη ψύξη, αλλιώς περιμένετε 1 μήνα να δείτε τι λέει από άποψη κόστους/απόδοσης και κατανάλωσης η GTS 450.

Κάποιος άλλος πάλι μου είπε για προγράμματα να προτειμήσωATI!Για αυτό άνοιξα και αυτό το thread μπας και βγάλω και καμιά άκρη!Όπως επίσης ότι με μια ati 5770 θα έχω καλύτερες θερμοκρασίες,μου είπαν.Επειδή την συγκεκριμένη δεν την έχω δουλέψει.

Στο software η Nvidia πάει μπροστά και η AMD ακολουθεί. Από θερμοκρασίες θα είσαι καλύτερα με την 5770, το θέμα όμως είναι ότι για encoding θα έχεις ποιο πολλές επιλογές με NVidia παρά με AMD και το ίδιο ισχύει για το photoshop (νομίζω).

Βασικά και σορυ αν επιμένουμε, αλλά νομίζω πάτε να κάνετε αναβάθμιση για λάθος λόγους. Η 8800 δεν θα κατέβει σε απεργία λόγω άσχημων συνθηκών εργασίας (υψηλή θερμοκρασία). Καλύτερα αν είναι θέμα η θερμοκρασία να γεμίσετε το κουτί με μισή ντουζίνα ανεμιστήρια λίγων στροφών ή να πάρετε μια αποδεδειγμένα καλύτερη ψήκτρα για την κάρτα ή απλά με περιμένετε 30 μέρες να πέσει η θερμοκρασία. Διότι εντάξει από αύριο έχουμε τυπικά Φθινόπωρο και σύντομα σε όλα τα πισιά οι θερμοκρασίες θα πάρουν την κατιούσα από μόνες τους.

υποψιν υπαρχει και το Direct Compute ή OpenCL.Το OpenCL είναι το μέλλον.το cuda στο Photoshop δεν εχει καμία συμμετοχή της κάρτας γραφικών στην εφαρμογή των φίλτρων.βοηθάει στην απεικόνιση, zoom in/out.Στο Photoshop η adobe δεν χρησιμοποιεί Cuda άλλα OpenGL.

Για τη χρηση που το θελει , οχι ιδιαιτερα.

Η μνημη βοηθαει πολυ οταν πρεπει να απεικονιστουν γραφικα σε τεραστιες αναλυσεις (πανω απο 1920*1200)

Για ολα τα αλλα , ο πυρηνας ειναι που κανει την διαφορα.

Και στη συγκεκριμενη περιπτωση , αν ο ανθρωπος βλεπει επαγγελματικα το αντικειμενο - παει για quadro στεγνα.

Η quadro 580 ας εχει τη μιση μνημη απ την gtx 460 - Στο μισο χρονο πεφτουν τα φιλτρα σε photoshop κλπ.

η μιση μνημη απ την gtx 460 - Στο μισο χρονο πεφτουν τα φιλτρα σε photoshop κλπ.

Το φωτοσοπ δεν εκμεταλευεται ιδιαιτερα τις καρτες γραφικων.

Εχει αρκετο δρομο ακομα.

Οπότε δεν έχει σημασία ότι κάρτα και αν έχει κάποιος ο οποίος χρησιμοποιεί αυτά τα προγράμματα,έ?Και διαφορά θα υπηρχε μόνο με quadro,έτσι?

Απλά σκέφτομαι από το να δώσει κάποια χρήματα και αν πάρει cooler για την 8800GTS,καλύτερα να την πουλήσει και να πάρει μία άλλη καλύτερη και ψυχρότερη και ας βάλει καμιά 30αριά e παραπάνω.Άλλωστε είναι και μια αγορά που θα του μείνει!

Δεν θυμαμαι σε ποια μοντελα ακριβως της σειρας 2 της nVidia περναγες κανονικοτατα quadro bios και ειχες τα οποια οφελη.

Και σε μεταχειρισμενα σαφεστατα βρισκεις στο pricce segment που εθεσες.

Παιδιά μια αλλαγή στα στοιχεία.

Η 8800GTS τελικά δεν είναι με 512mb μνήμη αλλά είναι με τα 640mb.Και η θερμοκρασία είναι σε idle 64C!!!Και να μου πείτε αν είναι καλύτερη ή χειρότερη από αυτή με τα 512mb τελικά...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.