Jump to content

Επαναφορά αρχείων

s0me0ne

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Καλησπέρα και πάλι.Έχω κάτι δύσκολο αυτή τη φορά!!

Ένας φίλος είχε ενα σκληρό 1TB με file system : FAT32.Ήθελε να κανει backup κάτι files (.iso) μεγαλύτερα απο το επιτρεπόμενο όριο του FAT32.Έγω του πρότεινα ή να τα χωρίζει σε κομμάτια με winrar(που βαριόταν) ή να κάνει φορματ σε NTFS(αλλά είχε files μέσα και δεν ήθελε).Αυτός σκέφτηκε να χωρίζει και να κάνει partitions NTFS σιγά σιγά στον σκληρο και να μεταφέρει τα files στα NTFS πάνω μέχρις ότου να έχει αρκετά κομμάτια NTFS ή κάπως έτσι.Του είπα να μην το κάνει αλλά το συνέχισε...Και φυσικά με τα πολλά πολλά χωρις να έχει πολυ εμπειρία και χωρίς να ξέρω τι ακριβώς έκανε...Έμεινε μόνο το ένα partition που έκανε (150gb).. και τα υπόλοιπα 800GB χαθηκαν..δηλαδή έγιναν unallocated space..που με οδηγεί στο συμπέρασμα ότι έκανε format χωρίς να το καταλάβει..Αν και λέει οτι δεν έκανε..Ποιός ξέρει τι παίχτηκε με το πρόγραμμα που χρησιμοποίησε.(ανασυγκρότηση πιο πριν δεν είχε κάνει!)

Οπότε μάλλον καταλάβατε που το πάω...πρέπει κάπως να σώσουμε τα αρχεία..Λοιπόν..δοκίμασα με 2 Linux distros μπας και δω τα υπόλοιπα 700GB...τίποτα.Δοκίμασα και το Recover My Files..και πάλι νομίζω δεν έκανε τίποτα..

Τώρα το να συνεχίζω να προσπαθώ να τα σώσω με προγράμματα που υποτίθεται ότι ως δια μαγείας επαναφέρουν τα αρχεία είναι λίγο ανούσιο..εκτός αν κάποιος από σας έχει κάνει το ίδιο με κάποιο προγραμμα ή κάποιον άλλο τρόπο!!

Περιμένω τα φώτα σας :)

RECUVA

Κατεβασε το,στην επιλογη αρχειων βαλε Other Files(All Files) και αστο να ψαχνει....

Ευκολο,αποδοτικο και δωρεαν προγραμματακι......:happy:

Το θέμα είναι ότι το partition το αναγνωρίζει ως unallocated space!!!!Πράγμα που σημαίνει ότι δεν μπορώ να δω τα υπόλοιπα 800GB σε κάποιο OS έτσι ώστε να τρέξω αυτό το πρόγραμμα και να επιλέξω το συγκεκριμένο partition!!!

Την επόμενη φορά που θα χρειαστεί να γίνει μετατροπή από fat σε ntfs ΔΕΝ υπάρχρει ποιό εύκολη διαδικασία από την εντολή

convert drive_letter: /fs:ntfs

που τρέχει κατευθείαν μέσα από command prompt και φυσικά είναι λειτουργία των ίδιων των windows... :computer:

:nerd:

Κοίτα το θέμα είναι πως θα διορθώσουμε το λάθος..Τρόποι πολλοί υπήρχαν..επίσης μπορούσε να κάνει backup-format to NTFS.Με αυτό το command δεν γίνεται format???Είναι δυνατόν?

Κοίτα το θέμα είναι πως θα διορθώσουμε το λάθος..Τρόποι πολλοί υπήρχαν..επίσης μπορούσε να κάνει backup-format to NTFS.Με αυτό το command δεν γίνεται format???Είναι δυνατόν?

Όχι, ούτε format ούτε τίποτα άλλο, ο υπολογιστής κάνει reboot και πριν ξεκινήσει το λειτουργικό μετατρέπει τον σκληρό από fat σε ntfs σε λίγα λεπτά...

Στο προκείμενο τώρα, το θέμα τώρα είναι πως αν ο φίλος σου έχει κάνει πολλά «περάσματα» πάνω στο δίσκο, δηλαδή απανωτά διαγραφή κ δημιουργία νέων διαμερισμάτων υπάρχει περίπτωση να έχει διαγράψει εντελώς τα δεδομένα και να μην είναι ανακτήσιμα πιά.

Με κάποιο εργαλείο ανάκτησης θα διαβάσει τον σκληρό και θα σου δείξει παλαιότερα αρχεία ακόμα και πάνω στην «άδεια» περιοχή...

Αν όμως σου βγάζει μήνυμα ότι είναι πολύ «κατεστραμένα» τότε μάλλον δεν θα κάνετε δουλειά.

Α οκ όσο για την εντολή δεν την ήξερα.Λοιπόν ο λόγος που το ποσταρα ήταν επειδή ξέρω αρκετά καλά πως αποθηκεύονται τα αρχεία, πως κατανέμονται μεσα στο δισκο κτλ κτλ.Το παιδί είχε τα αρχεία και έκανε την βλακεία αυτή χωρίς να περάσει άλλα αρχεία από πάνω.Θέλω να πω τα slots των αρχείων δεν έχουν κατηληφθεί από άλλα αρχεία!Αλλά το θέμα είναι να βρω ένα εργαλείο ικανό να τα ανακτήση γιατί έχει προηγηθεί όλο το μπέρδεμα με τα formats.Ευχαριστώ πάντως για τις απαντήσεις..και όσο για την εντολέ thx δεν την ήξερα!Τώρα θα δοκιμάσω με 2-3 tools ακόμα και αλλίως χαιρετίσματα στα αρχεία.Ευχαριστώ για όλα τα replies.

με το recuva δεν εκανες δουλεια?

Σου απάντησα στο παραπάνω ποστ!Το recuva ίσως είναι καλό αλλά πρεπει να του δώσω το space που θέλω να ανακτήσει τα αρχεία και αυτό γίνεται με πλοήγηση-επιλογή απο τον Υπολογιστή μου.Εκεί όμως το partition δεν το βλέπω διότι είναι unallocated...Αν με πιάνεις το πρόβλημα με το recuva είναι ότι δεν ψάχνει από μόνο του να βρει κάθε space που είναι συνδεμένο στο PC αλλά πρέπει να το επιλέξω εγώ, πράγμα που δεν μπορώ αφού είναι αδύνατο να δω το unallocated space στα windows.Αυτά..όπως και να χει βρήκα ένα ακόμα εργαλείο το οποίο μου το σύστισε καθόλου τυχαίο άτομο και αν δεν γίνει και με αυτό δεν πειράζει.Ευχαριστώ ξανά για το ενδιαφέρον!

File Scavenger 3.2

Κατεβάζεις την trial έκδοση, την τρέχεις, βλέπεις "τι μπορεί να σώσει" και ανάλογα πράτεις (αγοράζεις licence).

Αυτή τη στιγμή επαναφέρω 750GB data από δίσκο 1ΤΒ που "κατα λάθος" κόλλησε σε RAID1 volume και μέσα στα win φαινόταν σαν αφορμάριστος 250άρης (δες σχετικό thread). Βέβαια έσκασα $50 αλλά σε μερικές ώρες και εφόσον εξελιχτούν ομαλά τα πράγματα θα είμαι ok.

Βασικά βρήκα ένα άλλο το οποίο επίσης κάνει δουλειά.Το R-Studio και δεν χρειάζεται να το αγοράσω γιατί κάποιοι καλοί άνθρωποι εκεί έξω προσφέρουν serial για να το δοκιμάσεις full version και αν σου αρέσει τότε σαν σωστός πολίτης το αγοράζεις xD :).Πάντως δεν ξέρω αν θα είναι όλα τα αρχεία και αω κάποια θα βγουν κατεστραμμένα, αλλά ευχαριστώ και πάλι για τις απαντήσεις σας!!Καλή τύχη και στο δικό σου recovery :)

Εγώ τα μάζεψα όλα ΟΚ. Χρειάστηκε να κάνω τη δουλειά 2 φορές καθώς την πρώτη φορά πολλά μεγάλα αρχεία προέκυψαν προβληματικά. Κατάργησα το RAID από τον δίσκο-θύμα του 1ΤΒ και μετά το ξαναέτρεξα και τα βρήκε όλα σωστά.

Κάνω μεταγγίσεις τώρα μεταξύ δίσκων για να στήσω ένα RAID5.

Γενικά χρονοβόρες διαδικασίες και μιλάμε για 750GB μόνο. Δεν θέλω να σκεφτώ σκηνικό με 4-5 ΤΒ.

Επίσης κρακιασμένα antivirus και "save my ass tools" τα αποφεύγω.

Ωραίος !!Αυτό που είπες ότι το ξαναέκανες 2η φορά θα το δοκιμάσω ίσως σωθούν κιάλλα αρχεία.Πάντως όσο για τα cracked κτλ που λες δεν είναι στο χέρι μου.Το πρόβλημα άλλος το έχει θα του προτείνω και το δικό σου το πρόγραμμα.Κοίτα από τη μία σκέφτεσαι ότι εφόσον η εταιρεία δεν κατάφερε να σταματήσει εναν 18χρονο cracker, και λες πόσο καλό να είναι το πρόγραμμα..Από την άλλη όμως πολλοί πλέον έχουν πάρει χαμπάρι ότι όπως και να το προγραμματίσουν το πρόγραμμα ή το οτιδήποτε αργά ή γρήγορα αν κάποια άτομα ασχοληθούν με αυτό θα γίνει δωρεάν για κάποιους που ψάχνουν λίγο παραπάνω!Οπότε εγώ ναι μεν σέβομαι μία εταιρεία που έχει κυκλοφορήσει ένα τέτοιο πρόγραμμα-uncrackable-χωρίς serials για πολλούς χρήστες(λίγο σπάνιο), αλλά δεν χαλιέμαι και με τα άλλα,γιατί πολύ απλά οι προγραμματιστές συγκεντρόνονται στην ποιότητα του και δεν ασχολούνται μήνες με το πως θα το κάνουν uncrackable.Η γνώμη μου..

Το έκανα 2 φορές αλλά κράτησα τα αρχεία τησ δεύτερης. Στο πρώτο run όλα τα πολύ μεγάλα αρχεία μου τα έβγαλε προβληματικά (τα videos π.χ. δεν έπαιζαν, λες και δεν είχα decoder). Είχα συμβιβαστεί στην ιδέα ότι θα τα έχανα μέχρι που μια δοκιμή (μετά το πρώτο run) έδωσε αποτέλεσμα και αποφάσισα να το ξανατρέξω από την αρχή.

Θα μπορούσα να καταφύγω στο πανεπιστήμιο που έχει υπηρεσία ανάκτισης δεδομένων αλλά δε νομίζω ότι θα το έκαναν καλύτερα από ότι εγώ (δικά μου είναι τα data, εγώ έχω το ζόρι και θα προσέξω περισσότερο). Απλά θα γλύτωνα τα 50$. Πλην όμως είναι και η ψυχική ηρεμία στη μέση (θα τραβούσε 2-3 μέρες η ιστορία) οπότε δεν το σκέφτηκα δεύτερη φορά, τη στιγμή μάλιστα που είδα με την trial ότι έβλεπε τα αρχεία. Είχα μερικά κρακιασμένα tools από παλιά αλλά σε τόσο critical θέμα δεν αξίζει να ρισκάρεις για τέτοιο μικρό ποσό.

up and running πλεον

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.