Jump to content

6870 και πρωτο σκορ στο 3DMark V?

def

Recommended Posts

• Replies 183
  • Created
  • Last Reply
Ρε hyperion τι θα γινει με σενα -> ΣΠΕΡΝΕΙΣ ΤΟΝ ΠΑΝΙΚΟ!

Σε λιγο θα ξερουμε και επισημα...

δεν ειναι θεμα πανικου...ειναι θεμα λογικης...το οτι θα ειναι τοσο καλυτερες, σημαινει μεγαλυτερο κοστος για την εταιρια...αρα το κοστος το πληρωνει εν τελει ο καταναλωτης...απλα το φωναζω, να μην ειμαστε τοσο ενθουσιασμενοι, ισως μουδιασουμε απο τις τιμες...μακαρι οι τιμες να ναι κοντα στις αντιστοιχες της nvidia...αυτο μονο ελπιζω...:clap:

αν δηλαδη σκεφτουμε οτι μια 5770 κανει 160ευρω, και η 6750 ειναι 50% καλυτερη για παραδειγμα σημαινει 240 ευρω(αξια αυτη τη στιγμη)...βαλε την ιδια λογικη για καθε μοντελο, και αν δεν καταργησει τις 5χχχ, και τις αφησει να αιωρουνται οπως η nvidia τις gtx2xx...θα βγαινουμε μια φορα βολτα το Σ/Κ αντι για 2...:confused:

Ο διπλασιασμος των επιδοσεων ανα μοντελο ισως θα μπορουσε να δικαιολογησει μια καπως "τσιμπιμενη" τιμη, αν και δεν το ευχομαι καθολου.

Ναι αλλα και περισυ με την ελευση των 5XXX στην ουσια διπλασιασμο των επιδοσεων ανα μοντελο ειχαμε σε σχεση με την 4XXX, αλλα στο λανσαρισμα των καρτων οι τιμες μια χαρα κανονικες ηταν..Ασχετα που μετα πηραν για τα καλα τον ανηφορο..

μιλαω παντα προσωπικα η κατοχοι μιας 5870 δεν υπαρχει λογος για μεταβαση σε σειρα 6χχχ

παιρνουν μια ακομα και ειναι καλυμενοι για αρκετο καιρο

Περνάς αν βγούν και άλλα παιχνίδια σαν το Μετρο 2033 στο Very High? ή περνάς αν παίζεις σε 2560?

Και στο κάτω κάτω δεν παίρνει κανείς πάντα τις κάρτες αυτές γιατί τις χρειάζεται, ΟΛΟΙ μπορούμε να παίξουμε στο medium, αλλά θέλουμε το High.

Με άλλα λόγια όπως έχει πει και γνωστή ΚΟΛΑΣΗ του φόρουμ, οι κάρτες αυτές πουλάνε για την Ταύλα που έχουμε πρωτίστος και μετά ολα τα άλλα.

Και εμείς με 285/295 δεν "χρειαζόμασταν" 5870/5970 αλλά πήραμε.

Τι να λεμε τώρα.

Φυσικά και εγώ προσωπικά μιλάω.:yes4:

αγαπητε dolly εξαρταται εχω δωσει του κοσμου τα χρηματα σε cpu και gpu απο το 2005

και μιλαω παντα για κορυφαια υποσυστηματα μονο και μονo για να παιξω το flightsim ολα στο φουλ,και το μονο που καταλαβα ειναι (ΜΙΛΑΩ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟ FLIGHTSIM) ΟΤΙ ΚΑΙ ΤΟ ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟ ΜΗΧΑΝΗΜΑ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ αν το παιχνιδι ειναι γραμμενο (βαρυα) δεν μπορεις να το παιξεις ετσι οπως θελεις.Τωρα οπως ειπες πολυ σωστα αν καποιος τα εχει και θελει να αγοραζει τοι καλυτερο δικαιωματου.

Ειμαι κι εγω υπερ της παραμονης στη σειρα 5 ειδικα αν εχεις 5850/5870/5970. Ο λογος ειναι οτι ολοι φυγαμε απο την σειρα 4ΧΧΧ η απο της 275/285/295 κτλπ για τον "παπα" του DX11. Τωρα δεν υπαρχει ιδιαιτερος λογος εκτος αν δεν εχεις την αρρωστια του benchmark.

Συμφωνω οτι την ταυλα μας ταιζουμε ολοι, αλλα να σκεφτομαστε και λιγο λογικα. Με ενα ντουμπλαρισμα μιας εκ'των 58ΧΧ/5970 πιστευω εισαι υπερκαλλυμενος και απο αποψη αποδοσης και απο αποψη χαμηλοτερης τιμης. Το παιχνιδι αν ειναι κακογραμμενο , οπως ειπε ο φιλος πιο πανω, δεν προκειται να το ευχαριστηθεις στο ultra high με φιλτρα κτλπ οτι και να εχεις... ετσι εδειξε μεχρι τωρα η ιστορια αλλωστε.

εγω παλι επειδη με δεκαδες παιχνιδια εχω φαει το crossfire στην μαπα και μου χει κανει τη ζωη δυσκολη...οσοι εχουν μια καρτα και δεν κανανε το διπλο λαθος λογω εγωισμου και ανυπομονησιας με τα fps, ευκαιρια να την πουλησουν αν ειναι 5χχχ, και να χτυπησουν μια 6χχχ οταν βγουν...οσοι παλι εχουν 4χχχ λογικο θα πρπεει να την πεταξουν...2 γενιες πισω...

ειλικρινα θα ναι η καλυτερη κινηση που θα κανουν...μην σκεφτονται ουτε για αστειο να δαπανησουν χρημα για δευτερη 5χχχ ενω ψοφαει...ετσι σαν συμβουλη το λεω, και σαν χρηστης cfx, εχω τους λογους μου...

ειναι πολυ θετικο αν ειναι τελικα ολες οι καρτες δυνατες της ΑΤΙ, θα ειναι τοπ κορυφαια λυση ευρεσης single gpu...:clap::yu:

Απ' ότι φαίνεται δεν θα μας αφήσουν σε ησυχία. Ωστόσο οι φήμες συνηγορούν ότι μάλλον αυτό είναι το σωστό (το nordic hardware βέβαια έκανε ένα λαθάκι στο memory interface της 5770) .

191031052025.jpg

πηγή

Eπίσης 6950/6970 θα ονομαστουν μάλλον οι cayman pro/xt και 6990 antilles (2xcayman)

Απ' ότι φαίνεται δεν θα μας αφήσουν σε ησυχία. Ωστόσο οι φήμες συνηγορούν ότι μάλλον αυτό είναι το σωστό (το nordic hardware βέβαια έκανε ένα λαθάκι στο memory interface της 5770) .

191031052025.jpg

πηγή

Eπίσης 6950/6970 θα ονομαστουν μάλλον οι cayman pro/xt και 6990 antilles (2xcayman)

Eαν πουμε οτι με βεβαιοτητα θα εχει η 68... 1920 shaders (1600 η παλια) και οι κομμενες καρτες θα εχουν το 1/2 τοτε 960 shaders (απο 800)

μου φαίνεται ακραίο να ρίξουν στην αγορά κάρτες με μικρότερη απόδωση και να τις ονομάσουν διαδόχους των 5850, 5870 ειδικά εφόσον η nvidia θα χτυπάει τη μια με την 460 και την άλλη με την 470. μου φαίνεται σαν "αυτοκτονία" . Εκτός και αν οι νέοι shader , οι οποίοι λέει έχουν διαφορετική διαμόρφωση, είναι ένας προς έναν πολύ γρηγορότεροι από τους παλιούς....

μου φαίνεται ακραίο να ρίξουν στην αγορά κάρτες με μικρότερη απόδωση και να τις ονομάσουν διαδόχους των 5850, 5870 ειδικά εφόσον η nvidia θα χτυπάει τη μια με την 460 και την άλλη με την 470. μου φαίνεται σαν "αυτοκτονία" . Εκτός και αν οι νέοι shader , οι οποίοι λέει έχουν διαφορετική διαμόρφωση, είναι ένας προς έναν πολύ γρηγορότεροι από τους παλιούς....

Δεν ειναι η καλη σειρα αυτη....

Μπορει να παιξουν με τα ονοματα 6950-6970-6990(χ2)

Δεν μας ενδιαφερουν τα ονοματα αλλα η τελικη τους δυναμικη.

Αυτό που είπα είναι ότι μου φαίνεται χαμηλά η εκτίμηση των δυνατοτήτων τους, δηλαδή θεωρώ ότι με αυτά τα ονόματα το χειρότερο να είναι στο -5% από 5850 και 5870 αντίστοιχα (να πλασάρονται σαν ισάξιες δηλαδή).... αλλιώς νομίζω πως δεν θα τις ονόμαζαν έτσι. επίσης τα ονόματα είναι ενδεικτικά των τιμών. 6850,6870 θα κρατηθουν στα 250-350 και τα ανωτέρω μοντέλα θα χτυπήσουν 350-500 (700 για dual gpu).... κανένα νέο για ημερομηνίες κυκλοφορίας των 6950-6970-6990(χ2)???

P.S.

Aν δουμε τα νούμερα των shader πρέπει να λάβουμε υπόψη μας ότι το παλιό shader cluster είχε 5 shader ενώ το καινούριο 4, άρα με μια απλή μέθοδο των τριών έχουμε ότι 800 shader της 6850 αντιστοιχούν σε 1000 παλιούς και 960 της 6870 αντιστοιχούν σε 1200 . Πρέπει επίσης να λάβουμε υπόψην ότι λογικά το καινούριο cluster είναι πιο γρήγορο από το παλιό. Φυσικά δεν είμαστε σίγουροι για το νούμερο shader cluster των νέων καρτών μια και υπάρχει διαφωνία στα site.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.