ΣτοΠαραΠεντε Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 29, 2010 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 29, 2010 Στο εγχειρίδιο του κατασκευαστή αναφέρεται ότι το συγκεκριμένο mp4-player δέχεται κάρτες μνήμης MicroSD, αλλά ότι μπορεί να μην είναι συμβατό με τις κάρτες όλων των κατασκευαστών. Γνωρίζει κανείς με ποιας εταιρείας είναι συμβατό; Η ΑΚΑΙ δεν μπήκε καν στον κόπο να επισημάνει ποιες είναι. Περιττό να πω ότι δεν αναφέρει καν ποιας χωρητικότητας κάρτες είναι συμβατές. Της Trascend είναι καλές; Αυτές των Toshiba, Kingston και SanDisk τι λένε; Link to comment Share on other sites More sharing options...
AgentCain Αύγουστος 29, 2010 #2 Κοινοποίηση Αύγουστος 29, 2010 Αν κάποια είναι συμβατή αυτή θα είναι της kingston πιστευωTranscend και Toshiba δεν εχω δοκιμάσει. Της sandisk normal ποιότητα, αναγνωρίζονται από αρκετές συσκευές αλλα οι δικές μου για κάποιο λόγο ψοφάνε συχνα οποτε προτείνω kingston Link to comment Share on other sites More sharing options...
yanni Αύγουστος 29, 2010 #3 Κοινοποίηση Αύγουστος 29, 2010 Στο εγχειρίδιο του κατασκευαστή αναφέρεται ότι το συγκεκριμένο mp4-player δέχεται κάρτες μνήμης MicroSD, αλλά ότι μπορεί να μην είναι συμβατό με τις κάρτες όλων των κατασκευαστών. Γνωρίζει κανείς με ποιας εταιρείας είναι συμβατό; Η ΑΚΑΙ δεν μπήκε καν στον κόπο να επισημάνει ποιες είναι. Περιττό να πω ότι δεν αναφέρει καν ποιας χωρητικότητας κάρτες είναι συμβατές. Της Trascend είναι καλές; Αυτές των Toshiba, Kingston και SanDisk τι λένε;Λογικά όποια και να πάρεις θα δουλέψει. Η μόνη περίπτωση να την πατήσεις είναι να μην παίρνει από κάποια χωρητικότητα και πάνω, ή ποιο πιθανόν αν είναι παλιό να μην δέχεται high capacity (SDHC). Σε αυτή την περίπτωση θα περιοριστείς στα 2GB. Προσωπικά σε MP3 player της πλάκας έχω δοκιμάσει 3-4 κάρτες διαφορετικών κατασκευαστών και έχουν δουλέψει μια χαρά. Εδώ που τα λέμε μέχρι τώρα δεν έχω ακούσει για ασυμβατότητες όσον αφορά κάρτες SD. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΣτοΠαραΠεντε Αύγουστος 31, 2010 Author #4 Κοινοποίηση Αύγουστος 31, 2010 Λογικά όποια και να πάρεις θα δουλέψει. Η μόνη περίπτωση να την πατήσεις είναι να μην παίρνει από κάποια χωρητικότητα και πάνω, ή ποιο πιθανόν αν είναι παλιό να μην δέχεται high capacity (SDHC). Σε αυτή την περίπτωση θα περιοριστείς στα 2GB. Προσωπικά σε MP3 player της πλάκας έχω δοκιμάσει 3-4 κάρτες διαφορετικών κατασκευαστών και έχουν δουλέψει μια χαρά. Εδώ που τα λέμε μέχρι τώρα δεν έχω ακούσει για ασυμβατότητες όσον αφορά κάρτες SD.Δε νομίζω ότι είναι της πλάκας τα προϊόντα της AKAI, από τη στιγμή μάλιστα που πρόκειται για ιαπωνική εταιρεία. Για SDHC δεν αναφέρει τίποτα το εγχειρίδιο. Στην υποδοχή της εξωτερικής κάρτας μνήμης αναγράφεται ο τύπος MicroSD. Το κακό είναι ότι δεν αναφέρεται το έτος κατασκευής, αλλά πιθανότατα είναι σχετικά καινούριο. Λογικά, όταν κάτι είναι παλιό, η τιμή του είναι και ανάλογα μειωμένη. Το συγκεκριμένο μοντέλο πωλείται προς 50 ευρώπουλα (8GB), αλλά έχει φοβερό μενού. Βέβαια, δεν πωλείται ούτε στο Plaisio ούτε στο e-shop. Μόνο στο Mediamarkt το βρήκα και σε κάποιο αθηναϊκό κατάστημα. Το αστείο είναι ότι το ipod και τα mp3 player της Sony παραμένουν σε υπερβολικά υψηλές τιμές σε σχέση με την Αμερική, την Ιαπωνία και την υπόλοιπη Ευρώπη. Τέλος πάντων, θα δοκιμάσω της Kingston και βλέπουμε. Οι κάρτες μνήμης SDHC έχουν ίδιες διαστάσεις με τις Micro-SD; Link to comment Share on other sites More sharing options...
yanni Αύγουστος 31, 2010 #5 Κοινοποίηση Αύγουστος 31, 2010 Δε νομίζω ότι είναι της πλάκας τα προϊόντα της AKAI, από τη στιγμή μάλιστα που πρόκειται για ιαπωνική εταιρεία. Βασικά δεν είπα πουθενά ότι η ΑΚΑΙ είναι της πλάκας. Αυτό βέβαια, το ότι είναι Japan και επώνυμο, δεν σε εξασφαλίζει απόλυτα. Οι κάρτες μνήμης SDHC έχουν ίδιες διαστάσεις με τις Micro-SD; Ναι, οι micro SDHC και οι SDHC με τις κλασικές SD.Δεν έχω δει απλή micro sd με χωρητικότητα πάνω από 2GB. Μπορεί να κάνω και λάθος σε αυτό βέβαια. Αν το manual γράφει ότι το Player μπορεί να δεχτεί πάνω από 2GB πάντως, πιστεύω ότι θα είσαι οκ. Και το mp3 player της πλάκα που έχω πάντως, δεν ανέφερε πουθενά περί SDHC ή max χωρητικότητα που μπορεί να δεχτεί, οπότε όταν είχα δει την 4άρα SDHC να δουλεύει μια χαρά ήταν μια ευχάριστη έκπληξη. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΣτοΠαραΠεντε Αύγουστος 28, 2012 Author #6 Κοινοποίηση Αύγουστος 28, 2012 Να επιχειρήσω ν'αγοράσω SDHC 16GB της KINGSTON; Δεν είναι ακριβή, αλλά αν είναι να την πάρω και να μού μείνει αμανάτι...KINGSTON SDC4/16GB 16GB MICRO SDHC CLASS 4 - - E-SHOP.GR Υπάρχουν και καλά κομμάτι της ίδιας εταιρείας των 8GB, αλλά και πάλι της κατηγορίας micro SDHC:KINGSTON 8GB MICRO SECURE DIGITAL HIGH CAPACITY CLASS 4 - - E-SHOP.GRKINGSTON SDC4/8GBSP 8GB MICRO SDHC CLASS 4 NO ADAPTER - - E-SHOP.GRΠοια η διαφορά micro SDHC και Secure Digital micro SDHC;Δυστυχώς από micro SD υπάρχουν μόνο των 2GB.Στο Plaisio υπάρχουν μόνο της Transcend από micro SD. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.