Jump to content

msi 770-c45 Northbridge cooler

AgentCain

Recommended Posts

εχω την μητρική msi 770-c45 και μπορω να πω ότι η παθητική ψύξη του ΝΒ είναι ιδιαίτερα ζεστη (δεν αντέχεται στην αφή)

Το ΝΒ φτάνει τους 65-70 μαξ βαθμους υπό ζόρι τωρα το καλοκαίρι. Βάζοντας ένα μικρό ανεμιστήρι που είχα από άλλη msi οι θερμοκρασίες μειώθηκαν στους 55-60 βαθμούς. Το ανεμιστήρι όμως είναι ιδιαίτερα θορυβώδες, λογικό λόγω μεγέθους.

Ψάχνω λοιπόν μια καλή εναλλακτική. Απότι είδα δεν υπαρχουν πολλά στην ελληνική αγορά. Ένα είναι το Thermalright HR05 και ένα άλλο το Thermaltake extremespirit II

το 1ο το βρίσκω 20€ ελλάδα από multirama αλλά δε ξέρω αν χωράει. Το 2ο ξέρω ότι χωράει αλλά μόνο το eshop το έφερνε παλιά. Επίσης ίσως να υπαρχει πρόβλημα με το πως θα μπει αυτό αλλά το φοβαμαι λιγοτερο γιατι περιστρέφεται

Το πρόβλημα χώρου οφείλεται στο backplate της mushashi που έχω στη καρτα γραφικών και στην scythe kama angle που ψύχει τον επεξεργαστή. Επίσης γύρω γύρω από το ΝΒ υπαρχουν solid caps (οι οποιοι φοβαμαι ότι θα ακουμπάνε τα heatpipes της HR05)

Γνωρίζετε αν θα εχω προβληματα με την HR05; Υπάρχουν αλλες διαθέσιμες επιλογές;

Ιδανικά θα ήθελα να βρω/φτιαξω ενα heatsink αλουμινίου/χαλκού με διπλάσιο ύψος και να απαλαγώ από το ανεμιστήρι.

Πιστεύω πως ότι και να βάλεις θα χρειαστεί σίγουρα κάποια απαγωγή θερμότητας από αέρα.

Οπότε κάτι σε καλύτερο airlfow εκείνης της περιοχής δε παίζει με μεγαλύτερο φανάκι;

Ή από τα πλάγια του κουτιού κανένα ανεμιστήρι εισαγωγής;

Υπαρχει ανεμιστηρας στο πλαινο καπάκι αλλα το κεντρο του βρίσκεται στο ύψος του επεξεργαστή

Απτην αλλη δε το ΝΒ βρίσκεται πιο χαμηλά από τον πίσω ανεμιστήρα και ακριβώς πάνω από την καρτα γραφικών οποτε το airflow ειναι ιδιαιτερα περιορισμένο λογω κατασκευής

Σκεφτόμουν αν έβαζα μια aftermarket ψηλή ψύκτρα να έμπαινε ενας ακόμα ανεμιστήρας εσωτερικά ωστε να έκανε μια μορφή τουνελ αναμεσα στην scythe angle και το NB cooler.

Από ανεμιστήρες υπαρχουν 1 12αρης εισαγωγής μπροστα, 1 92αρης στο πλαι και εξαγωγής 1 πίσω 12αρης και ενας 12αρης στο πανω μερος

Σκεφτομαι και για μια μικρή μοντιφια στο κατω μερος με εναν ακομα 10αρη slim για εισαγωγή αλλα ακόμα σκεφτομαι το θεμα του φιλτρου (δε ξερω κατα ποσο θα βοηθησει το ΝΒ αλλα σιγουρα θα βοηθησει την καρτα γραφικων)

θα κοιταξω να βγαλω καμια φωτο

Το συγκεκριμένο κουτί είναι κάπως όντως, το έχει φίλος και έχει θερμοκρασίες βαρβάτες το καλοκαίρι.

Παντού ανεμιστήρες στο φούλ έχουμε βάλει.

Επίσης ο μπροστά είναι πολύ πνιγμένος, μπορεί να σου ακουστεί ακραίο αλλά αν το είχα θα έκοβα το μπροστά κομμάτι γιατί δεν αφήνει πολύ αέρα να μπουκάρει μέσα και θα άφηνα αν έχει το φίλτρο. Την όλη εισαγωγή αέρα την αναλαμβάνει το δεξί χάφ και δεν έχει καλή φυσική κατάσταση if ya know whata min.

Αυτό που λέει ο από αρχάγγελος θα λειτουργούσε αν έμπαινε ήδη αέρας στο κουτί, τώρα νομίζω απλά θα σπρώχνει ζεστό αέρα

To Soprano έχει φάει αρκετή μοντιφιά από μέρους μου και σκοπεύει να φαει όσο αντέχει. Άλλωστε 2nd hand το πήρα

Στον μπροστινό έκοψα το πλεγμα του κουτιου και πλεον εχει μονο το φιλτρο. Από μπροστα σε καθετη διαταξη ειναι ο κεντρικός σκληρός και οι θερμοκρασια του το καλοκαιρι ειναι 40 βαθμοι (ειναι και black caviar)

απο κει και περα για τον πλαινο δε καταλαβα τι εννοεις. Ο ανεμιστήρας είναι καινουργιος και το φιλτρο το καθαριζω συχνα

Αυτη τη στιγμή με 30 στο σπιτι, μεσα στο κουτί έχω 34 στο υψηλοτερο σημείο μακρια απο καθε ανεμιστηρα

Αυτο με τον ανεμιστηρα καλή ιδέα. Θα δοκιμάσω να κανω μοντιφιά με εναν 60αρη γιατι ο 8οαρης δε νομιζω να χωράει (θα βρεθει κοντα στο κάλυμμα)

Βασικά πιστέυω ότι έχεις χαλάσει το air flow της ψύκτρα του cpu, και έτσι δέν βοηθάς το northbridge.

Γιατί δέν έχεις fan εκεί όπως εδώ?

kamaangleinstalled2larg.jpg

Εγώ θα έβαζα fan στη cpu, θα καταργούσα τον πλαινό, και θα έβαζα έναν 14άρι στο πάτωμα του case μεταξύ κάρτας και northbridge.

Καλο θα ηταν να τον ξεμονταρισ να καθαρισεισ τα παντα κ να αλλαξεισ παστοθλεσ παντου κ κανε την πατεντα κ πεσ μασ διαφορεσ!!!!

Το μηχάνημα είναι καινούργιο. Οπότε και οι παστες ειναι οκ. Ο μόνος λόγος που θα χρειαστεί να ξεμονταρω κατι θα ειναι η ψύκτρα του ΝΒ μονο και μονο για να δω αν βαλανε καμια αθλια "τσιχλα". Αλλά δε το νομίζω καθώς η θερμοκρασία που μετράω είναι του heatsink (55 βαθμους)

Βασικά πιστέυω ότι έχεις χαλάσει το air flow της ψύκτρα του cpu, και έτσι δέν βοηθάς το northbridge.

Γιατί δέν έχεις fan εκεί όπως εδώ?

Εγώ θα έβαζα fan στη cpu, θα καταργούσα τον πλαινό, και θα έβαζα έναν 14άρι στο πάτωμα του case μεταξύ κάρτας και northbridge.

η συγκεκρικένη ψύκτρα έχει πολλά modes για να βαλει κάποιος ανεμιστήρα. Μπορεις να το βαλεις υπογωνία οπως δειχνεις ή στις αλλες 2 θεσεις (οριζοντια κατακορυφα). Ο ανεμιστήρας του επεξεργαστή ειναι στην ουσια αυτός στο πίσω μερος. Αυτος συνδεεται με τo 4pino της μητρικής. Είχα δοκιμασει να βαλω εναν έξτρα υπο γωνία αλλα είδα ότι η θεση του ΝΒ βρίσκεται ακριβώς δίπλα στον υπογωνια ανεμιστήρα οποτε δεν επωφελούνταν καθόλου (σε αντίθεση με αυτόν της φωτό). Τον πλαινό δεν θελω να τον βγαλω (ήταν και ο κύριος λόγος που πήρα την scythe angle ώστε να χωράει, ενας άλλος ήταν οτι πολύ πλατιές ψύκτρες ακουμπούσαν το ΝΒ)

2 ιδεες που εχω ειναι οι εξής

1)να δημιουργήσω κατι σαν οδηγό για τη ροή από εναν 60αρη ή 80αρη. Κατι σαν air intake όπως είχα δει εναν να κανει με nylon και μεγαλο ανεμιστηρα σε μικρό ψυγείο.

2) Εχω ενα κομμάτι ορθογώνιο σωλήνα αλουμινίου 8Χ4εκ οποτε αν κόψω ενα κομμάτι πχ 4Χ4Χ8 και βρω εναν τρόπο να το γεμίσω με fins (ίσως από άλλες ψύκτρες) τοτε θα γίνει μια ψύκτρα υψους 8εκ. Πιστεύω Lakisss έχεις εμπειρία από τέτοια :sarcastic:

Το μόνο που φοβάμαι είναι η θερμοχωρητικότητά του καθώς εχει 2χιλ μόλις πάχος

Νομιζω εχου καπου μια ψυκτρα με φανακι ξηλωμενη απο μητρικη με Nforce.

Θες να την ψαξω να δοκιμασεις?Αν μπαινει βασικα

edit

αυτη ειναι

27082010053.jpg

27082010054.jpg

27082010055.jpg

Δε παίζει να μπαίνει. Οι τρύπες βρίσκονται εκτός διαγωνίου του κέντρου της ψύκτρας

Άλλωστε δε ξέρω πόσο μεγάλη διαφορά θα φέρει. Μου φαίνεται ίδιου μεγεθους με την υπαρχουσα

Τις διαστάσεις της βάσης και σε ποια απόσταση από τη βάση η κάτω καμπύλη των heatpipes περνάει τη νοητή ευθεία του πανω μερους της βασης (για να ξερω το μεγεθος της καμπυλότητας)

αν σου ειναι ευκολο :D

Έχω το cooler απο το mobo της Gigabyte και κάθεται.

1002155y.jpg

Μέτρα πρώτα τις εξωτερικές διαστάσεις του δικού σου cooler, για να δούμε άν το δικό μου χωράει να στο δώσω και δέν βρίσκει στους πυκνωτές σου δίπλα. (κόκκινο χρώμα).

Άν χωράει η βάση ανοίγουμε νέες τρύπες και στο δίνω να το βάλεις.

1002158.jpg

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.