Jump to content

Πρόβλημα με XFX 9800GTX

koshal

Recommended Posts

Λοιπόν... (ελπίζω να μη βγει σεντόνι).

Πριν καμια εβδομάδα στο desktop ενώ το άναβα δεν έδειχνε τπτ η οθόνη και ούτε έκανε περίεργο ήχο κατά το boot.

Ξέροντας ότι το καλώδιο με την οθόνη είχε ψιλοπρόβλημα και πιστεύοντας οτι αυτό φταίει, αγόρασα καινούριο αλλά τπτ.

επόμενο βήμα η τοποθέτηση της παλιάς κάρτας γραφικών - μία 7600GT - γιατί παρά το ότι το πράσινο λαμπάκι στο πίσω μέρος της κάρτας άναβε κανονικά δεν είχα σήμα στην οθόνη

( Το πράσινο λαμπάκι δεν αναγράφεται στο manual αλλά σε site που έψαξα γράφει οτι δηλώνει κανονική λειτουργία μεν αλλά σήμα μηδέν δε ).

Με τη μία το PC άνοιξε κανονικά και με έβγαλε στα windows.

Θεώρησα λοιπόν ότι έχει πρόβλημα η κάρτα γραφικών την οποία και πήγα στο κίτρινο μαγαζί που την είχα πάρει και περιμένω να την τεστάρουν.

Επειδή όμως μου παρακίνησε την προσοχή το πράσινο ledάκι στο πίσω μέρος της κάρτας άρχισα να ψάχνομαι και εδώ στα specifications λέει ότι χρειάζεται 630W minimum. Είναι δυνατόν? Τροφοδοτικό έχω ένα thermaltake qfan 650W .

Και ρωτάω τώρα εγώ. Είναι δυνατόν να θέλει τόσα πολλά? Και αν θέλει τότε πως δούλευε το υπόλοιπο pc?

Αν ναι πως έπαιζε τόσο καιρό καμπάνα σε ανάλυση μεν μέχρι 1440*900 αλλά σε full AA και ότι επιλογές έδινε το κάθε παιχνίδι και τώρα ούτε καν ξεκινάει? Τι μπορεί να φταίει?

Αν απλά χάλασε η κάρτα, ποια σημερινή θεωρείτε ισάξιά της?

Το υπόλοιπο PC είναι

MB: asus P5W DH Deluxe

CPU: core 2 duo E6400

CPU cooler: TT blue orb 2

3 Sata HDD

2 Sata dvd rw

Σημείωση: και η CPU και η GPU πάντα σε stock. Ποτέ δεν έγινε κάποιο OC.

Και ρωτάω τώρα εγώ. Είναι δυνατόν να θέλει τόσα πολλά? Και αν θέλει τότε πως δούλευε το υπόλοιπο pc?
H 9800gtx+ απαιτεί τουλάχιστον 450W τροφοδοτικό σύμφωνα με την Nvidia.

Η XFX ζητάει 630W minimum για να είναι on the safe side φαντάζομαι.

Και οι δυο αναφέρονται στη συνολική ισχύ του τροφοδοτικού και οχι στο πόσα watts τραβάει η κάρτα σε πλήρη φόρτο (140W btw).

Συνεπώς, μάλλον η καρτούλα έχει πρόβλημα και σου εύχομαι καλή τύχη με τους κίτρινους.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.