Jump to content

ΚΕΙΜΕΝΟ ΑΠΟ ms dos!

LIVADEIA

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Έχω αρχεία κειμένου (txt) , τα οποία είναι αποθηκευμένα απο πρόγραμμα το οποίο βασίζεται σε ms dos.

Ανοίγοντας λοιπόν τα αρχεία αυτά (txt) έχει περίεργη γραμματοσειρά.

Πως μπορώ να κάνω να μου τα εμφανίσει με κανονική γραμματοσειρά ώστε να μπορω να τα διαβαζω με τα WINDOWS XP; :help1:

μεσα απο command prompt δε μπορεις να τα ανοιξεις ;

η αν δωσεις την εντολη σε cmd "type *.txt" ?

ωπου αστερακι το ονομα του αρχειου

ΛΟΙΠΟΝ ΤΟ ΒΡΗΚΑ!!!ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!!ΑΠΛΑ ΑΛΛΑΞΑ ΤΗΝ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑ ΣΕ TERMINAL!!!ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ!!!:pleasantry::happy2:

ΛΟΙΠΟΝ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΣΗ ΛΥΘΗΚΕ ΑΛΛΑ!!!ΔΕΝ ΕΚΤΥΠΩΝΕΙ ΕΛΛΗΝΙΚΑ!!!ΕΧΩ ΕΚΤΥΠΩΤΗ LASER OKI B4250!!!:help1::help1:

να ξερεις οτι τα κεφαλαια σημαινουν οτι φωναζεις στον γραπτο λογο:)

τι εννοεις δεν εκτυπωνει ελληνικα ;πως τα βγαζει ;

Sorry για τα κεφαλαια!!μου τα εκτυπωνει ακαταλαβιστικα!!ενω το κειμενο το βλεπω κανονικα μεσα στο notepad!:wall:

αν κανεις copy τα ελληνικα που βλεπεις στο notepad και paste σε αρχειο word , θα στα εμφανισει ακαταλαβιστικα η ελληνικα ;

Τι εννοείς τίποτα? Δεν σου τρέχει? Δεν παίζει; Δεν τα φτιάχνει; Τι επιλογές του έδωσες?

Προτείνω κάτι, δημιούργησε ένα αρχείο κειμένου από το DOS πρόγραμμα σου με την αλφάβητο:

ΑΒΓΔΕ......ΧΨΩ

αβγδε...χψω (μην ξεχάσεις το ς)

123...90

Ανέβασε το εδώ να δούμε τι παίζει και σου λέω.

ΚΑΛΗΜΕΡΑ!!!ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΜΕ ΤΟ NOTEPAD!!ΚΑΤΕΒΑΣΑ ΤΟ CP CONVERTER ΕΠΙΛΕΓΩ ΑΠΟ ΕΛΛΗΝΙΚΑ DOS ΝΑ ΜΟΥ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΕΛΛΗΝΙΚΑ WINDOWS 1253 ΑΛΛΑ ΜΟΥ ΒΓΑΖΕΙ ΠΑΛΙ ΑΚΑΤΑΛΑΒΙΣΤΙΚΑ!!!

Βασικα μετατρεπω τα txt σε κωδικοποιηση unicode!και μετα ταα βαζω στο cp converter και επιλεγω απο unicode να μου τα κανει ελληνικα windows 1253!!σε αλλα αρχεια δουλευει(δηλ. μου τα μετατρεπει) σε αλλα αρχεια τιποτα!!ακομα ακαταλαβιστικα!!!ακολουθοντασ παντα την ιδια διαδικασια!!!τι συμβαινει;;

Ωραίος, ευχαριστούμε για την ενημέρωση. Μόνο μη γράφεις κεφαλαία, ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΝΑ ΦΩΝΑΖΕΙΣ!

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.