sayan2 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 26, 2010 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 26, 2010 Καλησπερα. Σκεφτομουν εδω και καιρο μηπως και ξεφορτονομουν το case. Εχω προβλημα με τη σκονη γενικα σε ολοκληρο το σπιτι και το pc ειναι αλλη μια καλη ρουφηχτρα σκονης...To υπαρχον κουτι ειναι full tower με μπολικο χωρο και με τακτοποιημενο το εσωτερικο του για καλο airflow. Η βασικη ερωτηση που θετω ειναι η εξης: 1)Αξιζει να δοκιμασω να στησω το Pc πανω σε ενα γραφειο? Θα εχω καλυτερες θερμοκρασιες γενικα? (το θεμα σκονης τακτοποιειται πιο ευκολα ετσι διοτι καθε τοσο θα ριχνω λιγο με πεπιεσμενο αερα και θα το σκεπαζω οταν δεν λειτουργει... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Peter Pan Αύγουστος 26, 2010 #2 Κοινοποίηση Αύγουστος 26, 2010 το κουτί σου δέν έχει φίλτρα στις εισόδους του αέρα ώστε να καθαρίζεις μόνο αυτά ?τώρα όσον αφορά τις θερμοκρασίες έχω την εντύπωση οτι άν το airflow στο κουτί είναι όντως σωστό τότε θα ανεβούνε οι θερμοκρασίες μόλις τον βγάλεις απο αυτό, αυτό βέβαια εξαρτάται και απο την θερμοκρασία του δωματίου σου.πάντως όταν δέν τον λειτουργείς και τώρα θα μπορούσες να τον σκεπάζεις για αποφυγή σκόνης. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sayan2 Αύγουστος 26, 2010 Author #3 Κοινοποίηση Αύγουστος 26, 2010 το κουτί σου δέν έχει φίλτρα στις εισόδους του αέρα ώστε να καθαρίζεις μόνο αυτά ?τώρα όσον αφορά τις θερμοκρασίες έχω την εντύπωση οτι άν το airflow στο κουτί είναι όντως σωστό τότε θα ανεβούνε οι θερμοκρασίες μόλις τον βγάλεις απο αυτό, αυτό βέβαια εξαρτάται και απο την θερμοκρασία του δωματίου σου.πάντως όταν δέν τον λειτουργείς και τώρα θα μπορούσες να τον σκεπάζεις για αποφυγή σκόνης.Oχι δεν εχει φιλτρα. Βασικα ισως ημουν λιγο υπερβολικος οταν εγραψα ΄΄καλο airflow'' Απλα εννοω οτι δεν υπαρχουν καλωδια στη μεση. Τα εχω ολα κρυμμενα οσο μπορω. Δεν το εχω βαλει ανεμηστηρια μεσα στο κουτι παρα μονο το κλασσικο απο πισω.Ο χωρος ειναι κλιματιζομενος και σε ανοιχτο σημειο...Ισως να το δοκιμασω να κανω μερικες μετρησεις να δω αν κερδιζω τπτ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Narzul Αύγουστος 26, 2010 #4 Κοινοποίηση Αύγουστος 26, 2010 Να σου πω , πριν απο 3 μερες που ανοιξα το κουτι για να βαλω νεους δισκους , ειπα να το φυσιξω κιολας.Νταξει ειχε αρκετη σκονη γιατι ηταν ακαθαριστο απ το χειμωνα.Αλλα δεν εβγαλε και την απιστευτη.Απ την αλλη για να δεις αν εχεις βελτιωση ή οχι στις θερμοκρασιες , απλα αφαιρεσε το πλαινο καπακι και checkαρε το.Στο δικο μου εχω ιδιες θερμοκρασιες ειτε με κλειστο ειτε με ανοιχτο.Ps δεν εχω dust filters. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Peter Pan Αύγουστος 26, 2010 #5 Κοινοποίηση Αύγουστος 26, 2010 η σκόνη πάνωτς κάνει "καλή" δουλεια στην αύξηση θερμοκρασίας!τώρα άν όπως λές δέν έχεις ( έστω πολλους )ανεμηστήρες, τότε με ανοιχτό ή ακόμα και χωρίς κουτί θα δείς σίγουρα καλύτερες θερμοκρασίες. Link to comment Share on other sites More sharing options...
gaig Αύγουστος 26, 2010 #6 Κοινοποίηση Αύγουστος 26, 2010 φιλε το pc το εχω ανοιχτο πανω στο γραφειο, τοποθετημενο στη βαση του λαπτοπ(ακριβως απο κατω δηλαδη)Μεσα σε ενα μηνα γινεται κατασπρο. Και εχω και τον φοβο μη φυγει καμια βιδα, κουταλι, κλειδι, κλπ και πεσει μεσα και ακουσω το "τσαφ".. Link to comment Share on other sites More sharing options...
lazarosleon Αύγουστος 26, 2010 #7 Κοινοποίηση Αύγουστος 26, 2010 Και εχω και τον φοβο μη φυγει καμια βιδα, κουταλι, κλειδι, κλπ και πεσει μεσα και ακουσω το "τσαφ".. :bad: Αν ειναι ετσι.....φαντασου να ανοιξεις και καμια κοκα κολα και να ειναι κουνημενη :p Γιατι δεν το βαζεις μεσα σε ενα επιπλο στυλ με τζαμι διαφανο απο πανω???? Link to comment Share on other sites More sharing options...
foniki_mpekatsa Αύγουστος 26, 2010 #8 Κοινοποίηση Αύγουστος 26, 2010 Eχω ενα πεντιουμ 4 πεταμενο χυμα στο συνθετο και ολα ειναι κομπλε.Τωρα αν εχεις πολλες σκονες δεν ειναι οτι καλυτερο,αλλα αν δεν βαριεσαι να το ξεσκονιζεις δεν νομιζω να υπαρχει καποιος λογος να μην το κανεις.Αρκει βεβαια να βαλεις 1-2 ανεμιστηρες να βαρανε το συστημα και η μητρικη να μην ακουμπαει σωμα με σωμα με το γραφειο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sayan2 Αύγουστος 26, 2010 Author #9 Κοινοποίηση Αύγουστος 26, 2010 Eχω ενα πεντιουμ 4 πεταμενο χυμα στο συνθετο και ολα ειναι κομπλε.Τωρα αν εχεις πολλες σκονες δεν ειναι οτι καλυτερο,αλλα αν δεν βαριεσαι να το ξεσκονιζεις δεν νομιζω να υπαρχει καποιος λογος να μην το κανεις.Αρκει βεβαια να βαλεις 1-2 ανεμιστηρες να βαρανε το συστημα και η μητρικη να μην ακουμπαει σωμα με σωμα με το γραφειο.Το εστησα πανω στο γραφειο. Ολα καλα φαινονται μεχρι στιγμης... Επεσαν και οι θερμοκρασιες λιγο. Κυριως της vga 3-4C Link to comment Share on other sites More sharing options...
sayan2 Αύγουστος 26, 2010 Author #10 Κοινοποίηση Αύγουστος 26, 2010 Να και μια εικονα για την ιστορια....(ακομη ειναι ψιλο χυμα γιατι δεν ειχα χρονο) Link to comment Share on other sites More sharing options...
foniki_mpekatsa Αύγουστος 26, 2010 #11 Κοινοποίηση Αύγουστος 26, 2010 Βαλε κατι κατω απο την μητρικη (εγω εχω βαλει 6 σφηνακοποτηρα) να μην ακουμπαει απευθειας στο χαρτονι. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sayan2 Αύγουστος 26, 2010 Author #12 Κοινοποίηση Αύγουστος 26, 2010 Βαλε κατι κατω απο την μητρικη (εγω εχω βαλει 6 σφηνακοποτηρα) να μην ακουμπαει απευθειας στο χαρτονι.To σκεφτηκα να το στηριξω με παρομοιο τροπο αλλα το θεμα ειναι οτι τρωει πολυ βαρος στο κεντρο απο τη ψυχτρα και την vga που λυγιζει η μητρικη προς τα κατω... Link to comment Share on other sites More sharing options...
foniki_mpekatsa Αύγουστος 26, 2010 #13 Κοινοποίηση Αύγουστος 26, 2010 Κοιτα,προσωπικα τετοιο συστημα δεν θα το αφηνα χωρις κουτι.Η μητρικη παντως πρεπει να εχει καποιο κενο απο κατω.Αν πιστευεις οτι θα εισαι οκ,περι ορεξεως κολοκυθοπιτα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
PREDATOR 15 Αύγουστος 26, 2010 #14 Κοινοποίηση Αύγουστος 26, 2010 To σκεφτηκα να το στηριξω με παρομοιο τροπο αλλα το θεμα ειναι οτι τρωει πολυ βαρος στο κεντρο απο τη ψυχτρα και την vga που λυγιζει η μητρικη προς τα κατω... Φίλε sayan2 νομίζω ότι το έχεις ρίξει στον πειραματισμό.Περί ορέξεως βέβαια κολοκυθόπιτα αλλά νομίζω ότι χάνει το γούστο της η όλη υπόθεση έτσι...... Άσε που σε λίγες μέρες ή θα βελάξεις από την γκρίνια της μάνας σου ή θα έρθει ιπτάμενη η παντόφλα από την κυρά αν είσαι παντρεμένος (W.A.F).... Link to comment Share on other sites More sharing options...
sayan2 Αύγουστος 27, 2010 Author #15 Κοινοποίηση Αύγουστος 27, 2010 Φίλε sayan2 νομίζω ότι το έχεις ρίξει στον πειραματισμό.Περί ορέξεως βέβαια κολοκυθόπιτα αλλά νομίζω ότι χάνει το γούστο της η όλη υπόθεση έτσι......Άσε που σε λίγες μέρες ή θα βελάξεις από την γκρίνια της μάνας σου ή θα έρθει ιπτάμενη η παντόφλα από την κυρά αν είσαι παντρεμένος (W.A.F).... Δεν εχεις αδικο, πειραματισμος ειναι. Ασε που βρεθηκε ελευθερος χρονος και παντα ηθελα να λυσω ενα Pc. Τωρα αν το κρατησω ετσι το συστημα θα δειξει...(να δουμε τι θα πει και η κυρα ) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.