Jump to content

Πανελλήνιες 2010 - Αποτελέσματα

JaguarOne

Recommended Posts

• Replies 60
  • Created
  • Last Reply
Πάντως 9 και 10 χιλιαδες μορια δεν ειναι λευκη κολλα...εξαλλου σε αναλογα ιδρυματα θα μπουν.Πως θα γεμισουν καποιες σχολες αν δεν υπαρχουν και αυτοι οι βαθμοι?

Σκεφτειτε και το πλεονεκτημα οτι κυκλοφορει περισσοτερο χρημα στην επαρχια.15 χιλιαδες παιδια μπηκαν λογω της καταργησης της βασης.

Και δεν νομιζω οτι ειναι ιδιαιτερως κακο να σπουδαζουν(εστω και υποτιθεμενα αλλα θα βγουν με καποιο χαρτι)αντι να καθονται.

Υπαρχουν πολλα περισσοτερα πραγματα που πρεπει να κρινουμε πρωτα στην παιδεια πριν καταδικασουμε αυτο..

μα δεν έχω πρόβλημα με μια μέτρια βαθμολογία που είναι τα 9-10Κ μόρια. εδώ μιλάμε για 900-1K/20000!!!

Επίσης δεν ήξερα ότι τα πανεπιστήμια γίνανε επίσημα πηγές χρήματος για τις τοπικές οικονομίες. Αν είναι έτσι να επιτρέψουμε πλήρως την συνεργασία των πανεπιστημίων με τους ιδιωτικούς επιχειρηματίες σε όλα τα επίπεδα για να υπάρχει και μια ισορροπία.

Μεγάλη κατάντια να σου δίνει τη δυνατότητα το κράτος να σπουδάσεις. Έχεις δίκιο.
Για να παρεις το πτυχίο, πρέπει να γράφεις όμως πάνω από τη βάση. Δεν θα πάρουν το πτυχίο με λευκή κόλλα.

Αντί να λέμε πάλι καλά που δίνεται η δυνατότητα σε όλους να σπουδάσουν, πάλι κάτι μας φταίει.

αν ενδιαφέρεται να σπουδάσει θα έγραφε προφανώς κάτι παραπάνω απο 0,9/10. Για να γράψει τόσο χαμηλά ή δεν ενδιαφέρεται ή έχει τρομερές ελλείψεις γνώσεων. Και στις δύο περιπτώσεις, αν τον "βάλεις μέσα" θα κάτσει δίπλα σε κάποιον που πραγματικά το αξίζει. Και ή θα μείνει όλη η τάξη πίσω για να μάθουν οι χαμηλόβαθμοι (για να έχουν πραγματικές ευκαιρίες όπως το θέτεις) ή απλά οι καθηγητές θα παραδίδουν κανονικά και ας αφήσουν τους χαμηλόβαθμους να κόψουν το κεφάλι τους.

Σε όλες τις περιπτώσεις όπως βλέπεις ο πραγματικός χαμένος είναι αυτός που πάλεψε, που διάβασε και που θα συνεχίσει να κάνει το ίδιο και στο πανεπιστήμιο. Αυτός με το 0,9 δεν έχει λόγο ύπαρξης εκει μέσα, το ρημάδι το πανεπιστήμιο δεν είναι για όλους ρε γμτ πως να το κάνουμε. Είναι έξτρα, είναι μετά το λύκειο, είναι γιατί θέλεις να γνωρίζεις εις βάθος "τι γίνεται". Άμα γράφεις 0,9 στα μαθήματα λυκείου δείχνεις ότι σε ενδιαφέρει το βάθος?

Γιατί δηλαδή να κατακεραυνώνουμε την ποιότητα των ελληνικών πανεπιστημίων? Για να μπει και αυτός που έπαιζε όλη μέρα κολ οβ ντούτι ή έκανε βόλτα με το παπί με το ζεμπρινγκ την ώρα που οι άλλοι διαβάζανε?

Ακόμα και το κόστος εκπαίδευσης (α σορρυ μαλλον καλύτερα 'απασχόλησης') αυτών των χαμηλόβαθμων να βάλεις στην άκρη για λόγους κοινωνικής αλληλεγγύης αυτό που καταφέρνεις τελικά είναι να προστατεύεις όχι τους αδύναμους αλλά τους "κακούς" αυτούς που κανονικά έπρεπε να πέρνουμε από το χέρι και να τους λέμε "αγόρι μου, υπάρχουν τόσα λαμπρά τεχνικά επαγγέλματα, μάθε ένα". Ταυτόχρονα μειώνεις την προσπάθεια των άξιων και των τωρινών αλλά και αυτών που θα σπουδάσουν στο μέλλον, μιας και τα πανεπιστημιακά ιδρύματα βασίζονται 100% στο μοντέλο της ετήσιας βελτίωσης, το οποίο απλά δεν θα συμβεί με το να έχεις αυτούς εκει μέσα....

Τέλος, δεν πιστεύω ότι η βάση του 10 έφερε αναβάθμιση στην παιδεία από μόνο του, αλλά οι καρεκλοκένταυροι δεν βλέπουν ότι με την κατάργησή του μόνο υποβάθμιση δημιουργούν?

http://news.in.gr/greece/article/?aid=1231056423

0,9/10 επιτυχών?? κατάντια να λαμβάνουν πανεπιστημιακή μόρφωση οι πλέον τεμπέληδες...

Και πως θα καλυψει το "κρατος" την ανεργια αν βγαζει νεους-ανεργους απο τα 18; Ασε... στα 23 και μετα... μολις θα/αν εχουν τελειωσει/παρατησει την σχολη τους... να εχουν μια τετραετια που θα τους ψηφισουν και αυτοι... γιατι μολις δουν την γλυκα... :hm:

Όλη αυτή η ιστορία γίνεται για να μην φεύγουν τα barely legal στο εξωτερικό.

Επηρεάζει η απουσία βάσης την φύση του stress που τραβάνε τα πιτσιρίκια.

Πίεση πιστεύω ότι υπάρχει, όμως δεν είναι η ίδια με αυτή που τράβηξαν για παράδειγμα αυτοί που έδωσαν πανελλήνιες την περίοδο 1994-2004.

Ε ναι παντα ενας θεσμος οταν ''αλλαζει'' οι πρωτες φουρνιες που δινουν ζοριζοντε.

Το αλλαζει μεσα σε εισαγωγικα γιατι και η μανα που πριν απο 30τοσα χρονια πανελλαδικες εδωσε. (Δεν ηταν και καινοτομια οι πανελλαδικες :p)

Αnyway εγω στη αρχη αυτο που εγραψα , και ο jaguar μου λεει δεν νοιαζομαι για το μελλον ... Δε το καταλαβα.

Πρωτον οπως λεει και ο Hero , αυτο το μελλον που υπαρχει μαλλον ζοφερο θα το λεγε κανεις.

Και απο τη στιγμη που τελειωνεις (προσωπικα) οικονομικο και δε βρισκεις πουθενα μα πουθενα δουλεια , γιατι ολοι θελουν να ξερεις λογιστικα ( προφανως οχι αυτα που διδαχτικες μονο ενα εξαμηνο στο πανεπιστημιο) , σημαινει πολυ απλα οτι η σχολη που τελειωσεις ειναι fail και δε θα πρεπε να υπαρχει.

Ας φτιαξουν πανεπιστημιο λογιστικης - οχι οικονομικων.

Κανε μεταπτυχιακο σου λενε.

Γιατι ρε φιλε να κανω? Εγω θελω να βρω δουλεια στον τομεα μου στα 23 μου. Οχι στα 25.

Δε γουσταρω να με πληρωνουν μεχρι τοτε οι γονεις.Ειναι παραλογη απαιτηση?

Γιατι να μη βρισκεις δουλεια με 4ετη πανεπιστημιακη μορφωση , και να θες και master?

Στη αγγλια αν εχεις κατι παραπανω απ οσο χρειαζοντε σου λενε εισαι overqualified και δε σε προσλαμβανουν

Στο Ελλαντα θελουν doctοra για να κανεις μια αγγαροδουλεια που τη κανει και καποιος με επιπεδο μορφωσης λυκειου - και εννοειτε πληρωνεσαι σαν λυκειου.

Εγω σαν Σταθης που μεχρι τα 25 χρονια μου πληρωνα (οι γονεις) για τη ( δωρεαν?) μορφωση μου , πότε θα κανω αποσβεση αυτα τα χρηματα που ξοδεψα?

Και συγκρινε το με καποιον ο οποιος δε σπουδασε και δουλευει απ τα 18 του.

Αυτος μεχρι τα 25 θα παιρνει - ενω εγω θα δινω.

Θα πρεπει μεχρι τα 32 μου να παιρνω διπλασιο μισθο απ αυτον , για να φτασουμε στα 32 να εχουμε παρει τα ιδια - και να συνεχισω να παιρνω διπλασιο μισθο μεχρι τα 40 μου για να κανω αποσβεση αυτα που ξοδεψα...

Και αυτο ΑΝ βρω δουλεια και ΑΝ πληρωνει κιολας.

Αλλα και αυτο το βλεπω σαν δευτερευον , γιατι μενω στο χωριο και πολυ λιγα εξοδα.

Αυτος που πηγε Αθηνα να βρει δουλεια , και νοικιαζει σπιτι , και τον απολυουν?

Θα γυρισει παλι στο χωριο.

Χειροτερο σεναριο , Αυτος που εχει γυναικα και παιδι , ζουν στο ενοικιο και πηραν με δανειο ενα αυτοκινητο - και απολυουν πρωτα αυτον και μετα και τη γυναικα του?

Τι κανει?

Οι σουλλιωτισες αρχιζουν και γινοντε πραγματικοτητα...

Ελεγα να κανω ενχειρηση στη μυτη επειδη εχω στραβο ρινικο διαφραγμα.

Πηγα στο νοσοκομειο και μου ειπαν να ξαναπαω μετα απο 6 μηνες γιατι οι αναισθησιολογοι ειναι σε ελλειψη ( οταν δεν κανουν απεργια γτ δε τους πληρωνουν).

Ξαναπηγα και μου ειπαν τωρα να ξαναπαω σε ενα χρονο...

Thats ok by me , αλλα ο αλλος που εχει πιο σοβαρο προβλημα πως θα επιβιωσει με τη (δωρεαν?) υγεια μας?

Το φπα θα ξανανεβει και παρ ολα αυτα το κρατος ειναι σε εισπραξεις ενα δισεκατομυριο ευρω πιο κατω σε σχεση με περυσι...

Η φοροδιαφυγη (που θα της καναν παταξη) εχει φτασει επιπεδα ρεκορ...

Εγω αυτα βλεπω σαν προβληματα , και ολα τα αλλα ειναι greek to me.

Δεν έχεις άδικο φίλε αλλά μην τα ισοπεδώνουμε όλα.

Πολλοί έχουν δουλειές και πάνε να σπουδάσουν επειδή...μπορούν κι όχι επειδή το θέλουν και τους αρέσει.

Και κάτι που δεν έχει ακουστεί, όταν σπουδάζεις δεν σπουδάζεις για να βγάλεις λεφτά, το κάνεις για την μόρφωση και τις γνώσεις.

Το αν στην ελλάδα θέλουμε όπου ανώτατης σχολής πτυχίο και μια θέση στο δημόσιο είναι άλλο ευαγγέλιο.

Εγώ την ξέρω και διαφωνώ 100% με αυτήν. 4,8 έγραψες, τόσο θα πάρεις.

το έγραψε όμως? γιατι εχουν μια τάση (κάποιοι) που θέλουν να τους λενε και καθηγητές να βάζουν οτι βαθμολογία γουστάρουν..

Γιατί ειναι πολλές οι περιπτώσεις όπου ΒΑΡΙΟΥΝΤΑΙ να διορθώσουν γραπτά.

Την λογική "βάλτου ένα πενταράκι να περάσει" ή "είμαι 28ο εξάμηνο, πέρασέ με να τελειώνω" τη ξέρεις;

Τη ξερω αλλά είναι άσχετη με αυτό που λέω εγώ. Και στη δικιά μου σχολή που είναι στα 16 χιλιάδες μόρια γίνεται αυτό, και στην ιατρική γίνεται και στους μηχανολόγους γίνεται και παντού.

Δηλαδή μας λες, κακώς δίνει το κράτος τη δυνατότητα σε όλους να μπορέσουν να σπουδάσουν επειδή κάποιοι καθηγητές δεν κάνουν σωστά τη δουλειά τους ή επειδή κάποιοι φοιτητές θα έχουν περάσει 50 μαθήματα, και θα ζητήσουν μία μικρή βοήθεια για να περάσουν τα τελευταία 2.

Μάλιστα. Δεν το είχα σκεφτεί έτσι. :confused:

Αν έχεις περάσει 50 μαθήματα, τα δύο δεν είναι πρόβλημα. Είναι η ποιότητα εκπαίδευσης και ανατροφής όσων "παρακαλούν" για ένα βαθμό ή περιμένουν από την Χ φοιτητική παράταξη να τους περάσει το μάθημα.

Το κακό με την Τριτοβάθμια εκπαίδευση είναι ότι αν μπεις, θα βγεις.

προσωπικά το θεωρώ λάθος να μπαίνουν όλοι στο πανεπιστήμιο.

Ο νέος πρέπει να μαθαίνει να σκέφτεται, και να ανοίγει τους πνευματικούς του ορίζοντες στη διάρκεια της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Στα τελευταία χρόνια της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης πρέπει να υπάρχει αυτός ο δημαδιασμένος Επαγγελματικός Προσανατολισμός, και να λέει σε εσένα, που σου κόβει το μυαλό και είσαι και διαβαστερός και τα καταφέρνεις μια χαρά με τα γράμματα, ότι είναι προτιμότερο να πας να γίνεις επιστήμονας, και να λέει σε εμένα που είμαι κούτσουρο, να πάω να γίνω επιπλοποιός.

Δεν είναι ντροπή να μην έχεις πτυχίο κάποιου ΑΕΙ ή ΤΕΙ. Ντροπή είναι τα πανεπιστήμιά μας, έτσι όπως τα έχουν καταντήσει οι πολιτικές του να μπουν όλοι μέσα και στα αρτίδια μας τι σόι έρευνα θα γίνεται.

Και μετά πανηγυρίζετε που το ΕΚΠΑ είναι στην πρώτη 200άδα στα πανεπιστήμια του κόσμου. Ότι οι Πορτογάλοι, που πριν 20 χρόνια ήταν έτη φωτός πίσω μας, μας κοιτάνε -δικαιολογημένα- αφ'υψηλού δεν το σχολιάζουμε καν.

Κονκλούζιον: Είναι λάθος το να πρέπει να μπουν όλοι στο πανεπιστήμιο, και λυπάμαι που δεν είχα κανέναν να μου το πει πριν 5 χρόνια...

Μη σκατε,σαμπως θα διαρκεσει και πολυ αυτη η κατασταση που περναν ολοι οι αγραματοι...

Το 2013 θα τα αλλαξουν ολα λενε.No πανελληνιες.

Εκει θελω να δω εγω γιουρουσι που θα γινει.

Καλες οι αλλαγες,αλλα σχεδον ποτε δεν ειχαν επιτυχια απο την πρωτη χρονια της εφαρμογης τους.

Και το θεμα ειναι οτι εχουν αδικηθει παμπολα παιδια.

Απο αυτα που περσυ γραψαν 10 χιλιαδες και τωρα κουβαλανε ταβλες μεχρι αυτα που φετος απο την θεωρητικη δεν περναν πουθενα με 6μιση χιλιαδες μορια και περναν με 2 χιλιαδες τα της τεχνολογικης.

Ειναι για γελια λοιπον.

ετσ οπως τα λεει ο ντενινχος ρε παιδι μου ναουμ..

γιατι δεν ηρθε κανεις στο σχολειο να πει στα παιδακια τι βγαζει ο "αμορφωτος" υδραυλικος η η "αμορφωτη" κομμωτρια?

δεν νομιζω πως το συστημα "προσφορας-ζητησης" που επικρατει στο συστημα εισαγωγης στα ΑΕΙ ειναι σωστο,δηλ,αν πχ μια σχολη εχει 500 θεσεις ελευθερες και οι υποψηφιοι που την θελουν ειναι 421 περνουν ολοι,ανεξαρτητως αν εχουν γραψει 0.001 η 19.00001 ...Λες και αυτες οι σχολες εχουν εναν προυπολογισμο που ΠΑΣΗ ΘΥΣΙΑ πρεπει να ξοδευτει και να πλερωνει ο φορολογουμενος τον Σακη που ηθελε να γινει γιατρος αλλα περασε καταλαθος ανθοκομια και ειπε ΟΚ,ας σπουδασω ναχω ενα πτυχιο...

Αμα θες να σπουδάσεις θα πας εξωτερικό. Αμα θες να πίνεις φραπέδες και να τρως τα λεφτα της μάνας σου θα κάτσεις Ελλάδα στα ελληνικά Wannabe Πανεπιστήμια. Αν δεν εχεις χρήματα να φύγεις έξω, πάνε μάθε μία τέχνη ή πάνε σε καποιο ΙΕΚ ηλεκτρολογος, υδραυλικος κλπ.

Το κορυφαίο είναι όταν βλέπει κανεις Πανεπιστημειακούς να κοντράρονται με ΤΕΙτζίδες για το ποιος την έχει μεγαλύτερη (την μόρφωση). Τραγελαφικό. Και οι δύο είναι να πάρουν τα πτυχία και να χρησιμοποιήσουν για κ0λ0χαρτο στην τουαλέτα. Αυτή είναι η αντικειμενική αξία του ελληνικού πτυχίου :) για την οποία τόσοοοοο στρες πια στις ρημάδες τις εξετάσεις. Λουμίδης...αυτός είναι καφές ;)

Δεν έχεις άδικο φίλε αλλά μην τα ισοπεδώνουμε όλα.

Πολλοί έχουν δουλειές και πάνε να σπουδάσουν επειδή...μπορούν κι όχι επειδή το θέλουν και τους αρέσει.

Και κάτι που δεν έχει ακουστεί, όταν σπουδάζεις δεν σπουδάζεις για να βγάλεις λεφτά, το κάνεις για την μόρφωση και τις γνώσεις.

Το αν στην ελλάδα θέλουμε όπου ανώτατης σχολής πτυχίο και μια θέση στο δημόσιο είναι άλλο ευαγγέλιο.

Συγγνώμη αλλά όταν δίνεις μερικές δεκάδες χιλιάδες ευρώ για σπουδές (και δεν σου περισσεύουν) τότε για ποιο λόγο να μην το κάνεις για χρήματα? Η "μόρφωση" και οι "γνώσεις" θα ταϊσουν την οικογένειά σου?

Αμα θες να σπουδάσεις θα πας εξωτερικό. Αμα θες να πίνεις φραπέδες και να τρως τα λεφτα της μάνας σου θα κάτσεις Ελλάδα στα ελληνικά Wannabe Πανεπιστήμια. Αν δεν εχεις χρήματα να φύγεις έξω, πάνε μάθε μία τέχνη ή πάνε σε καποιο ΙΕΚ ηλεκτρολογος, υδραυλικος κλπ.

Το κορυφαίο είναι όταν βλέπει κανεις Πανεπιστημειακούς να κοντράρονται με ΤΕΙτζίδες για το ποιος την έχει μεγαλύτερη (την μόρφωση). Τραγελαφικό. Και οι δύο είναι να πάρουν τα πτυχία και να χρησιμοποιήσουν για κ0λ0χαρτο στην τουαλέτα. Αυτή είναι η αντικειμενική αξία του ελληνικού πτυχίου :) για την οποία τόσοοοοο στρες πια στις ρημάδες τις εξετάσεις. Λουμίδης...αυτός είναι καφές ;)

Το σίγουρο είναι ότι εσύ είτε έχεις λεφτά είτε έμαθες μια τέχνη. Άρα είτε το βλέπεις υπεροπτικά, είτε μειονεκτικά.

Με άλλα λόγια είσαι κάπως ισοπεδωτικός. 60.000 άτομα γεμίζουν την τριτοβάθμια εκπαίδευση. Με τα λεγόμενα σου, όλοι αυτοί τρώνε τα λεφτά της μάνας τους (άραγε ο μπαμπάς δεν βγάζει τπτ; ).

Τα υπόλοιπα είναι απλά αστεία και δεν θα τα σχολιάσω. :)

Θα σας πώ και τη δική μου ιστορία...

Εγώ τώρα τελείωσα και είμαι πλέον φοιτητής...Έβγαλα 15,320 και περνάω ιστορικό αρχαιολογικό Βόλου...

Το θέμα όμως είναι άλλο...Φίλος που έδινε λευκή κόλα,ωσε ένα μαθημα έγραψε κάτι πέρασε σε ΤΕΙ...(δεν θυμαμαι πιο)

Τί συνέβαλε σε αυτό...Η πτώση της βάσης του 10...Πολύ κακώς...

Το αποτέλεσμα, πτώσεις σε βάσεις ΤΕΙ έως 8000 , μόρια...

Η παιδεία από το κακό στο χειρότερο...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.