hyperion Αύγουστος 29, 2010 #81 Κοινοποίηση Αύγουστος 29, 2010 παντως το οτι αν ειναι ενδιαφερον ή οχι, καλα ειναι μονο για πειραματισμους, δεν ενδιαφερει κανεναν τετοια αναλυση βιντεο κατα την αποψη μου, και απο οσα εχω δει δεν μπορω να πω οτι ειναι και κατι το τοσο τρομερο σε σχεση με οσα εχω δει...τοση βαβουρα για το τιποτα, ολα ειναι θεμα εγωισμου, οτι κατι δεν μου καθεται στον η/υ...και σε αυτη την εποχη τετοιες αναλυσεις ειναι αχρηστες με τις οθονες και τηλεορασεις που εχουμε, δεν υπαρχει αποδειξη οτι το supersample(δηλαδη αναλυση παραπανω απο το οριο της οθονης), βοηθαει αμεσα και στην ποιοτητα εικονας...μεχρι να εκμεταλλτετουμε τετοιες αναλυσεις, θα παρουμε την hd7xxx με τους catalyst 12, και 12core physical επεξεργαστες...που πλεον θα παιζουνε παντου...μην κολλαμε σε αυτα λες και ειναι προβλημα, δεν ειναι... Link to comment Share on other sites More sharing options...
NikosD Αύγουστος 29, 2010 Author #82 Κοινοποίηση Αύγουστος 29, 2010 παντως το οτι αν ειναι ενδιαφερον ή οχι, καλα ειναι μονο για πειραματισμους, δεν ενδιαφερει κανεναν τετοια αναλυση βιντεο κατα την αποψη μου, και απο οσα εχω δει δεν μπορω να πω οτι ειναι και κατι το τοσο τρομερο σε σχεση με οσα εχω δει...τοση βαβουρα για το τιποτα, ολα ειναι θεμα εγωισμου, οτι κατι δεν μου καθεται στον η/υ...και σε αυτη την εποχη τετοιες αναλυσεις ειναι αχρηστες με τις οθονες και τηλεορασεις που εχουμε, δεν υπαρχει αποδειξη οτι το supersample(δηλαδη αναλυση παραπανω απο το οριο της οθονης), βοηθαει αμεσα και στην ποιοτητα εικονας...μεχρι να εκμεταλλτετουμε τετοιες αναλυσεις, θα παρουμε την hd7xxx με τους catalyst 12, και 12core physical επεξεργαστες...που πλεον θα παιζουνε παντου...μην κολλαμε σε αυτα λες και ειναι προβλημα, δεν ειναι...Μάλιστα...Ενώ ας πούμε όταν εγκαθιστάς έναν καινούργιο driver για να πας από τα 200 FPS σε ένα Χ παιχνίδι, στα 202 FPS και κάθεσαι και ξηλώνεις τον προηγούμενο driver με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και ψάχνεις να βρεις το καλύτερο ειδικό software-σκούπα μην τυχόν και αφήσεις κάποια εγγραφή στην registry και χάσεις σε απόδοση 0,5 FPS και περνάς τον καινούργιο driver και διαπιστώνεις ότι δεν πήγε στα 202 FPS αλλά στα 201FPS, οπότε αρχίζεις και πειράζεις profiles, ψάχνεσαι να δεις τι δεν πήγε καλά, ζητάς καλύτερους drivers...αυτό δεν σου φαίνεται περίεργο.Κι αν τυχόν ο driver αντί για 202 FPS, πήγε στα 199 FPS αλλά σου έδωσε 10 άλλα πράγματα σε άλλους τομείς - που μπορεί και να μην σε ενδιαφέρουν - επειδή έπεσες σε ταχύτητα από τα 200 FPS που είχες, ξαναξηλώνεις αμέσως τον καινούργιο driver με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και ειδικό software για να ξαναπεράσεις τον παλιό και να επιστρέψεις στα 200 FPS που τόλμησε ο καινούργιος driver να σου στερήσει.Αν δε, για κάποιο λόγο, ο παλιός driver δεν σε ξαναπάει στα 200 FPS που είχες, αλλά στα 199,5 FPS, τραβάς και ένα format και τα ξαναπερνάς όλα από την αρχή...Αλλά κατά τα άλλα, αν κάποιος δεν έχει την οικονομική δυνατότητα ή την τρέλα να αναβαθμίζεται διαρκώς γιατί δεν παίζει παιχνίδια και δεν έχει 4core processor, αλλά έχει μείνει σε single core και θέλει να παίξει ένα απλό video που κατέβασε από το YouTube (δεν μιλάω για 4Κ - μιλάω για HD) να μην ασχοληθεί πως θα το πετύχει αυτό.Απλά να κοιτάξει να αναβαθμίσει το σύστημα του, να βγάλουν και κανά φράγκο οι εταιρείες. Κι αυτοί κλέφτες θα γίνουν? Link to comment Share on other sites More sharing options...
hyperion Αύγουστος 29, 2010 #83 Κοινοποίηση Αύγουστος 29, 2010 μονο που στο συγκεκριμενο θεμα, κανενας driver δεν εχει καταφερει να μας εξυπηρετησει αμεσα...και πρεπει να παραδεχτουν οτι γενικα στον τομεα βιντεο οι εταιριες gpu κaι συγκεκριμενα μας αφορα αμεσα η ΑΤΙ ισως υστερουν σε γενικες γραμμες...οχι μονο σε αποδοση, αλλα ας θιξουμε και το θεμα ποιοτητα αναπαραγωγης και απεικονησης...εγω δεν μπορω και θα ημουν ψευτης να πω οτι ειμαι ικανοποημενος απο την επεξεργασια των καρε των βιντεο...εκτος και αν γενικα δε λειτουργει το οποιο ειναι αλλου παπα ευαγγελιο, παρολα αυτα, εχει τυχει να εχω καλυτερη εικονα με απλα blu-ray palyers και dvd...Οποτε δεν ειναι απαραιτητα μονο το θεμα αναλυση και μεγεθος βιντεο, αλλα και η ποιοτητα, τα ποσα αρτιφακτς ή/και πιξελς αναπαραγονται και χαλανε την ομαλοτητα της εικονας...καποιοι χρηστες δεν παιζουμε μονο παιχνιδια και δεν δινουν σημασια σε τετοιες λεπτομερειες...θα θελα να ξερα αν οι καρτες firepro εχουν τα ιδια "issues"... Link to comment Share on other sites More sharing options...
NikosD Σεπτέμβριος 2, 2010 Author #84 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 2, 2010 Υπάρχει κάποιος που μπορεί να αναπαράγει το παρακάτω video σωστά, χωρίς artifacts και σπασίματα στην εικόνα ?Με ενδιαφέρει ΜΟΝΟ το GPU acceleration (DXVA on), όχι το CPU.Όλες οι CPU (τα software codecs ) παίζουν σωστά το video.Σε όποιον παίξει σωστά στην GPU, θέλω να αναφέρει λειτουργικό, κάρτα, driver και video playerΕίναι ένα απλό H.264 L4.1 Main profile - 1080p30fpsSample:[ame]http://rapidshare.com/files/416586142/1.Twinpeaks1080p30fpsRef2-27Mbps.mov.html[/ame] Link to comment Share on other sites More sharing options...
kallileo Σεπτέμβριος 2, 2010 #85 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 2, 2010 Με το MPC HC σε DXVA παίζει καλύτερα από KMPlayer και MPC όταν παίζουν με CPU...Δοκίμασε κάποιο από τα τελευταία builds του MPC HC γιατί αυτό που έχει στην official page είναι αρχαίο....http://www.xvidvideo.ru/media-player-classic-home-cinema-x86-x64/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
NikosD Σεπτέμβριος 2, 2010 Author #86 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 2, 2010 Με το MPC HC σε DXVA παίζει καλύτερα από KMPlayer και MPC όταν παίζουν με CPU...Δοκίμασε κάποιο από τα τελευταία builds του MPC HC γιατί αυτό που έχει στην official page είναι αρχαίο....http://www.xvidvideo.ru/media-player-classic-home-cinema-x86-x64/Το MPC-HC δεν ενεργοποιεί το DXVA στα .mov αρχεία.Το παίζεις σε CPU mode και δεν το έχεις καταλάβει.Κάνε rename το αρχείο σε .avi, παίξτο πάλι με MPC-HC και ξαναπόσταρε Link to comment Share on other sites More sharing options...
kallileo Σεπτέμβριος 2, 2010 #87 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 2, 2010 Έχεις δίκιο δεν το είχα προσέξει... Όντως μετά από μετονομασία σε .mkv παίζει με ha αλλά βγάζει artifacts. Αλλά βασικά για ποιό λόγο χρειάζεσαι την αναπαραγωγή των .mov αρχείων? Link to comment Share on other sites More sharing options...
NikosD Σεπτέμβριος 2, 2010 Author #88 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 2, 2010 Έχεις δίκιο δεν το είχα προσέξει... Όντως μετά από μετονομασία σε .mkv παίζει με ha αλλά βγάζει artifacts. Αλλά βασικά για ποιό λόγο χρειάζεσαι την αναπαραγωγή των .mov αρχείων?Μην μπερδεύεις το movie container με το movie.Δεν με ενδιαφέρουν τα .mov αρχεία. Με ενδιαφέρουν τα H.264 video που μπορεί να βρίσκονται σε .mkv, .mov, .mp4 και άλλα containers Link to comment Share on other sites More sharing options...
kallileo Σεπτέμβριος 2, 2010 #89 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 2, 2010 Το καταλαβαίνω αυτό αλλά προσωπικά ποτέ δεν είχα artifacts με τα x264 εκτός από κάποια πολύ παλιά .mkv και .mov αρχεία. Παλιότερα υπήρχαν κάποια mkv που δεν μπορούσες να ενεργοποιήσεις hardware acc σε αυτά με τίποτα. Το video που ανέβασες πάντως και με DXVA μέσω ffdshow τα ίδια artifacts βγάζει... Ότι x264 αρχεία έχω είτε σε mp4, mkv είτε από την HD camera όλα παίζουν άψογα με DXVA. Link to comment Share on other sites More sharing options...
NikosD Σεπτέμβριος 2, 2010 Author #90 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 2, 2010 Ε τώρα λοιπόν απέκτησες ένα καινούργιο Η.264 HD video, στο οποίο ενεργοποιείται το DXVA αλλά εμφανίζει artifacts.Σου έλειπε από την συλλογή σου :-)Όπως φυσικά και όλα τα SD H.264 εμφανίζουν artifacts με DXVA, όπως ξέρεις. Link to comment Share on other sites More sharing options...
z3et Σεπτέμβριος 2, 2010 #91 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 2, 2010 Με CoreAVC παιζει αψογα παντως. Link to comment Share on other sites More sharing options...
NikosD Σεπτέμβριος 2, 2010 Author #92 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 2, 2010 Με CoreAVC παιζει αψογα παντως.Δεν λέει κάτι αυτό στο θέμα μας.ΟΛΕΣ οι CPU λύσεις παίζουν άψογα: FFMpeg (libavc και mt), DivX, Nanocosmos, VLC κτλ κτλΜάλιστα το CoreAVC επειδή είναι ένα "γερασμένο" codec - τελευταία έκδοση Δεκέμβρης 2009 -δεν μπορεί να παίξει πάνω από HD. Στις πολύ υψηλές αναλύσεις UHD βγάζει μαύρη οθόνη.Αντίθετα τα παραπάνω codecs παίζουν άψογα και τα UHD σε CPU mode. Link to comment Share on other sites More sharing options...
z3et Σεπτέμβριος 2, 2010 #93 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 2, 2010 Με ενεργοποιημενο CoreAVC εννοω (CUDA accelerated).Στο WMP 12? παλι (με τους "stock" codecs) μου βγαζει Artifacts. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kallileo Σεπτέμβριος 2, 2010 #94 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 2, 2010 Με ενεργοποιημενο CoreAVC εννοω (CUDA accelerated).Στο WMP 12? παλι (με τους "stock" codecs) μου βγαζει Artifacts.To Cuda δεν είναι DXVA όμως.... DXVA είναι DirectX Video Accelaration.Στο WMP12 και μένα βγάζει τα artifacts... Link to comment Share on other sites More sharing options...
NikosD Σεπτέμβριος 4, 2010 Author #95 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 4, 2010 Μια καινούργια δοκιμή για όποιον ενδιαφέρεται.Στο link που παραθέτω, βρίσκεται ένα clip H.264 L4.2 - 1080p60 fps.Τα 60FPS είναι ζόρικο πράγμα στην αναπαραγωγή.Από τις δοκιμές μου, κατάφερα να αναπαράγω 60FPS σε DXVA, μόνο με WMP12 και PowerDVD 10.Σε όποιον άλλο player δοκίμασα με DXVA, δεν ξεπέρασε τα 35fps.Όποιος βρει DXVA player κοντά στα 60fps - εκτός από WMP12 και PowerDVD 10 - να ενημερώσει!Sample:[ame]http://rapidshare.com/files/415777315/ken_ross_02-1920x1080_60fpsRef4.mts.html[/ame] Link to comment Share on other sites More sharing options...
alexkhr Σεπτέμβριος 4, 2010 #96 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 4, 2010 Το κατέβασα. Όντως με WMP12 παίζει άψογα και τα ρολόγια της ΑΤΙ ανεβαίνουν στα 400 ΜΗΖ. Με KM player το cpu usage (ι7@4Ghz) είναι γύρω στο 25% και κάποιες φορές στιγμιαία φτάνει και στο 60%. Η δε gpu άλλες φορές σκαρφαλώνει στα 850ΜΗΖ με activity 1% και άλλες φορές στα 600ΜΗΖ με activity στο 10%. Με τον MPC δεν έχω ομαλή ροή στην εικόνα. Η cpu είναι στο 16% και η ΑΤΙ δεν κάνει τίποτα.Με τον ΚΜ που έχω τη δυνατότητα να δώ το framerate το βλέπω κολλημένο στα 59,94. Link to comment Share on other sites More sharing options...
NikosD Σεπτέμβριος 6, 2010 Author #97 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 6, 2010 Λοιπόν, τελικά υπάρχει άλλος ένας FREE video player με DXVA που μπορεί να παίζει τα AVCHD των 1080p60FPS με ταχύτητα αναπαραγωγής με DXVA κοντά στα ~55 FPS, όσο και το PowerDVD 10.Είναι η συνέχεια του KMPlayer -που ουσιαστικά έχει πεθάνει - και λέγεται PotPlayer.Έπαιξα λίγο μαζί του και αμέσως έγινε default player, γιατί εκτός από ταχύτητα έχει τόσα features που θα ήταν πολύ κουραστικό να τα γράψω.Οι τελευταίες εκδόσεις για x86/x64 στα Αγγλικά βρίσκονται εδώ: (Οι original εκδόσεις είναι Κορεάτικες λόγω του Κορεάτη developer)x86:http://www.dvbsupport.net/download/index.php?act=view&id=230x64:http://www.dvbsupport.net/download/index.php?act=view&id=236Κυκλοφορούν και portable versions Link to comment Share on other sites More sharing options...
kallileo Σεπτέμβριος 6, 2010 #98 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 6, 2010 To KMPlayer εξαγοράστηκε από κάποια Κορεάτικη εταιρία και υπάρχουν διαμαρτηρίες για spyware στις τελευταίες εκδόσεις... Link to comment Share on other sites More sharing options...
NikosD Σεπτέμβριος 6, 2010 Author #99 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 6, 2010 To KMPlayer εξαγοράστηκε από κάποια Κορεάτικη εταιρία και υπάρχουν διαμαρτηρίες για spyware στις τελευταίες εκδόσεις...Μην τα μπερδεύεις, γιατί η ημιμάθεια είναι χειρότερη από την αμάθεια.Ο συγκεκριμένος Κορεάτης ήταν στην αρχική ομάδα development του KMPlayer, η οποία πούλησε τον KMPlayer. Αυτός όμως δεν πουλήθηκε και ούτε θέλει να ακούει για KMplayer και τους προηγούμενους συνεργάτες του.Συνεχίζει μόνος του με δική του ομάδα τον καινούργιο PotPlayer που είναι free και βασίζεται στον KMPlayer, αλλά αντί για Delphi έχει γραφτεί σε C++ και εκτός ότι είναι πολύ πιο γρήγορος έχει πάρα πολλά περισσότερα features.Φυσικά και εννοείται πως δεν υπάρχει κανένα spyware σε καμία έκδοση του.Να τα διπλοτσεκάρεις αυτά που γράφεις, πριν τα γράψεις. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Astakos Σεπτέμβριος 17, 2010 #100 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 17, 2010 Υπαρχει τροπος να απενεργοποιησω το dxva εντελως?Προς το παρων μονο το dxva sd στον mpc βρηκα πως κανει disable.Καθε φορα που ανοιγω κλεινω τον mpc hc ή youtube κανει ενα τρεμοπαιγμα η εικονα.(νομιζω φταιει οτι αλλαζει η καρτα ρολογια απο low 2D σε high 2D).Οταν ψαχνεις να βρεις κατι μεσα σε χαμο απο βιντεακια σε τσατιζει ασχημα..Επισης νομιζω εχει lag στο seek.Σε 4870 αυτα.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.