NoDsl Αύγουστος 27, 2010 #61 Κοινοποίηση Αύγουστος 27, 2010 Καμιά εξέλιξη εδώ; Link to comment Share on other sites More sharing options...
NikosD Αύγουστος 27, 2010 Author #62 Κοινοποίηση Αύγουστος 27, 2010 Καμιά εξέλιξη εδώ;Δοκίμασα τους Catalyst 10.8 και είδα τα εξής:1) Δεν υπάρχει περίπτωση να κρασάρει ο WMP12 των Windows 7 ή το PowerDVD 10, ότι video 4K και να του πετάξεις επάνω. Στην καλύτερη περίπτωση παίζει τον ήχο με μαύρη οθόνη και σου βάζει την κάρτα σε UVD mode. Στην χειρότερη, απλά δεν κάνει τίποτα. Και το ένα πρόγραμμα και το άλλο.Όποιος καταφέρει και κρασάρει αυτά τα προγράμματα, συγχαρητήρια.2) Το VLC 1.1.3 και ο τελευταίος MPC-HC που κατέβασα χθες, κρασάρουν τα Win 7 με την μία3) Έπαιξα λίγο με το Splash Pro και είναι εξαιρετικό πρόγραμμα. Είναι ότι ταχύτερο έχω δει σε H.264 Full HD, VC-1, MPEG-2 και με πολύ καλή ποιότητα. Έχω 0% έως 5% CPU σε dual core σε ότι μπορεί να παίξει από H.264 μέχρι 1080p και σε όλα τα VC-1. Σε μεγάλα MPEG-2 πάει στο 15% CPU. Δεν επιταχύνει τα WMV.Τα H.264 4K δεν μπορεί να τα παίξει με DXVA. Απλά δεν κάνει τίποτα, χωρίς να κρασάρει όπως και τα WMP12 και PowerDVDΣε επικοινωνία που είχα μαζί τους, μου είπαν ότι παίζει μέχρι 1080p - προς το παρόν - και κάποτε στο μέλλον όταν γίνουν πιο δημοφιλείς οι μεγαλύτερες αναλύσεις, θα τις υποστηρίξουν. Σε ποιο hardware όμως ? Στις σημερινές κάρτες ή στην επόμενη σειρά HD 6000 ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
NoDsl Αύγουστος 27, 2010 #63 Κοινοποίηση Αύγουστος 27, 2010 HD4670Οπότε παραδέχτηκαν οτι το πρόβλημα με τις μεγάλες αναλύσεις είναι στους players?Με τα artifacts σε SD H264? Link to comment Share on other sites More sharing options...
NikosD Αύγουστος 27, 2010 Author #64 Κοινοποίηση Αύγουστος 27, 2010 HD4670Οπότε παραδέχτηκαν οτι το πρόβλημα με τις μεγάλες αναλύσεις είναι στους players?Με τα artifacts σε SD H264?Όχι από τις συζητήσεις που έχω κάνει, όλοι λένε ότι το πρόβλημα είναι στο αδύναμο hardware της UVD. Για αυτό έκανα την ρητορική ερώτηση σε ποιο hardware θα γίνει η υποστήριξη των μεγάλων αναλύσεων στο προηγούμενο post.Στις σημερινές κάρτες ή στην επόμενη γενιά ?Ακόμα και το ASIC της UVD 2.2 που βρίσκεται στην σειρά HD 5000 και στα περισσότερα μοντέλα της σειράς HD 4000, δεν μπορεί να ανταπεξέλθει σε τόσο μεγάλες αναλύσεις με βάση τις δοκιμές των video player developers. Χάνει frames και δεν ακολουθεί real-time το video κατά την φάση του decoding.Οπότε το μεγάλο ερώτημα είναι προς την ATI.Γιατί δήλωσε ότι μπορεί να παίξει αναλύσεις μέχρι και 4K x 2K, αφού οι developers στις δοκιμές τους λένε ότι ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ η σημερινή γενιά καρτών ?Για το SD, το έσπασαν οι developers της ATI στον Catalyst 10.4 για να υποστηρίξουν το Level 5.1Το γιατί το ένα αποκλείει το άλλο και δεν μπορούμε να έχουμε ταυτόχρονα DXVA L5.1 και DXVA SD , μπορεί να μας το εξηγήσει ο ATIMAN.Σε γενικές γραμμές είναι μια αδυναμία της ATI, που μπορούμε να την ονομάσουμε συμβιβασμό (μπαίνουμε δηλαδή πάλι στην συζήτηση ότι δεν μπορούμε να τα έχουμε όλα) Link to comment Share on other sites More sharing options...
atiman Αύγουστος 27, 2010 #65 Κοινοποίηση Αύγουστος 27, 2010 Γιατί δήλωσε ότι μπορεί να παίξει αναλύσεις μέχρι και 4K x 2K, αφού οι developers στις δοκιμές τους λένε ότι ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ η σημερινή γενιά καρτών ?Για το SD, το έσπασαν οι developers της ATI στον Catalyst 10.4 για να υποστηρίξουν το Level 5.1Το γιατί το ένα αποκλείει το άλλο και δεν μπορούμε να έχουμε ταυτόχρονα DXVA L5.1 και DXVA SD , μπορεί να μας το εξηγήσει ο ATIMAN.Ποτε ακριβως το ειπαν αυτο? Link to comment Share on other sites More sharing options...
NikosD Αύγουστος 27, 2010 Author #66 Κοινοποίηση Αύγουστος 27, 2010 Ποτε ακριβως το ειπαν αυτο?Ποιο από όλα πότε το είπαν και ποιοι?Αν εννοείς οι developers της ΑΤΙ σχετικά με το UHD, το είπαν στα release notes του Catalyst 10.4Αν εννοείς τους developers των εταιρειών software που τους διαψεύδουν, μπορώ να σου στείλω αλληλογραφία στην οποία ισχυρίζονται ότι το σημερινό hardware - η UVD 2.x - δεν μπορεί να παίξει 4K αναλύσειςΓια το SD περιμένουμε τις δικές σου εξηγήσεις. Link to comment Share on other sites More sharing options...
atiman Αύγουστος 27, 2010 #67 Κοινοποίηση Αύγουστος 27, 2010 Αν θυμαμαι καλα το release_notes του 10.4 ελεγε, οτι αυτη η δυνατοτητα υποστηριζεται σε οσους players την υποστηριζουν.Για τους μηχανικους των προγραμματων players δεν θα πω εγω κατι..Οσον αφορα το DXVA L5.1 και το DXVA SD, το ενα οντως αναιρει το αλλο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
NikosD Αύγουστος 27, 2010 Author #68 Κοινοποίηση Αύγουστος 27, 2010 Αν θυμαμαι καλα το release_notes του 10.4 ελεγε, οτι αυτη η δυνατοτητα υποστηριζεται σε οσους players την υποστηριζουν.Για τους μηχανικους των προγραμματων players δεν θα πω εγω κατι..Οσον αφορα το DXVA L5.1 και το DXVA SD, το ενα οντως αναιρει το αλλο.Σωστά το λες. Σε όσους players το υποστηρίζουν.Δεν έχω βρει ούτε έναν player και τους κυνηγάω με το τουφέκι.Με όσους επικοινωνώ μου λένε και ότι το hardware δεν μπορεί και ότι η ATI δεν το υποστηρίζει. Κάποιος λέει ψέματα. Δεν μπορούν να ισχύουν και τα λεγόμενα της ATI και τα λεγόμενα των κατασκευαστών video players. Γιατί δεν δίνει ένα χεράκι η ATI, να ξεκολλήσει τα παιδιά και να το φτιάξουν?Ούτε την κολλητή της την Cyberlink δεν βοηθάει? Link to comment Share on other sites More sharing options...
chroma Αύγουστος 27, 2010 #69 Κοινοποίηση Αύγουστος 27, 2010 Μπορεί να παραθέσει κάποιος ένα SD H264 που έχει artifacts γιατί δεν έχω παρατηρήσει κάποιο τέτοιο πρόβλημα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
NikosD Αύγουστος 27, 2010 Author #70 Κοινοποίηση Αύγουστος 27, 2010 Μπορεί να παραθέσει κάποιος ένα SD H264 που έχει artifacts γιατί δεν έχω παρατηρήσει κάποιο τέτοιο πρόβλημα.Για να το δεις αυτό θα πρέπει να παίξεις υποχρεωτικά το video σε DXVA σε κάποιον player και όχι στην CPU.Το MPC-HC, ας πούμε έχει επιλογή να αποφύγεις το DXVA στο SD για αυτόν ακριβώς τον λόγο.Να μην δεις Artifacts.Sample εδώ (anime):[ame]http://rapidshare.com/files/415492369/1.Suzumiya_Haruhi_no_Yuuutsu_-_C4_-_Special_Ending_-__Hitsuji__e569a2b7_700x480_30fpsRRef11.mkv.html[/ame] Link to comment Share on other sites More sharing options...
z3et Αύγουστος 27, 2010 #71 Κοινοποίηση Αύγουστος 27, 2010 Στο συστημα της υπογραφης, με WMP12 και KMPlayer+CoreAVC με τους 258.96 παιρνω το ιδιο αποτελεσμα.Ηχος ναι, εικονα οχι, κρασαρισμα/σκαλωμα οχι. Link to comment Share on other sites More sharing options...
chroma Αύγουστος 27, 2010 #72 Κοινοποίηση Αύγουστος 27, 2010 Για να το δεις αυτό θα πρέπει να παίξεις υποχρεωτικά το video σε DXVA σε κάποιον player και όχι στην CPU.Το MPC-HC, ας πούμε έχει επιλογή να αποφύγεις το DXVA στο SD για αυτόν ακριβώς τον λόγο.Να μην δεις Artifacts.Sample εδώ (anime):http://rapidshare.com/files/415492369/1.Suzumiya_Haruhi_no_Yuuutsu_-_C4_-_Special_Ending_-__Hitsuji__e569a2b7_700x480_30fpsRRef11.mkv.htmlΠράγματι με mpchc και dxva έχω artifacts σε αυτό το video. Link to comment Share on other sites More sharing options...
NikosD Αύγουστος 28, 2010 Author #73 Κοινοποίηση Αύγουστος 28, 2010 Έκανα περισσότερα test με το σύστημα μου Win 7 x64 - E7300@2.83GHz - Radeon 5750 - Catalyst 10.8 και βρήκα τα εξής: Όλες οι δοκιμές έγιναν με τις 32 Bit εκδόσεις των players και codecs 1) Με τα συγκεριμένα video 4K ως γνωστόν δεν μπορούμε να έχουμε DXVA από κανέναν player. Με τους παρακάτω Players/ codecs έχουμε crash και BSOD όταν ενεργοποιούμε DXVA a) VLC 1.1.4 MPC-HC v1.3.2354 (Internal filter) c) FFdshow tryouts rev. 3546 d) DivX H.264 v1.2.1 (DivX 8) Με τους παρακάτω Players ΔΕΝ έχουμε BSOD, αλλά έχουμε είτε μαύρη οθόνη και παίζει μόνο ήχος, είτε τίποτα a) WMP12 PowerDVD 10 c) Splash Pro v1.1.0 2) Τα παραπάνω είναι λίγο-πολύ γνωστά. Αυτό που δεν είναι γνωστό είναι ότι κατάφερα να παίξω σε πολύ ικανοποιητικό βαθμό τα clips αυτά σε CPU mode με 2core processor. Στα περισσότερα έπιασα 20fps με ελάχιστα προβλήματα στον ήχο και σε κάποια 24fps. Για όσους έχουν 2core processor οι παρακάτω players/ codecs ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΝ την δουλειά 1) VLC 1.1.4 (είναι Single Threaded) 2) MPC-HC v1.3.2354 (Internal filter είναι Single Threaded - παρόλο που έχει επιλογή για αριθμό Threads δεν έπαιξε) 3) FFDShow rev 3546 - libavc (είναι Single Threaded) 4) Nanocosmos v1.4.03 (είναι Multi threaded αλλά πιο αργό από το Single Threaded libavc!) 5) Splash Pro v1.10 (είναι Multi Threaded και το ταχύτερο ΟΛΩΝ των CPU players - αλλά δεν υποστηρίζει αναλύσεις πάνω από 1080p ούτε στην CPU, ούτε στην GPU) 6) CoreAVC v2.0 (είναι Multi Threaded και Second best στην CPU - αλλά δεν υποστηρίζει αναλύσεις 4Κ (μαύρη οθόνη) 7) PowerDVD 10 (δεν κατάφερα να το κάνω να παίξει) Τα μόνα codecs που παίζουν γρήγορα σε CPU only είναι: 1) FFDShow rev 3546 - ffmpeg-mt (Multi Threaded version of FFMpeg) 2) DivX H.264 v1.2.1 (DivX 8) - (Multi Threaded) Αν έχω νέα για DXVA 4K player θα επανέλθω Link to comment Share on other sites More sharing options...
hyperion Αύγουστος 28, 2010 #74 Κοινοποίηση Αύγουστος 28, 2010 παντως εγω τα ακουω λιγο...πολυ στο θεμα υπερβολικα, εγ τα παιζω ανετοτατα ολα στον η/υ μου με APPLE QUICKTIME PRO PLAYER...το quicktime για τετοια βιντεο ειναι λουκουμι...!!! το 4κ τι 8κ αν ειναι .mp4...για πλακα..!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
atiman Αύγουστος 28, 2010 #75 Κοινοποίηση Αύγουστος 28, 2010 Παρατυπως στο επομενο πακετο σε λιγες μερες θα ανοιξω καποιες παραπανω video δυνατοτητες για δοκιμες. Link to comment Share on other sites More sharing options...
freestyler7 Αύγουστος 28, 2010 #76 Κοινοποίηση Αύγουστος 28, 2010 Και μερικά δείγματα ακόμα - μεγαλύτερα με πιο πλούσιο περιεχόμενο από 90ΜΒ έως 100ΜΒ:http://rapidshare.com/files/415029943/YouTube_-_The_Birth_of_a_Violin-4096x2304_24fpsRef1.mp4.htmlhttp://rapidshare.com/files/415036569/YouTube_-_Life_in_the_Garden-4096x2304_24fpsRef1.mp4.htmlΚατέβασα το garden video κατευθείαν από youtube σε mp4, 280 mb περίπου.Παίζει απολύτως τέλεια, καρφωμένο στα 24 fps (0 dropped).Και σε full screen δεν πέφτουν καθόλου τα fps απ'οσο βλέπω με το μάτι.Mpc-hd - klite codecs - haali renderer output.Intel core 2 duo e8500 @ 3.9 ghzΧωρίς dvxa. To έχω μόνιμα disabled γιατί μου την σπάει που η εικόνα αντί για μαύρο background έχει κάτι σαν γκρι. Και καμιά φορα αλλάζει απο σκηνή σε σκηνή. Δεν θέλω να μπλέκω με shaders σε ev preset etc και έτσι απλά αφήνω τον επεξεργαστή να κάνει δουλειά.Στο video η χρήση ήταν στα 55% περίπου όλη την ώρα. (both cores) Link to comment Share on other sites More sharing options...
leros2004 Αύγουστος 28, 2010 #77 Κοινοποίηση Αύγουστος 28, 2010 Δοκιμάζοντας βίντεο με το κοριτσάκι και τον παππού πριν λίγο, σε c2d@4.0ghz με 5850 δεν αντιμετώπισα κανένα πρόβλημα με τον MPC HomeCinema 64bit, τα ρολόγια της 5850 πηγαίνουν στο 725/1000 απο 157/300 και Load περίπου 25% . Προσωπικά δεν βλέπω κάποιο λόγο να ψάξω με ποιόν τρόπο το παίζει..... Link to comment Share on other sites More sharing options...
NikosD Αύγουστος 29, 2010 Author #78 Κοινοποίηση Αύγουστος 29, 2010 Παρατυπως στο επομενο πακετο σε λιγες μερες θα ανοιξω καποιες παραπανω video δυνατοτητες για δοκιμες.Θετική εξέλιξη.Περιμένουμε post και εδώ, για να το τσεκάρουμε.Άνοιξε το H.264 UHD DXVA αν μπορείς, να δούμε τι δυνατότητες έχει τελικά το ASIC της UVD2.2Thanks Link to comment Share on other sites More sharing options...
atiman Αύγουστος 29, 2010 #79 Κοινοποίηση Αύγουστος 29, 2010 Αυτα τα πραγματα δεν ειναι για παιγνιδι. Ειπα οτι θα ανοιξω "καποιες"... Link to comment Share on other sites More sharing options...
NikosD Αύγουστος 29, 2010 Author #80 Κοινοποίηση Αύγουστος 29, 2010 Αυτα τα πραγματα δεν ειναι για παιγνιδι. Ειπα οτι θα ανοιξω "καποιες"...Μα όλη η φασαρία για αυτό γίνεται. Είναι το πιο ενδιαφέρον κομμάτι του DXVA αυτή την εποχή.Τα υπόλοιπα είναι πολύ δεύτερα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.