chroma Αύγουστος 25, 2010 #21 Κοινοποίηση Αύγουστος 25, 2010 Επειδή είναι ενδιαφέρουσα συζήτηση και υπάρχει καλή πληροφορία που θα χαθεί μέσα στο cataclysm megathread, μετακίνησα τις δημοσιεύσεις σας σε νέο θέμα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
NoDsl Αύγουστος 25, 2010 #22 Κοινοποίηση Αύγουστος 25, 2010 Ειναι αξιον αποριας το γιατι δεν καταλαβαινουμε οτι ο κυριος "υπευθυνος" για την σωστη αναπαραγωγη ειναι ο video player...Τι θα σου κανει ο driver η το PC εαν κρασαρει η αδυνατει ο player? Απουσια υποστηριξης των codecs δεν δικαιολογει "κρασαρισμα". Θα επρεπε να συμβει αυτο με την Nvidia (ηχος χωρις εικονα). Το κρασαρισμα οφειλεται μονο στην απουσια - αδυναμια υποστηριξης του codec + του driver απο το player.Ειναι απολυτως ετσι...Υπάρχει Player με υποστήριξη του codec + του driver; Link to comment Share on other sites More sharing options...
NikosD Αύγουστος 25, 2010 Author #23 Κοινοποίηση Αύγουστος 25, 2010 Real Player είναι εντάξει.nanocosmos decoder είναι εντάξει.cheersΌταν λες εντάξει εννοείς ότι έχεις GPU acceleration στα συγκεκριμένα video με ATI Radeon ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikpoth Αύγουστος 25, 2010 #24 Κοινοποίηση Αύγουστος 25, 2010 Πράγματι στα 3 video που δοκίμασα έχω μονο ήχο χωρίς εικόνα.τα video λειτουργούν κανονικά μονο με την χρήση cpu.δοκίμασα με kmp και vlc.καμια πρόταση για κάποιον άλλο player? Link to comment Share on other sites More sharing options...
atiman Αύγουστος 25, 2010 #25 Κοινοποίηση Αύγουστος 25, 2010 Υπάρχει Player με υποστήριξη του codec + του driver;Players που χρησιμοποιουν το AVIVO παρεχουν πληρη υποστηριξη του driver, για την πληρη υποστηριξη των codecs ομως δεν ειναι σιγουρο. Απο την αλλη, τετοιες υψηλες αναλυσεις πρακτικα ειναι "αχρηστες", οποτε τετοιου ειδους δοκιμες ειναι μονο δοκιμες. Link to comment Share on other sites More sharing options...
hyperion Αύγουστος 25, 2010 #26 Κοινοποίηση Αύγουστος 25, 2010 Ειναι αξιον αποριας το γιατι δεν καταλαβαινουμε οτι ο κυριος "υπευθυνος" για την σωστη αναπαραγωγη ειναι ο video player...Τι θα σου κανει ο driver η το PC εαν κρασαρει η αδυνατει ο player? Απουσια υποστηριξης των codecs δεν δικαιολογει "κρασαρισμα". Θα επρεπε να συμβει αυτο με την Nvidia (ηχος χωρις εικονα). Το κρασαρισμα οφειλεται μονο στην απουσια - αδυναμια υποστηριξης του codec + του driver απο το player.Ειναι απολυτως ετσι...Αμφιβαλλω, βγαζει ματι οτι φταιει η ΑΤΙ, οταν κρασαρει ο οδηγος και λεει δεν ανταποκρινεται, και οταν κρασαρει η καρτα γραφικων γιατι εχω καποια τεχνικη γνωση και ματια ωστε να ξεχωριζω το κρασαρισμα εφαρμογης, φριζαρισμα επεξεργαστη, και θανατος της gpu, και βλεπω οτι αυτο συμβαινει μονο οταν εχει προβλημα η καρτα γραφικων, αλλα επειδη συμβαινει στο 50%+ χρηστων, φταινε οι οδηγοι...ειναι προφανες οτι η ΑΤΙ, καμια φορα για να εντυπωσιασει λεει οτι υποστηριζονται πολλα σε καθε νεο οδηγο, οπως το σουπερ φιξ για το battlefield2...ετσι και με την αναπαραγωγη βιντεο, δυστυχως μια 9600 GT αποδειχτηκε ανωτερη απο την hd5850 μου σε αυτο τον τομεα αναπαραγωγης βιντεο υψηλης αναλυσης...!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
NoDsl Αύγουστος 25, 2010 #27 Κοινοποίηση Αύγουστος 25, 2010 Players που χρησιμοποιουν το AVIVO παρεχουν πληρη υποστηριξη του driver, για την πληρη υποστηριξη των codecs ομως δεν ειναι σιγουρο. Απο την αλλη, τετοιες υψηλες αναλυσεις πρακτικα ειναι "αχρηστες", οποτε τετοιου ειδους δοκιμες ειναι μονο δοκιμες.Μπορείς να μου πείς συγκεκριμένα έναν τέτοιο player? Όνομα να το δοκιμάσω please. Τουλάχιστον να δώ οτι δεν έχω artifacts σε sd Η264. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dmarccos Αύγουστος 25, 2010 #28 Κοινοποίηση Αύγουστος 25, 2010 Δοκιμασε το Splash Pro Link to comment Share on other sites More sharing options...
NikosD Αύγουστος 25, 2010 Author #29 Κοινοποίηση Αύγουστος 25, 2010 Players που χρησιμοποιουν το AVIVO παρεχουν πληρη υποστηριξη του driver, για την πληρη υποστηριξη των codecs ομως δεν ειναι σιγουρο. Απο την αλλη, τετοιες υψηλες αναλυσεις πρακτικα ειναι "αχρηστες", οποτε τετοιου ειδους δοκιμες ειναι μονο δοκιμες.Μόλις πριν λίγο καιρό, το Full HD - 1920 x 1080 και μάλιστα το 1080p, θεωρούνταν όνειρο θερινής νυκτός.Τώρα το έχουν όλοι - Τηλεοράσεις, Projectors, Monitors και φυσικά υπάρχει και μπόλικο content σε 1920 x 1080.Σε πολύ λίγο καιρό και οι αναλύσεις πάνω από αυτό το όριο - 1920 x 1080 θα είναι ψωμοτύρι.Από την στιγμή που η ATI υποστηρίζει αυτές τις αναλύσεις από τον Catalyst 10.4 και μετά, δεν θα πρέπει να πιέσουμε εμείς την ΑΤΙ και η ATI τους developers των εταιρειών που φτιάχνουν Video Players ώστε να έχουμε ΣΗΜΕΡΑ υποστήριξη σε UHD (4096 x 2304).Αλλιώς γιατί η ΑΤΙ το δήλωσε στους Catalyst 10.4 ? Δεν θα πρέπει να κάνει κινήσεις η ATI προς την κατεύθυνση και της πραγματικής υπολοποίησης?Ή απλά μας ενημέρωσε ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
atiman Αύγουστος 25, 2010 #30 Κοινοποίηση Αύγουστος 25, 2010 Αμφιβαλλω, βγαζει ματι οτι φταιει η ΑΤΙ, οταν κρασαρει ο οδηγος και λεει δεν ανταποκρινεται, και οταν κρασαρει η καρτα γραφικων γιατι εχω καποια τεχνικη γνωση και ματια ωστε να ξεχωριζω το κρασαρισμα εφαρμογης, φριζαρισμα επεξεργαστη, και θανατος της gpu, και βλεπω οτι αυτο συμβαινει μονο οταν εχει προβλημα η καρτα γραφικων, αλλα επειδη συμβαινει στο 50%+ χρηστων, φταινε οι οδηγοι...ειναι προφανες οτι η ΑΤΙ, καμια φορα για να εντυπωσιασει λεει οτι υποστηριζονται πολλα σε καθε νεο οδηγο, οπως το σουπερ φιξ για το battlefield2...ετσι και με την αναπαραγωγη βιντεο, δυστυχως μια 9600 GT αποδειχτηκε ανωτερη απο την hd5850 μου σε αυτο τον τομεα αναπαραγωγης βιντεο υψηλης αναλυσης...!!!Εχεις ακουσει αυτο που λεει "τα φαινομενα απατουν"?Εχω εξηγησει στον NikosD μεσω ΠΜ (σε γενικες γραμμες) καποια πραγματα για το τι συμβαινει, πως συμβαινει και τι φταιει.Edit,,NikosD, η ΑΤΙ οντως "ενημερωσε" οτι πλεον μπορει. Οι "αλλοι" (players) τι κανουν? τι θα κανουν? Link to comment Share on other sites More sharing options...
NikosD Αύγουστος 25, 2010 Author #31 Κοινοποίηση Αύγουστος 25, 2010 Εχεις ακουσει αυτο που λεει "τα φαινομενα απατουν"?Εχω εξηγησει στον NikosD μεσω ΠΜ (σε γενικες γραμμες) καποια πραγματα για το τι συμβαινει, πως συμβαινει και τι φταιει.Edit,,NikosD, η ΑΤΙ οντως "ενημερωσε" οτι πλεον μπορει. Οι "αλλοι" (players) τι κανουν? τι θα κανουν?Εγώ - παρόλο που δεν είμαι η ATI - έχω αρχίσει και στέλνω emails σε διάφορους κατασκευαστές Video Players να το δουν το θέμα πιο ζεστά. Δηλαδή κάνω την δουλειά της ATI.Θέλω να ελπίζω ότι ΔΕΝ θα πάρω απαντήσεις από αυτούς, του στυλ:1) Τα έχουμε πει στην ATI αλλά δεν κάνει τίποτα2) Δεν βγάζουμε άκρη με τους drivers που φτιάχνει3) Δεν βρίσκουμε κανέναν να συνεννοηθούμεΘα δούμε... Link to comment Share on other sites More sharing options...
atiman Αύγουστος 25, 2010 #32 Κοινοποίηση Αύγουστος 25, 2010 Σκεψου λογικα.!Σκεψου ολοι οι video players που και πως ειναι "χτισμενοι" εως σημερα... Link to comment Share on other sites More sharing options...
NikosD Αύγουστος 25, 2010 Author #33 Κοινοποίηση Αύγουστος 25, 2010 Σκεψου λογικα.!Σκεψου ολοι οι video players που και πως ειναι "χτισμενοι" εως σημερα...Πάντα λογικά σκέφτομαι - τετράγωνα.Και με βάση την τετράγωνη λογική σου λέω το εξής.Η ATI και η κάθε ATI όταν βρίσκεται σε δύσκολη θέση λέει:Παιδιά, εγώ το καθήκον μου το έκανα. Σας παραδίδω αυτό το hardware, σας δίνω και αυτόν τον driver και τώρα παίξτε μπάλα εσείς.ΛΑΘΟΣΕίναι στην ΕΥΘΥΝΗ της ATI, αν θέλει να λέγεται μεγάλη εταιρεία, να κυνηγήσει το θέμα μέχρι τέλους και να πείσει/ψήσει/πληρώσει/λαδώσει τους developers των άλλων εταιρειών που φτιάχνουν video players να ασχοληθούν μαζί της και με τα προϊόντα που φτιάχνει.Αλλιώς, αν δεν μπορεί να το κάνει αυτό, ας φτιάξει η ATI έναν video player και ας τον δώσει στον κόσμο. Έναν video player διαφήμιση της εταιρείας, που θα μπορεί να κάνει ότι η ATI έχει υποσχεθεί κατά καιρούς στο θέμα του video.Ε, αν δεν μπορεί να κάνει ούτε αυτό, τότε...Γιατί ο τελικός καταναλωτής δεν θα κάτσει να ψάξει ποιος φταίει. Θα πει απλά:Βάζω ATI και μου κρασάρει το σύστημα όταν παίζω το τάδε Video.Βάζω Nvidia και παίζει το ίδιο video.Γεια σου ATI, χάρηκα για την γνωριμία.Καλωσήλθες Nvidia. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aias Αύγουστος 25, 2010 #34 Κοινοποίηση Αύγουστος 25, 2010 με media player classic παιζουν κανονικα με 8% cpu usuage Link to comment Share on other sites More sharing options...
atiman Αύγουστος 25, 2010 #35 Κοινοποίηση Αύγουστος 25, 2010 Πάντα λογικά σκέφτομαι - τετράγωνα.Και με βάση την τετράγωνη λογική σου λέω το εξής.Η ATI και η κάθε ATI όταν βρίσκεται σε δύσκολη θέση λέει:Παιδιά, εγώ το καθήκον μου το έκανα. Σας παραδίδω αυτό το hardware, σας δίνω και αυτόν τον driver και τώρα παίξτε μπάλα εσείς.ΛΑΘΟΣΕίναι στην ΕΥΘΥΝΗ της ATI, αν θέλει να λέγεται μεγάλη εταιρεία, να κυνηγήσει το θέμα μέχρι τέλους και να πείσει/ψήσει/πληρώσει/λαδώσει τους developers των άλλων εταιρειών που φτιάχνουν video players να ασχοληθούν μαζί της και με τα προϊόντα που φτιάχνει.Αλλιώς, αν δεν μπορεί να το κάνει αυτό, ας φτιάξει η ATI έναν video player και ας τον δώσει στον κόσμο. Έναν video player διαφήμιση της εταιρείας, που θα μπορεί να κάνει ότι η ATI έχει υποσχεθεί κατά καιρούς στο θέμα του video.Ε, αν δεν μπορεί να κάνει ούτε αυτό, τότε...Γιατί ο τελικός καταναλωτής δεν θα κάτσει να ψάξει ποιος φταίει. Θα πει απλά:Βάζω ATI και μου κρασάρει το σύστημα όταν παίζω το τάδε Video.Βάζω Nvidia και παίζει το ίδιο video.Γεια σου ATI, χάρηκα για την γνωριμία.Καλωσήλθες Nvidia.Σαφως και διαφωνω μαζι σου.Κι ομως ΣΗΜΕΡΑ ο τελικος καταναλωτης (οπως οφειλει) και θα το ψαξει πριν, αλλα και μετα, για το ποιος φταιει μιας και ξερει οτι δεν αγορασε "ψυγειο", εχει καταλληλες γνωσεις και εμπειρια.Ο αδαης καταναλωτης, της γενιας το βαλαμε κι οφειλει να "παιξει" μονο του, ισως κανει αυτο που λες (δυστυχως αυτη η εποχη εχει περασει)...Θα πρεπει ομως να εχει το σθενος να πει δεν ξερω, δεν το εψαξα, οχι φταιει ΣΙΓΟΥΡΑ ο ταδε, φατε τον... Link to comment Share on other sites More sharing options...
sstav Αύγουστος 25, 2010 #36 Κοινοποίηση Αύγουστος 25, 2010 να καταλάβω κάτι καλύτερα...με του 10.4 παίζουν τζάμι τα βίντεο και με τους νέους χαλάει η μαγια; ή ποτέ δεν έπαιζαν; Με 3800/4800 και AVIVO παίζουν; Link to comment Share on other sites More sharing options...
NikosD Αύγουστος 25, 2010 Author #37 Κοινοποίηση Αύγουστος 25, 2010 Και μερικά δείγματα ακόμα - μεγαλύτερα με πιο πλούσιο περιεχόμενο από 90ΜΒ έως 100ΜΒ:[ame]http://rapidshare.com/files/415029943/YouTube_-_The_Birth_of_a_Violin-4096x2304_24fpsRef1.mp4.html[/ame][ame]http://rapidshare.com/files/415036569/YouTube_-_Life_in_the_Garden-4096x2304_24fpsRef1.mp4.html[/ame] Link to comment Share on other sites More sharing options...
NikosD Αύγουστος 25, 2010 Author #38 Κοινοποίηση Αύγουστος 25, 2010 να καταλάβω κάτι καλύτερα...με του 10.4 παίζουν τζάμι τα βίντεο και με τους νέους χαλάει η μαγια; ή ποτέ δεν έπαιζαν; Με 3800/4800 και AVIVO παίζουν;Δεν έπαιξαν ποτέ και δεν έχουν παίξει ακόμη με GPU acceleration σε καμία κάρτα ATI με οποιοδήποτε driver.Ανακοινώθηκε από την ATI ότι μπορούν να αναπαραχθούν με GPU acceleration από τους Catalyst 10.4 και μετά κάτι που ακόμα δεν ισχύει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mellodos Αύγουστος 25, 2010 #39 Κοινοποίηση Αύγουστος 25, 2010 Όσον αφορά τα 4κ κλίπς έκανα κάποιες πιο εκτετεταμένες δοκιμές αυτήν την φορά στην panasonic , κλειδωμένος 1920χ1080 23.97 hz με player πάντα τον mpc-hc και 10.4 cat.Καταρχήν στην παρούσα φάση το dxva απλά το ξεχνάμε. Μετά oι μόνοι codecs που μου έπαιξαν software είναι ο internal ffmpeg του mpc και ο nanocosmos codec που ανέφερε ένα παιδί πριν.Τα αποτελέσματα μεταξύ τους διαφέρουν όμως.Το ότι πατάμε play σε ένα κλίπ και βλέπουμε ότι μας τρέχει , δεν σημαίνει ότι τρέχει και σωστά. Και εξηγώ βάσει αποτελεσμάτων : Καταρχήν να σημειώσω πως όλα τα κλίπς του youtube είναι 4096x2304 23.97 hz. Οι μετρήσεις έγιναν με το display stats του mpc-hc.Όπως προείπα η tv ήταν ήδη κλειδωμένη στα 23.97hz - πολύ σημαντικό για να γίνει σωστή μέτρηση.1)ffmpeg internal codec : Σε πολλές και συγκεκριμένες στιγμές των κλίπ υπάρχει πτώση frames περίπου μέχρι τα 18 , κάτι που είναι ορατό και με γυμνό μάτι.Τα frames γενικά παίζουν συνεχώς 22-18 χωρίς σταματημό.Το cpu usage παίζει 10% με 16% σε όλα τα video.2)nanocosmos codec: Αν και υπάρχει ένα σκαμπανέβασμα, έχει πολύ πιο σταθερά frames τα οποία δεν πέφτουν κάτω απο 22 πουθενά , μάλιστα σε κάποιες σκηνές παίζει κολλημένα 23.97.Ακόμα και έτσι βέβαια απέχει αρκετά απο τον όρο "σωστή αναπαραγωγή".Το cpu usage εδώ έφτασε και 31%Για μένα λίγη σημασία φέρει ο player. Όλο το ζουμί είναι στον codec+driver και απλά προτείνω να μην ταλαιπωρούμαστε άλλο γιατί κανείς δεν φαίνεται να ασχολείται σοβαρά με αναπαραγωγή 4κ περιεχομένου προς το παρόν.Επίσης κρατάω και μια πισινή για την ορθότητα αυτών των κλίπς διότι κακό ριπάρισμα=κακη αναπαραγωγή. Link to comment Share on other sites More sharing options...
NikosD Αύγουστος 25, 2010 Author #40 Κοινοποίηση Αύγουστος 25, 2010 Όσον αφορά τα 4κ κλίπς έκανα κάποιες πιο εκτετεταμένες δοκιμές αυτήν την φορά στην panasonic , κλειδωμένος 1920χ1080 23.97 hz με player πάντα τον mpc-hc και 10.4 cat.Καταρχήν στην παρούσα φάση το dxva απλά το ξεχνάμε. Μετά oι μόνοι codecs που μου έπαιξαν software είναι ο internal ffmpeg του mpc και ο nanocosmos codec που ανέφερε ένα παιδί πριν.Τα αποτελέσματα μεταξύ τους διαφέρουν όμως.Το ότι πατάμε play σε ένα κλίπ και βλέπουμε ότι μας τρέχει , δεν σημαίνει ότι τρέχει και σωστά. Και εξηγώ βάσει αποτελεσμάτων : Καταρχήν να σημειώσω πως όλα τα κλίπς του youtube είναι 4096x2304 23.97 hz. Οι μετρήσεις έγιναν με το display stats του mpc-hc.Όπως προείπα η tv ήταν ήδη κλειδωμένη στα 23.97hz - πολύ σημαντικό για να γίνει σωστή μέτρηση.1)ffmpeg internal codec : Σε πολλές και συγκεκριμένες στιγμές των κλίπ υπάρχει πτώση frames περίπου μέχρι τα 18 , κάτι που είναι ορατό και με γυμνό μάτι.Τα frames γενικά παίζουν συνεχώς 22-18 χωρίς σταματημό.Το cpu usage παίζει 10% με 16% σε όλα τα video.2)nanocosmos codec: Αν και υπάρχει ένα σκαμπανέβασμα, έχει πολύ πιο σταθερά frames τα οποία δεν πέφτουν κάτω απο 22 πουθενά , μάλιστα σε πολλές σκηνές παίζει κολλημένα 23.97.Ακόμα και έτσι βέβαια απέχει αρκετά απο τον όρο "σωστή αναπαραγωγή".Το cpu usage εδώ έφτασε και 31%Για μένα λίγη σημασία φέρει ο player. Όλο το ζουμί είναι στον codec+driver και απλά προτείνω να μην ταλαιπωρούμαστε άλλο γιατί κανείς δεν φαίνεται να ασχολείται σοβαρά με αναπαραγωγή 4κ περιεχομένου προς το παρόν.Επίσης κρατάω και μια πισινή για την ορθότητα αυτών των κλίπς διότι κακό ριπάρισμα=κακη αναπαραγωγή.Καλές δοκιμές όπως τις περιγράφεις.Δοκίμασε αν δεν σου κάνει κόπο, τα δύο καινούργια clips που έβαλα.Είναι μεγαλύτερα, πιο επαγγελματικά και με πιο ωραίο περιεχόμενο.Τα πρώτα ήταν πιο φτωχά, ήταν η αρχή. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.