NikosD Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 20, 2010 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 20, 2010 Απολυτως ορθη παρατηρηση.Στο σύστημα μου Win 7 64bit - Radeon 5750 - Catalyst 10.7 Official έχω τα εξής θέματα σε σχέση με το DXVA (Video Acceleration):1) Δεν επιταχύνονται πλήρως τα video με format MPEG-2. Υπάρχουν τα DXVA profiles ModelMPEG2_A, ModelMPEG2_C και Model MPEG2_IDCT, αλλά όχι το πλήρες ModelMPEG2_VLD. Έχουμε δηλαδή partial και όχι Full acceleration.Γνωρίζει κάποιος πότε θα έχουμε full MPEG-2 acceleration, όπως διαφημίζει η ATI εδώ και μερικά χρόνια?2) Τα MPEG-4 ASP (DivX, Xvid κτλ) δεν επιταχύνονται ούτε μερικώς, ούτε πλήρως. Δεν επιταχύνονται καθόλου. Οι κάρτες της Nvidia με VP4 υποστηρίζουν αυτή την επιτάχυνση.Γνωρίζει κάποιος πότε θα έχουμε MPEG-4 ASP acceleration, όπως διαφημίζει η ATI εδώ και μερικά χρόνια?3) Η επιτάχυνση DXVA σε WMV και VC-1 είναι προβληματική. Ο built in Windows Media Player 12, το Nero ShowTime και το MPC – HC δεν έχουν κάθόλου WMV acceleration. Μόνο από PowerDVD 9 ή 10 μπορείς να έχεις full WMV acceleration και από VLC (με λιγότερο acceleration). Το VC-1 δεν το επιταχύνει ο WMP12 αλλά ούτε και το PowerDVD 10. Μόνο ο MPC-HC.Είναι δυνατόν η ATI και η Microsoft να τα έχουν καταφέρει έτσι, ώστε ο built-in Video Player των Windows 7 (WMP12) να μην έχει acceleration στα δικά του format (WMV, VC-1) ?4) Το acceleration του H.264 σε SD έχει χαλάσει (εμφανίζει corrupted frames) εδώ και κάτι μήνες από τους ίδιους τους developers της ATI. Ακόμα δεν έχει φτιαχτεί. Επίσης, διαφημίστηκε στους Catalyst 10.4 η υποστήριξη Η.264 L5.1 μέχρι και 4K x 2K ανάλυση. Φυσικά και δεν παίζει ΑΚΟΜΑ. Όταν πας να ανοίξεις ένα τέτοιο αρχείο σου εμφανίζεται μαύρη οθόνη στον Video Player ή κρασάρει η εφαρμογή ή κρασάρουν τα Windows.Ξέρει κάποιος πότε θα υλοποιηθούν και αυτά ?Οι Catalyst 10.8 βγαίνουν στα μέσα της επόμενης εβδομάδας. Θα τα έχουν διορθώσει όλα αυτά ? Μακάρι, αλλά δεν νομίζω.Ευχαριστώ ελπίζω να μην σας κούρασα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
wacko_gr Αύγουστος 20, 2010 #2 Κοινοποίηση Αύγουστος 20, 2010 Βασικά θέλω μόνο δύο παρατηρήσεις να κάνω. Το dxva χρησιμοποιείται για να επωμίζεται το βάρος της επεξεργασίας η κάρτα γραφικών και όχι ο επεξεργαστής και άρα να μειώνεται το cpu usage και κατ'επέκταση η κατανάλωση ρεύματος. Όσον αφορά λοιπόν το mpeg-2, δε χρειάζεται να υπάρχει επιτάχυνση, τη στιγμή που χωρίς καθόλου υποστήριξη dxva απασχολεί 1-2% της επεξεργαστικής ισχύος. Επίσης, χρησιμοποιώντας τον Media Player Classic HC, έχεις απ'ότι ξέρω τουλάχιστον, την πληρέστερη δυνατή υποστήριξη dxva στα περισσότερα δυνατά formats, ανεξάρτητα μάλιστα από την κάρτα γραφικών σου (εννοείται ότι θα πρέπει να είναι σχετικά σύγχρονη). Και με vlc έχεις περίπου το ίδιο, αν και ο vlc βασίζεται περισσότερο σε εξωτερικά codecs βελτίωσης της εικόνας και τα οποία φυσικά χρειάζονται απενεργοποίηση για να έχεις dxva. Ο WMΡ 12 και γενικά οποιοσδήποτε Media Player εκτός του hc δεν έχει πλήρη ή καθόλου dxva υποστήριξη. Για όλα υπόλοιπα που αναφέρεις δεν γνωρίζω κάτι γιατί ξεπερνούν το επίπεδο των γνώσεων μου. Θα είχε μεγάλο ενδιαφέρον πάντως η απάντηση στα ερωτήματα σου από κάποιον γνώστη του αντικειμένου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
NikosD Αύγουστος 20, 2010 Author #3 Κοινοποίηση Αύγουστος 20, 2010 Έτσι Νίκο, ματσούκι πρώτο πόστ. Καλώς ήρθες. Πώς και δεν έχεις nVidia; Ε όχι και ματσούκι επειδή έγραψα δυο τρεις αλήθειες. Ο εχθρός του καλού είναι το καλύτερο, λένε Εξάλλου το πολύ το κύριε ελέησον το βαριέται κι ο Θεός Nvidia δεν έχω γιατί επιλέγω να στηρίζω τις μικρές εταιρείες Link to comment Share on other sites More sharing options...
NoDsl Αύγουστος 20, 2010 #4 Κοινοποίηση Αύγουστος 20, 2010 Ευχαρίστως ATIMAN αλλά θα περίμενα ως προγραμματιστής και αρκετά ειδικός στους ATI drivers να τοποθετηθείς τεχνικά για το θέμα και όχι να μου ζητάς να κάνω αναλύσεις των απόψεων μου. Αυτά αργότερα σε κάποιο άλλο thread με κοινωνικά και φιλοσοφικά θέματα.Έθεσα κάποιες συγκεκριμένες τεχνικές ερωτήσεις και θα ήθελα - αν είναι δυνατόν τις αντίστοιχες απαντήσειςΕκτός αν έχω μπει στον φιλολογικό όμιλο "ΠΑΡΝΑΣΣΌΣ" οπότε μπορείς να ξεχάσεις τις ερωτήσεις μουΣε αυτά που λές δίκιο έχεις αλλά με τον τρόπο του "αγανακτισμένου ψηφοφόρου" θα το χάσεις. Ο ΑΤΙΜΑΝ και ο κάθε ατιμαν δεν είναι όλη η ATi ούτε τον πληρώνουμε για να μας κάνει custom drivers. Kαλό θα ηταν να μας πείς αν έχεις στείλει τις ερωτήσεις σου απευθείας στην ATi να δούμε τι σου απάντησαν.Στο θέμα μας τώρα. Χωρίς να θέλω να δικαιολογήσω την ATi σε καμία περίπτωση να δούμε λίγο αυτά που αναφέρεις. Λαμβάνοντας υπόψην τις απαιτήσεις του καιρού μας(εννοώ των παιχνιδιών που παίζονται αυτό τον καιρό, του είδους των video που θα παίξει ο μέσος χρήστης στο pc του κλπ ) πόσο κοινό είναι να συναντήσεις τα προβλήματα που λές;1. Το Model MPEG2_VLD τι επιπλέον προσφέρει σε σχέση με τα άλλα που υποστηρίζονται κανονικά και πόσα dvd θα δείς στο HTPC σου ή στο pc σου σε αυτό το πρότυπο; Λίγο ψάξιμο που έκανα δεν κατάλαβα τι παίζει με αυτό. Και δεν υπάρχουν και πολλές αναφορές.2. Mpeg4 asp? Αρχεία asp ζήτημα να έχω παίξει καμια 10αριά απο τότε που ασχολούμαι με τα pc. Πόσο κοινός τύπος αρχείου είναι;3. Η nVidia παίζει κανονικά WMV και VC-1 μέσω WMP12?4. Η264 σε SD πόσα βγαίνουν; Το ίδιο και σε 4κ. Εκτός απο Anime δεν έχω ξαναδεί να χρησιμοποιούν h264 σε SD.Όλα τα παραπάνω να φτιαχτούν μαζί σου. Αλλά δές το λίγο απο την πλευρά του developer οτι τον κατευθύνει το "κύμα". Γι' αυτό και υπάρχουν για κατέβασμα όλοι οι drivers της ATi/nVidia. Δεν σου κάνει ο 10.7 βάλε αυτόν που σου κάνει. Δεν σου λέει έβγαλα τον 10.7 κόψε το λαιμό σου βάλτονα.τα Αtikmpag BSOD ξερουμε που μπορει να οφειλονται?? Το παθαινω σε dirt 2 με 10.7 και crossfired 4890 με ψιλο O/C Σε single gpu το επαιζα κανονικα το παιχνιδι.Τροφοδοτικό σου περνάει απο το μυαλό; Για βάλτα όλα default να δούμε αν παίξεις. Link to comment Share on other sites More sharing options...
atiman Αύγουστος 20, 2010 #5 Κοινοποίηση Αύγουστος 20, 2010 NikosD, Η παρατηρηση μου περι των αποψεων σου αφορουσε αυτο το σχολιο,, "Ο εχθρός του καλού είναι το καλύτερο, λένεΕξάλλου το πολύ το κύριε ελέησον το βαριέται κι ο Θεός"Ο τροπος γραφης σου δειχνει οντως εναν "αγανακτησμενο" ανθρωπο ο οποιος δεν ρωτα αλλα βαλει και βεβαια ο NoDsl με καλυψε πληρως σε ολα.Σε παραπεμπω εδω σε ενα θεμα που ειμαι σχεδον σιγουρος οτι το εχεις διαβασει για να δεις οτι αυτα που αναφερεις υποστηριζονται σωστα και μαλιστα (κατι που εκει δεν αναφερεται) απο το 2008.Οι υπολοιπες ερωτησεις σου μαλλον πρεπει να απαντηθουν απο τις κατασκευαστριες εταιρειες των προγραμματων και οχι απο την ΑΤΙ.Τεχνικη τοποθετηση νομιζω οτι δεν χρειαζεται διοτι δεν εκανες καμια τεχνικη ερωτηση.Χαιρομαι που υποστηριζεις τις "μικρες" εταιρειες. Η υποστηριξη σου θα ηταν πιο ουσιαστικη εαν επιβραβευες και τις προσπαθειες τους. Σε αντιθετη περιπτωση, δεν χαθηκε και ο κοσμος, πηγαινε με τις "μεγαλες". Link to comment Share on other sites More sharing options...
NoDsl Αύγουστος 21, 2010 #6 Κοινοποίηση Αύγουστος 21, 2010 ....Οι υπολοιπες ερωτησεις σου μαλλον πρεπει να απαντηθουν απο τις κατασκευαστριες εταιρειες των προγραμματων και οχι απο την ΑΤΙ.....Το οτι π.χ στα H264 SD βγάζει artifacts θα πρέπει να το δεί η ΑΤι και όχι κάποιος άλλος. Για να λέμε τα σύκα, σύκα και τη σκάφη, σκάφη.Και το Model MPEG2_VLD θα έπρεπε να υποστηρίζεται σύμφωνα με τη wikipedia "The UVD 2 features full bitstream decoding of H.264/MPEG-4 AVC, VC-1, as well as MPEG2 video streams, and in addition it also supports dual video stream decoding and Picture-in-Picture mode. This makes UVD2 full BD-Live compliant."Εκτός και αν κάνω λάθος κάπου γιατί όσο και αν έψαξα δεν είδα κάπου αναλυτικά τι πρέπει να υποστηρίζει το uvd2.2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
deadshadow Αύγουστος 21, 2010 #7 Κοινοποίηση Αύγουστος 21, 2010 Το οτι π.χ στα H264 SD βγάζει artifacts θα πρέπει να το δεί η ΑΤι και όχι κάποιος άλλος. Για να λέμε τα σύκα, σύκα και τη σκάφη, σκάφη.Και το Model MPEG2_VLD θα έπρεπε να υποστηρίζεται σύμφωνα με τη wikipedia "The UVD 2 features full bitstream decoding of H.264/MPEG-4 AVC, VC-1, as well as MPEG2 video streams, and in addition it also supports dual video stream decoding and Picture-in-Picture mode. This makes UVD2 full BD-Live compliant."Εκτός και αν κάνω λάθος κάπου γιατί όσο και αν έψαξα δεν είδα κάπου αναλυτικά τι πρέπει να υποστηρίζει το uvd2.2διορθωση δεν ειναι σκαφη αλλα σκιαφη(εγριοσυκιες που κανουν κατι μικρα συκα) ;D Link to comment Share on other sites More sharing options...
NoDsl Αύγουστος 21, 2010 #8 Κοινοποίηση Αύγουστος 21, 2010 Οπότε να υποθέσω οτι το cyberlink PowerDVD έχει full υποστήριξη; Link to comment Share on other sites More sharing options...
NikosD Αύγουστος 21, 2010 Author #9 Κοινοποίηση Αύγουστος 21, 2010 NikosD, Η παρατηρηση μου περι των αποψεων σου αφορουσε αυτο το σχολιο,, "Ο εχθρός του καλού είναι το καλύτερο, λένεΕξάλλου το πολύ το κύριε ελέησον το βαριέται κι ο Θεός"Ο τροπος γραφης σου δειχνει οντως εναν "αγανακτησμενο" ανθρωπο ο οποιος δεν ρωτα αλλα βαλει και βεβαια ο NoDsl με καλυψε πληρως σε ολα.Σε παραπεμπω εδω σε ενα θεμα που ειμαι σχεδον σιγουρος οτι το εχεις διαβασει για να δεις οτι αυτα που αναφερεις υποστηριζονται σωστα και μαλιστα (κατι που εκει δεν αναφερεται) απο το 2008.Οι υπολοιπες ερωτησεις σου μαλλον πρεπει να απαντηθουν απο τις κατασκευαστριες εταιρειες των προγραμματων και οχι απο την ΑΤΙ.Τεχνικη τοποθετηση νομιζω οτι δεν χρειαζεται διοτι δεν εκανες καμια τεχνικη ερωτηση.Χαιρομαι που υποστηριζεις τις "μικρες" εταιρειες. Η υποστηριξη σου θα ηταν πιο ουσιαστικη εαν επιβραβευες και τις προσπαθειες τους. Σε αντιθετη περιπτωση, δεν χαθηκε και ο κοσμος, πηγαινε με τις "μεγαλες".Α) Στο θέμα που με παραπέμπεις, αναφέρει ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΑ ΑΝΤΙΘΕΤΑ από αυτά που γράφεις παραπάνω.Ξαναδιάβασε το ολόκληρο. ΑΚΟΜΑ η ATI δεν έχει MPEG2_VLD σε KANENA driver για UVD.Δεν το είχα υπόψη μου, αλλά το άρθρο συμφωνεί μαζί μου γιατί πολύ απλά δεν υποστηρίζεται το χαρακτηριστικό αυτό παρότι η ATI το διαφημίζει.Β) Οι κατασκευάστριες εταιρείες των video players θα απαντήσουν γιατί οι developers της ATI χάλασαν το H.264 SD, ενώ δούλευε μέχρι κάποιον driver?ΉμαρτονΚαι για την διαφημισμένη υποστήριξη του Η.264 L5.1 σε 4Κ x 2K που δεν υφίσταται ?Πάλι οι άλλες εταιρείες φταίνε και όχι η ATI ? Μην φανατίζεσαι τόσο πολύ με καμία εταιρεία, γιατί θολώνει η όραση σου. Ακόμα κι αν έχεις όφελος από κάποια από αυτές. Link to comment Share on other sites More sharing options...
NikosD Αύγουστος 21, 2010 Author #10 Κοινοποίηση Αύγουστος 21, 2010 Το οτι π.χ στα H264 SD βγάζει artifacts θα πρέπει να το δεί η ΑΤι και όχι κάποιος άλλος. Για να λέμε τα σύκα, σύκα και τη σκάφη, σκάφη.Και το Model MPEG2_VLD θα έπρεπε να υποστηρίζεται σύμφωνα με τη wikipedia "The UVD 2 features full bitstream decoding of H.264/MPEG-4 AVC, VC-1, as well as MPEG2 video streams, and in addition it also supports dual video stream decoding and Picture-in-Picture mode. This makes UVD2 full BD-Live compliant."Εκτός και αν κάνω λάθος κάπου γιατί όσο και αν έψαξα δεν είδα κάπου αναλυτικά τι πρέπει να υποστηρίζει το uvd2.2Συμφωνούμε.Επίσης να σου πω ότι τα MPEG 4 ASP είναι τα γνωστά DivX, Xvid κτλΌπως και τα MPEG-2, όταν ανεβαίνουν σε αναλύσεις Full HD - 1920 x 1080 και με πολλά Mbps, η CPU (αναλόγως την αρχιτεκτονική της) μπορεί και να μην τα αναπαράγει σωστά (στο αυθεντικό framerate) ή και καθόλου.Για τα H.264 4K x 2Κ σε παραπέμπω σε κάτι απίστευτα clips που έχει ανεβάσει το YouTube.Αν δεν έχεις 4Core επεξεργαστή και ανώτερο, απλά δεν μπορείς να τα αναπαράγεις. Link to comment Share on other sites More sharing options...
hyperion Αύγουστος 21, 2010 #11 Κοινοποίηση Αύγουστος 21, 2010 δεν εχω καποιο συγκεκριμενο προβλημα παιδια, απλα συμβαινει μονο με madVR σε media player HC, και ανοιγει το crossfire fullscreen, βλεπω "γραμμες" και ψιλοκολλαω, αν μπορει καποιος δοκιμαστε το, να μου πειτε αν μονο εγω το εχω αυτο...δεν γινεται...σε μερικα games που ειπα το παιρνω πισω, εφτιαγε το crossfireX logo..xaxaxaxa μηπως τα ρολογια ειναι διαφορετικα στο πρωτο και δευτερο σε θεμα ταινιας, ξερει κανεις..?? πως πιανετε η συχνοτητα σε τετοιες περιπτωσεις...2D, 3D και στις 2 gpus..?? ειναι φοβερο, μηπως δεν κανει να βλεπεις video με επιταχυνση και των 2 gpus ταυτοχρονα..?? αν μπορει καποιος να το δοκιμασει να μου πει...madvr + mpc hc... Link to comment Share on other sites More sharing options...
NikosD Αύγουστος 23, 2010 Author #12 Κοινοποίηση Αύγουστος 23, 2010 Νικολα δωσε και μη μασας!!!! Μονο φαουλ το πεσιμο στον Atiman, αλλα κατα τ'αλλα εγω μαζι σου! Κραξε εταιριες και Ελληναραδες οσο πιο πολυ μπορεις! Thanks. Το πέσιμο όπως το χαρακτηρίζεις, δεν είναι πέσιμο στον ATIMAN και σε κανέναν ATIMAN. Δεν έχω προσωπικά εδώ μέσα με κανέναν. Είναι πέσιμο στις νοοτροπίες συγκάλυψης, ωχαδερφισμού, πετάμε την μπάλα στην εξέδρα όταν δεν γνωρίζουμε το θέμα κτλ κτλ Link to comment Share on other sites More sharing options...
NikosD Αύγουστος 23, 2010 Author #13 Κοινοποίηση Αύγουστος 23, 2010 Μια μικρη τοποθετηση μονο χωρις να ερχομαι σε αντιπαραθεση με κανεναν.Καλα ολα αυτα αλλα πλεον με τα κτινοι που εχουμε σε υπολογιστικη δυναμη που ειναι 100 φορες δυνατοτερα απο καθε απαιτηση απο καθε software εφαρμογη ,προσωπικα ποτε δεν ειχα προβλημα στο να δω καποιο video σε οποιαδηποτε αναλυση και οσο smooth γινεται.Τωρα αν αυτο γινεται software ή hardware ουτε καν με νοιαζει που ειμαι και λιγο πιο πανω απο εναν casual user ποσο μαλλον να νοιαζει εναν casual user.ΑυταΦίλε Αίαντα δοκίμασε να αναπαράγεις τα παρακάτω video αν θες. Και όποιος άλλος έχει διάθεση για πειραματισμούς με το σύστημα του και θεωρεί ότι η GPU δεν χρειάζεται για τα video clip που κυκλοφορούν.Θα διαπιστώσετε πως με τις σημερινές CPU ΔΕΝ είμαστε καλυμμένοι.Μια συμβουλή είναι να τα κατεβάσετε στον σκληρό δίσκο και να μην δοκιμάσετε να τα παίξετε από τον browser. Επίσης να επιλέξετε να κατεβάσετε τις εκδόσεις σε .mp4 (που είναι H.264 σε υψηλή ανάλυση) και όχι .flvΣε κάθε περίπτωση θα πρέπει ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ να επιλέξετε ανάλυση Original στις επιλογές δεξιά και όχι την default ανάλυση 480p που ξεκινάει το video η οποία είναι πολύ εύκολη.Αν κάνετε δηλαδή απλά κλικ στα παρακάτω links θα δείτε την ανάλυση 480p και όχι την μέγιστη. Θα πρέπει να επιλέξετε εσείς από το menu ανάλυση Original και να κατεβάσετε το video σε .mp4 container.[ame=http://www.youtube.com/watch?v=N0m1XmvBey8&feature=related]YouTube - Life in the Garden (4k resolution)[/ame][ame=http://www.youtube.com/watch?v=D30a61m5byk&feature=related]YouTube - "Lupe" (4k resolution)[/ame][ame=http://www.youtube.com/watch?v=rdQ0i3v_KVY&feature=related]YouTube - (( Secret World )) 4k Footage[/ame][ame=http://www.youtube.com/watch?v=9dgSa4wmMzk&feature=related]YouTube - Surf NYC (4K resolution)[/ame][ame=http://www.youtube.com/watch?v=2BQmjYlsV6A&feature=related]YouTube - The Birth of a Violin[/ame] Link to comment Share on other sites More sharing options...
NikosD Αύγουστος 25, 2010 Author #14 Κοινοποίηση Αύγουστος 25, 2010 Για να μην ταλαιπωρήστε στο YouTube σας έχω 3 μικρά δείγματα στο rapidshare - από 14ΜΒ έως 40ΜΒ - σε H.264 format με ανάλυση UHD (4096 x 2304) για δοκιμές.[ame]http://rapidshare.com/files/414985529/YouTube_-_Troya_HD_Test_4_4096_x_2304_23.97_fps.mp4.html[/ame][ame]http://rapidshare.com/files/414984985/YouTube_-_Kannagi_in_4K_-_2304p__4096x2304_.mp4.html[/ame][ame]http://rapidshare.com/files/414984909/YouTube_-_4096p_Test.mp4.html[/ame]Κάντε τις δοκιμές σας με CPU και GPU και μου λέτε τα αποτελέσματα Link to comment Share on other sites More sharing options...
hyperion Αύγουστος 25, 2010 #15 Κοινοποίηση Αύγουστος 25, 2010 Για να μην ταλαιπωρήστε στο YouTube σας έχω 3 μικρά δείγματα στο rapidshare - από 14ΜΒ έως 40ΜΒ - σε H.264 format με ανάλυση UHD (4096 x 2304) για δοκιμές.http://rapidshare.com/files/414985529/YouTube_-_Troya_HD_Test_4_4096_x_2304_23.97_fps.mp4.html http://rapidshare.com/files/414984985/YouTube_-_Kannagi_in_4K_-_2304p__4096x2304_.mp4.html http://rapidshare.com/files/414984909/YouTube_-_4096p_Test.mp4.html Κάντε τις δοκιμές σας με CPU και GPU και μου λέτε τα αποτελέσματα ω ρε μανα μου τρωω crash στον η/υ, και μετα κανει επανεκκινηση, αφου πρωτα τα παιξει το desktop, "amd driver stopped responding"...εχεις δικιο...τρομερη δουλεια εχει κανει στη χρηση gpu η amd σε αυτο...ευγε για την ανακαλυψη...!!! ελεγα κι εγω γιατι κολλαει το pc στα μεγαλα βιντεο, και νομιζα οτι εφταιγαν codecs...!!! EDIT: πως μπορω τωρα να το βαλω να παιξει μονο με cpu..?? EDIT 2: οτι και να κανω δεν γινεται να τα δω τα βιντεο, συγχαρητηρια στην ΑΤΙ...μεγαλουργησε τετοιο bug να κρασαρει το PC, απιστευτο..!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
mellodos Αύγουστος 25, 2010 #16 Κοινοποίηση Αύγουστος 25, 2010 Δοκίμασα όλα τα 4κ clips με 4870χ2 και gts250. Τα αποτελεσματα: 1)dxva-evr renderer 4870x2 και mpc-hc player συνεβησαν τα εξής: a)Με codec internal h264/avc(dxva)= amd driver stop working και κρασάρισμα Mpc.Έκανα το λάθος και ξαναδοκίμασα με άλλο κλίπ και έφαγα atikmdag.sys bsod Με external codec της cyberlink=atikmdag.sys bsod στα καπάκια. gts250 και kmp player με σχετικά παλιό (περσινό) coreavc codec που υποστηρίζει όμως cuda, το αποτέλεμα ήταν να έχω μόνο ήχο και όχι εικόνα. 2)Software Έτρεξα mpc -hc player με internal ffmpeg codec και όλα τα κλίπ παίξαν αλλά όχι αψεγάδιαστα με το cpu usage να μην ξεπερνάει το 20-25%. Link to comment Share on other sites More sharing options...
NikosD Αύγουστος 25, 2010 Author #17 Κοινοποίηση Αύγουστος 25, 2010 Δοκίμασα όλα τα 4κ clips με 4870χ2 και gts250. Τα αποτελεσματα:1)dxva-evr renderer 4870x2 και mpc-hc player συνεβησαν τα εξής: a)Με codec internal h264/avc(dxva)= amd driver stop working και κρασάρισμα Mpc.Έκανα το λάθος και ξαναδοκίμασα με άλλο κλίπ και έφαγα atikmdag.sys bsod Με external codec της cyberlink=atikmdag.sys bsod στα καπάκια. gts250 και kmp player με σχετικά παλιό (περσινό) coreavc codec που υποστηρίζει όμως cuda, το αποτέλεμα ήταν να έχω μόνο ήχο και όχι εικόνα. 2)Software Έτρεξα mpc -hc player με internal ffmpeg codec και όλα τα κλίπ παίξαν αψεγάδιαστα με το cpu usage να μην ξεπερνάει το 20-25%. Κάνε άλλη μια δοκιμή αν θες. Στο video YouTube - 4096p Test.mp4 όταν θα το παίζεις από την CPU, άνοιξε το FRAPS ή τα statistics του MPC - HC (με Ctrl-4 ανοίγουν) και πες μου αν το frame rate είναι σταθερό στα 29.971 FPS καθόλη την διάρκεια του video. Ο Core i7 920 είναι πολύ δυνατή CPU γιατί είναι 4core με HT βασισμένος σε Nehalem architecture, αλλά το 20% CPU utilization μου φαίνεται πολύ χαμηλό. Εγώ με Core 2 Duo στα 2826 MHz, σχεδόν δεν μπορώ να τα ανοίξω. Βλέπω ένα frame τώρα και ένα frame μετά 10 sec - αν το δω το δεύτερο frame. Με GPU ξεχάστε το. Οι κάρτες της ATI κρασάρουν ή δεν μπορούν. Νομίζω τα ίδια ισχύουν και για τις Nvidia. Υπάρχει κάποιος με 2core processor που μπορεί να αναπαράγει τα video? Link to comment Share on other sites More sharing options...
NikosD Αύγουστος 25, 2010 Author #18 Κοινοποίηση Αύγουστος 25, 2010 ω ρε μανα μου τρωω crash στον η/υ, και μετα κανει επανεκκινηση, αφου πρωτα τα παιξει το desktop, "amd driver stopped responding"...εχεις δικιο...τρομερη δουλεια εχει κανει στη χρηση gpu η amd σε αυτο...ευγε για την ανακαλυψη...!!! ελεγα κι εγω γιατι κολλαει το pc στα μεγαλα βιντεο, και νομιζα οτι εφταιγαν codecs...!!! EDIT: πως μπορω τωρα να το βαλω να παιξει μονο με cpu..?? EDIT 2: οτι και να κανω δεν γινεται να τα δω τα βιντεο, συγχαρητηρια στην ΑΤΙ...μεγαλουργησε τετοιο bug να κρασαρει το PC, απιστευτο..!! Πες μου ποιο video player χρησιμοποιείς, για να σου πω πως θα τα αναπαράγεις με την CPU Link to comment Share on other sites More sharing options...
poly Αύγουστος 25, 2010 #19 Κοινοποίηση Αύγουστος 25, 2010 Real Player είναι εντάξει.nanocosmos decoder είναι εντάξει.cheers Link to comment Share on other sites More sharing options...
atiman Αύγουστος 25, 2010 #20 Κοινοποίηση Αύγουστος 25, 2010 Ειναι αξιον αποριας το γιατι δεν καταλαβαινουμε οτι ο κυριος "υπευθυνος" για την σωστη αναπαραγωγη ειναι ο video player...Τι θα σου κανει ο driver η το PC εαν κρασαρει η αδυνατει ο player? Απουσια υποστηριξης των codecs δεν δικαιολογει "κρασαρισμα". Θα επρεπε να συμβει αυτο με την Nvidia (ηχος χωρις εικονα). Το κρασαρισμα οφειλεται μονο στην απουσια - αδυναμια υποστηριξης του codec + του driver απο το player.Ειναι απολυτως ετσι... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.