Jump to content

Πώς θα συνδέσω 2ο σκληρό δίσκο;

Stallone

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Καλημέρα παιδιά.

Αγόρασα χθές έναν 2ο σκληρό δίσκο (HDD) και θέλω λίγη βοήθεια για να τον συνδέσω.

1)Το καλώδιο των δεδομένων (SATA) που το συνδέω; Έχει κάτι υποδοχές που γράφουν SATA2 0, SATA2 1, SATA2 2....μέχρι SATA2 5. Στο SATA2 0 είναι συνδεδεμένος ο 1ος σκληρός και στο SATA2 1 είναι συνδεδεμένο το καλώδιο που πάει στο DVD drive.

Αν τον συνδέσω στο SATA2 2 είναι εντάξει;

2)Ρεύμα από που παίρνω; Μου δώσανε μαζί με τον δίσκο και ένα βύσμα MOLEX. Στην μία άκρη είναι MOLEX και στην άλλη έχει ένα μαύρο βύσμα (δεν ξέρω πως λέγεται).

Συνδέω το μαύρο βύσμα στον δίσκο και το MOLEX σε όποιο ΜOLEX βρώ ελεύθερο; Έχει πολλά (4-5) ελεύθερα.

Ή μήπως πρέπει να βρώ κάποιο συγκεκριμένο MOLEX που να έχει συγκεκριμένη τάση;

Ευχαριστώ :help:

Γενικα μην πολυανχωνεσαι.

Βαλτο σε ενα οποιαδηποτε απ τα sata.

Οσο για το ρευμα - αν δεν εχει το τροφοδοτικο σου εξοδο που να κουμπωνει κατευθειαν στο δισκο (λιγο απιθανο το να μην εχει) - τοτε χρησιμοποιειες το 4pino (λογικα ) Molex που σου δωσαν. Αnywhere would be fine.

Το καλώδιο του ρεύματος που τροφοδοτεί τον 1ο δίσκο (και είναι συνδεδεμένο στην υποδοχή που έχει ο δίσκος) 5 πόντους πιο πίσω έχει ένα δεύτερο ίδιο βύσμα (μαύρο).

Αν τον συνδέσω σ'αυτό το βύσμα; ΟΚ;

Σύνδεσα τον δίσκο αλλά τζίφος.

Στην "διαχείρηση δίσκων" τον αναγνωρίζει. Στο "υπολογιστής" δεν τον αναγνωρίζει.

Απλώς τον αναγνωρίζει σαν "δισκέτα Α" και όχι στις "μοναδες σκληρών δίσκων" αλλά στις "συσκευές με αφαιρούμενα μέσα αποθήκευσης". Πατάω "διαμορφωση" και μου λέει: "Δεν υπάρχει δίσκος στην θέση Α. Βάλτε ένα δίσκο και ξαναπροσπαθήστε".

Τι κάνω;

Control panel - Administrative tools - computer manager - disk managment

Εκει θα βρείς τον δίσκο. Πρέπει να δημιουργήσεις partition και μετα να τον formάρεις...

Control panel - Administrative tools - computer manager - disk managment

Εκει θα βρείς τον δίσκο. Πρέπει να δημιουργήσεις partition και μετα να τον formάρεις...

Partition γιατί; αφού είναι ξεχωριστός δίσκος.

Ο δίσκος 0 είναι αυτός που υπήρχε και ο δίσκος 1 είναι ο καινούργιος.

27050825.png

Πρέπει να φτιάξεις ένα διαμέρισμα στον δίσκο (partition).

Κάνε δεξί είτε στο μαύρο, είτε στο δίσκος 1.

Βλέπω και στον παλιό σου έχεις 158,33gb αχρησιμοποίητα...

Στον παλιό έχω 2 λειτουργικά (win7 - linux) γι'αυτό έχω διάφορα partitions.

Στον καινούργιο δεν έχω κάνει διαμορφωση.

Να φτιάξω partition με τι να έχει μέσα;

Επίσης δεν τον αναγνωρίζει στο "υπολογιστής".

Πρέπει να φτιάξεις ένα διαμέρισμα στον δίσκο (partition).

Κάνε δεξί είτε στο μαύρο, είτε στο δίσκος 1.

Βλέπω και στον παλιό σου έχεις 158,33gb αχρησιμοποίητα...

Αυτό εννοείς; Τον φόρμαρα και από μαύρο έγινε μπλε.

Στο "υπολογιστής" όμως προστέθηκε και floppy. Και τον δίσκο τον αναφέρει σαν τόμο.

69267091.png

88860763.png

Το τόμος, είμαι το default όνομα που δίνουν τα win. Αν είχες προσέξει, όταν έκανες format, σου είχε πεδίο να βάλεις όνομα...

Τώρα πρέπει να είσαι μια χαρά...το floppy, βγήκε, γιατί μάλλον κάτι άλλαξε στο bios.

Μπορείς να το απενεργοποιήσεις...

'Ολα εντάξει! Μόλις έβαλα στον καινούργιο δίσκο και κάτι φωτογραφίες για δοκιμή.Τις πήρε.

Σας ευχαριστώ όλους για τον χρόνο σας! :dance3:

Γεια σας πάλι.

Με τον δίσκο όλα εντάξει. Τώρα όμως εμφανίστηκε ένα άλλο πρόβλημα.

Στο "έναρξη" > "υπολογιστής" εμφανίζεται πάντα και "μονάδα δισκέτας Α" (floppy). (βλ. εικόνα)

Ούτε έχω ούτε είχα ποτέ floppy.

Πάω στην "διαχείριση συσκευών" και του κάνω "κατάργηση εγκατάστασης". Διαγράφεται το floppy. Όταν ανοίγω τον υπολογιστή όμως βγάζει το εικονίδιο του update (στην γραμμή εργασιών) και λέει ότι "τα windows κάνουν εγκατάσταση προγράμματος οδήγησης".

Νάτο πάλι το floppy και στο "υπολογιστής" και στην "διαχείριση συσκευών". Το εγκαθιστά μόνος του ο υπολογιστής με το μπουτάρισμα.

Πως το φτιάχνω αυτό;

Ευχαριστώ :fie:

Νταξει δε το λες και προβλημα...

Δε σε ενοχλει - επηρεαζει καπου , αλλα αν ντε και καλα θες να μη τη δειχνει , πηγαινε στο bios και καπου γραφει legacy diskete .

Καντην απο κει disable και καθαρισες. (Να μην εχει τετοια επιλογη το bios της gigabyte χλωμο)

Σ'ευχαριστώ @Narzul μ'έσωσες!

Δεν γράφει "legacy diskete" αλλά "144 3,5"".

Το έκανα "none" και δεν μου ξαναέβγαλε floppy.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.