Jump to content

Upgrade | HP Pavilion dv5-1080ev

abstract3d

Recommended Posts

Καλησπέρα σας, είμαι κάτοχος του HP Pavilion dv5-1080ev από τον 10/2008

Σχεδόν μετά 2 χρόνια, το λάπτοπ είναι τούμπανο ακόμα, δεν νιώθει, ούτε με Win 7 (που είχα βάλει για να τα δοκιμάσω πως είναι) ούτε με το Gentoo Linux.

Το μόνο θεματάκι του είναι πως ζεστένεται πολύ το κάλυμμα του πληκτρολογίου όταν το βάζω για μεγάλα πακέτα να τα κάνει compile, αλλά το πρόβλημα δεν υπάρχει ουσιαστικά, αφού από το δεύτερο μήνα κατοχής του, είχα αγοράσει μια Zalman βάση, που το παγώνει κυριολεκτικά! :p

Τώρα στο ψητό, η εγγύηση μου τώρα τελειώνει, επικοινώνησα με chat με το τμήμα support της HP και μου γνωστοποίησαν πως μπορώ να πάρω τα παρακάτω 'πακέτα'

• ESP( extended warranty) : $139
  • ESP WITH ADP ( accidental damage plan): $179

Επίσης ενδιαφέρομαι για upgrade στη RAM και στον HDD.

Για RAM θέλω να πάω κάπου στα 2*3GB ή 2*4GB

Για HDD σκέφτομαι τον Seagate Momentus 7,200.4 500GB Sata2 ή WD Scorpio Black 7,200.4 320GB Sata2

Για RAM θέλω να με καθοδηγήσετε λίγο σχετικά με τους χρονισμούς και με το ποια εταιρία θεωρείτε αξιόπιστη κλπ..

--

Και μια ακόμη ερώτηση, αξίζει να προχωρήσω στις παραπάνω αγορές ή να το πουλίσω και να πάρω ένα καινούριο;

Αρχικά θα σου έλεγα ότι σαφώς και σε laptop αξίζει να επενδύσει γενικώς δεδομένου ότι είναι μια αγορά που "κρατάει" περισσότερο από ένα σταθερό pc. Γ

ια RAM άμα έχεις 64bit λειτουργικό τότε με 2*3GB είσαι παραπάνω από καλυμμένος άμα έχεις 32bit τότε 2*2GB. Επίσης στα φορητά οι ταχύτητες και χρονισμοί δεν παίζουν κάποιο ρόλο βαριά να βρείς sodimm DDR2 800άρες αλλά εάν αυτές που έχει τώρα είναι 667 (τσέκαρε με το CPU-z) μείνε σε αυτή τη συχνότητα και εάν μπορείς να πάρεις ίδια μάρκα τότε καλύτερα.

χρησιμοποιώ μόνο 64bit λειτουργικά, τώρα είμαι με Gentoo Linux 64bit.

είναι στα 800 MHz, το να περάσω στα 1066 δεν θα μου δώσει κάποια παραπάνω επίδοση;

αναλυτικά

# dmidecode 2.10

SMBIOS 2.4 present.

Handle 0x0013, DMI type 17, 27 bytes

Memory Device

Array Handle: 0x0012

Error Information Handle: Not Provided

Total Width: 64 bits

Data Width: 64 bits

Size: 2048 MB

Form Factor: SODIMM

Set: None

Locator: DIMM0

Bank Locator: BANK 0

Type: DDR2

Type Detail: Synchronous

Speed: 800 MHz

Manufacturer: Micron

Serial Number: E811B8F8

Asset Tag: Unknown

Part Number: F8F8F8F8F8F8F8F8F8F8F8F8F8F8F8F8F8F8

Handle 0x0015, DMI type 17, 27 bytes

Memory Device

Array Handle: 0x0012

Error Information Handle: Not Provided

Total Width: 64 bits

Data Width: 64 bits

Size: 2048 MB

Form Factor: SODIMM

Set: None

Locator: DIMM2

Bank Locator: BANK 2

Type: DDR2

Type Detail: Synchronous

Speed: 800 MHz

Manufacturer: Micron

Serial Number: E811B8FC

Asset Tag: Unknown

Part Number: FCFCFCFCFCFCFCFCFCFCFCFCFCFCFCFCFCFC

DDR3 δεν μπορώ να του φορέσω ε;

και για την επιλογή του HDD, αν του βάλω κανέναν από τους 2 παραπάνω (seagate momentus ή WD Scorpio Black) θα ανεβεί και άλλο η θερμοκρασία του;

Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση και το ενδιαφέρον :)

στο συγκεκριμένο λάπτοπ άσε τις μνήμες όπως είναι 2x2gb ddr2 800mhz και βάλε έναν ssd δίσκο.εκεί θα δεις τις επιδόσεις να απογειώνονται πέρα από κάθε άλλη αναβάθμιση σε επεξεργαστή και μνήμες ή συμβατικό δίσκο. με τον ssd θα κερδίσεις επίσης σε θερμοκρασία και σε αυξημένη αυτονομία μπαταρίας.

αν επίσης σε προβληματίζει που ζεσταίνεται χωρίς την Zalman (δεν είναι και βολικό να μεταφέρεις τη βάση ψύξης παντού) δοκίμασε να καθαρίσεις τις πλαστικές γρίλιες στην έξοδο της ψύκτρας και τα fins του heatsink παράλληλα με νέα θερμοαγώγιμη (κατά προτίμηση arctic silver ceramique) αν οι παλιές εργοστασιακές θερμοαπαγωγικές τσίχλες έχουν ξεραθεί.

Συμφωνώ με τους 2 απο πάνω. Αν μάλιστα έχεις πυρήνα που υποστηρίζει TRIM τότε οποιοσδήποτε εκ των Intel X25-M (Postville) , Sandforced powered SSDs, Crucial C300 θα μεταμορφώσει το laptop σου. Σου μιλώ εκ πείρας, δες http://www.thelab.gr/showthread.php?t=82176 κάτοχος Dell XPS 1530 (4GB ram)

ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις!

την μεγαλύτερη RAM θα την εκμεταλευτώ πιο πολύ, στα compile, καθώς μπορώ με tmpfs να κάνω όλο το compile σε χρόνο d-t :)

αλλά και με έναν SSD δε λέω, σούπερ θα ήμουνα, αλλά το κόστος...

ίσως προσπαθήσω να μαζέψω λεφτάκια και να τσιμπήσω μέσα στον Οκτώμβρη/Νοέμβρη τα όσα θέλω (πιστεύω είναι η καλύτερη περίοδος για αγορές)

ένας SSD θα τα φτύσει μετά από 1 χρόνο;

108euro=40gb

http://www.thelab.gr/showthread.php?t=82941

παίζουν βέβαια και 64άριδες Crucial στα 170ευρώ αν θυμάμαι καλά...ακόμα ψάχνω το λινκ...ώπα νάτο

http://ssdeurope.com/solid-state-drives-25-sata-ii-c-2_66.html?zenid=565bb6e80d39c99d010ddf87cc5d1182

ένας ssd έχει πολύ μεγαλύτερη διάρκεια ζωής και κατα πολύ μικρότερη προσδοκόμενη πιθανότητα βλάβης από έναν hdd.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.