cosmic Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 23, 2010 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 23, 2010 Εγκατέστησα πρόσφατα την εν λογω ψυκτρα στο παρακατω συστημα:M/B GIGABYTE 965 DS4CPU C2D 4500@1,3V@3GHZGPU NVIDIA GTX 275 AT STOCK FREQRAM 2X1GB οι παρακάτω μετρησεις θερμοκρασιας έγιναν σε θερμοκρασια περιβάλοντος 29c εκτος κουτιού με την μητρική τοποθετημενη οριζοντια στο τραπέζι.Για το στρεσαρισμα της cpu χρησιμοποίησα orthos. H z600 δροσίζεται απο ενα 12 αρι ανεμιστηρα ο οποίος λετουργει σταθερα στις 1600rpm.cpu idle 40ccpu load 100% 66cΠως σας φαίνονται οι παραπάνω θερμοκρασιες?........Εμενα παντως μου φαίνονται υπερβολικά υψηλες για μια cpu με tdp 75W. Eπίσης να ανάφέρω οτι με χρήση του cinebench ως stress tool έχω μέγιστη θερμοκρασία 58C. (που οφείλεται η διαφορα 8 ολοκληρων βαθμών με το orthos? με ποιο tool πρεπει τελικα να στρεσάρουμε??Τέλος να πώ οτι χρησιμοποίησα arctic ceramique και δε υπάρχει θεμα κακής επαφής cpu ψυκτρας . Link to comment Share on other sites More sharing options...
cosmic Αύγουστος 26, 2010 Author #2 Κοινοποίηση Αύγουστος 26, 2010 ρε παιδια υπαρχει κανείς εδω μέσα που να εχει την εν λογω ψυκτρα στο σύστημα του??Αν ναι μπορεί να ποσταρει θερμοκρασίες. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jax7480 Αύγουστος 27, 2010 #3 Κοινοποίηση Αύγουστος 27, 2010 Επειδη θυμαμαι τη συγκεκριμενη ψυκτρα να την εχω στησει σε συστημα, υπαρχει ανεμιστηρας στο κουτι ο οποιος να βγαζει τον ζεστο αερα εξω? δηλαδη μεσα στο κουτι, εκτος απο τον ανεμιστηρα που ψυχει την ψυκτρα, υπαρχει αλλος που να βγαζει το ζεστο αερα εξω? η συγκεκριμενη ψυκτρα θελει καλη ροη αερα στο κουτι, κατι που πιθανοτατα πανω στο τραπεζι δεν μπορει να υπαρξει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ερνεστος Αύγουστος 27, 2010 #4 Κοινοποίηση Αύγουστος 27, 2010 Επειδη θυμαμαι τη συγκεκριμενη ψυκτρα να την εχω στησει σε συστημα, υπαρχει ανεμιστηρας στο κουτι ο οποιος να βγαζει τον ζεστο αερα εξω? δηλαδη μεσα στο κουτι, εκτος απο τον ανεμιστηρα που ψυχει την ψυκτρα, υπαρχει αλλος που να βγαζει το ζεστο αερα εξω? η συγκεκριμενη ψυκτρα θελει καλη ροη αερα στο κουτι, κατι που πιθανοτατα πανω στο τραπεζι δεν μπορει να υπαρξει.Είναι topless το σύστημα, πάνω στο τραπέζι γίνονται οι δοκιμές (bench-table)...Τρελές πατάτες πρέπει να είναι αυτού του τύπου οι ψήκτρες, έτσι? Τα νουμεράκια για 75 watt TDP μου φαίνονται τραγικά. Link to comment Share on other sites More sharing options...
cosmic Αύγουστος 27, 2010 Author #5 Κοινοποίηση Αύγουστος 27, 2010 Λοιπόν κατάφερα και βρήμα μια δευτερη ιδια ψυκτρα μήπως και η πρώτη ήταν ελλατωματικήκαι ειχα ακριβως τα ιδια αποτελέσματα .....Δοκίμασα και με άλλο επεξεργαστη με ιδιο tdp και πάλι τα ίδια......Τέλος επειδή κάποιοι μπορει δικαίως να σκεφτουν οτι κάτι δεν παει καλα με την επαφή ψυκτρας επεξεργαστήτοποθετησα την ψυκτρα χώρις να την κουμπώσω πανω στην μητρική (στηριζοταν δηλ μονο στη cpu απο το ίδιο της το βάρος) και είχα:100% load 64c e4500@1,32V@3GHZ100% load 57c e4500@1,25v@2,2Ghzτο περίεργο βέβαια είναι οτι υπάρχουν reviews που που μιλουν με τα καλύτερα.....οπως το παρακάτωhttp://www.cpusers.gr/content.php/93-Coolermaster-Hyper-Z600-review/view/7οι θερμοκρασίες πάντως σε passive mode δεν παιζουν με την καμια να είναι αληθινές αφου συμφωνα με το παρακατω:http://www.frostytech.com/articleview.cfm?articleid=2273&page=5η z600 εχει +56 βαθμους πάνω απο τη θερμοκρασια περιβάλλοντος σε passive modeΕχω αρχισει να αμφιβάλω.......... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.