anthis Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 21, 2010 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 21, 2010 Εχω μια audigy 4 με λειτουργικο win 7 64bit και περασμενους τους τελευταιους drivers απο daniel_k το audigy support pack 3.8.. Ηχεια ειναι τα logitech x-530 Προσφατα παρατηρησα ενα περιεργο φαινομενο! Ολη η ενταση του ηχου βγαινει απτα μπροστα δυο ηχεια (δεξι-αριστερο) και τα υπολοιπα 4 βγαζουν ελαχιστη ενταση, σχεδον δεν ακουγονται! Εκανα απεγκατασταση λοιπον τους driver που ειχα (audigy support pack 3.7) καθαρισα με driver sweeper και εβαλα τους 3.8.. Αρχικα το προβλημα λυθηκε 100% μπορουσα να βαζω stereo mp3 και με το CMSS μου τα εκανε upmix σε πεντακαναλα πολυ ομορφα και ωραια.. Επισης σε ταινιες και παιχνιδια παιζανε τα ηχεια αστερατα οπως παλια.. Σημερα ομως εγινε παλι το ιδιο.. Και μαλιστα αν παω στο control panel εκει που κανει test ενα ενα τα ηχεια τα μπροστα παιζουν τερμα και τα πισω πενιχρααα ισα που ακουγονται το ιδιο και το subwoofer και το center.. Γιατι συμβαινει αυτο?? Τι μπορω να κανω?? Δεν νομιζω να ειναι hardware προβλημα καποιος χαζοdriver πρεπει να κολλαει ή κατι στα windows γιατι αν ηταν δεν θα παιζανε τελεια μολις κανω clean install drivers.. :help1: Link to comment Share on other sites More sharing options...
mech5107 Αύγουστος 22, 2010 #2 Κοινοποίηση Αύγουστος 22, 2010 Την ένταση την ανεβοκατεβάζεις από τα win, ή από τα ηχεία?Αν είναι απο τα win, πήγαινε στους ήχους, εκει στο τεστ, έχει επιλογή που λέει για ένταση ανα ηχείο... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Eddie Αύγουστος 22, 2010 #3 Κοινοποίηση Αύγουστος 22, 2010 Κάνε restore defaults, Επέλεξε 5,1 και μετά το cmss2 και απο κάτω στο 33%. Μια στο τόσο (μήνα-δίμηνο) μου το γυρνάει και μένα σε 2,1 και πρέπει να το ξαναφτιάξω. Προσωπικά επιλέγω την έντσση στα κεντρικά ηχεία στο 85% και στα υπολοιπα στο 95% και έχω την εντύπωση ότι έτσι ακούγεται καλύτερα, αλλά αυτό είναι υποκειμενικό. Link to comment Share on other sites More sharing options...
anthis Αύγουστος 22, 2010 Author #4 Κοινοποίηση Αύγουστος 22, 2010 Mech για creative καρτα μιλας?? Γιατι εμενα πουθενα δεν μου εχει επιλογη ανα ηχειο.. Μονο στα XP παλιοτερα ειχα τη δυνατοτητα για κατι τετοιο τωρα δεν νομιζω να γινεται..Την ενταση και απο τα windows και απο τα ηχεια την ανεβοκατεβαζω.. Αυτο που κανει ειναι οτι κολλανε τα πισω κ τα μεσαια ηχεια σε μια πολυ χαμηλη ενταση και δεν προχωρανε.. Δηλαδη παιζει 5.1 αλλα χαλια, δηλαδη τα πισω κ τα μεσαι ειναι στο 5% και τα αλλα στο 100% ας πουμε για παραδειγμα.. Τελοσπαντων το εψαξα στο google και ειδα οτι τα logitech x-530 & x-540 με τις audigy στα windows 7 το κανουν αυτο σε παρα πολλους και κανενας δεν βρηκε λυση στο προβλημα.. Συνεπως επειδη ειναι κριμα να χαραμιζονται τα ηχεια εβγαλα την audigy να κατσει στο ραφι και παιζω με την onboard της P6T τωρα.. Και ως δια μαγειας με το speaker fill ενεργοποιημενο ολα τα στερεο mp3 ακουγονται τελεια με ωραια μπασα απο ολα τα ηχεια και το starcraft 2 ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ παιζει πεντακαναλο!!!! :nuke:Μπορει το hardware της creative να ειναι ανωτερο απο το onboard chip της REALTEK, αλλα σορρυ η creative δεν ξερει να γραψει εναν σωστο driver!!! Ολο προβληματα ελεος! Link to comment Share on other sites More sharing options...
mech5107 Αύγουστος 22, 2010 #5 Κοινοποίηση Αύγουστος 22, 2010 Γενικά νομίζω ισχύει... Link to comment Share on other sites More sharing options...
anthis Αύγουστος 22, 2010 Author #6 Κοινοποίηση Αύγουστος 22, 2010 Μεγαλε αυτο ισχυει στις realtek και τις ADI.. Στις creative ο driver δεν εχει αυτη την επιλογη στα Vista/7 μονο στα XP υπηρχε κατι τετοιο!! Συγκεκριμενα τωρα που εβαλα την onboard παλι σε λειτουργια μου εβγαλε tab στο control panel εκει που μου δειχνεις για enhancements κατι που δεν υπηρχε πριν με την audigy! Επρεπε να τα κανω ολα απτο creative control panel το οποιο ο,τι θελει κανει ασχετως τι βαζω.. Αλλες φορες αλλες οχι, δεν καταλαβαινω τι το επιρρεαζει και αλλαζει μονο του ρυθμισεις κλπ.. Ειναι πολυ κακογραμμενοι οι drivers απαραδεκτο να μην μπορω να παιξω τα πεντακαναλα ηχεια σωστα! Στοιχειωδης λειτουργια.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mech5107 Αύγουστος 22, 2010 #7 Κοινοποίηση Αύγουστος 22, 2010 My bad, φίλος, από τα vista παράτησα την audigy, γιατί έκανε τα κουλά της...και να πω την αλήθεια...δεν είδα και καμιά διαφορά από την onboard της maximus...στα δικά μου αιτία... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Eddie Αύγουστος 22, 2010 #8 Κοινοποίηση Αύγουστος 22, 2010 Yπάρχει και στις audigy (τουλάχιστον στην δικια μου audigy 2 zs), και γενικά δεν είναι της creative αυτο αλλά των windows οποτε νομίζω ότι υπάρχει παντού. Link to comment Share on other sites More sharing options...
anthis Αύγουστος 22, 2010 Author #9 Κοινοποίηση Αύγουστος 22, 2010 Που υπαρχει πες μας και εμας χαχαχ Και γω mech δεν ειδα διαφορα τελεια παιζει η onboard Link to comment Share on other sites More sharing options...
Eddie Αύγουστος 22, 2010 #10 Κοινοποίηση Αύγουστος 22, 2010 Που υπαρχει πες μας και εμας χαχαχ Και γω mech δεν ειδα διαφορα τελεια παιζει η onboard Link to comment Share on other sites More sharing options...
cabdik Αύγουστος 23, 2010 #11 Κοινοποίηση Αύγουστος 23, 2010 +1. κι εμενα ακριβως αυτον τον πινακα ελεγχου μου βγαζει η Soundblaster Audigy SE που εχω σε win 7 64bit! λειτουργει το πεντακαναλο αψογα! (μεχρι στιγμης, φτου φτου...!). με ηχεια τα Χ-540. Link to comment Share on other sites More sharing options...
anthis Αύγουστος 23, 2010 Author #12 Κοινοποίηση Αύγουστος 23, 2010 Αχα μαλιστα.. Λετε δηλαδη να ξαναβαλω την audigy πανω?? :turn: Link to comment Share on other sites More sharing options...
cabdik Αύγουστος 23, 2010 #13 Κοινοποίηση Αύγουστος 23, 2010 οριστε και η δικη μου ...... Link to comment Share on other sites More sharing options...
anthis Αύγουστος 23, 2010 Author #14 Κοινοποίηση Αύγουστος 23, 2010 Ποιον driver εχεις βαλει cabdik?? Της creative απο το site ή του daniel_k?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
cabdik Αύγουστος 24, 2010 #15 Κοινοποίηση Αύγουστος 24, 2010 της Creative.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
anthis Αύγουστος 24, 2010 Author #16 Κοινοποίηση Αύγουστος 24, 2010 Χμμμμ μηπως να δοκιμασω αυτον ε?? Αχχ παλι θα εχουμε εγχειρησεις στο PC Παιδια ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις θα ξαναβαλω την creative πανω μολις πεσει λιγο το διαβασμα για εξεταστικη Link to comment Share on other sites More sharing options...
cabdik Αύγουστος 24, 2010 #17 Κοινοποίηση Αύγουστος 24, 2010 ποιο ακριβως μοντελο εχεις? πανω στην καρτα ηχου, αν την εχεις εξω και την κοιταξεις, σε μια γωνια εχει εναν κωδικο τυπου ''SB****''. για κοιτα και πες μας! Link to comment Share on other sites More sharing options...
anthis Αύγουστος 24, 2010 Author #18 Κοινοποίηση Αύγουστος 24, 2010 SB0610 λεει!!! Sound Blaster Audigy 4 η απλη ειναι.. Λεει τιποτα ?? :hehe: Link to comment Share on other sites More sharing options...
cabdik Αύγουστος 24, 2010 #19 Κοινοποίηση Αύγουστος 24, 2010 λεει, πως δε λεει για κοιτα...http://support.creative.com/KB/showarticle.aspx?sid=61105&h=13http://support.creative.com/Products/ProductDetails.aspx?catID=1&subCatID=205&prodID=14103&prodName=Audigy%204&subCatName=Audigy&CatName=Sound+Blaster&VARSET=prodfaq:PRODFAQ_14103,VARSET=CategoryID:1αυτους τους drivers, τους εχεις δοκιμασει? Link to comment Share on other sites More sharing options...
anthis Αύγουστος 24, 2010 Author #20 Κοινοποίηση Αύγουστος 24, 2010 Βασικα παντα κατεβαζα το support pack του daniel_k το οποιο ειχε αυτους τους driver που εβγαζε η creative μεσα απλα ειχε ενεργοποιημενα καποια κρυμενα features.. Θα βαλω αυτους που λες το βραδακι να δουμε EDIT: την εβαλα ηδη το βρηκα το balance κλπ, καρτελα για enhancements παντως δεν μου εμφανισε στα properties απο τα windows τα ηχεια με CMSS παντως παιζουν τελεια παλι Τωρα ομως μου κολλαει ο media player των 7, μολις βαζω ενα τραγουδακι παιζει αλλα ουτε pause ουτε τιποτα ουτε να το κλεισω μπορω! μονο απο task manager! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.