snooze Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 20, 2010 #1 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 20, 2010 Ξεκινάω αυτό το thread με αφορμή την πρόσφατη αναζήτησή μου για microSD κάρτες για το καινούριο μου κινητό. Όντας φορτωμένος από το κλίμα της εποχής (όλα τα πληρώνουν οι μικρομεσαίοι) και την εξωφρενική ακρίβεια των ελληνικών καταστημάτων (με πρωταθλητή το Πλαίσιο και σία) , έκανα την αναζήτησή μου στο skroutz και στα διάφορα γνωστά καταστήματα που διαθέτουν web site. Ε λοιπόν, μια 8άρα kingston θα μου ερχόταν σπίτι στην καλύτερη των περιπτώσεων με 20 ευρώ από Ελλάδα. Μετά από σύντομη αναζήτηση σε eshops του εξωτερικού, παρήγγειλα με 15 ευρώ και free delivery από memory.co.uk. 25% φθηνότερα. Να μη συζητήσουμε για π.χ. SSD που οι διαφορές είναι χαοτικές (σε απόλυτα νούμερα - σε ποσοστά είμαστε πάλι 25% φθηνότερα). Οι Έλληνες έμποροι ηλεκτρονικών φαίνεται ότι ζουν σε άλλο κόσμο (όπως και οι περισσότεροι στην Ελλάδα - τι να πρωτοαναφέρω; μωρουδιακά, ρούχα, παπούτσια κτλ - αλλά βγαίνω εκτός θέματος). Γνώμη μου είναι ότι πρέπει όλοι μας να παραγγέλνουμε από εξωτερικό. Στην τελική ή θα πάρουν το μήνυμα και θα ρίξουν τα περιθώρια κέρδους τους σε λογικά όρια ή να κλείσουν όλοι τους και να δημιουργηθεί η αγορά από την αρχή με υγιείς όρους. Αμάν πια! Είμαστε η ακριβότερη χώρα της Ευρώπης με τους χαμηλότερους μισθούς της Ευρώπης (ή τέλος πάντων από τους χαμηλότερους). Οι καταναλωτές ας δείξουμε όλοι μαζί τη δύναμή μας.Σχόλια ευπρόσδεκτα.
Zenor Αύγουστος 20, 2010 #2 Αύγουστος 20, 2010 Όταν ο φόρος εδώ είναι μεγαλύτερος απ'ότι άλλες χώρες της ΕΕ, δεν φταίνε μόνο οι έμποροι.Λογικό είναι να βρίσκεις ένα προϊόν πιο φτηνό σε μία χώρα με 16% φπα ενώ σε εμάς είναι 21% π.χΑυτός είναι ένας από τους πολλούς λόγους όμως...
jpavly Αύγουστος 20, 2010 #3 Αύγουστος 20, 2010 Zenor κάνε λίγο τα μαθηματικά:Αποφορολόγηση 15€ με 16% ΦΠΑ που λες (τυχαίο ποσό) = 12,93 €12,93 + 23% ΦΠΑ = 15,90 €.
yanni Αύγουστος 20, 2010 #4 Αύγουστος 20, 2010 Εγώ πάλι στο skroutz βλέπω πολλά μαγαζιά με 8άρες από 15-17€.
jpavly Αύγουστος 20, 2010 #5 Αύγουστος 20, 2010 Θα ερχόταν σπίτι λέει, οπότε υποθέτω ότι εννοεί ότι μπαίνουν έξτρα μεταφορικά.
panos444 Αύγουστος 20, 2010 #6 Αύγουστος 20, 2010 Ε λοιπόν, μια 8άρα kingston θα μου ερχόταν σπίτι στην καλύτερη των περιπτώσεων με 20 ευρώ από Ελλάδα. Εγώ πάλι στο skroutz βλέπω πολλά μαγαζιά με 8άρες από 15-17€.εννοει με τα μεταφορικα μεσα..
snooze Αύγουστος 20, 2010 Author #7 Αύγουστος 20, 2010 Με 3-5 ευρώ μεταφορικά .To φθηνότερο : http://www.skroutz.gr/c/45/memory-cards-readers.html?keyphrase=kingston+microSD+8gb + 3 ευρώ μεταφορικά ~ 19 ευρώ.Εγώ παρήγγειλα με 15 τελική, όντας στο πνεύμα του post μου "Δεν τους χαρίζω ούτε 1 ευρώ! "Όσο για το ΦΠΑ που προαναφέρθηκε, είναι απλά πρόφαση. Όταν οι postvile με 21% κόστιζαν 180 ευρώ και τώρα με 23% πήγαν στα 230 (Πλαίσιο), τι να λέμε...Υ.Γ. Αν υπάρχουν παιδιά εδώ μέσα που δουλεύουν σε κάποιους από τους "μεγάλους", ας περάσουν τα σωστά μηνύματα. Οι καταναλωτές σιγά σιγά ξυπνάνε όσο noobs και να είναι (χθες φίλος χωρίς ιδιαίτερη σχέση με pc και internet μου έλεγε ότι παραγγέλνει πάνες από Αγγλία στη μισή τιμή σε σχέση με τις ίδιες από Ελλάδα - τυχαίο το παράδειγμα)
yanni Αύγουστος 20, 2010 #8 Αύγουστος 20, 2010 εννοει με τα μεταφορικα μεσα..Ας πάει να τις πάρει από κατάστημα. Αν δεν μπορεί ας τις πάρει απέξω. Συμφωνώ πάντως ότι οι τιμές έχουν ξεφύγει σε μαγαζιά που κάποτε τα θεωρούσαμε φτηνά για τα δεδομένα της Ελληνικής αγοράς. Αλλά αφού θέλουμε να λεγόμαστε Ευρωπαίοι ας επεκτείνουμε απλά την έρευνα αγοράς και εκτός Ελλάδας. Το πολύ πολύ, όπως τόσο καιρό αγνοούσαμε τις τιμές στα μικρά μαγαζιά, που μπορεί να ήταν δίπλα μας και πηγαίναμε καρφωτοί σε Πλαίσιο/e-shop/multirama κ.τ.λ. στο άμεσο μέλλον να συνηθίσουμε να αγοράζουμε απέξω και οι μεγάλοι της Ελληνικής αγοράς να βρεθούν προ εκπλήξεων και να καταλάβουν, αργά ή γρήγορα, ότι τους γύρισε μπούμερανγκ.Υ.Γ. Εμένα ήδη οι φίλοι μου έχουν αρχίσει να με βάζουν στην λογική του ebay και πολλά μικροπράγματα μάλλον θα αρχίσω να τα παίρνω σταθερά και μόνιμα από εξωτερικό. Και μην νομίζετε ότι τα μαγαζιά βγάζουν λεφτά από τους 8πύρηνους. Από τα μπρακετάκια και τα στικάκια βγάζουν.
NoDsl Αύγουστος 20, 2010 #9 Αύγουστος 20, 2010 Προσωπικά μέχρι και παπούτσια απ΄έξω έφερα. Nike deliver με 100 ευρώ στην πόρτα μου.Ας συνεχίσουν έτσι και θα περάσουμε όλοι καλά.:nono:
deNordic Αύγουστος 20, 2010 #10 Αύγουστος 20, 2010 Εννοειται οτι πρεπει καποιος να κοιταει παντου (εξωτερικο) για να κανει μια συμφερουσα αγορα. Το θεμα ειναι να μην μπλεξει με τελωνειο.
aggelopas Αύγουστος 20, 2010 #11 Αύγουστος 20, 2010 ακομα και μπαταριες για μομπο απο ιντερνετ αγοραζω.μονο σουβλακια και βενζινη απο εδω.
Athens2004 Αύγουστος 20, 2010 #12 Αύγουστος 20, 2010 Μια και ειπες μπαταριες μπαινω προσφατα σε ενα ρολογάδικο με το μπρελοκ του αυτοκινητου στο χέρι και ενα μπρελοκ laser - φακο . Παιρνω συνολο 4 μπαταριες τυπου ''coin'' ( μια του κλειδιου αυτοκινητου και 3 που επαιρνε το μπρελοκ ) Τι χρωσταω του λεω ? 8++ ευρω μου λεει !!!!! απο 2ε++ η μια . Και ντραπηκα ο μαλακς τον πληρωσα και παω σπιτι . ανοιγω το skroutz και τις βρηκα 80 λεπτα τις ιδιες χωρις πολυ πολυ ψαξιμο . ( για ebay δεν το συζηταμε ) Ηδη παντως οι μαγαζατορες τρωνε φαπες γενικοτερα μιας και ο κοσμος εχει αρχισει και ψαχνεται + του οτι ανθισανε οι ηλεκτρονικες αγορες και γενικοτερα οι αγορες απο εξωτερικο , πανε οι εποχες που πουλουσαν οτι θελαν οσο θελαν
leros2004 Αύγουστος 20, 2010 #13 Αύγουστος 20, 2010 Προσωπικά μέχρι και παπούτσια απ΄έξω έφερα. Nike deliver με 100 ευρώ στην πόρτα μου.Ας συνεχίσουν έτσι και θα περάσουμε όλοι καλά.:nono:Είσαι ο ανθρωπος μου ... Κανά λίνκ έχουμε :worship:
NoDsl Αύγουστος 20, 2010 #14 Αύγουστος 20, 2010 eastbay.com ψάξε με αυτό και στο Insomnia. Υπάρχουν thread.
Tsunami Αύγουστος 20, 2010 #15 Αύγουστος 20, 2010 Είσαι ο ανθρωπος μου ... Κανά λίνκ έχουμε :worship:Double that...Και ειδικά για τα Nike σε κάποια φάση που έψαχνα απέξω, μπορούσες από το Nike Shop να παραγγείλεις τα Carter (τα οποία δεν τα είχα βρει Ελλάδα) και να σου έρθουν με 130 στην πόρτα και οι Ελληνάρες στα μαγαζιά σου πάσαραν φτηνότερα (και χειρότερα) μοντέλα για 150-180 ευρώ... Και κάπου εκεί λες ήμαρτο
crmaris Αύγουστος 20, 2010 #16 Αύγουστος 20, 2010 (χθες φίλος χωρίς ιδιαίτερη σχέση με pc και internet μου έλεγε ότι παραγγέλνει πάνες από Αγγλία στη μισή τιμή σε σχέση με τις ίδιες από Ελλάδα - τυχαίο το παράδειγμα) Επειδή έχω νέο μέλος στην οικογένεια κανά link παίζει ? Γιατί όντως μας τον πιάνουν για τα καλά εδώ.
snooze Αύγουστος 20, 2010 Author #17 Αύγουστος 20, 2010 Ας πάει να τις πάρει από κατάστημα.Και η βενζίνη και ο χαμένος χρόνος έχουν το κόστος τους. Άσε που πολλά από τα eshops του skroutz δεν έχουν κατάστημα απ' όπου μπορείς να πας και να αγοράσεις ή βρίσκονται εκτός Αθήνας.Μακάρι να ήξερα γερμανικά, γιατί απ 'ό,τι βλέπω οι τιμές από Γερμανία είναι αχτύπητες...
snooze Αύγουστος 20, 2010 Author #18 Αύγουστος 20, 2010 Επειδή έχω νέο μέλος στην οικογένεια κανά link παίζει ? Γιατί όντως μας τον πιάνουν για τα καλά εδώ. Εγώ σε 2 μήνες θα έχω :-) και ενημερώνομαι από τώρα. link θα μου δώσει ο φίλος μου εντός 2-3 ημερών και θα έχεις pm... Η γυναίκα μου βρήκε ΣΤΗ ΜΙΣΗ ΤΙΜΗ ΑΚΡΙΒΩΣ ζιπουνάκια από τα Marks and Spencer Αγγλίας σε σχέση με τα ίδια από Ελλάδα. (το μαμήσαμε το thread lol ).
crmaris Αύγουστος 20, 2010 #19 Αύγουστος 20, 2010 άντε με το καλό!! Καλά κάνεις και ενημερώνεσαι γιατί εδώ Ελλάδα είναι όλα πανάκριβα. Για τον μικρό εγώ πήρα πολλά πράγματα από το Amazon.co.uk. Είχε βγάλει μερικές προσφορές απίστευτες (πχ baby monitor Avent μισοτιμής σε σχέση με εδώ).
dpolal Αύγουστος 20, 2010 #20 Αύγουστος 20, 2010 Φθηνές και το κυριότερο πολύς καλής ποιότητας πάνες έχουν στα LIDL, κάντε μια βόλτα και από εκεί... (2 παιδιά μεγάλωσα με αυτές και ξέρω ) Σόρρυ για το off topic... :red:
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.