Jump to content

Ερωτήσεις για όριο ταχύτητας 24άρας

mech5107

Recommended Posts

Εδώ και χρόνια είχα adsl από την Hol και γραμμή ΟΤΕ. Στην αρχή 384 που έγινε σταδιακά 2mbit.

Ήξερα ότι είμαι μακρυά από το κέντρο και δεν θα έπιανα σοβαρές ταχύτητες ποτέ, και δεν κοίταξα να την αλλάξω σε 24αρα.

Πρόσφατα μου έγινε η προσφορά για 24αρα με 15/μήνα από Hol και λέω μιας και θα είναι πιο φτηνά από πρίν, να κάνω την μετάβαση.

Τελικά χρονίζω στα ~3300 με ~450 upload.

919369362.png

Από download περίπου τα πιάνει: 200-300KB/s, ανάλογα την μέρα/ώρα.

Το θέμα είναι ότι κάπου είχα διαβάσει ότι μέχρι ένα ποσοστό της αρχικής σου ταχύτητα κάτω είναι αποδεκτό και αν από κει και πέρα δεν πιάνεις ούτε αυτό (καλή ώρα εγω) δικαιούσαι αλλαγή σε πακέτο πιο κάτω σε ταχύτητα και κόστος.

Βέβαια, δεν με πολύ καίει να χρονίσω παραπάνω και το ποσό που πληρώνω μου φαίνεται λογικό, αλλά αν μπορώ και δικαιούμαι κάτι καλύτερο, γιατί να μην το ζητήσω...???

νομιζω το οριο που εχει ορισει η ΕΕΤΤ ειναι το 50% της ονομαστικης ταχυτητας,τσεκαρε και την συμβαση σου.Αν και νομιζω για να σου κανουν τετοια προσφορα μαλλον ηξεραν εκ των προτερων τι αποδοση θα εχει η γραμμη σου στην περιοχη...

Δεν είναι ειδική προσφορά, απλά από τα πολλά τηλέφωνα που με παίρνανε, είπα να πω το ναι...

http://www.hol.gr/default.asp?pID=23&ct=77&itmID=140&la=1

Είμαι αρκετά μακρυά, ~5κμ.

Στατιστικά δεν έχω, γιατί το levelone 3460 που έχω δεν δείχνει...αλλά πιο παλιά που είχα βάλει για δοκιμή άλλο router τα νούμερα που έδειξε, τα έβαλα στο tool του adslgr και έβγαλε max κάπου στα ~4μβιτ....κάτι 63αρι θυμάμαι...

Αν είναι τόσο απαραίτητα τα νουμερα, να δανειστώ κανα router να τσεκάρω...

Αλλά δεν είναι αποτέλεσμα της απόστασης και της γραμμής?

Βασικά, αυτό που σκεφτόμουν είναι αν υπάρχει περίπτωση κάποιος να αλλάξει κέντρο.

Βασικά εγώ μένω στα όρια Πάτρας και Ριο. Συνδέομαι στην Πάτρα. Υπάρχει πιθανότητα να μπορώ να ζητήσω σύνδεση στο Ρίο που είναι πολύ πιο κοντά (1κμ) ?

Δεν γινεται να αλλαξεις Αστικο Κεντρο.Αν εισαι 5 χιλ απο ΑΚ καλα που συγχρονιζεις κιολας.Η υπηρεσια λειτουργει <<καλα>> μεχρι 1500-1800 μετρα ,απο εκει και περα υπαρχουν προβληματα τοσο σε ταχυτητα συγχρονισμου οσο και σε αποσυγχρονισμους.

Ακομα και βλαβη στον ΟΤΕ να εδινε ο παροχος σου για ταχυτητα συγχρονισμου θα πληρωνε μονο και μονο για να απαντηση ο οτε το αυτονοητο...

Επειδη εχεις HOL και τα παιδια στο 2nd level εχουν διαχειρισει στο DSLAM το μονο που θα μπορουσαν να κανουν ειναι να δοκιμασουν καποια προφιλ μηπως και ανεβεις λιγο πιο πανω.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.