Narzul Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 17, 2010 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 17, 2010 Kοιταζω για ssd του 200ευρου , και βλεπω 4 επιλογες.Ποια ειναι η καλυτερη?corsair force , ocz agility 2 , ocz vertex 2 , intel postville (αξιζει ακομα ή ειναι για τα μουσεια?)Αν υπαρχει και καποιος αλλος σε αυτα τα χρηματα που αξιζει και μου ξεφυγε (εκτος απο crucial που δε τον βλεπω ελλαδα) , πειτε. Link to comment Share on other sites More sharing options...
BStath Αύγουστος 17, 2010 #2 Κοινοποίηση Αύγουστος 17, 2010 Intel X25-M θα διάλεγα.Για τους crucial (αν και off-topic): Στα 150 ευρώ είναι ο 64άρης ο οποίος έχει λιγο χαμηλα seq writes στα 70ΜΒ/sec, στα 300E έρχετε ο 128άρης που έχει 140ΜΒ/sec και ο οποίος είναι πολύ καλύ επιλογή στα χρήματα αυτά αν και εκτός του budget σου. Δεν θα έπρεπε να φοβάσε την αγορά από εξωτερικό (είτε από την crucial καταυθείαν, είτε από άλλο κατάστημα του εξωτερικού). Το RMA της Crucial είναι από τα καλύτερα. Ενδεικτικά αγορασα πριν από χρόνια από δω ελλάδα ενα kit Ballistix, στην βδομάδα επάνω το ένα στικ έβγαζε προβλήματα, to rma στο κατάστημα από όπου το πήρα το κιτ έκανε 10 μέρες. Το νεο κιτ έβγαλε πρόβλημα πάλι μεσα σε 2 μήνες και έκανα το RMA στην Crucial.com κατευθείαν. Σε 5 εργάσιμες είχα ένα νέο κιτ !! Στο μισο χρόνο δηλαδή. Η Pixmania από όσα έχω ακούσει δεν είναι και η πιο γρήγορη εταιρία σε RMA. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΝTG Αύγουστος 17, 2010 #3 Κοινοποίηση Αύγουστος 17, 2010 Oλοι οι αλλοι πλην τουν ιντελ εχουν sandforce (αν δεν απατωμαι ολοι 1200-αρηδες).Εισαι σιγουρος οτι αναφερεσαι σε sandforce Bstath??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
jax7480 Αύγουστος 17, 2010 #4 Κοινοποίηση Αύγουστος 17, 2010 Ο Bstath αναφερει τον Crucial ο οποιος εχει controller Micron και δεν υπαρχει μεσα στις επιλογες, αν και θα επρεπε.Νομιζω οτι ειναι η καλυτερη λυση στα λεφτα του μαζι με τον Corsair Force.To μονο θεματακι που εχω παρατηρησει με τους Sanforce 1200 ειναι το λιγο ανεβασμενο latency σε σχεση με ολους τους αλλους(0.2, 0.3ms) οταν οι υπολοιποι (indillix, Micron, Intel) παιζουν στα 0.1, 0.08ms.Βεβαια τα random writes που εχουν ειναι κατα πολυ ανεβασμενα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
alexkhr Αύγουστος 17, 2010 #5 Κοινοποίηση Αύγουστος 17, 2010 Ο Corsair Force τι φοράει? Link to comment Share on other sites More sharing options...
qbiefox Αύγουστος 17, 2010 #6 Κοινοποίηση Αύγουστος 17, 2010 SandForce SF-1200.Βεβαια μην θεωρειτε ολα τα drives με SandForce ιδια, καθως παιζουν αρκετες διαφορες στα firmwares που φοραει ο καθενας Link to comment Share on other sites More sharing options...
alexkhr Αύγουστος 17, 2010 #7 Κοινοποίηση Αύγουστος 17, 2010 To μονο θεματακι που εχω παρατηρησει με τους Sanforce 1200 ειναι το λιγο ανεβασμενο latency σε σχεση με ολους τους αλλους(0.2, 0.3ms) οταν οι υπολοιποι (indillix, Micron, Intel) παιζουν στα 0.1, 0.08ms.Βεβαια τα random writes που εχουν ειναι κατα πολυ ανεβασμενα.Είναι αισθητή η διαφορά αυτή στην καθημερινή χρήση του υπολογιστή? Link to comment Share on other sites More sharing options...
jax7480 Αύγουστος 17, 2010 #8 Κοινοποίηση Αύγουστος 17, 2010 Έχω δοκιμάσει Kingston V series με latency κοντά στο 1ms, 0.8 για την ακρίβεια. Διαφορα στην καθημερινή αίσθηση δεν υπάρχει.@narzul: τον agility 2 βγάλε τον από τη λίστα. Πολύ χαμηλά iops σε σχέση με τους άλλους 3. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sadako Αύγουστος 18, 2010 #9 Κοινοποίηση Αύγουστος 18, 2010 Αν βάζαμε στο παραπάνω "σετ" τον postville x-25m τον 80άρη με τιμή γύρω στα 170 ευρώ θα άλλαζε αυτό κάπως το κατά που γέρνει η ζυγαριά; Link to comment Share on other sites More sharing options...
jax7480 Αύγουστος 18, 2010 #10 Κοινοποίηση Αύγουστος 18, 2010 Αν βάζαμε στο παραπάνω "σετ" τον postville x-25m τον 80άρη με τιμή γύρω στα 170 ευρώ θα άλλαζε αυτό κάπως το κατά που γέρνει η ζυγαριά;Θα αλλαζε λογω χωρητικοτητας και οχι ταχυτητων.Οι παραπανω δισκοι (Corsair Force, Crucial C300, Vertex 2) δεν εχουν να ζηλεψουν κατι απο τον Postville οσον αφορα την ταχυτητα.Στα περισσοτερα, αν οχι ολα τα καθημερινα τεστ ειναι πιο γρηγοροι, το θεμα ειναι οτι αυτο δεν φαινεται πουθενα σε καθημερινη χρηση. Στα ιδια λεφτα ομως τα 16GB παραπανω του Postville θα γινουν αντιληπτα καποια στιγμη. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Narzul Αύγουστος 19, 2010 Author #11 Κοινοποίηση Αύγουστος 19, 2010 Να δωσω κι εγω ενα ελαφρυ feedback , απ το τι εκανα. Ο force θα ερθει στο πλαισιο μετα απο 3 βδομαδες οποτε εφαγε ακυρο. Ο agility εφαγε ακυρο απ τον jax. O intel εφαγε ακυρο απο μενα . O vertex απο Pixmania που εχει 170 +15 τα μεταφορικα + οτι μου φορτωσαν και ενα πακετο με το οποιο θα ειχα επιστροφη χρηματων αν παθαινε κατι ο δισκος με αλλα 15 ευρω , και εβγαινε τελικα 200 ευρω , το οποιο δε με πειραξε τοσο , οσο το οτι δε μπορεις να πληρωσεις με αντικαταβολη. Οποτε τσιμπησα τον 50ρη με 180 ευρω απο pc1. Mικρη η χωρητικοτητα δε λεω , αλλα το λειτουργικο + photoshop + dota θα τα χωραει οποτε οκ. Στα μεσα της αλλης βδομαδας θα τον εχω ( θα ρχοταν πιο γρηγορα αλλα στην παραγγελια εβαλα και εναν wd 2 tera που δεν ηταν ετοιμοπαραδοτος) οποτε θα σας εχω εντυπωσεις , κι αν τα καταφερω θα κανω και ενα mini review , γτ με benchmark δισκων δεν εχω ασχοληθει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jax7480 Αύγουστος 19, 2010 #12 Κοινοποίηση Αύγουστος 19, 2010 .....κι αν τα καταφερω θα κανω και ενα mini review , γτ με benchmark δισκων δεν εχω ασχοληθει.Αν ενδιαφερεσαι στειλε ενα πμ να σου πω μερικες ιδεες. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Narzul Αύγουστος 19, 2010 Author #13 Κοινοποίηση Αύγουστος 19, 2010 Αν ενδιαφερεσαι στειλε ενα πμ να σου πω μερικες ιδεες. Ετσι κι αλλιως το δικο σου review θα παρω για μπούσουλα xD. Θα στειλω και pm ομως Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chosen Αύγουστος 19, 2010 #14 Κοινοποίηση Αύγουστος 19, 2010 + οτι μου φορτωσαν και ενα πακετο με το οποιο θα ειχα επιστροφη χρηματων αν παθαινε κατι ο δισκος με αλλα 15 ευρωΑυτό βγαίνει, δεν είναι υποχρεωτικό. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.