speedster Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 16, 2010 #1 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 16, 2010 Προσπαθούσα να βγάλω το στοκ σύστημα ψύξης σε μια rampage formula και ένα πυκνωτάκι ξεκόλλησε....εντελώς.Σώζεται η μητρική ή πάμε πάλι για έξοδα;Αν έχει διαθέσιμη κανεις μια asus rampage formula η rampage extreme, στειλτε Pm να το συζητήσουμε. Πρώτη μέρα μετά απο διακοπές και πάλι σε έξοδα γμτ... :-(:bye::bye::bye:
eloydark Αύγουστος 16, 2010 #2 Αύγουστος 16, 2010 Ήταν SMD ή through κόληση; Βγάλε καμία photo να δούμε τι μπορεί να γίνει ;-)
Saber_Rider Αύγουστος 16, 2010 #3 Αύγουστος 16, 2010 Εμένα πάντως μετά από αλλαγή ψύκτρας του northbidge ξεκόλησε/διαλύθηκε ένας μικροσκοπικός SMD πυκνωτής ή αντίσταση (έτσι θα πρέπει να λέγεται) δίπλα από το NF4, η μητρική φαίνεται να δουλεύει ακόμα μια χαρά.... Θέλω να νομίζω δλδ:whistlingΕδώ φαίνεται ενδεικτικά τι είδους εξάρτημα ξεκόλλησε από την δικιά μου (η οποία έχει NF4 SLI).Πάντως λειτουργεί μια χαρά ακόμα!! Κάποιος που ξέρει ας πει την γνώμη του και τι είδους δουλειά κάνουν αυτά τα εξαρτήματα...;;Θα μπορούσε κάποιος μάστορας/ηλεκτρονικός να το φτιάξει, αφού βρούμε πρώτα τα χαρακτηριστικά του εξαρτήματος αυτού και πάρουμε καινούριο ή δεν πειράζει και να το αφήσω έτσι μιας και φαινεται να λειτουργεί μια χαρά η mobo.Το μόνο που παρατήρησα μετά από καιρό βέβαια είναι πως οι μνήμες αρχίσαν να πετάνε σφάλματα στο memtest όταν τις ανεβάσω σε συχνότητες που παλαιότερα παίζαν μια χαρά.... Λέτε να οφείλεται εκεί;;
speedster Αύγουστος 16, 2010 Author #4 Αύγουστος 16, 2010 Είναι ένας κυλινδρικος πυκνωτής με ποδαράκια...ο κλασικος της Asus κοκκινός-γκρι.@Saber Rider: ωραίο nickname... Με γυρίζεις χρόνια πίσω...
ultraex2005 Αύγουστος 16, 2010 #5 Αύγουστος 16, 2010 Είναι ένας κυλινδρικος πυκνωτής με ποδαράκια...ο κλασικος της Asus κοκκινός-γκρι.@Saber Rider: ωραίο nickname... Με γυρίζεις χρόνια πίσω...εγω ενα τετοιο πυκνωτη τον κολλησα εξωτερικα με καλωδιακια προεκτασηαλλα θελει ματια κουκουβαγιας και χερι σιδερο[σταθερο]η μεγενθυτικο φακο
AgentCain Αύγουστος 16, 2010 #6 Αύγουστος 16, 2010 Εμένα πάντως μετά από αλλαγή ψύκτρας του northbidge ξεκόλησε/διαλύθηκε ένας μικροσκοπικός SMD πυκνωτής ή αντίσταση (έτσι θα πρέπει να λέγεται) δίπλα από το NF4, η μητρική φαίνεται να δουλεύει ακόμα μια χαρά.... Θέλω να νομίζω δλδ:whistlingΕδώ φαίνεται ενδεικτικά τι είδους εξάρτημα ξεκόλλησε από την δικιά μου (η οποία έχει NF4 SLI).Πάντως λειτουργεί μια χαρά ακόμα!! Κάποιος που ξέρει ας πει την γνώμη του και τι είδους δουλειά κάνουν αυτά τα εξαρτήματα...;;Θα μπορούσε κάποιος μάστορας/ηλεκτρονικός να το φτιάξει, αφού βρούμε πρώτα τα χαρακτηριστικά του εξαρτήματος αυτού και πάρουμε καινούριο ή δεν πειράζει και να το αφήσω έτσι μιας και φαινεται να λειτουργεί μια χαρά η mobo.Το μόνο που παρατήρησα μετά από καιρό βέβαια είναι πως οι μνήμες αρχίσαν να πετάνε σφάλματα στο memtest όταν τις ανεβάσω σε συχνότητες που παλαιότερα παίζαν μια χαρά.... Λέτε να οφείλεται εκεί;;Συνήθως φίλτρα ειναιΕίναι σαν τους επεξεργαστες, αν κοπεί ένα ποδαράκι και τύχει να είναι Gnd τοτε ο επεξεργαστής δουλεύει σαν όλους τους αλλους
Saber_Rider Αύγουστος 16, 2010 #7 Αύγουστος 16, 2010 @Saber Rider: ωραίο nickname... Με γυρίζεις χρόνια πίσω...χαχα έτσι
kuza Αύγουστος 16, 2010 #8 Αύγουστος 16, 2010 εγω ενα τετοιο πυκνωτη τον κολλησα εξωτερικα με καλωδιακια προεκτασηαλλα θελει ματια κουκουβαγιας και χερι σιδερο[σταθερο] η μεγενθυτικο φακο δεν θελει τοσο καλο ματι.Δεν ειναι τιποτα.οσο για τον πυκνωτη λεγεται Solid Capacitors , ειναι Ιαπωνικοι.Πηγενε ρωτα σε καταστημα ηλεκτρονικων με τα στοιχεια του πυκνωτη που αναγραφονται πανω.
chaotic1416003342 Αύγουστος 16, 2010 #9 Αύγουστος 16, 2010 δεν θα βρει Ελλαδα ολοι περνουν απο εξω για τις μοντες σε καρτες αν θες στηλε pm εχω να σου δωσω απο rex
Jiggabyte Αύγουστος 16, 2010 #10 Αύγουστος 16, 2010 Αν είσαι Αθήνα έλα να σου την σενιάρω (τζάμπα εννοείται)
gipinio1337 Αύγουστος 31, 2010 #11 Αύγουστος 31, 2010 Ebay.com <==Με τα χαρακτηριστικα του πυκνωτη βρες και παραγγειλε. Με εναν ηλεκτροσυγκολλητη ή οπως λεγεται, και με αρκετη υπομονη και μεγιστη προσοχη το κανεις και μονος για τα Solid Capacitors5cent-1euro max κανει ενα πυκνωτακι αν θυμαμαι καλα. Σωζεσαι. Μη το κοιτας για αλλο mobο!
Jiggabyte Αύγουστος 31, 2010 #12 Αύγουστος 31, 2010 Πυκνωτής εβρέθει και τοποθετήθηκε.Δεν ξέρω αν κατάφερε ο Άρης να φτιάξει 1-2 στραβά pin που είχε το CPU socket
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.